Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 02, 17:57)
Nieko naujo neparodei.. Maciau ir pas save tokius vaizdus..

O kas liecia tavo pretenzijas  del to kad nieko nerodau.. Ka rodyti,nieko naujo neparodysiu..   Beto as ne tu,nemegstu savo triusiku viesai skalbti.  Pasakiau testo rezultatas 0,7 popieriu isdave 0,64  pasitaisiau skyles..  A ko man dar reikia. As i PN nepretenduoju. Nenoriu kad man uzuolaidos  maisytu,nenoriu kad del tvoros reiktu blaskytis,nenoriu daug su PN susijusiu apsunkinimu.  Kas is to jei  reiksme 0,4 ir 0,6 lygi dvieju kaitriniu 60 vatu lempuciu skleidziamai silumai..  Sugaisai tiek daug laiko bet rezultatas tik vos vos ant ribos pasyviam namui. (aisku jis dar bus geresnis po pataisymu)
Ai,nesvarbu. Nekreipk tu i mane demesio..  mirksiukas.gif
Papildyta:
O kodel tik per visa pilva?

Man tegul buna ir sesiakampe zvaigzde,skirtumo jokio. Svarbu testo skaiciai. Tu cia save guodi kad tipo sudetingesnis namas.. o ka pasakysi  kad pas mane  septyni isoriniai kampai ir trys vidiniai?
P.s. Apvali padvodke neleidzia vandens. O kvadratine tai jau galetu leisti? Konstrukcija sudetingesne...
P.S. 2 Viskas . Diskusija baigta.

Tai kokio velnio cia sedi sioje temoje ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 02 liepos 2015 - 20:37
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 02, 19:38)
Jei nesupranti ka norejau pasakyti del architekto,as tau ir neisaiskinsiu..
Palikai specialiai skyles ? Norejei pamatyti kas bus? pala,pala,kas cia per visa pilva......     sakai tycia palikai? O as manau kad skiedi susiriesdamas nes neivienas sveiko proto zmogus  pries darant  testa nepalieka skyliu...   Tai reikejo dar kur pragrezti pora skyliu.. Idomu juk paziureti kaip vejas pucia..  bigsmile.gif

Jei tau viską aiškinčiau ir pasakočiau, tai vis tiek nė vėlnio tu nesuvirškintum. Pvz., nenorėjau pirmo aukšto plintusų vietos sandarinti. Visgi Siga labai brangi. Man tinkuotojas kol dar nebuvo grindų specialiai nutepė pamato ir sienos sandūrą. Jam buvo įdomu ar bus sandaru. Man atrodė, kad galiu sutaupyti Sigai. Mintas toje vietoje nieko neklijavo, gavo gerą rezultatą ir sakė, kad man niekas neturi toje vietoje prapūsti. Taigi buvau linkęs neklijuoti, bet užklijavau. Galėčiau ir dėl kitų vietų papasakoti, bet daug reikėtų rašyti.

Mano techninis prižiūrėtojas irgi sakė: dar čia ir čia sandariname. Aš sakiau: neskubame. Pažiūrime rezultatą. Nebuvo laiko, nes pūtikai turi savo grafiką ir būtų greitai neatvažiavę. Šiek tiek rizikavau, bet riziką pasiteisino.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 02, 14:19)
Teisingai, bus apdaila, bus šaukštai po pietų.

Jau sutariau ir antradienį bus pakartotinis testas. Dabar jau visą namą pripūsime dūmų. Absoliučiai visą tūrį patikrinsime. Per pirmą sandarumo testą pūsti dūmus visame name kvaila, nes gali leisti labai daugelyje vietų ir bus sunku nustatyti potencialias nesandarumo vietas (man taip aiškino testo atlikėjai). Bet kadangi rezultatas nėra prastas, tai dabar jau galima dūmais užpūsti visą namo tūrį.

Iki to laiko tikiuosi sutvarkyti visą broką. Kol kas neaišku tik dėl langų. Gal sutvarkys, o gal ir ne. Po broko pataisymo viso namo užpūtimais dūmais bus puikus dalykas ir parodys galutinius nesandarumus. Jei bus įmanoma ir juos sutvarkysiu. Tada jau paliksiu galutiniam sertifikavimo sandarumo testui, kai bus baigta visa namo apdaila.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 07 02, 15:50)
nesuprantu kaip pas Minta tada 0.1 gavosi su Rehau langinem ?

Mintai pas tave tokio pacio aukscio Rehau profilis kaip pas Cibuli ?

Kalbėjau su sandarumo testą atlikusiu Gediminu. Klausiau ar čia normaliai, kad taip pučia per langus. Jis sakė, kad kai kur per langus leidžia ir į nesandarumus iki 0,5 m/s jie nekreipia dėmesio, bet keliuose langų vietose buvo pasiektas virš 8 m/s vėjo/oro greitis. Tai jau akivaizdus brokas. Taip sakė neturi būti. Kitas sandarumą atlikęs vyrukas mano statybininkams, kai lauke rūkė, prasitarė kad galimai kažkur yra pažeisti langai. Žodžiu, gali būti tiek gamyklinis, tiek montavimo, surinkimo brokas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 liepos 2015 - 20:56
Rehau PHZ deklaruoja 4 klase pagal DIN EN 12207, http://www.innaltech...ad-al-aire.html
Klausimas kaipt teisingai išmatuoti tą dydį sandarumo testo metu. Iš video man nelabai patinka langai, kazkaip abejoju ar atitinka deklaruojama klasė išviso....
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 07 02, 21:15)
Rehau PHZ deklaruoja 4 klase pagal DIN EN 12207, http://www.innaltech...ad-al-aire.html
Klausimas kaipt teisingai išmatuoti tą dydį sandarumo testo metu. Iš video man nelabai patinka langai, kazkaip abejoju ar atitinka deklaruojama klasė išviso....

Tu visiškai teisus. Štai čia - konkrečiai mano langų deklaracija. Ką reiškia dydis, nežinau.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 02, 17:57)
Pasakiau testo rezultatas 0,7 popieriu isdave 0,64  pasitaisiau skyles..  A ko man dar reikia. As i PN nepretenduoju.

Statybininkai sakė matė, kad vienu metu slėgis (kai vaikščiojo su dūmais) buvo užkilęs iki 156 Pa. Tau irgi ta pati firma darė. Ar turėjai tokį slėgį? Tau iš viso virš 100 Pa buvo perlipę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 liepos 2015 - 21:59
QUOTE(vaikis_ @ 2015 07 02, 21:35)
Tai kokio velnio cia sedi sioje temoje ?

laukiu ko nors naujo lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 22:56)
Statybininkai sakė matė, kad vienu metu slėgis (kai vaikščiojo su dūmais) buvo užkilęs iki 156 Pa. Tau irgi ta pati firma darė. Ar turėjai tokį slėgį? Tau iš viso virš 100 Pa buvo perlipę?

Cibuli. Jie paklause ar suukelti iki norminio spaudimo,ar sukelti daugiau. pasakiau varyti daugioau. Viskas. Man dzin. As zinau kad pas mane isbandyta su stipresniu slegiu negu kad privaloma. Kokiu. Nepasakysiu. beje. ka ten priestai rasei. kaip ir sakiau,nieko doro man nepapasakosi,galva neapsisuks. Kad grindu ir sienos sandura uzhermetinai tai liuks,nes butu pute. Pas mane poroj vietu pute. Pvz vidury virtuves palei isvesta kabeli rode oro srauto judejima. taippat kaikuriose vietose per kompensacines siules.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 21:22)
Tu visiškai teisus. Štai čia - konkrečiai mano langų deklaracija. Ką reiškia dydis, nežinau.

4 klasė reiškia, kad prie 100 Pa slėgio kiekvienas lango kvadratinis metras gali "infiltruoti" po 3 kubus oro per valandą. 30m2 langų x 3 = 90 kubų per valandą į namą. Namas kiek kubų? 500 m3? 90/500=0,18
Jeigu langai būtų ant ribos ir praleistų maksimalų leidžiamą 4 klasei oro kiekį, tai namas vien dėl langų turėtų 0,18 karto/h oro pasikeitimą prie 100Pa slėgio.

QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 17:47)
Štai langų sandarumo problemos.

Žinant, kad langams buvo skirtas didžiausias dėmesys ir langininkai pabaigė savo darbą, rezultatas gana prastas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 18:01)

Man tai įdomu kaip Mintas su panašiais langais gavo 0,1? Gal jo langai buvo sandaresni? Mintai,  kaip buvo? Ar pameni?
Papildyta:

Išsityčioji, o tada diskusija - baigta. Tavo teisė.

pas mane pagrinde leido per varcia. keliose vietose varcia buvo netolygiai prispausta ir vienoje lango varcioje ties vienu tasku leido dumus. taip leido daugiau nei puse varciu.

Kas del leidimo per lango remus, tai tik vienas langas virtuveje leido. Is lauko i rema dumai pateko per drenazines skylutes, o i patalpas dumai skverbesi per rankena. Daugiau nei viename lange dumu prasiskverbimo per lango rema ar montavimo vita uzfiksuota nebuvo. Manyciau kad tai brokas, kuri garantiniu laikotarpiu montuotojai turetu pasalinti.

Man uzkliuvo, jog vietos tinko sanduroje su mediena papildomai neuzsandarinta. Medis juk gyva medziaga, labai stiprei keicia savo matmenis nuo temperaturos ir degmes svyravimu. Vien tinkavimo tokioms vietoms ne pro kur neuzteks. Todel ir vengiau medienos savo namo konstrukcijoje.
Atsakyti
Man jau seniau buvo kilusi tokia mintis kad kiaurymine perdangos plokeste gali buti nemenka problema. Ok uztaisys tas skylutes i vidu bet jai yra skyle vienoje namo puseje ir kitoje ir per jas eina skersvejis ty atvesta tiek 2a grindys o dar blogiau 1a lubos? Galimai per kazkur cirkuliuoja oras tarp siltinimo ir sienos..

Beje pas Cibuli dar nera gipso, tai kiek tu skyliu gipsui tvirtit atsiras..

QUOTE(biesas66 @ 2015 07 02, 17:30)
Cibuli,su tokiu kaip tavo isip.....u turetu buti  kaip pas minta.. bet ech.. Nepavyko.  lotuliukas.gif
O as skirtingai nei tu,siknoj slieku neieskau ir pinigu bereikalo nelaidau.. Na,plokstese skyles tai sakyciau nereiksmingas dalykas bet langai.. Ojojoj.. doh.gif
P.s. kaip manai,jei skyle uzputi,ar per ja vejai traukia ar ne? O gal tu manai kad  tu uzsitaisysi skyles bet rezultatas nepasikeis?

0,4 rezultatas tai taspats kas mano namui 1,0  mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 03 liepos 2015 - 09:43
QUOTE(BangaS @ 2015 07 03, 07:38)
4 klasė reiškia, kad prie 100 Pa slėgio kiekvienas lango kvadratinis metras gali "infiltruoti" po 3 kubus oro per valandą. 30m2 langų x 3 = 90 kubų per valandą į namą.  Namas kiek kubų? 500 m3?  90/500=0,18 
Jeigu langai būtų ant ribos ir praleistų maksimalų leidžiamą 4 klasei oro kiekį, tai namas vien dėl langų turėtų 0,18 karto/h oro pasikeitimą prie 100Pa slėgio.

Žinant, kad langams buvo skirtas didžiausias dėmesys ir langininkai pabaigė savo darbą, rezultatas gana prastas.

Langų plotas - 31,77 kv. m. Todė 31,77 x 3 = 95,31 kubai. Namo kubatūra turėtų būti apie 450 kubų (visa kubatūra yra 487 kubai, bet reikėtų išmesti vidines pertvaras - nežinau kaip tai padaryti) . Tebūnie 450 kubų. Todėl 95,31/450 = 0,2118 arba 0,21.

Čia langų sandarumo klasė prasta ar slėgis buvo per didelis?

Šiandieną po pietų langininkai atvažiuoja taisyti broko. Tikiuosi pavyks pagerinti langų sandarumą.

Dar man kilo mintis namo sandarumą pamatuoti dviem būdais: vienas neviršijant normų (iki 50 Pa ar 70 Pa) ir kitas ekstremalesnis - virš 100 Pa. Tada ir bus viskas aišku. Dar aišku privarysime visą namą dūmų.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 07 03, 09:42)
Beje pas Cibuli dar nera gipso, tai kiek tu skyliu gipsui tvirtit atsiras..

Apie tai jau pagalvojom.Dėsim GKP tvirtinimus su guma. Jie brangesni, bet nepaliks skylių. Be to tikrasis sandarumo testas yra daromas po visos apdailos. Čia tik pasitikrinimo testai, kurie padeda pataisyti broką.
Atsakyti
Tai kas kad skyles bus uzkimstos, o jai ten cirkuliuoja stipriai oras.. Bus didesne problema nei poliai.

QUOTE(cibulis @ 2015 07 03, 09:46)
Langų plotas - 31,77 kv. m. Todė 31,77 x 3 = 95,31 kubai. Namo kubatūra turėtų būti apie 450 kubų (visa kubatūra yra 487 kubai, bet reikėtų išmesti vidines pertvaras - nežinau kaip tai padaryti) . Tebūnie 450 kubų. Todėl 95,31/450 = 0,2118 arba 0,21.

Čia langų sandarumo klasė prasta ar slėgis buvo per didelis?

Šiandieną po pietų langininkai atvažiuoja taisyti broko. Tikiuosi pavyks pagerinti langų sandarumą.

Dar man kilo mintis namo sandarumą pamatuoti dviem būdais: vienas neviršijant normų (iki 50 Pa ar 70 Pa) ir kitas ekstremalesnis - virš 100 Pa. Tada ir bus viskas aišku. Dar aišku privarysime visą namą dūmų.
Papildyta:

Apie tai jau pagalvojom.Dėsim GKP tvirtinimus su guma. Jie brangesni, bet nepaliks skylių. Be to tikrasis sandarumo testas yra daromas po visos apdailos. Čia tik pasitikrinimo testai, kurie padeda pataisyti broką.

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 07 03, 08:40)
Man uzkliuvo, jog vietos tinko sanduroje su mediena papildomai neuzsandarinta. Medis juk gyva medziaga, labai stiprei keicia savo matmenis nuo temperaturos ir degmes svyravimu. Vien tinkavimo tokioms vietoms ne pro kur neuzteks. Todel ir vengiau medienos savo namo konstrukcijoje.

Šitą vietą irgi sutvarkysime. Darysime skylutę, t.y. išdaužysime tinką, pūsime putų ir užklijuosime Siga juostą. Mano medis jau turėtų būti visiškai išdžiuvęs, nes medis susitraukęs apie 3-5 mm. Gal ir bus vaikščiojimas, bet manau, kad nedidesnis nei 1-2 mm. O ir šiaip medžio niekas nepakeis statybose. Nepradės gi visi statyti namų su plokščiais stogais. Ir su medžiu galima pasiekti gerų rezultatų.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 07 03, 09:50)
Tai kas kad skyles bus uzkimstos, o jai ten cirkuliuoja stipriai oras.. Bus didesne problema nei poliai.

Kodėl taip galvoji? Ir kodėl tau poliai problema? Man viskas gerai. Jei pavyks pasiekti 0,2 sandarumą, tai net ir polių įtaka bus nesvarbi. Nes nevertinant šalčio tiltų, mano namas pagal PHPP turi vartoti apie 15,3-15,6 kWh. Jei pavyks pasiekti apie 0,2 sandarumą, tai energijos poreikis kris iki 13 kWh. Įvertinant šalčio tiltus, viskas vėl sugrįš į 15 kWh. Be to čia kalbame apie pasyvų namą, kurio aš nežadu sertifikuoti.

O jei kalbėti apie A+ ar A++, tai mano namas gali vartoti iki 28-30 kWh. Taip kad viskas bus pasiekta su kaupu. Esu tikrai ramus. Ypač jei dar bus geoterminis, tai viskas visiškai dzin.

Geriau pats sandarumo testą pasidaryk. Tikrai nėra brangu. Nebent jau vėlu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 03 liepos 2015 - 10:01