Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

Sorry, as ne ta turiu omeny. o kad pats ruosies viska padaryt tiksliai, ir galutinai - kad po menesio nereiktu perdarinet. Man pvz tas problemu nesudaro, net idomu. Kazka patobulint, pakeist....
Todel tenkina tik firmu (plesikiu) pilni išbaigti pasiulymai su irengimu.
mirksiukas.gif

BangaS gi auksciau aprašė, kaip sildysis kombinuotu boileriu.

QUOTE(cibulis @ 2015 06 19, 09:57)
Aš tik pasakiau, kad būčiau labai dėkingas kaimynams, jei aplinkui nedegintų malkų ir dyzelino, nes jie teršia orą. Ypač dyzelinas. O tamsta jau iš karto pradedate smegenų pūdrinimą. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 birželio 2015 - 11:27
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 09:52)
Čia nereikia firmos. Santechnikas viską sutvarkytų. Reikėtų tik vieno kombinuoto boilerio, kurį reikalui esant galima būtų ir parduoti ir cirkuliacinio.
Shema tokia: Kombinuotas boileris kaitinamas elektra (min. 3kW)  ir jame esantis vanduo naudojamas dušams, vonioms, virtuvei, o boilerio apačioje esantis šilumokaitis naudojamas grindims šildyti. Su karštu vandeniu nekyla jokių klausimų, o grindiniam šildymui reikėtų varinėti vandenį iš grindinio kolektoriaus į šilumokaitį tik šilumokaičiui dar reikėtų padaryti apėjimą (by-pass) su balansiniu vožtuvu, kuris reguliuotų grindinio temperatūrą ženkliai neįtakodamas sistemos hidraulinių nuostolių.
Kombinuotas boileris su 3kW tenu būtų pvz http://www.e-ciupk.l...dytuvas-ovk-200

Idomus variantas, jei nesunku gal galima placiau kaip realizuoti tokios sitemos valdyma? Nuo patalpos termiko junginet siurbli ar kazkaip kitaip?
Atsakyti
nuo griztancio is grindu vandens temperatura (termikas ant griztamo kolektoriaus)

QUOTE(balamūtas @ 2015 06 19, 10:32)
Idomus variantas, jei nesunku gal galima placiau kaip realizuoti tokios sitemos valdyma? Nuo patalpos termiko junginet siurbli ar kazkaip kitaip?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 18, 21:53)
30 eurų būtų, jei būtų malkos. Bet jas deginčiau ne savo name, o kaimynas degintų. Jis vis juokais sako, kad degins malkas, o man reikia tik prisijungti. Nieko nekainuos. Jei būtų centralizuoti šilumos miesto tiekimo tinklai tikrai jungčiausi. Pigiau ir būti negali.  4u.gif

Kas del kurenimo malkomis, tai tavo name, Cibili, peciu kurt reiktu karta i savaite. Tau net malkines nereiketu, nusipirktum briketu senukuose, o jei pirktum padekla tai uztektu trims metams smile.gif butum 100% ekologiskas, o jei dar vasara sildytum vandeni saules batereiku generuojama elektra, tai butum atsinaujinantis, ekologiskas, A+*N.
Atsakyti
...o jei komfortiskiau - granuline krosnele. 1d- 1 kg granuliu.

man tik viena idomu - kaip tokiam sandarume isgyvent, kiek galima "traukt" biggrin.gif

QUOTE(bruonius @ 2015 06 19, 10:45)
Kas del kurenimo malkomis, tai tavo name, Cibili, peciu kurt reiktu karta i savaite. Tau net malkines nereiketu, nusipirktum briketu senukuose, o jei pirktum padekla tai uztektu trims metams smile.gif butum 100% ekologiskas, o jei dar vasara sildytum vandeni saules batereiku generuojama elektra, tai butum atsinaujinantis, ekologiskas, A+*N.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 06 19, 10:31)
Kaimynas, diegdamas si katila, analizavo, lygino.

Del sildymo boileriu - ideja gera, tik manau kad OKC silumokaitis mazokas, ir jis apacioje (kur vanduo daznai tik drungnas) kad pasildytu grindu kontura. Reiktu naudot spec boileriuka su tenu, ir kokiu 3m2 silumokaiciu. Nors - reikia paeksperimentuoti..... g.gif

Abejoju, kad priedų naudojimas gerai atsispindi sertifikate. Tikrai nedrįsčiau pilti spalvoto į apynaujį automobilį, kurio nesiruošiu parduoti per 4 metus.

Jeigu tenas pastoviai kaitintų, tai vanduo visame tūryje užkaistų. Minusas gali būti tame, kad jis bus per karštas saugiam vartojimui duše dėl nusideginimo.
Galima imti horizontalų, kuriame išsiluoksniavimas beveik neturėtų įtakos, šilumokaitis būtų karštame vandenyje ir tada tektų daugiau pažaisti su balansavimo vožtuvu ant by-pass. Tai veiktų panašiai kaip "ladomatas" veikia su trieigiu. Gal net su trieigiu būtų paprasčiau realizuoti nei su paprastu balansiniu vožtuvu. Tada būtų galima sureguliuoti taip, kad karšto vandens beveik nepatektų į grindis kai nereikia, o siurbliukas tuo metu suvienodintų temperatūras skirtingose patalpose, kai saulė prikaitina kai kurias patalpas. Tokiu atveju gaunasi paprastas pamaišymo mazgas su termostatiniu trieigiu. Šiuo termostatu nusistatytų šildymo galia, o cirkuliacinį įjungtų/išjungtų termostatas ant grįžtančio termofikato ar įbetonuotas grindyse.

QUOTE(cibulis @ 2015 06 19, 10:57)
Kokiu atveju žadate likti su elektra, koks elektros variantas tenkintų? Ar vis tiek žadate ateityje daryti kitą šildymo būdą?
Kiek atsimenu, tai turite nupirkęs lyg ir kažkokį ŠS. Darysite jam kolektorių ar paliksite ateičiai?

Noriu pažiūrėti kiek realiai kwh suvartoja namas per šildymo sezoną. Po to spręsiu ar galiu išgyventi vien iš saulės elektrinės ant stogo.
Jeigu energijos pakaks viskam ir Lesto nusistovės kažkokia pozicija dėl mažo (pvz 1cnt/kwh) elektros "sandėliavimo" tinkle įkaino, tai vietoj ŠS statysiu saulės elektrinę už tą panašią kainą ir po 10 metų tikėsiuosi pasiekti lūžio tašką, kai šildymas ir elektra namo reikmėms nieko nebekainuoja, kol veikia saulės jėgainė ant stogo.
Seno, didelio ŠS, kurį turiu nebeplanuoju naudoti. Jis reikalautų labai galingo kolektoriaus, kurį įrengti man neapsimokėtų. Gal laikui bėgant įsirengsiu ir labai mažą geoterminį šs su juokingo ilgio kontūru, kuris padengtų 80% šilumos poreikio ir daug nekainuotų, bet į tai turėsiu atsižvelgti pasirenkant saulės jėgainės galingumą, kad paskui nereikėtų dovanoti pusės kWh tinklui.

Atsakyti
Termostatinius maisytuvus naudoju jau koki gera desimtmeti smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 12:50)
Jeigu tenas pastoviai kaitintų, tai vanduo visame tūryje užkaistų. Minusas gali būti tame, kad jis bus per karštas saugiam vartojimui duše dėl nusideginimo.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 06 19, 13:22)
Termostatinius maisytuvus naudoju jau koki gera desimtmeti smile.gif

Variantas.
Kokios firmos? Tikriausiai esate patenkintas. Ar nebūna tokių temp šokinėjimų kaip su momentiniais boileriais?
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 12:50)
Noriu pažiūrėti kiek realiai kwh suvartoja namas per šildymo sezoną. Po to spręsiu ar galiu išgyventi vien iš saulės elektrinės ant stogo.

Jeigu energijos pakaks viskam ir Lesto nusistovės kažkokia pozicija dėl mažo (pvz 1cnt/kwh) elektros "sandėliavimo" tinkle įkaino, tai vietoj ŠS statysiu saulės elektrinę už tą panašią kainą ir po 10 metų tikėsiuosi pasiekti lūžio tašką, kai šildymas ir elektra namo reikmėms nieko nebekainuoja, kol veikia saulės jėgainė ant stogo.

Gal laikui bėgant įsirengsiu ir labai mažą geoterminį šs su juokingo ilgio kontūru, kuris padengtų 80% šilumos poreikio ir daug nekainuotų, bet į tai turėsiu atsižvelgti pasirenkant saulės jėgainės galingumą, kad paskui nereikėtų dovanoti pusės kWh tinklui.

Bet ar verta du metus daryti eksperimentą grynai su elektra, kad vėliau daryti saulės elektrinę ar mažos galios ŠS? Aišku smalsu ir įdomu sužinoti, kiek namas kWh sunaudoja šildymui, bet ar verta dėl to du metus eksperimentuoti? Juo labiau, kad vis tiek turėsite kažkokį papildo energijos generavimo šaltinį: saulės elektrinę arba mažos galios ŠS.

Aš labiausiai noriu geoterminio, nes jei jo iš karto nepadarysiu, tai vėliau nebegalėsiu daryti. Nebent gyventi be tvoros ir gerbūvio netvarkyti. Jei pasidaryti tvorą ir sutvarkyti gerbūvį, tai vėliau jau tikrai nekils rankos daryti ŠS. Juo labiau, kad ir gręžimo technikai nebus kaip įvažiuoti į sklypą.

Liks tik trys variantai: toliau šildytis elektra, statyti oras-vanduo ŠS arba montuoti saulės baterijas karštam vandeniui ruošti (bent šiek tiek sumažins namo išlaikymo kaštus), arba statyti saulės elektrinę. Toliau šildytis vien elektra - gana brangu, todėl apsimokėti įsirengti bent jau saulės kolektorius karštam vandeniui. Saulės elektrinė kainuoja panašiai kaip geoterminis, todėl aš už geoterminį. Aišku dar būtų gana nebrangus variantas: oras-vanduo. Bet šita sistema realiai vis tiek apie 6000 eurų kainuotų: 5000 eurus pats įrenginys ir dar apie 1000 eurų montavimas. O koks geresnis įrenginys atsieitų ir 7000 eurų.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 18, 21:53)
Būk malonus, kai cituoji mano paklodes (ir ne tik mano), pratrink tekstą. Bus pačiam ir visiems geriau.

O kas yra metals? Čia tokia muzika?

Jei turėjai mintyje metai, tai niekas dar neprarasta. Aš tikrai galiu pasiekti namo šildymą metams už 50 eurų. Ir jei dar kartą atidžiau pažiūrėtum TV laidą, tai pamatytum, kad aš sakiau: 50 eurų, bet labiau tikėtina 100 eurų.

Ir apie 50-100 eurų metams kalbėjau tik tuo atveju, jei namo šildymas bus geoterminis. Apie kitus šildymo šaltinius negalvojau.

30 eurų būtų, jei būtų malkos. Bet jas deginčiau ne savo name, o kaimynas degintų. Jis vis juokais sako, kad degins malkas, o man reikia tik prisijungti. Nieko nekainuos. Jei būtų centralizuoti šilumos miesto tiekimo tinklai tikrai jungčiausi. Pigiau ir būti negali.  4u.gif

Zinai posaki? neaiskink ka man daryti,nesakysiu tau kur eiti.. Buk malonus...

P.S tai kad tau net su geoterminiu gaunasi gerokai daugiau lotuliukas.gif Is pradziu maniau kad va-cibulis turbut vienintelis PN pasistatys,dabar jau pradedu abejoti....

Kas suniui uodega pakels jei ne jis pats... 50 euru lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 19, 15:52)
tai kad tau net su geoterminiu  gaunasi gerokai daugiau  lotuliukas.gif   Is pradziu  maniau kad va-cibulis  turbut vienintelis PN pasistatys,dabar jau pradedu abejoti....         

Kas suniui uodega pakels jei ne jis pats...   50 euru  lotuliukas.gif  doh.gif

Kas man daugiau gaunasi? Kažkaip galų nemoki suvesti. Padėsiu.

Mano namo su PHPP suskaičiuoti energijos poreikis apie 15,3-15,6 kWh. Neskaičiuoti šilumos tilteliai. Tarkime, kad dėl jų situacija pablogės iki 20 kWh. Namo plotas - 136 kv. 20x136 turime 2720 kWh.

ŠS COP būtų 4,7. Elektros kaina - 0,129 euro. Vadinasi 1 šildymo kWh kaina - 0,027 euro. 2720x0,027=73,44 euro. Sakiau, kad 50 eurų, bet vėliau pasitaisiau, kad 100 eurų. Turėtų būti apie 73 eurai. Taigi telpu.

Be to tikiuosi, kad namo sandarumas bus geresnis nei 0,4 (kitą savaitę darysime testą). Taip pat tikiuosi, kad realiai šilumos tilteliai nebus pliusiniai, t.y. neblogins situacijos. Todėl tikėtina, kad realius namo energijos poreikis bus apie 13-14 kWh. Metinis - 1768 arba 1904 kWh. Su geoterma toks energijos poreikis kainuotų 47,74 eurus arba 51,4 eurus. Telpu net gi į 50 eurų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 birželio 2015 - 16:06
QUOTE(arkava @ 2015 06 19, 11:45)
nuo griztancio is grindu vandens temperatura (termikas ant griztamo kolektoriaus)

Bet tai ar bus gerai? As isivaizduoju kad siltam namui siurblys ilgiau stoves negu suksis,tai gausis kad termikas ant griztamo matuos stovincio vandens technineje patalpoje temperatura. Gal tada kazkaip reiktu kombinuoti ji su patalpos termiku,pvz nuo patalpos ijungti siurbli,o uzkilus griztamo temperaturai isjungti?
Atsakyti