Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(madwifi @ 2015 06 30, 22:23)
koks dar nulis. kur tu gyveni, gudziam miske? o gal dar netycia pazisti alshaimeri? smile.gif Lietuvoje saule pradeda kaip reikalas sviest mazdaug nuo vasario trecios dekados, kas aiskiai atsispindi eletriniu statistikoj - tas vasario galiukas padvigubina kad ir gerokai trumpesnio vasario balansa lyginant su sausiu.
suprask viena karta, kad grafike tera tik 12 tasku, atkarpos tik del grozio nupiestos. kievienas taskas atitinka ta menesi sugeneruota sumine galia.
pamirsk ta nelemta grafika ir zek cia:
sausis      2000
vasaris      4000
kovas      14000
balandis ~14000
....
nu niekaip negaliu iziuret kad kovo energijos liuto dalis sukrenta i jo gala, nu nors uzmusk nematau. galeciau danti duot, kad 2000kwh teko paskutinei vasario dekadai ir kokie 3000kwh+ pirmai kovo.
ir apie kokius gamots desnius sneki? itariu tik apie saules kampa virs horizonto ir dienos trukme.  ar ivertini sauletu valandu kieki, PV moduliu temperaturini rezima.

kalbu apie uzuolaidu uzdengimo desnius. niekas kova mano grindu pro langus neprisildo. ir niekas nebesildo jau huo vidurio spalio. nebent simboliskai. yra dvi vitrinos ir dienines uzuolaidos ant tu vitrinu, nei diena, nei nakti dieniniu uzuolaidu neatidenginejame, kokie ten dar pritekejimai. nebent jus esat senberniai/viengungiai, gyvenate be zmonu, palanges nera apstatytos gelemis, nera jokiu karnizu ir jokiu uzuolaidu. ir jums nusiciurkst, kad kaimynai zino kokius triusikus nesiojate.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 30, 21:30)
kalbu apie uzuolaidu uzdengimo desnius. niekas kova mano grindu pro langus neprisildo. ir niekas nebesildo jau huo vidurio spalio. nebent simboliskai. yra dvi vitrinos ir dienines uzuolaidos ant tu vitrinu, nei diena, nei nakti dieniniu uzuolaidu neatidenginejame, kokie ten dar pritekejimai. nebent jus esat senberniai/viengungiai, gyvenate be zmonu, palanges nera apstatytos gelemis, nera jokiu karnizu ir jokiu uzuolaidu. ir jums nusiciurkst, kad kaimynai zino kokius triusikus nesiojate.

tai ka tu cia visiem prota tada knisi apie saules energija lietuvoje? jei paistatei xalupke priesais daugiabucio langus tai tavo bedos, o ir siaip aklinai uzuolaidom dangstytis yra senas sovietinis iprotis ir tu jo ir savo gyvenimo budo galetum kitiems ir nepirst.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 30 birželio 2015 - 21:52
QUOTE(mintas @ 2015 06 30, 20:38)
dėl to kažką ateitį reikės galvoti,  pagrindiniu hidroizoliaciniu sluoksniu  dabar dirba PUR.

Siūlau nenukėlinėti į ateitį ir pagalvoti apie pvz polyurea.
Karšta drėgmė ardo pur. Jeigu bus pažeista viršutinė pur putų plėvelė ir vanduo skverbsis giliau tai bus blogai. Siūlau dabar bent praeiti blogas vietas su PU2637.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 01 liepos 2015 - 07:39
Tai del to ir nera pritekejimu biggrin.gif pas mane 70m2 langu be jokiu uzuolaidu ar roletu.. Tas exibicionizmas net patikt pradejo biggrin.gif

QUOTE(bruonius @ 2015 06 30, 21:30)

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 01, 07:38)
Siūlau nenukėlinėti į ateitį ir pagalvoti apie pvz polyurea.
Karšta drėgmė ardo pur. Jeigu bus pažeista viršutinė pur putų plėvelė ir vanduo skverbsis giliau tai bus blogai. Siūlau dabar bent praeiti blogas vietas su PU2637.

Tai kad betono paviršių poliuretanine hidroizoliacine mastika ir tepiau. Ne visai poliurėja, bet kažkas labai panašaus.

Problema ta, kad ant viršaus išlietas betonas 2014 vasarą suskilinėjo ir ties betono skilimu buvo įplėšta ir hidroizoliacija. Per tuos plyšius į betoną pribėgo pakankamai didelis vandens kiekis, nes saulės šildomas jis garavo ir nors hidroizoliacija buvo laidi garams, bet to laidumo nepakako, nes pakankamai dideli hidroizoliacijos plotai buvo atplėšti nuo betono.

2014m vasarą pamatęs tai vėl pirkau tepamos hidroizoliacijos, armavimo juostų ir plyšius su armavimo juosta pertepės taip hidroizoliavau. Atplyšusias hidroizoliacijos plėveles nulupau ir naujai prastesnės kokybės hidroizoliacija nutepiau. Maniau kad viskas gerai, bet dar tais pačiais metais po kurio laiko užlipęs, mačiau, kad ir naują hidroizoliacijos sluoksnį atkėlinėja.

Ties tomis vietomis, kur vyksta intensyvus hidroizoliacijos sluoksnio atkėlinėjimas, galvoju ventiliacinį kaminėlį pastatyti, tad dar praeitais metais nusipirkau, bet dar iki šiol ant stogo nebuvau užlipęs blush2.gif .

Nepatikimai man tos tepamos hidroizoliacijos atrodo. Bitumas su kaminėliais būtų tikrai susitvarkęs. Nors kai skilo betonas keliose vietose, gal ir bitumą būtų suplėšęs g.gif .

Nesugalvoju, kaip man stacionarias kopėčias ant stogo įsirengti, nepažeidžiant apšiltinimo sluoksnio verysad.gif . Gal kas turit idėjų ax.gif ? Nepatinka man į 7.5m aukštį su pastatomis kopėčiomis laipioti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 liepos 2015 - 11:33
QUOTE(mintas @ 2015 07 01, 11:26)
Tai kad betono paviršių poliuretanine hidroizoliacine mastika ir tepiau. Ne visai poliurėja, bet kažkas labai panašaus.

Problema ta, kad ant viršaus išlietas betonas 2014 vasarą suskilinėjo ir ties betono skilimu buvo įplėšta  ir hidroizoliacija. Per tuos plyšius į betoną pribėgo pakankamai didelis vandens kiekis, nes saulės šildomas jis garavo ir nors hidroizoliacija buvo laidi garams, bet to laidumo nepakako, nes pakankamai dideli hidroizoliacijos plotai buvo atplėšti nuo betono.

2014m vasarą pamatęs tai vėl pirkau tepamos hidroizoliacijos, armavimo juostų ir plyšius su armavimo juosta pertepės taip hidroizoliavau. Atplyšusias hidroizoliacijos plėveles nulupau ir naujai prastesnės kokybės hidroizoliacija nutepiau. Maniau kad viskas gerai, bet dar tais pačiais metais po kurio laiko užlipęs, mačiau, kad ir naują hidroizoliacijos sluoksnį atkėlinėja.

Ties tomis vietomis, kur vyksta intensyvus hidroizoliacijos sluoksnio atkėlinėjimas, galvoju ventiliacinį kaminėlį pastatyti, tad dar praeitais metais nusipirkau, bet dar iki šiol ant stogo nebuvau užlipęs  blush2.gif .

Nepatikimai man tos tepamos hidroizoliacijos atrodo. Bitumas su kaminėliais būtų tikrai susitvarkęs. Nors kai skilo betonas keliose vietose, gal ir bitumą būtų suplėšęs  g.gif .

Nesugalvoju, kaip man stacionarias kopėčias ant stogo įsirengti, nepažeidžiant apšiltinimo sluoksnio  verysad.gif . Gal kas turit idėjų  ax.gif ? Nepatinka man į 7.5m aukštį su pastatomis kopėčiomis laipioti.

siulyciau PVC tipo danga pvz. Protan SE kaip hidroizoliacijos sluoksni panaudoti, turbut butu tikrai geriau nei visos tepamos mastikos bei bitumas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 01 liepos 2015 - 11:47
Su plokščio stogo klausimais siūlau į plokščio stogo temą persikelti, ateities kartoms bus informatyviau smile.gif
Atsakyti
Per tuos plyšius į betoną pribėgo pakankamai didelis vandens kiekis, nes saulės šildomas jis garavo ir nors hidroizoliacija buvo laidi garams, bet to laidumo nepakako, nes pakankamai dideli hidroizoliacijos plotai buvo atplėšti nuo betono.

Tai jau rimta problema. Geriau tada kaip Vaikis sako dėti ruloninę hidroizoliaciją pasirenkant tarp virinamos pvc ir klijuojamos epdm jeigu pargrindas nestabilus.

Pastebiu, kad daug kas dabar plokščio stogo nuolydį formuoja "oru", t.y. sukala medinį karkasą virš apšiltinimo sluoksnio ir apkala osb + bitumine ant viršaus su nuolydžiu. Po OSB būna vėdinamas tarpas. Šiltinant vatomis ir po pusmetrį gal ir geras variantas, nes į vatą per plyšelius gali prisigerti tiek vandens, kad jis nebeišgaruos be pasekmių, o po aklinu bitumu išvis būtų komplikuota.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 07 01, 12:33)
Pastebiu, kad daug kas dabar plokščio stogo nuolydį formuoja "oru", t.y. sukala medinį karkasą virš apšiltinimo sluoksnio ir apkala osb + bitumine ant viršaus su nuolydžiu. Po OSB būna vėdinamas tarpas. Šiltinant vatomis ir po pusmetrį gal ir geras variantas, nes į vatą per plyšelius gali prisigerti tiek vandens, kad jis nebeišgaruos be pasekmių, o po aklinu bitumu išvis būtų komplikuota.

Variantas. Bet OSB kainuoja panašiai kaip putplastis, o putplastis nuolydžio formavimui dar ir papildomas apšiltinimas.

Dėl mano problemų, tai įrengus gerą hidroizoliaciją su ventiliacija ant betono, absoliučiai visos problemos būtų išspręstos. Pakolkas žaidžiau su mąstikomis. 2012-10-20 ištepiau iš "Revidos" įsigytą poliuretaninę hidroizoliaciją “Mariseal 250″ 62 kg ir specialiai jai skirtą gruntą “Mariseal 750″ 10 kg. O vėliau senukuose įsigyta skirta stogų sandarinimui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 liepos 2015 - 12:58
QUOTE(mintas @ 2015 07 01, 12:55)
Variantas. Bet OSB kainuoja panašiai kaip putplastis, o putplastis nuolydžio formavimui dar ir papildomas apšiltinimas.

Bet OSB ventiliuojamas, o EPS jau neventiliuojamas. Čia buvo esminis skirtumas.

QUOTE(mintas @ 2015 07 01, 12:55)
Dėl mano problemų, tai įrengus gerą hidroizoliaciją su ventiliacija ant betono, absoliučiai visos problemos būtų išspręstos. Pakolkas žaidžiau su mąstikomis.

Tai kad hidroizoliacijos ir ventiliacijos ant betono tuo pačiu kaip ir nelabai išeina įrengti, nebent dėti vatą ant betono ir tik tada hidroizoliaciją.
Atsakyti
Nesugalvoju, kaip man stacionarias kopėčias ant stogo įsirengti, nepažeidžiant apšiltinimo sluoksnio  verysad.gif . Gal kas turit idėjų  ax.gif ? Nepatinka man į 7.5m aukštį su pastatomis kopėčiomis laipioti.

tiesiog pakabint ant parapeto neisiena? kopecios su apvestos U formos galu. ir kelios horizontalios kojytes ant vetikalios dalies, kad nuo sienos atitraukt.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 07 01, 10:28)
Tai del to ir nera pritekejimu biggrin.gif pas mane 70m2 langu be jokiu uzuolaidu ar roletu.. Tas exibicionizmas net patikt pradejo biggrin.gif

tikiuosi juokaujate? smile.gif nuziures kaimynai, nebent kaimynai lapes su kiskiais, tada nebaisu.
Atsakyti