Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 21, 20:44)
Geoterminio pardavejai? smile.gif Tarnavimo laikas apie 20-25 metu.

Abiejų? Neatrodo per daug ilgas.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 21, 20:46)
Abiejų? Neatrodo per daug ilgas.

Aš čia pagal saldytuvu tarnavimo laika lyginu, taip abieju. Nelabai ten yra kam gesti, elektronika pakankamai gerai padaryta šiais laikais, viskas priklauso kiek kompresorius pratemps.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 06 21, 20:46)
Optimistu pilna cia... biggrin.gif
Po 10 metu isitikines, noresis siu dienu SS mest lauk

Prasovei su atsakymu smile.gif
O gal norėsiu žmona į jaunesnę pasikeisti smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 21 birželio 2015 - 20:56
Saldytuvai dabar gaminami tik garantiniam laikui (dazniausia), ir genda dazniausiai elektronika (istisos plokstes 'pareina".
Ankstesni saldikai su termostatais - tempdavo ir č0 ir daugiau metu.

Atsakyma galima tik speti biggrin.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 21, 19:52)
Aš čia pagal saldytuvu tarnavimo laika lyginu, taip abieju. Nelabai ten yra kam gesti, elektronika pakankamai gerai padaryta šiais laikais, viskas priklauso kiek kompresorius pratemps.
Papildyta:

Prasovei su atsakymu smile.gif
O gal norėsiu žmona į jaunesnę pasikeisti smile.gif))

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 06 21, 21:03)
Saldytuvai dabar gaminami tik garantiniam laikui (dazniausia), ir genda dazniausiai elektronika (istisos plokstes 'pareina".
Ankstesni saldikai su termostatais - tempdavo ir č0 ir daugiau metu.

Atsakyma galima tik speti  biggrin.gif

Nežinau kokius tu ten saldytuvus naudoji, maniškis 5 metai sukasi, pas broli 6 metai. Kokios plokštės, ten tokia paprasta elektronika kaip du kart du. Jeigu kirviu tasyta, tai ir bėga vanduo ant elektronikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 21 birželio 2015 - 21:20
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 21, 22:16)
Nežinau kokius tu ten saldytuvus naudoji, maniškis 5 metai sukasi, pas broli 6 metai. Kokios plokštės, ten tokia paprasta elektronika kaip du kart du. Jeigu kirviu tasyta, tai ir bėga vanduo ant elektronikos.

Prieš 10 metų pirkau probangų krūtą AEG į naują butą. Tai tas probangusis šaldytuvas po trijų metų sugedo - pradėjo šaldyt taip, kad piene ledukai plaukiot pradėjo. Iškviestas meistras pakeitė kažkokius daviklius - tipo dėl elektros dingimų sugedo taip. Taip kad visko būna su ta elektronika...

P.S. Jei ką - paskui nupirkau ir pajungiau tą šaldytuvą per 'surge protector'ių, tai jau 7 metai veikia be problemų
Atsakyti
[quote=cibulis,2015 06 21, 18:34]
Pabandžiau su Bango išplėstine skaičiuokle pasiskaičiuoti įvairius šildymo variantus. Nežinau, kur galėčiau įdėti Excel failiuką, todėl tik trumpai papasakosiu, kokius duomenis gavau.

Man grindinio šildymo įrengimas kainavo - 11 654 Lt.
Geoterminis su integruotu boileriu, pasyvia vėsinimo funkcija ir montavimu kainuotų 33 147 Lt (+ grindinis).
Elektrinis šildymas kainuotų 5525 Lt (+ grindinis).
Oras-vanduo su integruotu boileriu kainuotų apie 22 861 Lt (+ grindinis).
Skaičiavau, kad namo energijos poreikis - 20 kWh/m, karšto vandens - 6 kubai.
[/quot
Kas cia tau taip brangiai Oras - vanduo pasiule?
Man 11k su boileriu, montavimu gausis. Pas mane ne brendinis.Siaip 15 metu ir tam ir tam duoda, labai panasios sistemos, ar taip ar taip po 15metu, bus pasenusi technologija ir noresi kazkokio naujo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 20, 21:32)

Idomu su kuo jie tuos griovelius daro su paprastu lauzomu peiliuku ar kazka mandriau turi? Jei gali permesk kontaktus i AZ (reikes rudeniop).

Taip pat bus idomu pamatyti galutini vaizda PIR apie stygas (medines konstrukcijas), t.y. kaip atrodo jos jau uzsandarintos.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 22, 09:44)
Idomu su kuo jie tuos griovelius daro su paprastu lauzomu peiliuku ar kazka mandriau turi?  Jei gali permesk kontaktus i AZ (reikes rudeniop).

Taip pat bus idomu pamatyti galutini vaizda PIR apie stygas (medines konstrukcijas), t.y. kaip atrodo jos jau uzsandarintos.

Štai kaip pjausto tuos griovelius. Eilinis metalinis peiliukas. Tik pirkau kietesnės geležtės, nes minkšti labai greitai lūžta. Štai kaip atrodo išpjaustyta plokštė.

Tada išpjovas apklijavome lipnia aliuminio juosta (čia kad atstatyti gamyklinius pažeidimus ir 100 proc. uždaryti galimybę drėgmei patekti į vatą). Štai kaip atrodo aliuminio folija apklijuoti pažeidimai, kurie išpjauti dėl langų stiklo pluošto laikiklių.

Tuomet vyrai plokštės tvirtinimo vietas patepė Soudal Fix All klijais. Štai kaip plokštė keliauja į savo vietą. Klijų vietas prisukame medvarščiais su metalinėmis tabletėmis. Kai sulips, juos išsuksime, skyles užpūsime poliuretaniniais klijais ir užklijuosime lipnia aliuminio folija.

O apie stygas yra palikti tarpai. Juos užpūsime mėlynomis Soudal putomis, apipjaustysime ir užklijuosime lipnią juostą. Sienos ir PIR sankirtą užpūsime Soudal Fix All klijais. Tada bus daug Siga juostos: sienos ir PIR sankirtoje, PIR ir murloto sankirtoje. Visas PIR suklijavimo vietas perklijuosime aliuminio folija, o smeigių galvučių paliktas ertmes užpūsime poliuretaniniais klijais ir užklijuosime aliuminio juosta. Šią savaitę viską turėtų pabaigti ir tada sandarumo testas.
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2015 06 21, 23:01)
Kas cia tau taip brangiai Oras - vanduo pasiule?
Man 11k su boileriu, montavimu gausis.  Pas mane ne brendinis.Siaip 15 metu ir tam ir tam duoda, labai panasios sistemos, ar taip ar taip po 15metu, bus pasenusi technologija ir noresi kazkokio naujo.

Domėjausi šituo siurbliu. Jo kaina su PVM - 5621 eurų (jis su integruotu boileriu). Montavimas - dar 1400 eurų. Iš viso apie 7000 eurų išeina.
Atsakyti
ka ten montuos uz 1400 e???
Kiek ieskojausi - pajungimas - 200e. Na medziagos dar kazkiek, max 400-500eur.

QUOTE(cibulis @ 2015 06 22, 17:13)
Domėjausi šituo siurbliu. Jo kaina su PVM - 5621 eurų (jis su integruotu boileriu). Montavimas - dar 1400 eurų. Iš viso apie 7000 eurų išeina.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 06 22, 21:17)
ka ten montuos uz 1400 e???
Kiek ieskojausi - pajungimas - 200e. Na medziagos dar kazkiek, max 400-500eur.

Ar tikrai gerai pajungs? Ar tikrai viskas, kas pigu yra gerai. Man Daikinas davė tris atstovus, kurie montuoja jų produkcija. Kol nematė, sakė, kad 1000 eurų. Vienas pamatęs katilinės nuotraukas kainą pakėlė iki 1400 eurų su PVM. Vienintelis sutiko nuleisti iki 800 eurų be PVM.

Man geoterminį montuotų už 1200 su PVM.

Tavo kaina 100 proc. be PVM. Jei meistrai atsako už kokybę ir duoda garantiją, duok kontaktus.
Atsakyti
Vadinas patiko kaip įrengta thumbup.gif
QUOTE(cibulis @ 2015 06 22, 22:54)
... Vienas pamatęs katilinės nuotraukas kainą pakėlė iki 1400 eurų su PVM. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti