Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(cibulis @ 2015 06 12, 09:03)
1. Aš pats dar gerai nesuprantu, ką siūlo architektas. Jis tik tokį eskizą numetė. Aš norėčiau kuo uždaresnės tvoros, bet kartu nelabai uždaros, kad aklina siena nesuvalgytų namo vaizdo ir saulės.

2. Aš tokių kaimynų turiu sočiai. Vienas virš mano sklypo yra iškilęs net 3 metrus. Gerai, kad jis už kelio arba nuo jo iki mano tvoros net 15 metrų, bet jis man suvalgo apie 23 proc. saulės. Ir šiaip labai negražiai atrodo, kad per pirmo aukšto langus reikia žiūrėti į kito kaimyno tvoros apačią. Pietinės pusės sklype kol kas niekas nevyksta, bet ir tas kaimynas virš mano sklypo iškilęs apie 0,5-1 m. Jausmai tarsi būčiau duobėje. Su vakariniu kaimynu sklypų lygiai praktiškai idealiai sueina. Šiaurėje kelias. Rytuose irgi kelias, už kurio tas kaimynas su 3 metrų kalva.

Dar tokia nesąmonė išėjo, kai darėme pamatus. Aš dar projektinėje stadijoje paprašiau nuleisti sklypo lygį ir namą 10 cm, nes būtų nepatogu važiuoti į stoginę. Aukščio skirtumas tarp būsimo kelio ir automobilių stoginės grindų būtų apie 0,5 m, o atstumas tik 5 metrai. Primečiau, kad bus labai nepatogu kas dieną važinėti į tokį kalną (beje, tas rytų pusės kaimynas, kurio namas ant 3 metrų aukščio kalno dabar kelio aukštis nuo sklypo aukščio skiria apie 0,8 m. Jam tai tikrai ragai. Sakė apsiskaičiavo, o aš jo dar prašiau pažeminti sklypą nenorėjo. Dabar mielu noru nužemintų kokį 1 m, bet per vėlu).

Kai man darė polius dar 10 cm namą nužemino. Jie buvo pasidarę polių aukščių, o aš jų paprašiau pažeminti būsimų grindų vidų apie 10 cm, nes kai bus rostverkas ir reikės dėti gindų EPS, tai būtų reikėję nukasti apie 80 kv. m apie 10 cm grunto. Daug darbo su kastuvu. Bet nei pamatų meistrams, nei man nedašuto, kad tokiu atveju sužemėjo ir poliaus galva. Taip išėjo, kad aš namą tyčia ir netyčia nužeminau apie 20 cm. Todėl rytinis ir pietinis kaimynas turėtų dar labiau valgyti/užstoti saulę. Dabar namo grindų aukštis beveik lygus su būsimo asfalto lygiu. Teisingiau gal kokiais 5-10 cm grindys bus aukščiau virš kelio. Nelabai malonus vaizdas kol nėra tvoros.

nesvarbu ta saule, jei ir uzstos, tai ne nama, bet dali sklypo, be to, saule sukasi aplink zeme ir apsviecia visus kampus tolygiai.
kaimynai yra baisus zverys, ypac tie, kurie galvoja, kad 10cm aukstesnis uz kaimyno sklypas didina ju potencija. vienintelis vaistas nuo tokiu gyvunu yra teisinga tvora, bet tik tavo teritorijoje. Siulyciau tavo tvoros isorine riba padaryti 10mm nuo sklypo ribos i tavo puse, tada galesi paduoti kolega i teisma, jei jis pazeis tavo tvora, kuri yra tavo sklypo ribose. Tokie sprendimai yra kaip repelentas nuo moskitu, labai gerai atbaido idiotus.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 12, 07:23)
Garo izoliacinė juosta kartu bus ir sandarumo sluoksnis. Ji turi sujungti langą su grindų "stežke". Langą su pamatu galima sandarinti tik "kvėpuojančia" juosta, kaip papildomą sandarinimą. Jeigu garo izoliacija ir tuo pačiu kambario oras prieis iki šalto pamato, ten susidarys rasos taškas. Geriau garą izoliuoti sujungiant langą su šilta "stežke".  Atsižvelkite, kad mūras ir xps gabalai yra nesandaru.

Pasitiklinu. Rekomenduojate deti dvi juostas, eiliskumas sekantis:
1. Sandarumui. Kvepuojanti nuo virtinos apacios iki pamato (del sandarumo).
2. Garo izoliacijai. Nuo vitrinos apacios iki stezkes (sildomu grindu) virsaus (o gal geriau iki XPS virsaus?).

Gal zinote kokia placia (~25 cm) kvepuojancia juosta? O gal tam tiktu stogine armuota difuzine plevele()cia, krastus priklijuonat su siga juosta?

Cibuli, ar galetum dar syki ikelti vitrinos apacios sandarinima? Tikrai pamenu kad vitrina pas jus buvo stipriai iskelta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 12 birželio 2015 - 10:02
QUOTE(bruonius @ 2015 06 12, 09:52)
nesvarbu ta saule, jei ir uzstos, tai ne nama, bet dali sklypo, be to, saule sukasi aplink zeme ir apsviecia visus kampus tolygiai.
kaimynai yra baisus zverys, ypac tie, kurie galvoja, kad 10cm aukstesnis uz kaimyno sklypas didina ju potencija. vienintelis vaistas nuo tokiu gyvunu yra teisinga tvora, bet tik tavo teritorijoje. Siulyciau tavo tvoros isorine riba padaryti 10mm nuo sklypo ribos i tavo puse, tada galesi paduoti kolega i teisma, jei jis pazeis tavo tvora, kuri yra tavo sklypo ribose. Tokie sprendimai yra kaip repelentas nuo moskitu, labai gerai atbaido idiotus.

Biski pievas sneki. 10 mm i savo sklypa. matininkas aiskiai man pasake. Paklaida yra 2-3 cm kai daromos zymos. Tau matininkas ateis pamatuos kur sklypo kampas,kitas ateis,ui sakys,turi traukti 2 cm. Tad tas 10 mm pasiulymas yra niekinis.

O seiptai man kuo toliau tuo labi\u PN nebepatinka biggrin.gif kaimynai saule uzstoja,tvora saule uzstoja,medziu irgi kur nori nepasisodinsi.. doh.gif
Atsakyti
Nemesk kelio dėl takelio. cibulio iškeltas tvoros derinimo prie PN klausimas kvepia ekstremizmu. Nežinau ar čia anekdotas, ar realus atvejis, bet kažką girdėjau kad gyvenamoms patalpoms atsisakė langų, vietoj jų saulė gyvenamas patalpas apšviečia per šviesolaidžius.
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 12, 11:01)
O seiptai man kuo toliau tuo labi\u PN nebepatinka  biggrin.gif  kaimynai saule uzstoja,tvora saule uzstoja,medziu irgi kur nori nepasisodinsi..  doh.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 06 12, 10:44)
cibulio iškeltas tvoros derinimo prie PN klausimas kvepia ekstremizmu.

Kodėl? Aš dėčiau visiškai uždarą tvorą į kelio pusę, bet ji užgožtų namą ir gal kažkiek saulės. Man patiktų atviros tvoros, kurios leidžia matyti iš gatvės pusės namą, kas yra kieme, bet vėlgi noriu privatumo.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 12, 10:01)
O seiptai man kuo toliau tuo labi\u PN nebepatinka  biggrin.gif  kaimynai saule uzstoja,tvora saule uzstoja,medziu irgi kur nori nepasisodinsi..  doh.gif

Kiekvienam namui tik į sveikatą, jei jis gauna kuo daugiau saulės. Čia ne tik PN. Todėl nereikia nusivilti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 12, 11:55)
Kodėl? Aš dėčiau visiškai uždarą tvorą į kelio pusę, bet ji užgožtų namą ir gal kažkiek saulės. Man patiktų atviros tvoros, kurios leidžia matyti iš gatvės pusės namą, kas yra kieme, bet vėlgi noriu privatumo.
Papildyta:

Kiekvienam namui tik į sveikatą, jei jis gauna kuo daugiau saulės. Čia ne tik PN. Todėl nereikia nusivilti.

Dzin ta saule, kaimynu akys daug daugiau radiacijos skleidzia. Jei gatve judri, tai reikia labiau uzdaros tvoros, jei kaimynai beprociai, tai reikia aklinos tvoros maksimalaus aukscio, bet tada gali pasijusti kaip palestinoje. Saules tvora neturetu uzstoti, nebent kaimynu sklypas iskeltas 3mtrs+ maksimalaus aukscio tvora, tada jau saules gali ir nematyti, lieka sviesolaidziai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 12 birželio 2015 - 11:31
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 12, 10:00)
Pasitiklinu. Rekomenduojate deti dvi juostas, eiliskumas sekantis:
1. Sandarumui. Kvepuojanti nuo virtinos apacios iki pamato (del sandarumo).
2. Garo izoliacijai. Nuo vitrinos apacios iki stezkes (sildomu grindu) virsaus (o gal geriau iki XPS virsaus?).

Gal zinote kokia placia (~25 cm) kvepuojancia juosta? O gal tam tiktu stogine armuota difuzine plevele()cia, krastus priklijuonat su siga juosta?

Cibuli, ar galetum dar syki ikelti vitrinos apacios sandarinima? Tikrai pamenu kad vitrina pas jus buvo  stipriai iskelta.

Reikia vitrinos apačios mazgo, kad būtų įmanoma neklaidinančiai patarti.
Atsakyti
Todėl kad nematau jokio ryšio tarp tvoros ir namo energijos nuostolių / pritekėjimų. Tikriausiai nesvarstai apie daktarų 3++ m aukščio gynybinę sieną sklypo perimetru su bokšteliais kampuose ir prie įvažiavimo.
Jei pas tave grindų lygis sutampa su būsimu asfaltu, tokiu atveju gal kažkiek komplikuojasi, tam tikras apatinis vitrinų ruožas gali patekti į tvoros šešėlį tam tikru laiku. Bet jei tikrai grindys asfalto lygyje, tai tvoros šešėliai mažiausia problema. Bent jau man net nešovė į galvą tvorą derinti su energiniu efektyvumu. Tikiuosi nešaus. Jei ir šaus, tai gal bent jau nepataikys.
QUOTE(cibulis @ 2015 06 12, 11:55)
Kodėl? Aš dėčiau visiškai uždarą tvorą į kelio pusę, bet ji užgožtų namą ir gal kažkiek saulės. Man patiktų atviros tvoros, kurios leidžia matyti iš gatvės pusės namą, kas yra kieme, bet vėlgi noriu privatumo. <{POST_SNAPBACK}>

Čia kažkas nesueina:
1. Buvo stoginės apačia 0,5m aukščiau gatvės, grindys reik tikėtis 20cm aukščiau stoginės grindinio, tai viso 70cm aukščiau gatvės. Nužemėjo 20cm, tai patapo lygiai su gatve? Kur dingo dar 50cm?
2. Stoginė 5m iki gatvės? Pas mane nuo gatvės 7m, nuo kaimynų 3m draudžiama statyti zona. Kaip ta stoginė taip arti? Pas jus detaliajame plane nurodyta tik 5m draudžiama zona nuo gatvės?
3. Gatvė iš šiaurės. O už gatvės esantis kaimynas suvalgo 23% saulės. Iš kur ta saulė iš šiaurės?
4. Kaimyno sklypas 0,8m aukščiau gatvės, o namas ant 3m aukščio kalno... Kur likę 2,2m?

QUOTE(cibulis @ 2015 06 12, 09:03)
2. Aš tokių kaimynų turiu sočiai. Vienas virš mano sklypo yra iškilęs net 3 metrus. Gerai, kad jis už kelio arba nuo jo iki mano tvoros net 15 metrų, bet jis man suvalgo apie 23 proc. saulės. Ir šiaip labai negražiai atrodo, kad per pirmo aukšto langus reikia žiūrėti į kito kaimyno tvoros apačią. Pietinės pusės sklype kol kas niekas nevyksta, bet ir tas kaimynas virš mano sklypo iškilęs apie 0,5-1 m. Jausmai tarsi būčiau duobėje. Su vakariniu kaimynu sklypų lygiai praktiškai idealiai sueina. Šiaurėje kelias. Rytuose irgi kelias, už kurio tas kaimynas su 3 metrų kalva.

Dar tokia nesąmonė išėjo, kai darėme pamatus. Aš dar projektinėje stadijoje paprašiau nuleisti sklypo lygį ir namą 10 cm, nes būtų nepatogu važiuoti į stoginę. Aukščio skirtumas tarp būsimo kelio ir automobilių stoginės grindų būtų apie 0,5 m, o atstumas tik 5 metrai. Primečiau, kad bus labai nepatogu kas dieną važinėti į tokį kalną (beje, tas rytų pusės kaimynas, kurio namas ant 3 metrų aukščio kalno dabar kelio aukštis nuo sklypo aukščio skiria apie 0,8 m. Jam tai tikrai ragai. Sakė apsiskaičiavo, o aš jo dar prašiau pažeminti sklypą nenorėjo. Dabar mielu noru nužemintų kokį 1 m, bet per vėlu).

Kai man darė polius dar 10 cm namą nužemino. Jie buvo pasidarę polių aukščių, o aš jų paprašiau pažeminti būsimų grindų vidų apie 10 cm, nes kai bus rostverkas ir reikės dėti gindų EPS, tai būtų reikėję nukasti apie 80 kv. m apie 10 cm grunto. Daug darbo su kastuvu. Bet nei pamatų meistrams, nei man nedašuto, kad tokiu atveju sužemėjo ir poliaus galva. Taip išėjo, kad aš namą tyčia ir netyčia nužeminau apie 20 cm. Todėl rytinis ir pietinis kaimynas turėtų dar labiau valgyti/užstoti saulę. Dabar namo grindų aukštis beveik lygus su būsimo asfalto lygiu. Teisingiau gal kokiais 5-10 cm grindys bus aukščiau virš kelio. Nelabai malonus vaizdas kol nėra tvoros. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 06 12, 12:26)
Čia kažkas nesueina:

Viskas sueina realybėje. Nebent aš nemokėjau teisingai papasakoti. Jei labai yra noras, galiu įdėti daugiau informacijos, bet tingiu knaisioti po cm.

Esminiai aukščiai. Tik šiaip. Čia rytinis kaimynas, kuris valgo apie 23 proc. saulės (fotografavau pro virtuvės langą). Štai kokį vaizdelį turiu pro pietines vitrinas. Tas pats rakursas iš antro aukšto.

Žodžiu, esu slėnyje tarp kalvų į rytų-pietų pusę. Pietų-vakarų pusėje jokių kalvų. Lygumos. Aplinkui labai daug atraminių sienučių. Kažkas kaip reikiant uždirbs.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 06 12, 11:00)
Dzin ta saule, kaimynu akys daug daugiau radiacijos skleidzia.

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
Ir dar visiems tiems (Mintui & Co), kurie man labai siūlė namą šildyti grynai elektra. Susikiškit savo siūlymus į... pašto dėžutę. Mano atveju skaičiuota, kad aplinkiniai namai suvalgo mažiau saulės. Dabar jau aišku, kad daugiau. Be to, kelias ne asflatas, t.y. dulka. O tai reiškia, kad blogina saulės pritekėjimus. Visą tai reiškia, kad namo šildymas elektra tinkamas tik Putino režimui palaikyti, jei šildysiu namą elektra. Aš geriau paremsiu vokiečius ir vakarų demokratijas ir nupirksiu ŠS, kuris rusišką elektrą pavers santykiu 1:4,7. Nieko asmeniško. Tik verslas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 12 birželio 2015 - 22:44
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 12, 10:00)
Cibuli, ar galetum dar syki ikelti vitrinos apacios sandarinima? Tikrai pamenu kad vitrina pas jus buvo  stipriai iskelta.

Štai kaip atrodė vitrina kol dar nieko nebuvo. Tas geltonas XPS yra rostverko apšiltinimo XPS. Rostverkas ties vitrinomis buvo padarytas 10 cm žemiau nei grindys, todėl matyti, kad vitrina kaba ore.

Štai kaip ta vitrina atrodė iš lauko pusės (čia po pirmo XPS sluoksnio). Neturiu būtent tos vietos nuotraukos po antro sluoksnio XPS, bet čia tos vietos kampas. Čia dar viena nuotrauka. Radau dar vieną būtent vitrinos nuotrauka iš lauko pusės.

Iš vidaus buvo taip pat užpūsta mėlynomis putomis. Jos tada buvo apipjaustytos ir apkijuotos Siga juosta. Tada buvo padėtas 10 cm storio baltas EPS 100 (būtent toje vietoje grindų betone ir įvyko skilimas, baltas EPS ne taip gerai laiko apkrovas kaip XPS ar gruntas pasėdo, - nežinau). Tada prie lango dėjome XPS juostelę, kad būtų kur remti parketlentes. Tada prie to geltono XPS dar buvo pridėta 3 cm storio kieta vata, kuri dirba kaip kompensacinė juosta šildomoms grindims. Aišku dar buvo sudėta šilumą atspindinti plėvelė, grindinio šildymo vamzdeliai. Štai koks vaizdas prieš betonavimą. Tada jau viskas buvo užbetonuota.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 12, 22:37)
Ir dar visiems tiems (Mintui & Co)

Gražu doh.gif . Kokie žmonės tokia ir kultūra.
Atsakyti
Oho. Cia jau panasu i diagnoze smile.gif)))
Reikia uzdraus eisma, "policininku" priguldyt, kad nesusalt...
Vasara, vedinantis gal tu pritekejimu kaip tik nereikia ???
Hm

QUOTE(cibulis @ 2015 06 12, 21:37)
. Be to, kelias ne asflatas, t.y. dulka. O tai reiškia, kad blogina saulės pritekėjimus.

Atsakyti