Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

Koki tinka rinkais? Nors sienas paruosiau klinkeriui bet po vidaus apdailos nelabai yra lesu isores klinkeriui..

QUOTE(cibulis @ 2015 06 10, 10:21)
Sunku viską suskaičiuoti. Be polių kainavo 25 340,33 Lt. Bet į šitą kainą nėra įskaičiuotas balto tinko uždėjimas ir pats tinkas.

Atsakyti
Tai sita tik vasarine, o LT reiktu universalios- t.y stogine.

QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 10, 12:23)
o vasara pas mus malonu i prikaitinta masina lipti ?

Bango parodyta stogine ziemai tikrai ne pats tinkamiausias variantas.

Atsakyti
Kad mažiau būtų rašymo, o daugiau aiškumo, papaišiau savo garažo koncepcijos piešinuką:
user posted image
Būtent kad viskas kardinaliai skirtingai. Iš esmės tai du atskiri pastatai, tik tarpas tarp jų 0. Pamatas po namu plokščias, po garažu toks polinių/juostinių hibridas - kaip ir poliniai, tik rostverkas labai aukštas (gilus). Po garažu mini rūsiukas/duobė. Namo sienos sunkus konstruktyvas + storas polistirolas, o garažo plonos karkasinės-polistirolinės. Galbūt SIP. Stogas namo plokščias gelžbetoninis su daug polistirolo (40-70cm skirtinguose galuose), garažo dar galutinai nežinau, bet galbūt OSB - šiek tiek vatos - prilydoma danga. Pradžioj galvojau apie bendrą šlaitinį stogą garažui ir namui. Bet persigalvojus daryti plokščią, vizualiai geriau atrodo kai garažas ne 2 aukštų kaip namas, o žemesnis. Be to atsiranda galimybė garažo stogą panaudoti kaip balkoną.
Namui viskas kas įmanoma geriausio - daug termomasės, polistirolo, aukšta kartelė sandarumui. Garažui - kuo paprasčiau ir pigiau, kad tik vėjas nenupūstų, ir temperatūrų diapazonas būtų šiek tiek švelnesnis nei lauke.
Jei tom dirbtuvėms dar įtaisyti patogias plačias duris, tai jos ir tampa garažu smile.gif

QUOTE(bruonius @ 2015 06 10, 07:33)
jei garazas yra po bendru stogu su kitomis namo patalpomis, tai nedarysit juk skirtingu storiu apsltinimu. isorine siena irgi yra bendra su kitomis patalpomis, tai kaip jus darysit ja plonesne, juk pamatu plonesniu juk irgi nedarsyite? be to atsiranda dar garazo vidine siena, kuria reikia siltinti. As nemaciau prasmes keisti statybos prinipu garazui, jei buciau pradejes apie tai mastyti, buciau prieje prie isvados, kad garazas yra pernelyg sudetingas archtekturinis apendicitas ir buciau dares stogine.
kas del zoliapjoviu sandeliavimo, tai taip, reikia kazkur jas laikyti. jei siandien statyciau kita nama, po stogines stogu pakisciau ~6m2 sandeliuka darzo/pievos prieziuros irankiams laikyti. duris suprojektuociau i kiemo puse.
Jei statyciau nauja nama, susiprojektuociau asminiskai sau silta ir sviesu ~ 12-20m2 dirbtuves/sandeliuka/darbo kambari. tik reiktu isspresti tiesiogini isejima i lauka, nes per bendra namo iejima butu vargas sukiotis su ivairia iranga, lentomis, valtimis, meskeremis ir t.t. <{POST_SNAPBACK}>

Nuojauta kužda, Kalifornijos garažuose šildymas, o tuo labiau šiltinimas nelabai aktualus.
Tai kad žemė neperšaltų, tą polistirolą geriau aplink garažą sudėti, o ne po garažu. T.y. sijoną pasidaryti. Jei per extremalius šalčius ir reiks šiek tiek pašildyti, tai garaže be polistirolo po grindimis šildyti reiks mažiau.
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 10, 10:12)
Gyventi garaze neplanuojam, bet transformavimas i hobio patalpa galimas variantas (beje microsoft irgi garaze gime, idomu sildomas buvo ? smile.gif) tuomet butu tik kazkoks laikinas pasildymas.
O dabar rimtai. Garazo plote turime 10 m2 skirta sandeliukui ale uogienems, obuoliams.. Cia butu gerai tureti 0. Jei bus dideliu minusu (-15-20), zeme persals ir tuomet reiks sildyti (pvz elektriniu radiatorium) kad palaikyti 0. <{POST_SNAPBACK}>

1. Kaip susives - piešinukas aukščiau. Garažo vartai patys pigiausi, šalčiausi, nesandariausi. Į garažo sandarumą dėmesio visiškai nekreipsiu.
2. Patalpa, turinti plačius patogius vartus paprastai yra vadinama garažu. O naudojama gali būti įvairiai - sandėliavimui, kaip dirbtuvės (mašinų remonto ar bet kokios kitokios), ar net tokiam keistam dalykui kaip mašinos laikymas smile.gif Gal ir variantas atskiras ūkinis pastatas. Pas tave sklypas dar visai padorus. Va pas mane tai su antru pastatu 4,5a sklype tai tikrai niekaip.
4. Du atskiri pastatai, tik tarpas tarp jų laaaabai mažas. Nulinis. Ką dar suvedinėti? Ar tik man vienam atrodo, kad tarp dviejų pastatų tarpas būtinai turi būti? Galimos kokios problemos, jei tarpo nėra?
5. Pats perdarymas tai taip, nebus brangus, bet garažas bus labai brangus vien dėl to, kad bus perdarytas iš labai brangios stoginės. Iš karto darant medinio karkaso garažą vietoj metalinės stoginės, garažas atsieitų daug pigiau. Sienomis apsiūtas medinis karkasas būtų ne mažiau atspari konstrukcija nei stoginės metalas.
QUOTE(cibulis @ 2015 06 10, 10:41)
1. Pasyviam namui labai sunku padaryti garažą be šalčio tiltų. Pats pripažįstate. Kaip savo name suvesti garažą su šilta namo dalimi be šalčio tiltų? Kokios bus garažo durys? Ar bus įėjimas į namą tiesiai iš garažo? Kokias tuomet naudosite duris?
2. Garažas yra vieta mašinai, bet dažnu atveju tampa sandėliu. Realiai visiems šiems daiktams yra sandėliukas. Tiesiog painiojami žodžiai ir patalpų paskirtis. Juk tualete nedarai svetainės, ar svečių kambaryje - vonios. Stoginė pigiau ir paprasčiau pastatomas. Jei man sklypas būtų leidęs, aš iš viso prie namo nieko nebūčiau jungęs. Būtų du atskiri pastatai: šiltas namas ir lauko stoginė/sandėliukas.
4. Nieks ir nevaro. Tiesiog vieniems jo labai reikia, o kitiems - visai nereikia. Visi turi savų argumentų. Mano argumentas - pasyviam namui garažas kaip šuniui penkta koja, nes sunku be šalčio tiltų suvesti du skirtingus tūrius.
5. O jei jau pritrūksiu vietos, tai stogine labai pigiai galiu paversti garažu. Štai kodėl mano lauko sandėliukas ir stoginė kainavo brangiai, nes iš esmės tai jau garažas. Be to šitas priestatas padarytas be šalčio tiltų, todėl jo statyba tikrai brangi. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 10, 13:15)
Ačiū. Stoginė su sandėliuku atrodo brangoki. Aš kol kas atidedu tokio statinio statybas. Tarsiuosi su kaimynais  dėl paklodės ištempimo "skarbonkei"
http://www.shadesail...t-rectangle.jpg
http://i01.i.aliimg....netting_sun.jpg
Pas mane dar nebaigtas stogo įrengimas, tad negaliu tiksliai pasakyti, bet į 120 Eur/m2 planuoju sutilpti.

O kaip šitų paklodžių atsparumas vėjui? Lietuvos sąlygomis audros neišnešios po kaimynus?

Ir dėl tvirtinimo. Jei tvirtinti normaliai prie sienos, reiškia reikės kirsti šiltinimo sluoksnį. Stiklo pluošto laikikliai lyg ir spręstų šilumos tiltelio problemą, tačiau ar tie patys vėjai nepažeis šiltinimo sluoksnio? Pvz., pas mane name 35 cm šiltinimas, reiškia realiai strypas bus pakankamai ilgas ir jėgos petis nemažas - ar paklodė, plakama vėjo, neišjudins strypo-laikiklio tiek, kad būtų pažeistas putplastis (su visu fasadu)?
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 10, 14:23)
o vasara pas mus malonu i prikaitinta masina lipti ?

Bango parodyta stogine ziemai tikrai ne pats tinkamiausias variantas.

Bet kaip 'stogas' terasai + šėšėliavimo sprendimas vasarai - super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 06 10, 13:39)
Tai sita tik vasarine, o LT reiktu universalios- t.y stogine.

Šita forma nelaikytų sniego, bet yra ir kitokių formų. Nesakau, kad čia praktiškas variantas, bet labai norint gal ir pavyktų kažką panašaus padaryti ir žiemai.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 06 10, 13:37)
Koki tinka rinkais? Nors sienas paruosiau klinkeriui bet po vidaus apdailos nelabai yra lesu isores klinkeriui..

Štai šitą tinką naudojau. Kibirą atidavė po 165 Lt, be nuolaidos lyg ir apie 185 Lt kaina buvo. Čia grynai balto.

Tik ten, kur dėjau tinką, naudojau labiau smūgiams atsparų dispersinį armavimo mišinį (jis atlaiko 15 J smūgius). Norėjau dėti karboninį armavimo mišinį tik jo Lietuvoje specialiai nelaiko. Reikia laukti kol atveš, o aš neturėjau laiko. Ten, kur bus klinkerio imitacinės Meldorferio plytelės, naudojau pigesnį mineralinį armavimo mišinį.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2015 06 10, 12:15)
Ačiū. Stoginė su sandėliuku atrodo brangoki. Aš kol kas atidedu tokio statinio statybas.

Pas mane dar nebaigtas stogo įrengimas, tad negaliu tiksliai pasakyti, bet į 120 Eur/m2 planuoju sutilpti.

Brangoka, nes menas be šalčio tilto. Be to kaip ir ne visai stoginė, o labiau jau pusė garažo. Žinoma, kad galima padaryti pigiau. Jei bučiau žinojęs, būčiau architekto paprašęs, kad stoginės ilgąją sieną būtų padaręs iš panašių plytų. Jų būtų nereikėję aptinkuoti ir pan. Pigus ir gražus dalykas. Praeitais metais dėl įvykių Ukrainoje bučiau gavęs už labai gerą kainą klinkerines plytas tik kad jų spalvos nelabai tiko. Būčiau jomis išmūrijęs ilgąsias sandėliuko sienas ir būčiau gerokai sutaupęs. Bet spalvos netiko. Sunku kažką prie mano stogo čerpių priderinti. O balta tinko spalva tiko idealiai.

Net bandė piešti išorės dizainą: pirma nuotauka, antra nuotrauka, trečia nuotrauka, ketvirta nuotrauka. Bet kažkoks negražus išėjo palyginti su originalu.

Kainos labai panašios. Mano išėjo apie 127-130 Eur/m2.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 birželio 2015 - 15:58
QUOTE(Verteris @ 2015 06 10, 14:53)
O kaip šitų paklodžių atsparumas vėjui? Lietuvos sąlygomis audros neišnešios po kaimynus?

Ir dėl tvirtinimo. Jei tvirtinti normaliai prie sienos, reiškia reikės kirsti šiltinimo sluoksnį. Stiklo pluošto laikikliai lyg ir spręstų šilumos tiltelio problemą, tačiau ar tie patys vėjai nepažeis šiltinimo sluoksnio? Pvz., pas mane name 35 cm šiltinimas, reiškia realiai strypas bus pakankamai ilgas ir jėgos petis nemažas - ar paklodė, plakama vėjo, neišjudins strypo-laikiklio tiek, kad būtų pažeistas putplastis (su visu fasadu)?
Bet kaip 'stogas' terasai + šėšėliavimo sprendimas vasarai - super smile.gif

Jos yra "pasiūtos" ne iš paprastos paklodės. Ten fūrinis tentas ar kažkas panašaus. Svorio turi. Atsparumas vėjui daugiau priklauso nuo laikančiosios konstrukcijos.
Tai yra tempiama konstrukcija, t.y. nukreipus smeigę reikiama kryptimi lenkimo petis nesusidaro. Yra tik rovimas. Galima dėti kelias smeiges suvestas į vieną tašką, tada ir petis nebus baisus, tik gana sudėtinga gręžti 45 laipnių kampu į sieną.
Atsakyti
Sveiki, gal padesite isspresti sandarinimo klausima.

Turime virtrina (isnesta i siltinimo sluoksni), nuo pamato ji pakelta per 18 cm i virsu, po vitrinos apacia yra kelios metalines atramos (omegos formos, panasiai kaip cia ), tarp pamato ir vitrinos apacios 15 cm storio XPS (kuris per ilgi, bei stori nera vientisas. Montazines putos uzpustos likusiame 3 cm tarpe.

Klausimas. Kur turi buti garo izoliacine juosta (is vidaus):
* Nuo vitrinos apacios iki pamato. Tarkim Siga tokio plocio nemaciau.
* Nuo vitrinos apacios iki XPS ir papildomai XPS sujungimo siules, bei XPS ir pamato siule ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 11 birželio 2015 - 16:05
Turiu dar vieną A+/A++ klasės namuose negvildentą temą. Jos pavadinimas - tvora. Jei sklypas didelis, tai kaip ir nėra apie ką kalbėti. Bet jei sklypas mažas (kaip mano), tai reikia tokios tvoros, kad per daug nesuvalgytų saulės.

Kita vertus sklypas kraštinis prie vietinės reikšmės kelio, todėl noriu šiokio tokio privatumo. Noriu išspręsti du dalykus: per daug neuždaryti saulės, bet turėti privatumą. Architektas siūlo tokį variantą. Atrodo tikrai gražiai: betoninė siena ir metaliniai kuoliukai. Kaip išdėstyti tą betonę sieną/stulpus, kad jie per daug nesuvalgytų saulės? Gal yra kažkokių kitokių sprendimų, variantų ar šiaip minčių? Kitas variantas: daryti segmentinę tvorą ir apsodinti tujomis ar kažkokiais kitais augalais. Žodžiu, kokia tvora labiausiai gali tikti A+/A++ klasės namui: suteikti privatumą ir nesuvalgyti visos saulės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 11 birželio 2015 - 21:16
QUOTE(cibulis @ 2015 06 11, 22:15)
Turiu dar vieną A+/A++ klasės namuose negvildentą temą. Jos pavadinimas - tvora. Jei sklypas didelis, tai kaip ir nėra apie ką kalbėti. Bet jei sklypas mažas (kaip mano), tai reikia tokios tvoros, kad per daug nesuvalgytų saulės.

Kita vertus sklypas kraštinis prie vietinės reikšmės kelio, todėl noriu šiokio tokio privatumo. Noriu išspręsti du dalykus: per daug neuždaryti saulės, bet turėti privatumą. Architektas siūlo tokį variantą. Atrodo tikrai gražiai: betoninė siena ir metaliniai kuoliukai. Kaip išdėstyti tą betonę sieną/stulpus, kad jie per daug nesuvalgytų saulės? Gal yra kažkokių kitokių sprendimų, variantų ar šiaip minčių? Kitas variantas: daryti segmentinę tvorą ir apsodinti tujomis ar kažkokiais kitais augalais. Žodžiu, kokia tvora labiausiai gali tikti A+/A++ klasės namui: suteikti privatumą ir nesuvalgyti visos saulės?

Tvora saules nevalgo, saule valgo pietinio kaimyno malkine ar egles pasodintos neleistinu atstumu nuo sklypo ribos.
Aisku, pietineje puseje salia tvoros bujos samanos, bet tam reikalui suvaldyti yra ivairiu budu.
Bet jei manes siandien kas paklaustu, tai rimtos tvoros svarbiausias elementas yra pamatas.
O tau architekto siuloma tvora yra tikrai nebloga, tik nesuprantu ar muryta vientisa tvora bus aplink visa sklypo perimetra? Bus tinkuota? Ir is kaimynu pues?
Siaip tvora yra subtilus reikalas, ypac jei kaimynams truksta keliu chromosomu.
Ir dar toks praktinis pastebejimas, jei kaimynai dar nepradejo statyti vieliniu, skardiniu ar kokiu kitokiu baisingu tvoru, ireminanciu ir tavo sklypa, paskubek su savo tvoros statyba. As siandien visa tvora statyciau tik savo sklypo teritorijoje, nei vieno milimetro neislendant i kaimyno puse, tada busi karalius ir darysi tai, ka nori ir kokia nori, ir nei vienas jaimynas tau negales nei zodelio pypteleti.
Ir dar vienas dalykas, paziurek kaimynu sklypu lygius nes lietuvis kazkodel isivaizduoja, kad jam reikia butinai sukelti savo sklypa bent 10-15cm auksciau kaimyno, tada jis jauciasi laimejes aukso puoda. Jei yra tokiu idiotu kaimynu apkinkui, tai tvoros statyba gali tapti siek tiek apsunkinta. Ypac gali atsirasti problemu, jei #%^@ kaimynas sukelia savo sklypa dar auksciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 12 birželio 2015 - 05:45
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 11, 16:04)
Kur turi buti garo izoliacine juosta (is vidaus):

Garo izoliacinė juosta kartu bus ir sandarumo sluoksnis. Ji turi sujungti langą su grindų "stežke". Langą su pamatu galima sandarinti tik "kvėpuojančia" juosta, kaip papildomą sandarinimą. Jeigu garo izoliacija ir tuo pačiu kambario oras prieis iki šalto pamato, ten susidarys rasos taškas. Geriau garą izoliuoti sujungiant langą su šilta "stežke". Atsižvelkite, kad mūras ir xps gabalai yra nesandaru.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 12, 05:24)
1. O tau architekto siuloma tvora yra tikrai nebloga, tik nesuprantu ar muryta vientisa tvora bus aplink visa sklypo perimetra? Bus tinkuota? Ir is kaimynu pues?

2. Ir dar vienas dalykas, paziurek kaimynu sklypu lygius nes lietuvis kazkodel isivaizduoja, kad jam reikia butinai sukelti savo sklypa bent 10-15cm auksciau kaimyno, tada jis jauciasi laimejes aukso puoda. Jei yra tokiu idiotu kaimynu apkinkui, tai tvoros statyba gali tapti siek tiek apsunkinta. Ypac gali atsirasti problemu, jei #%^@ kaimynas sukelia savo sklypa dar auksciau.

1. Aš pats dar gerai nesuprantu, ką siūlo architektas. Jis tik tokį eskizą numetė. Aš norėčiau kuo uždaresnės tvoros, bet kartu nelabai uždaros, kad aklina siena nesuvalgytų namo vaizdo ir saulės.

2. Aš tokių kaimynų turiu sočiai. Vienas virš mano sklypo yra iškilęs net 3 metrus. Gerai, kad jis už kelio arba nuo jo iki mano tvoros net 15 metrų, bet jis man suvalgo apie 23 proc. saulės. Ir šiaip labai negražiai atrodo, kad per pirmo aukšto langus reikia žiūrėti į kito kaimyno tvoros apačią. Pietinės pusės sklype kol kas niekas nevyksta, bet ir tas kaimynas virš mano sklypo iškilęs apie 0,5-1 m. Jausmai tarsi būčiau duobėje. Su vakariniu kaimynu sklypų lygiai praktiškai idealiai sueina. Šiaurėje kelias. Rytuose irgi kelias, už kurio tas kaimynas su 3 metrų kalva.

Dar tokia nesąmonė išėjo, kai darėme pamatus. Aš dar projektinėje stadijoje paprašiau nuleisti sklypo lygį ir namą 10 cm, nes būtų nepatogu važiuoti į stoginę. Aukščio skirtumas tarp būsimo kelio ir automobilių stoginės grindų būtų apie 0,5 m, o atstumas tik 5 metrai. Primečiau, kad bus labai nepatogu kas dieną važinėti į tokį kalną (beje, tas rytų pusės kaimynas, kurio namas ant 3 metrų aukščio kalno dabar kelio aukštis nuo sklypo aukščio skiria apie 0,8 m. Jam tai tikrai ragai. Sakė apsiskaičiavo, o aš jo dar prašiau pažeminti sklypą nenorėjo. Dabar mielu noru nužemintų kokį 1 m, bet per vėlu).

Kai man darė polius dar 10 cm namą nužemino. Jie buvo pasidarę polių aukščių, o aš jų paprašiau pažeminti būsimų grindų vidų apie 10 cm, nes kai bus rostverkas ir reikės dėti gindų EPS, tai būtų reikėję nukasti apie 80 kv. m apie 10 cm grunto. Daug darbo su kastuvu. Bet nei pamatų meistrams, nei man nedašuto, kad tokiu atveju sužemėjo ir poliaus galva. Taip išėjo, kad aš namą tyčia ir netyčia nužeminau apie 20 cm. Todėl rytinis ir pietinis kaimynas turėtų dar labiau valgyti/užstoti saulę. Dabar namo grindų aukštis beveik lygus su būsimo asfalto lygiu. Teisingiau gal kokiais 5-10 cm grindys bus aukščiau virš kelio. Nelabai malonus vaizdas kol nėra tvoros.
Atsakyti