Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(bruonius @ 2015 07 01, 18:32)
tikiuosi juokaujate? smile.gif nuziures kaimynai, nebent kaimynai lapes su kiskiais, tada nebaisu.

jei tarp koju 10 coliu kabo, tai negeda ir kaimynams pasirodyt smile.gif o siaip ka ten tokio pvz valgomajam ar salone kaimynas gali pamatyt? bent as neturiu mados nuogas po namus slitinet. o tuliko su vitrina i pietus gi niekas nesiulo isirengt.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 01, 13:00)
Tai kad hidroizoliacijos ir ventiliacijos ant betono tuo pačiu kaip ir nelabai išeina įrengti, nebent dėti vatą ant betono ir tik tada hidroizoliaciją.

Poliuretanine hidroizoliacija todel ir dejau, kad buvo teigiama, kad ji praleidzia garus. Pasirodo per mazai.

Dar yra cementinio pagrindo hidroizoliacijos. Kai rinkausi, rinkausi tarp siu dvieju. Speju istepus cementinia hidroizoliacija problemu su garu nebutu.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 07 01, 18:32)
tikiuosi juokaujate? smile.gif nuziures kaimynai, nebent kaimynai lapes su kiskiais, tada nebaisu.

Tegul ziuri ir pavydi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2015 07 01, 17:33)
tiesiog pakabint ant parapeto neisiena? kopecios su apvestos U formos galu. ir kelios horizontalios kojytes ant vetikalios dalies, kad nuo sienos atitraukt.

Ant parapeto ne, ji reiketu apeiti ir bandyti tvirtinti prie betono sluoksnio ant stogo. Nors sluoksnis plonas, bet jei keliose vietose tvirtinti, tvirtumo turetu uztekti.
Apacioje irgi ibetonuoti strypus galima, bet mane labiau neramina klausimas ar uzteks dvieju tasku, apacioje ir virsuje. Ar galima issiversti be sienu greziojimo per kopeciu viduri.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 07 01, 20:18)
jei tarp koju 10 coliu kabo, tai negeda ir kaimynams pasirodyt smile.gif o siaip ka ten tokio pvz valgomajam ar salone kaimynas gali pamatyt? bent as neturiu mados nuogas po namus slitinet. o tuliko su vitrina i pietus gi  niekas nesiulo isirengt.

Na jus ir extremalai, ir jusu zmonom irgi vienodai, kad uzuolaidu nera? Jei taip, tai sutinku, pritekejimai bus, gal net idegsite palei langus ilgiau pasisukioje biggrin.gif
Atsakyti
Vakar darėme sandarumo testą. Štai čia video medžiaga. Tikėjausi geresnio rezultato - 0,2. Išėjo - 0,4440.

Gal video neparodė visų probleminių vietų, todėl pasidalinsiu ir nuotraukomis - bus aiškiau. Realiai yra trys probleminės vietos: langai, komunikacijų įvadai ir medis. Gerokai traukė per internetinio kabelioįvadą. Taip pat apie langus (čia per maža stiklajuostė įdėta, žadėjo "7 langai" pakeisti, bet taip ir nepakeitė). Leido ir per perdangos griovelius vandeniui išbėgti (bandėme juos putomis užpūsti, bet nepadėjo. Reikės rimčiau užsandarinti. Man keista, nes visu namo perimetru padarytas gelžbetonis žiedas ir tikrai nesitikėjau, kad trauks per perdangos skylutes). Taip pat leido ir perdangos plokščių sujungimo vietoje.

Prie HEB'o likę skylučių, todėl ir čia prapūtinėjo. Štai ta skylė iš arčiau. Prapūtinėje ir prie statinio, kuris yra prie mūro. Galvojau, kad per šitą skilusį statinį leis, bet realiai problemos nebuvo.

Galvojau, kad leis pirmo aukšto grindų ir sienos sandūroje (plintuso vieta), todėl visą pirmo aukštą užsandarinome Siga. Ir aplink vitrinas užsandarinome. Pirmame aukšte problemos nebuvo, bet leido toje pačioje antro aukšto vietoje (plintuso vietoje). Tik nuotėkis buvo ne visur, o tik kai kur.

Keliuose vietose prie lango leido. Teks taisyti ir prie palangių.

Nustebau, kad oro nuotėkis buvo pirmo aukšto šildomų grindų deformacinėje juostoje.

Pirma santechnikas sumontavo kanalizacijos stovą, o tik tada tinkavo, todėl nepriėjo prie vamzdžio. Štai kodėl pastebėtas nedidelis oro nuotėkis ir prie kanalizacijos vamzdžio. Teks sandarinti ir pirmo aukšto grindų ir laiptų sandūrą.

Mane labiausiai nustebino, kad nedidelės skylutės perdangoje leidžia, bet štai tokia perdangos skylė - neleidžia. Čia gal dėl to, kad mažos skylutės prie lauko sienų, o šita skylė vos ne namo viduryje.

Visos probleminės vietos tikrai nebrangiai ir nesudėtingai sutvarkomos. Neįsivaizduoju tik ką daryti su langais. Įtariu viską sutvarkius sandarumas pagerės iki 0,2-0,3. Tiesa, dar nėra padarytos rekuperatoriaus skylės, todėl jos gali pabloginti sandarumą. Kai pasidarysiu apdailą, žadu daryti pakartotinį sandarumo testą. Čia jau rudenį ar žiemą.

Norint, kad namas būtų kaip pasyvus, mane reikėjo ne prastesnio nei 0,4 sandarumo. Iš esmės toks ir pasiektas. Tikiuosi jį dar pasigerinti. Aišku nėra skaičiuoti šilumos tilteliai, tačiau įtariu, kad namo šildymo poreikis bus 13-16 kWh. Vis dar nieko nenusprendžiau dėl šildymo sistemos. Noriu geoterminio, bet pinigų gaila. Kita vertus tikiu, kad namo šildymas metams kainuotų apie 1200-1500 Lt. Tikrai padori suma, bet aukščiau B klasės tikriausiai negaučiau. Lieka dar ir karšto vandens problemą. Gal kas padės mano smegenyse sudėlioti mintis dėl šildymo ir karšto vandens ruošimo?

Beje, sandarumo testą darė ta pati firma, kur ir Mintui. Sakė, kad mano rezultatas tikrai papuola ir 3-5 geriausių. Pats geriausias Minto - 0,1, tada lygtai keli 0,3 eina. Ir tada jau 0,4.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 liepos 2015 - 11:07
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 11:02)
Vakar darėme sandarumo testą.

Sveikinu su gerais rezultatais. Žiemą daug geriau matosi nesandarumai su neigiamu slėgiu+termovizoriumi, kai lauke stiprus minusas. Atrodo pir gerai suklijavo arba mažai pastangų buvo įdėta tiriant stogą.
Kažkaip sunku įsivaizduoti kaip karkasinius namukus su plėvelėmis užsandarina iki 0,4
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 02, 12:35)
Sveikinu su gerais rezultatais. Žiemą daug geriau matosi nesandarumai su neigiamu slėgiu+termovizoriumi, kai lauke stiprus minusas. Atrodo pir gerai suklijavo arba mažai pastangų buvo įdėta tiriant stogą.
Kažkaip sunku įsivaizduoti kaip karkasinius namukus su plėvelėmis užsandarina iki 0,4

Įtariu, kad rezultatą galėjo pabloginti ar šiek tiek iškraipyti vakar buvęs gana stiprus vėjas. Aišku šitą dalyką įvertino, bet man aiškino, kad kuo lauko vėjas mažesnis, tuo sandarumo testas bus tikslesnis.

Žiemą aš irgi žadu praeiti su termovizoriumi. Man vakar irgi bandė, bet temperatūra lauke realiai buvo per aukšta. Visgi viena nuotrauka man nepatiko. Įdomu ar galima ja pasitikėti?

PIR suklijavo tikrai gerai. Testą darę vyrukai sakė, kad tokį stogą kaip pavyzdinį galima vežti į parodą. Gal ir mažokai panagrinėjo stogą. Buvo galima ir daugiau pažiūrėti. Yra kaip yra. Turiu dar kreivų minčių pakartoti sandarumo testą po savaitės ištaisius broką. Nežinau ar verta? Gal visgi geriau palaukti visos apdailos ir tada daryti.

O gal su plėvelėmis ne taip jau ir blogai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 02 liepos 2015 - 13:00
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 13:57)
Žiemą aš irgi žadu praeiti su termovizoriumi. Man vakar irgi bandė, bet temperatūra lauke realiai buvo per aukšta. Visgi viena nuotrauka man nepatiko. Įdomu ar galima ja pasitikėti?

Termovizoriaus duomenys tokiomis, kaip nuotraukoje, sąlygomis nebus tikslūs - saulė per langą paviršių pakankamai stipriai gali pašildyti. Žiemą, kai lauke nėra vėjo, apsiniaukę ir šalta - tada visos probleminės vietos viduje (sukėlus neigiamą slėgį) su termovizoriumi pasimatys... Bet iš kitos pusės, kai jau apdailą pasidarysi, ką ten bepritaisysi? Gal geriau dabar pamatytas problemines vietas užtaisyti ir pakartoti sandarumo testą. O paskui atsipalaiduoti ir džiaugtis gyvenimu - statybos link pabaigos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 07 02, 14:09)
Termovizoriaus duomenys tokiomis, kaip nuotraukoje, sąlygomis nebus tikslūs - saulė per langą paviršių pakankamai stipriai gali pašildyti. Žiemą, kai lauke nėra vėjo, apsiniaukę ir šalta - tada visos probleminės vietos viduje (sukėlus neigiamą slėgį) su termovizoriumi pasimatys... Bet iš kitos pusės, kai jau apdailą pasidarysi, ką ten bepritaisysi? Gal geriau dabar pamatytas problemines vietas užtaisyti ir pakartoti sandarumo testą. O paskui atsipalaiduoti ir džiaugtis gyvenimu - statybos link pabaigos smile.gif

Teisingai, bus apdaila, bus šaukštai po pietų.
Atsakyti
...ir pradet ruoštis remontams. Gyvenimiška patirtis ta liudija biggrin.gif

QUOTE(Verteris @ 2015 07 02, 13:09)
O paskui atsipalaiduoti ir džiaugtis gyvenimu - statybos link pabaigos smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 07 02, 14:09)
Gal geriau dabar pamatytas problemines vietas užtaisyti ir pakartoti sandarumo testą. O paskui atsipalaiduoti ir džiaugtis gyvenimu - statybos link pabaigos smile.gif

Jau organizuoju pakartotinį testą. Jei sandarumo tikrintojai galės, tai ateinantį antradienį bus antras testas. Iki to laiko pabandysime ištaisyti rastą broką.

Gal man kas paaiškins nuo 5:49 min. video? Mano supratimu čia leidžia grynai per rėmą. Ar gali rėmas būti toks nesandarus? Kodėl per kitų langų rėmus neleido, o čia leidžia? Čia lango gamintojo (Rehau) ar montotuojų brokas? "Rehau" aiškina, kad toje vietoje yra vandens nubėgimo štapikas ir atsieit leidžia per jį. Bet kodėl per kitų langų štapikus neleido dūmų?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 07 02, 14:19)
Teisingai, bus apdaila, bus šaukštai po pietų.

Aš lygiai tą patį pagalvojau. Geriau dabar ištaisyti broką ir dar kartą pratestuoti nei rudenį gailėtis, kad ne viskas sutaisyta. Pvz., mano kaimynas, kuris irgi stato pasyvų namą, darys jau trečią sandarumo testą.

Be to, kilo mintis, kad reikia nuodugniau praeiti visą stogą. Būtų puiku visą namą pripūsti dūmų ir tada geriau pasimatys likęs brokas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 07 02, 14:29)
Gal man kas paaiškins nuo 5:49 min. video? Mano supratimu čia leidžia grynai per rėmą. Ar gali rėmas būti toks nesandarus?

Langas nedarinėjamas. Jeigu iš lauko matosi išfrezuotos drenažo skylės rėme, tai lauko oras per jas lengvai patenka į patį rėmą. Namo sandarumas lieka tik ant "štapikų". Vos vos kažkas kreivoka ir iškart didelis nuotekis, nes yra tik viena tarpinė, o realiai štapikas su štapiku susijungia be jokios tarpinės.
Įdomu ką pakomentuos atsakovai...
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 02, 15:09)
Įdomu ką pakomentuos atsakovai...

Pasirodo vakar daug medžiagos praleidau (sūnus filmuką darė). Tuoj įdėsiu antrą video. Grynai apie langus. Kai kurios vietos iš kojų verčia. Tiesiog žiauru. Įtariu, jei ne langai, tikrai būtų apie 0,2-0,3 sandarumas.
Atsakyti