Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

Reikia aukstesnes klases imt ir neturetu kilt problemu, ilgiausiai naudojau sitoki
user posted image
Dabar turiu potinkine sitema

rapido t termostatas galine dalis + valdymas
user posted image

Voniai prileist didelio laidumo toks
user posted image

QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 14:09)
Variantas.
Kokios firmos? Tikriausiai esate patenkintas. Ar nebūna tokių temp šokinėjimų kaip su momentiniais boileriais?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 13:50)
Jeigu tenas pastoviai kaitintų, tai vanduo visame tūryje užkaistų. Minusas gali būti tame, kad jis bus per karštas saugiam vartojimui duše dėl nusideginimo.

Yra gi pamaišymo termostatai, pvz. - http://www.elmitra.l...-voztuvas.2480/

Pastatai tokį ant linijos už boilerio ir daugiau kaip 60C ar kiek nustatyta, toliau į visus čiaupus nenueis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 19 birželio 2015 - 18:16
QUOTE(cibulis @ 2015 06 19, 17:05)
Kas man daugiau gaunasi? Kažkaip galų nemoki suvesti. Padėsiu.

Mano namo su PHPP suskaičiuoti energijos poreikis apie 15,3-15,6 kWh. Neskaičiuoti šilumos tilteliai. Tarkime, kad dėl jų situacija pablogės iki 20 kWh. Namo plotas - 136 kv. 20x136 turime 2720 kWh.

ŠS COP būtų 4,7. Elektros kaina - 0,129 euro. Vadinasi 1 šildymo kWh kaina - 0,027 euro. 2720x0,027=73,44 euro. Sakiau, kad 50 eurų, bet vėliau pasitaisiau, kad 100 eurų. Turėtų būti apie 73 eurai. Taigi telpu.

Be to tikiuosi, kad namo sandarumas bus geresnis nei 0,4 (kitą savaitę darysime testą). Taip pat tikiuosi, kad realiai šilumos tilteliai nebus pliusiniai, t.y. neblogins situacijos. Todėl tikėtina, kad realius namo energijos poreikis bus apie 13-14 kWh. Metinis - 1768 arba 1904 kWh. Su geoterma toks energijos poreikis kainuotų 47,74 eurus arba 51,4 eurus. Telpu net gi į 50 eurų.

Ka pries tai rasei? Skaiciavimai sildantis elektra iarba su geoterma.. Jau spejei pamirsti? Daznai pasitaiko beje..
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 19, 21:10)
Ka pries tai rasei? Skaiciavimai sildantis elektra iarba su geoterma..   Jau spejei pamirsti? Daznai pasitaiko beje.. 
mirksiukas.gif

Aš tikrai nepamiršau. Nebent tu ne iki galo supratai mano mintis. 4u.gif Šioje vietoje aš esu nuoseklus. Tenai įtraukiau ir karšto vandens ruošimą. O tu kalbi tik apie šildymą. Galbūt dėl to tau galai ir nesueina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 birželio 2015 - 21:43
QUOTE(*** @ 2015 06 19, 16:53)
Reikia aukstesnes klases imt ir neturetu kilt problemu

Su fotkių dydžiu kaip reikalas persistengei. Nedėk tokių didelių. Nueina kaip reikalas į šonus.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 19, 22:41)
Aš tikrai nepamiršau. Nebent tu ne iki galo supratai mano mintis.  4u.gif Šioje vietoje aš esu nuoseklus. Tenai įtraukiau ir karšto vandens ruošimą. O tu kalbi tik apie šildymą. Galbūt dėl to tau galai ir nesueina.

As maciau kad su karstu vandeniu. Sakai isleisi du trecdalius elektros karstam vandeniui?

kaipten bebutu,tai tik teorija. Palaukim ka realybe parodys. Galbut ir teisus busi. 4u.gif
Atsakyti
Beveik baigėm šiltinti stogą. Liko tik šitie šonai. Štai kokios plokštės jiems jau paruoštos (gal nelabai išėjo parodyti trapeciją su visais išpjovimais). Nuotrauka iš arčiau: specialūs grioveliai stiklo pluošto laikikliams. Štai kokį meną darė ties vienu balkiu. Čia ta pati vieta iš kitos pusės.

Čia vaizdas ties kraigu.apačios. Liko suklijuoti lipnią aliuminio juostą ir Siga juostą. Čia bandome vienos Siga juostos tamprumą.

Jei viskas gerai, artimiausiu metu darysime sandarumo testą. Jei kam reikia, tikrai galiu rekomenduoti meistrus. Visko buvo, bet kokybė galutiniame variante nereali.

P.S. Gal kam reikia PIR plokščių. Liko 5 vnt. (apie 7,2 kv. m), storis - 5 cm. Plokštės matmenys: 2,4x06 m. Kaina bus labai gera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 birželio 2015 - 22:05
Pabandžiau su Bango išplėstine skaičiuokle pasiskaičiuoti įvairius šildymo variantus. Nežinau, kur galėčiau įdėti Excel failiuką, todėl tik trumpai papasakosiu, kokius duomenis gavau.

Man grindinio šildymo įrengimas kainavo - 11 654 Lt.
Geoterminis su integruotu boileriu, pasyvia vėsinimo funkcija ir montavimu kainuotų 33 147 Lt (+ grindinis).
Elektrinis šildymas kainuotų 5525 Lt (+ grindinis).
Oras-vanduo su integruotu boileriu kainuotų apie 22 861 Lt (+ grindinis).
Skaičiavau, kad namo energijos poreikis - 20 kWh/m, karšto vandens - 6 kubai.

Per 15 metų
Įrengimas ir eksplotacija per xx metų,vertinant nusidėvėjimą, bet nevertinant infiliacijos ir sugaišto laiko, Lt. Y eilutė
Geoterminis: 56 538 Lt.
Oras-vanduo: 50 891 Lt.
Elektra: 52 483 Lt.

Per 20 metų
Įrengimas ir eksplotacija per xx metų,vertinant nusidėvėjimą, bet nevertinant infiliacijos ir sugaišto laiko, Lt. Y eilutė
Geoterminis: 64 761 Lt.
Oras-vanduo: 67 855 Lt.
Elektra: 64 001 Lt.

Tie patys skaičiavimai pagal AF eilutę
Per 15 metų
Įrengimas ir eksplotacija per xx metų, įvertinant infiliaciją, nusidėvėjimą, palūkanas už indėlį ir sugaištą laiką. Visa pinigų suma turima. AF eilutė
Geoterminis: 57 144 Lt.
Oras-vanduo: 52 110 Lt.
Elektra: 53 844 Lt.

Per 20 metų
Įrengimas ir eksplotacija per xx metų, įvertinant infiliaciją, nusidėvėjimą, palūkanas už indėlį ir sugaištą laiką. Visa pinigų suma turima. AF eilutė
Geoterminis: 60 409 Lt.
Oras-vanduo: 57 205 Lt.
Elektra: 66 411 Lt.

Jei vertintumėme 15 metų laikotarpį, labiausiai apsimoka oras-vanduo, tada elektra ir tik galiausiai geoterminis. Oras-vanduo palyginti su geoterminiu sutaupo apie 5000 Lt.

O jei imti 20 metų laikotarpį, tai aš čia kažko nesuprantu. Geoterminis Y grafoje - 64 761 Lt, AF grafoje - 60 409 Lt. Pridėjus infliaciją ir sugaištą laiką, sistemos eksploatacijos kaštai atpinga? Kažkas čia ne taip arba aš kažko nesuprantu.

Oras-vanduo 20 metų laikotarpyje: Y grafoje - 67 855 Lt, AF grafoje - 57 205 Lt. Elektra Y grafoje - 64 001 Lt, AF grafoje - 66 411 Lt. Vėlgi įvertinus infliaciją ir sugaištą laiką, oras-vanduo sistema atpinga, o elektra pabrangsta. Vienintelis logiškas paaiškinimas, kad elektra brangsta, todėl šildytis grynai elektra būtų brangiau nei kitais būdais.

Kaip bežiūrėti šitų trijų sistemų eksploatacijos kaštai per 15-20 kainuoja labai panašiai. Norint teisingai įvertinti, kuri sistema labiau apsimoka, reikia labai gerai atspėti elektros pigimo-brangimo tendencijas, labai tiksliai įvertinti sistemų tarnavo laiką ir galimus gedimus.

Jei elektra ne brangs, tai ji gal ir patrauklus dalykas. Tikėtina, kad pasidarius jungti su Švedija, elektra gali pigti. Geoterminis ir ypač oras-vanduo mano supratimu turi tikimybe sugesti, todėl jų eksploatacija gali stipriai išaugti. Sunku nuspėti ir sistemų tarnavimo laiką. Gali būti, kad geoterminis gerai veiks apie 15-20 metų, kuomet oras-vanduo resursas apie 10 metų. Elektrinės sistemos tikėtinas tarnavimo laikas apie 20 metų, nors realybėje gali būti ir tik 15 metų. Labai daug nežinomųjų, todėl sunku įvertinti, kuri sistema labiausiai apsimoka.

Geoterminis patrauklus tuo, kad turėtų ir vėsinimo funkciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 birželio 2015 - 18:39
QUOTE(cibulis @ 2015 06 21, 18:34)

Jei elektra ne brangs, tai ji gal ir patrauklus dalykas. Tikėtina, kad pasidarius jungti su Švedija, elektra gali pigti. Geoterminis ir ypač oras-vanduo mano supratimu turi tikimybe sugesti, todėl jų eksploatacija gali stipriai išaugti. Sunku nuspėti ir sistemų tarnavimo laiką. Gali būti, kad geoterminis gerai veiks apie 15-20 metų, kuomet oras-vanduo resursas apie 10 metų. Elektrinės sistemos tikėtinas tarnavimo laikas apie 20 metų, nors realybėje gali būti ir tik 15 metų. Labai daug nežinomųjų, todėl sunku įvertinti, kuri sistema labiausiai apsimoka.

Geoterminis patrauklus tuo, kad turėtų ir vėsinimo funkciją.

Tiek geoterma bei oras -vanduo jau labai panašios sistemos, t.y. "viduriai" mažai kuom skiriasi, todėl teigti jog vieną tarnaus n metu, o kitą n1 metu truputėlį neteisinga. Su oras-vanduo taip pat vesintis galima per grindinį jeigu yra noro.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 21, 20:00)
Tiek geoterma bei oras -vanduo jau labai panašios sistemos, t.y. "viduriai" mažai kuom skiriasi, todėl teigti jog vieną tarnaus n metu, o kitą n1 metu truputėlį neteisinga. Su oras-vanduo taip pat vesintis galima per grindinį jeigu yra noro.

Man taip pardavėjai sakė. O pats kaip galvoji kiek gali tarnauti oras-vanduo ir geoterminis?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 21, 20:35)
Man taip pardavėjai sakė. O pats kaip galvoji kiek gali tarnauti oras-vanduo ir geoterminis?

Geoterminio pardavejai? smile.gif Tarnavimo laikas apie 20-25 metu.
Atsakyti
Optimistu pilna cia... biggrin.gif
Po 10 metu isitikines, noresis siu dienu SS mest lauk

QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 21, 19:44)
Geoterminio pardavejai? smile.gif Tarnavimo laikas apie 20-25 metu.

Atsakyti