QUOTE(*** @ 2015 06 19, 08:12)
O seip jau butu laikas kaip ir apsisprest del sildymo ?
Taip kaip esu praktiskas zmogus tai tarkim, malka, dujos, tas pats oras oras ar oras vanduo sakuciau jau tokie patikrinti dalykai, o va tavasis geoterminis smelyje toks po klaustuku.
Visgi kalbam apie zemes gelmes ir pakankamai sausas.. Kas butu jai tavasis geo visiskai nepasiteisintu, kitaip sakant ciut ne elektra sildytumeisi sukises 10k eur. Kokias garantijas duoda rangovas?
Tikrai, kad laikas. Reikia greičiau daryti, nes vasarą ne guminė. Norėčiau pabandyti grynai elektra pasišildyti, bet įtariu, kad galiu nagus nusvilti. Nebus baisiai brangu, bet bus psichologinis smūgis: dėjau daug vatos, sandarinau namą, kad kuo mažiau už šildymą mokėti ir čia - brangiausias energijos šaltinis. Kažkaip galai nesueina.
Taip pat nesinori permokėti už šildymo sistemą. Visgi 10 000 eurų - nemaži pinigai. Skaičiavimai rodo, kad tiek elektra, tiek geoterminiu išeina panašios kainos. Tik su geoterminiu esu labiau apsidraudęs. Geoterminio tik galimi gedimai gali padidinti kaštus.
Mano gruntas- smėlis, bet aš darysiu ne horizontalų kolektorių, o gręžinį. Todėl čia nėra jokios rizikos. Sistema tikrai veiks. Tik gana brangus įrengimas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 09:52)
1. Čia nereikia firmos.
Kainuotų viskas ne daugiau 1000 Eur. Jeigu vėliau įsirentumėte ŠS, tai ši sistema liktų kaip atsarginė + turėtumėte neišsenkantį karšto vandens talpos rezervą prireikus. Iš dėvėtų dalių susirinktumėte dar gerokai pigiau.
3. Abejoju ar šimtus kartų sudėtingesnis įrenginys (ŠS) gali prilygti savo patikimumu tokiam primityviam, neturinčiam judančių dalių įrenginiui kaip el. boileris.
1. Aš tiesiog norėjau palyginti, kokia kaina būtų vienos ir kitos sistemos iš tų pačių rankų.
2. Štai ką jie
man siūlo. Tik 125 l karšto vandens boilerį reikėtų pakeistį į 200 l talpos boilerį. Tuomet įtariu, kad kaina pakiltų iki 1800 eurų.
3. O tai kiek gali tarnauti ŠS? Koks jo resursas?
P.S. Kodėl pats nebandote namo šildyti grynai elektra?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 06 19, 09:10)
Spalva bake ilgai išlieka. Būčiau valdžioj, padaryčiau reidus. Atranda spalvos pedsakus bake, susimoki akcizą už visas tas "išnaudotas" tonas dyzelio kiek gavai.
Aš irgi griežtai prieš namo šildymą dyzelinu. Aplinkos teršimas - katastrofiškas. Geriau jau malkos, kurių CO2 sugeria tie patys šalia stovintys medžiai.