Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

Tik nenusvilk, nuo centralizuoto sildymo. Ne vienas isbandes... lotuliukas.gif
Pagal paskutinius sksiciavimus, su oras- vanduo ir kolektorium, jei "isipaisau" i 250e sezonui su apie 5 t eur investicija- busiu patenkintas.

QUOTE(cibulis @ 2015 06 18, 19:53)
Jei būtų centralizuoti šilumos miesto tiekimo tinklai tikrai jungčiausi. Pigiau ir būti negali.  4u.gif

Papildyta:
Pagal tai iseitu, kad butai turi moket maziau nei namai. Deja, bet yra priesingai. biggrin.gif doh.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 06 18, 20:14)
Tik dėl to, kad miesto trasa, jei tikrai būtų šalia (iki 20 m) atvedimas kainuotų kokius 500 eurų, galbūt - 1000 eurų. Štai ir jūsų šildymo sistemą.

Čia 101 proc. nieko nėra pigiau už centralizuota, jei jis prie pat namo. Tarkime gyveni kur Žvėryne ar pan. Tik centralizuotas. Pigiau nebus. Net malkos. Šiltam namui turiu galvoje.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 18, 18:03)
Kiek suprantu, tai geoterminis man tarnautų apie 20-25 metus.

Per daug optimistiška šita vieta smile.gif

Šaldytuvus, skalbimo mašinas, televizorius ar net tuos pačius automobilius irgi pirkdamas nusteiki, kad jie tarnaus 20-25 metai?
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 06 18, 21:44)
1. Pagal paskutinius sksiciavimus, su oras- vanduo ir kolektorium, jei "isipaisau" i 250e sezonui su apie 5 t eur investicija- busiu patenkintas.

2. Pagal tai iseitu, kad butai turi moket maziau nei namai. Deja, bet yra priesingai.  biggrin.gif  doh.gif

1. Skaičiavai ar tikiesi?

2. Butai yra kiauri, todėl ir moka daug. Aš kalbu apie šiltus A+ klasės namus. Centralizuotos šilumos 1 kWh kainuoja per pus pigiau nei elektra. Ir jei abi sistemos kainuoja tiek pat įsirengti, tai kodėl centralizuota blogai? Vieną kartą sumoki 1000 eurų ir viskas. Jokios priežiūros gedimų ar kitų dalykų.
Papildyta:
QUOTE(budvykis @ 2015 06 18, 23:58)
Per daug optimistiška šita vieta smile.gif

Šaldytuvus, skalbimo mašinas, televizorius ar net tuos pačius automobilius irgi pirkdamas nusteiki, kad jie tarnaus 20-25 metai?

O tai koks tikėtinas ŠS tarnavimo laikas?

Mama ne per seniausiai išmetė šaldytuvą, kuriam tikrai virš 20 metų. Uošviai kaime naudoja, kuriam irgi per 20 metų. Lietuvoje pilna mašinų, kurioms virš 20 metų. Turiu televizorių storu ekranu, kuriam jau 9 metai. Storas ir negražus palyginti su naujais plonais, bet veikia ir dar ilgai veiks. Turiu muzikos centrą, kuriam 15 metų. CD skaitytuvas jau sugedęs, bet kasetės ir radijas veikia. Galėčiau paremontuoti ir toliau veiktų.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 06 18, 21:44)
Pagal paskutinius sksiciavimus, su oras- vanduo ir kolektorium, jei "isipaisau" i 250e sezonui su apie 5 t eur investicija- busiu patenkintas.

Kodėl pats nesidarei namo šildymo elektra, kai šildymo išlaidos palyginti gana nedidelės bus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 birželio 2015 - 06:35
Dar vis svarstymu stadijoj, kol daeisiu iki katilines aprisimo. Dabar gamina talpa. Tai ziuresim, kas ja pagrinde maitins (ŠS, zidinys, ar dyz.ar kolekt).

Praktika rodo, kad tokie rezultatai imanomi smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 06 19, 05:34)
1. Skaičiavai ar tikiesi?

Kodėl pats nesidarei namo šildymo elektra, kai šildymo išlaidos palyginti gana nedidelės bus?

Atsakyti
Tau reiks silumos uz 100eur sezonui, o kas mokes uz silumos nuostolius kai karstas vaduo vesta tau prie tvoros? Kodel neskaiciuoji kokie nuostoliai vamzdyje.

As tai tiksliai zinau kad centralizuotas sildymas yra blogis tiek kolektorinis tiek paprastas, isbandyta savo kailiu. Kai zmones uzsuka sildyma ir nesinaudoja silumininkas pradeda skaiciuot uz visokias bendro naudojimo patalpas, mazgus..

QUOTE(cibulis @ 2015 06 19, 06:34)
2. Butai yra kiauri, todėl ir moka daug. Aš kalbu apie šiltus A+ klasės namus. Centralizuotos šilumos 1 kWh kainuoja per pus pigiau nei elektra. Ir jei abi sistemos kainuoja tiek pat įsirengti, tai kodėl centralizuota blogai? Vieną kartą sumoki 1000 eurų ir viskas. Jokios priežiūros gedimų ar kitų dalykų.

O seip jau butu laikas kaip ir apsisprest del sildymo ? smile.gif

Taip kaip esu praktiskas zmogus tai tarkim, malka, dujos, tas pats oras oras ar oras vanduo sakuciau jau tokie patikrinti dalykai, o va tavasis geoterminis smelyje toks po klaustuku.

Visgi kalbam apie zemes gelmes ir pakankamai sausas.. Kas butu jai tavasis geo visiskai nepasiteisintu, kitaip sakant ciut ne elektra sildytumeisi sukises 10k eur. Kokias garantijas duoda rangovas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 19 birželio 2015 - 08:17
QUOTE(arkava @ 2015 06 19, 06:53)
dyz

Spalva bake ilgai išlieka. Būčiau valdžioj, padaryčiau reidus. Atranda spalvos pedsakus bake, susimoki akcizą už visas tas "išnaudotas" tonas dyzelio kiek gavai.
Kiek zinau, šis būdas vertas dėmesio tik kai turi dyzelinį transportą šeimos ūkyje...
pvz Olandijoje plaukiojant upėmis perki raudoną dyzelį su mažu akcizu, bet negali išplaukti į jūrą. Vieną kart to nežinant chebra išplaukė ir juos patikrino. Gavo baudą ir sumokėjo visą akcizą. Pas mus irgi anksčiau ar vėliau užriš šitą cirką su dyzeliniu šildymui, tad siūlau neapgaudinėt visų ir nebeinvestuoti į tokią juodą sistemą. Net ir dujos patraukliau atrodo už dyzelį.
Atsakyti
Tai kam man projektuotis, vestis dujas, pirkt katila - jei viskas yra? Iranga nauja, 1000eur. Sanaudos jo - analogiskos, mazesnes nei duju (testuota ivairuose namuose n kartu)

QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 08:10)
Spalva bake ilgai išlieka. Būčiau valdžioj, padaryčiau reidus. Atranda spalvos pedsakus bake, susimoki akcizą už visas tas "išnaudotas" tonas dyzelio kiek gavai.
Kiek zinau, šis būdas vertas dėmesio tik kai turi dyzelinį transportą šeimos ūkyje... 
pvz Olandijoje plaukiojant upėmis perki raudoną dyzelį su mažu akcizu, bet negali išplaukti į jūrą.  Vieną kart to nežinant chebra išplaukė ir juos patikrino. Gavo baudą ir sumokėjo visą akcizą. Pas mus irgi anksčiau ar vėliau užriš šitą cirką su dyzeliniu šildymui, tad siūlau neapgaudinėt visų ir nebeinvestuoti į tokią juodą sistemą. Net ir dujos patraukliau atrodo už dyzelį.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 18, 18:03)
Turiu vienos firmos pasiūlymą šildymui grynai elektra ir geoterminiu. Grynai elektra šildymo sistemos įrengimas su visais katilais kainuotų 1600 eurų

Čia nereikia firmos. Santechnikas viską sutvarkytų. Reikėtų tik vieno kombinuoto boilerio, kurį reikalui esant galima būtų ir parduoti ir cirkuliacinio.
Shema tokia: Kombinuotas boileris kaitinamas elektra (min. 3kW) ir jame esantis vanduo naudojamas dušams, vonioms, virtuvei, o boilerio apačioje esantis šilumokaitis naudojamas grindims šildyti. Su karštu vandeniu nekyla jokių klausimų, o grindiniam šildymui reikėtų varinėti vandenį iš grindinio kolektoriaus į šilumokaitį tik šilumokaičiui dar reikėtų padaryti apėjimą (by-pass) su balansiniu vožtuvu, kuris reguliuotų grindinio temperatūrą ženkliai neįtakodamas sistemos hidraulinių nuostolių.
Kombinuotas boileris su 3kW tenu būtų pvz http://www.e-ciupk.l...dytuvas-ovk-200

Kainuotų viskas ne daugiau 1000 Eur. Jeigu vėliau įsirentumėte ŠS, tai ši sistema liktų kaip atsarginė + turėtumėte neišsenkantį karšto vandens talpos rezervą prireikus. Iš dėvėtų dalių susirinktumėte dar gerokai pigiau.

p.s. elektrinė sistema (neskaitant nukalkinimo) labai tikėtina kad veiks be jokių gedimų 20 metų. Mačiau tokių boilerių, tik per tiek laiko tenka kelis kibirus kalkių išimti iš boilerio, gal dar teną pakeisti (100Lt) vieną kartą.
Abejoju ar šimtus kartų sudėtingesnis įrenginys (ŠS) gali prilygti savo patikimumu tokiam primityviam, neturinčiam judančių dalių įrenginiui kaip el. boileris.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 06 19, 08:12)
O seip jau butu laikas kaip ir apsisprest del sildymo ? smile.gif

Taip kaip esu praktiskas zmogus tai tarkim, malka, dujos, tas pats oras oras ar oras vanduo sakuciau jau tokie patikrinti dalykai, o va tavasis geoterminis smelyje toks po klaustuku.

Visgi kalbam apie zemes gelmes ir pakankamai sausas.. Kas butu jai tavasis geo visiskai nepasiteisintu, kitaip sakant ciut ne elektra sildytumeisi sukises 10k eur. Kokias garantijas duoda rangovas?

Tikrai, kad laikas. Reikia greičiau daryti, nes vasarą ne guminė. Norėčiau pabandyti grynai elektra pasišildyti, bet įtariu, kad galiu nagus nusvilti. Nebus baisiai brangu, bet bus psichologinis smūgis: dėjau daug vatos, sandarinau namą, kad kuo mažiau už šildymą mokėti ir čia - brangiausias energijos šaltinis. Kažkaip galai nesueina.

Taip pat nesinori permokėti už šildymo sistemą. Visgi 10 000 eurų - nemaži pinigai. Skaičiavimai rodo, kad tiek elektra, tiek geoterminiu išeina panašios kainos. Tik su geoterminiu esu labiau apsidraudęs. Geoterminio tik galimi gedimai gali padidinti kaštus.

Mano gruntas- smėlis, bet aš darysiu ne horizontalų kolektorių, o gręžinį. Todėl čia nėra jokios rizikos. Sistema tikrai veiks. Tik gana brangus įrengimas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 09:52)
1. Čia nereikia firmos.

Kainuotų viskas ne daugiau 1000 Eur. Jeigu vėliau įsirentumėte ŠS, tai ši sistema liktų kaip atsarginė + turėtumėte neišsenkantį karšto vandens talpos rezervą prireikus. Iš dėvėtų dalių susirinktumėte dar gerokai pigiau.

3. Abejoju ar šimtus kartų sudėtingesnis įrenginys (ŠS) gali prilygti savo patikimumu tokiam primityviam, neturinčiam judančių dalių įrenginiui kaip el. boileris.

1. Aš tiesiog norėjau palyginti, kokia kaina būtų vienos ir kitos sistemos iš tų pačių rankų.

2. Štai ką jie man siūlo. Tik 125 l karšto vandens boilerį reikėtų pakeistį į 200 l talpos boilerį. Tuomet įtariu, kad kaina pakiltų iki 1800 eurų.

3. O tai kiek gali tarnauti ŠS? Koks jo resursas?

P.S. Kodėl pats nebandote namo šildyti grynai elektra?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 09:10)

Aš irgi griežtai prieš namo šildymą dyzelinu. Aplinkos teršimas - katastrofiškas. Geriau jau malkos, kurių CO2 sugeria tie patys šalia stovintys medžiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 birželio 2015 - 09:55
QUOTE(arkava @ 2015 06 19, 09:13)
Tai kam man projektuotis, vestis dujas, pirkt katila - jei viskas yra? Iranga nauja, 1000eur. Sanaudos jo - analogiskos, mazesnes nei duju (testuota ivairuose namuose n kartu)

Norite pasakyti dyzelino kilovatvalandė pigesnė nei gamtinių dujų kilovatvalandė?

Vistiek naujame name reiks įrenginėti, reiks užkasti talpą, reiks prašyti lengvatos.
Tas dyzelinas bus be lubriuojančių priedų, kuriuos maišo kiekvienas degalinių tinklas pagal savo technologiją. Grynas dyzelis yra labai "sausas" ir po to kenčia kuro siurblys. Pas mane mašinoje common-railas ir stovi žemo slėgio siurblys, kuris jau tiek atidirbo, kad pasidarė labai jautrus kurui (konkrečiai kuro priedams). Galiu pasakyti, kad kai užsipilu dyzelio iš kokios nors no-name degalinės į tuščią baką, tai po pusvalandžio užsidega "check engine". Po to užsipilu nesteje ir vėl viskas susitvarko. Taip jau kelinti metai važinėju nors tokvilos diagnozė buvo - pirkti siurblio remonto kompletą, nes nebesukelia slėgio. Taip kad atsargiai su baltarusišku ir spalvotu dyzelinu, nes kuro sistemos dalys gali kainuoti brangiau nei "sutaupoma" iš akcizo vengimo.

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 06 19, 10:05)
P.S. Kodėl pats nebandote namo šildyti grynai elektra?

Aš ir šildysiu elektra pora sezonų. Jau aprašiau kaip tai padarysiu.
Atsakyti
Talpos kompaktiskai "isipaiso" i katiline, ROTH vokiskos. 1 750 ltr talpos sezonui bus sociai.
Del dyz - o Jus palyginkit Orlen'o kokybes sertifikatus kuro ivairiems tikslams mirksiukas.gif
Jei rasit zymiu skirtumu (iskaitant) sausuma - premija. biggrin.gif
Kaimynas, diegdamas si katila, analizavo, lygino.

Del sildymo boileriu - ideja gera, tik manau kad OKC silumokaitis mazokas, ir jis apacioje (kur vanduo daznai tik drungnas) kad pasildytu grindu kontura. Reiktu naudot spec boileriuka su tenu, ir kokiu 3m2 silumokaiciu. Nors - reikia paeksperimentuoti..... g.gif

Cibuliui, tas nepriimtina, ir tinka atestuotų firmų tik optimizuoti pasiulymai su visais suskaiciuotais vamzdeliais ir ju susukimo darbais smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 09:09)
orite pasakyti dyzelino kilovatvalandė pigesnė nei gamtinių dujų kilovatvalandė?

Vistiek naujame name reiks įrenginėti, reiks užkasti talpą, reiks prašyti lengvatos.
Tas dyzelinas bus be lubriuojančių priedų, kuriuos maišo kiekvienas degalinių tinklas pagal savo technologiją. Grynas dyzelis yra labai "sausas" ir po to kenčia kuro siurblys. Pas mane mašinoje common-railas ir stovi žemo slėgio siurblys, kuris jau tiek atidirbo, kad pasidarė labai jautrus kurui (konkrečiai kuro priedams).  Galiu pasakyti, kad kai užsipilu dyzelio iš kokios nors no-name degalinės į tuščią baką, tai po pusvalandžio užsidega "check engine". Po to užsipilu nesteje ir vėl viskas susitvarko. Taip jau kelinti metai važinėju nors tokvilos diagnozė buvo - pirkti siurblio remonto kompletą, nes nebesukelia slėgio.  Taip kad atsargiai su baltarusišku ir spalvotu dyzelinu, nes kuro sistemos dalys gali kainuoti brangiau nei "sutaupoma" iš akcizo vengimo.

Papildyta:

Aš ir šildysiu elektra pora sezonų. Jau aprašiau kaip tai  padarysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arkava: 19 birželio 2015 - 10:34
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 10:09)
Aš ir šildysiu elektra pora sezonų. Jau aprašiau kaip tai  padarysiu.

Kažkaip praleidau. O kur būtų galima paskaityti? O gal trumpai priminti galite? Kokiu atveju žadate likti su elektra, koks elektros variantas tenkintų? Ar vis tiek žadate ateityje daryti kitą šildymo būdą?

Kiek atsimenu, tai turite nupirkęs lyg ir kažkokį ŠS. Darysite jam kolektorių ar paliksite ateičiai?
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 06 19, 10:31)
Cibuliui, tas nepriimtina, ir tinka atestuotų firmų tik optimizuoti pasiulymai su visais suskaiciuotais vamzdeliais ir ju susukimo darbais  smile.gif

Aš tik pasakiau, kad būčiau labai dėkingas kaimynams, jei aplinkui nedegintų malkų ir dyzelino, nes jie teršia orą. Ypač dyzelinas. O tamsta jau iš karto pradedate smegenų pūdrinimą. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 birželio 2015 - 10:59