QUOTE(darius333 @ 2015 06 30, 13:44)
1 Kalba vyksta apie sugerties, o ne akumuliacijos koeficienta. Tai priesingas atspindejimui dydis. O silumos akumuliacija priklauso nuo silumos laidumo ir mases.
Šiame punkte šeip tai kalbėjau ne apie spinduliuotės atspindėjimo koeficientą, o apie šilto oro patalpose nuėmimo. Šiluma sklinda 3 būdais, 1. konvekcija, 2. kondukcija ir 3. spinduliavimu. Tai vat atspindėjimas eitų prie 3 punkto, o aš kalbėjau apie 1. būdu perduodamos šilumos greitą įsisavinimą. Esu įsitikinęs, kad tai šiek tiek kitos savybės.
Mano supratimu, svarbiausia, ne vidaus sienų savybė absorbuoti infraraudonąją spinduliuote, apie ką užsiminė arkava, o būtent šilumos nuėmimas nuo šilto oro esančio šalia sienų. Kadangi šiltas oras tiesiogiai liečiasi su sienomis, čia teisingiau būtų kalbėti apie kodukcijos būdu perduodamą šilumą. Nors kadangi tai dujų kontaktas su kietu kūnu, savaime suprantama dasidės ir konvekcija, bet ne infraraudonoji spinduliuotė.
2 Pats sneki apie atspindejima
Paaiškinau prie pirmo, kad ne visai apie tai.
3 Manau, kad esme - spalva, kuo sviesesnis pavirsius - tuo didesnis atspindejimas (ne tik sviesos, bet ir infraraudonuju, UV ir gal but kitu spinduliu), atatinkamai mazesne sugertis. Tas pats kalkinis tamsus tinkas turetu sugerties koeficienta zenkliai didesni
Savo pastaboje ir atkreipiau dėmesį į tai kad
baltos spalvos kalkiniai dažai atspindėjimo koeficientas 0.3, o
balta spalva nudažyto metalo 0.45.
Ir išvis. Lapai atspindi žalią spektrą, todėl mes matome žalią spalvą. Šilumą pagrinde perneša infraraudonieji spinduliai. Kadangi šio spektro mes nematome, tai savo akių pagalba negalime pasakyti apie spalvą, kuri geriausiai atspindi infrą. Ta spalva ne mūsų akims.
Balta spalva atspindi matomą spektrą. Apie nematomą nieko pasakyti negalime. Buvau įsitikinęs, kad infrą geriausiai atspindi veidrodis, nes atspindinčiosios izoliacijos marketinginiuose lankstinukuose buvo teigiama, kad atspindinčioji aliuminio plėvelė atspindi iki 98% infraraudonųjų spindulių. Bet dabar skaitau, kad aliuminis atspindi tik 50%, tai man jau kažkoks nesutapimas.