Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(*** @ 2015 05 31, 20:00)
Siuo metu isnaudojam ~12L salto vandens, kiek butent karsto neaisku, uz dujas mokejau balandi 12eur, geguze 15eur. Daznai leidziam vonias nes vaikai mazi..

Taigi kada man saules energija atsipirkinetu mokant grubiai apie 150 - 180eur uz karsta vandeni i metus?

Tureciau visiskai plokscia stoga kaip Mintas, susukciau vandens slangos gera gabala ir visa vasara siltas vanduo butu nemokamai biggrin.gif

Man paruosti karsto vandens 10m3 kainuotu 13,15Eur aisku tiek neisnaudoju smile.gif ,t.y. vandens 200l susildyti iki47lC t.y pakelti 41lC kainuoja 0263Eur . Investuoti i firminius saules kolektorius niekaip neapsimoka ,nebent kada ,,samapalna'' susikonstruosiu .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 31 gegužės 2015 - 18:44
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 19:32)
Man dujos prie pat sklypo. Bet katilinėje nėra lango, o dėl priešgaisrinių reikalavimų jo reikia. Dabar lango jau tikrai nepjausiu. Vadinasi dujinio katilo negaliu statyti katilinėje. Nebent virtuvėje, bet ir tai nesąmonė.

Dar dujiniam katilui reikalingas ventiliacija. Realiai daromas ventiliacinis kaminėlis. O aš nenoriu šalčio tilto.

Vienintelis variantas būtų toks - dujų katilą pastatyti lauko sandėliuke. Bet jis nėra šiltas ir nežinau ar čia gera mintis. Ar statomi dujų katilai nešildomame lauko sandėliuke?

Duju katilas lauko sandeliuke yra ne pati geriausia mintis. nieko cia nebepribursi, gerai isirengsite geotermini ir dziaugsites.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 29, 10:54)

Korida, verta daryti pasyvią vėsinimo funkciją ar ne? Kiek realiai pet vasarą dienų jos reikia?

Jei smagu vaikscioti suprakaitavusiais (atsiprasau) kiausiniais tai tada neverta .Ir kas cia baldielina ,kad gerai apsiltintas izoliutas namas neperkaista -briedas . Vien dabar pas mane 23 ir vien nuo vidiniu pritkejimu ,t.y. gamini valgyti , nuo buitines technikos -siurbi ,tv ir kiti, nuo boilerio siluminiu nuostoliu, dusu ar voniu ,nuo paciu zmoniu....O kur dar isorinai pritekejimai ...pas mane ju mazai tik vakarineje puseje .Tikrai pernai naudojau nes norejau konforto , nepasakysiu kiek tiksliai dienu ,aisku galima butu kenteti 26-27 is bedos ,bet kai yra galimybe tuo naudojiesi smile.gif- konfortas .
Vien zodz galima vaziuoti su masina (ziguliukais) atsidarius langus bet ,kazkodel visi jungiam kondiskes ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 05 31, 19:55)
Tikrai pernai naudojau nes norejau konforto , nepasakysiu kiek tiksliai dienu ,aisku galima butu kenteti 26-27  is bedos ,bet kai yra galimybe tuo naudojiesi  smile.gif- konfortas .

Kokią žemiausią temperatūrą leidai į grindis? Kiek tuo metu buvo lauko temperatūra ir iki kiek pavykdavo atvėsinti namo vidų? Kaip su grindimis: nerasojo, nebuvo kitų problemų? Kaip jausmas kojoms: galima basam vaikščioti ar reikia šlepečių? Turi kažkokias išorines šešėliavo priemones? Ar įmanoma namą atvėsinti tik su pasyvia vėsinimo funkcija? Gal vidinės žaliuzės padeda?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 22:08)
Kokią žemiausią temperatūrą leidai į grindis? Kiek tuo metu buvo lauko temperatūra ir iki kiek pavykdavo atvėsinti namo vidų? Kaip su grindimis: nerasojo, nebuvo kitų problemų? Kaip jausmas kojoms: galima basam vaikščioti ar reikia šlepečių? Turi kažkokias išorines šešėliavo priemones? Ar įmanoma namą atvėsinti tik su pasyvia vėsinimo funkcija? Gal vidinės žaliuzės padeda?

Leisdavau apie 18-20lC ,neskaitant vieno netyciukomkai per neatiduma uzstaciau savaitai 14lC ,bet apie tai buvau rases ... Namie palaikydavau 22-23 lC kai lauke budavo 28-30ir daugiau .
Grindys budavo vesios ,bet nera tokio didelio diskonforto ,bent ant PVC dangos ,kaip rasiau geriau truputi vesesnes grindys nei nemiegas ir suprakaitave kiausai biggrin.gif .Del rasojimo, prie normaliu temperaturu nepastebeta .Vidines zaliuze skazkiek padeda ir vesintis tikrai pilnai galima per grindis , Jei nestai kondiskes tai neisnaudoti tai butu neracionalu .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 05 31, 20:22)
Leisdavau apie 18-20lC ,neskaitant vieno netyciukomkai per neatiduma uzstaciau  savaitai 14lC  ,bet apie tai buvau rases ...  Namie palaikydavau 22-23 lC  kai lauke  budavo 28-30ir daugiau .

Vadinasi, jei į grindis paduodi iki 18 laipsnių, tai rasojimo neturėtų būti. Čia galima žemiausia temperatūra ar galima dar žemesnę leisti? Grindys nerasojo, kai buvo palikta +14?

Šiaip tai gražiai viskas atrodo: paduodant į grindis 18-20, namo viduje galima turėti 22-23, kai lauke 28-30 laipsnių karštis.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 05 31, 20:22)
Vidines zaliuze skazkiek padeda ir vesintis tikrai pilnai galima per grindis , Jei nestai kondiskes tai neisnaudoti tai butu neracionalu .

Jei gerai suprantu, tai su pasyvia vėsinimo funkcija ir vidinėmis žaliuzėmis namo viduje galima turėti komfortišką klimatą. Netrūksta išorinių papildomų šešėliavimo priemonių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 31 gegužės 2015 - 20:40
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 22:36)
Vadinasi, jei į grindis paduodi iki 18 laipsnių, tai rasojimo neturėtų būti. Čia galima žemiausia temperatūra ar galima dar žemesnę leisti? Grindys nerasojo, kai buvo palikta +14?

Šiaip tai gražiai viskas atrodo: paduodant į grindis 18-20 namo viduje galima turėti 22-23, kai lauke 28-30 laipsnių karštis.

Galima butu leisti ir zemesne temperatura ,bet esme yra ta ,kad nesusidarytu rasos taskas kai atidarai duris o lauke 30 o grindu temperatura daleiskim 14-15 is kart susidaro mikro dregme -mikro rasa .Tai buvo kai kai grizes radau tokia temperatura. Jei leisite normalias temperaturas viskas bus tvarkoje .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 05 31, 20:43)
Jei leisite normalias temperaturas viskas bus tvarkoje .

Normali ne žemiau 18 laipsnių? Ar tiesiog skirtumas tarp leidžiamo į grindis termofikato ir lauko temperatūros neturi viršyti kažkokį santykį? Tarkim tas skirtumas 10 laipsnių.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 13:24)
Kodėl jūs už elektrą? Jei iš karto nepasidarysite gręžinio, vėliau galėsite pasidaryti? Aš vėliau negalėsiu. Nebent du po 50 metrų daryri. Bet vienas 90 metrų būtų pigesnis. Kodėl jūsų vyras už geoterminį?

Jis pats turbut nezinokodel nori smile.gif
turbut kad protingi dedes patare smile.gif

tik beda ta, kad pas mus gruntas vien smelis, tai is gotermos nelabai koks efektyvumas gaunas arba labai daug vamzdzio isvedziot reikia.
Mums patarineja exhaust siurbli statyt ir tiesa sakant man jis labiausiai patinka: nei kiemo raust, nei ka g.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 22:53)
Normali ne žemiau 18 laipsnių? Ar tiesiog skirtumas tarp leidžiamo į grindis termofikato ir lauko temperatūros neturi viršyti kažkokį santykį? Tarkim tas skirtumas 10 laipsnių.

Tai labai priklauso ne tik nuo tmperaturu ,bet ir nuo dregmes
http://www.de2.lt/na...n...sos-taŔkas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 31 gegužės 2015 - 21:36
QUOTE(mamaSandra @ 2015 05 31, 21:08)
tik beda ta, kad pas mus gruntas vien smelis, tai is gotermos nelabai koks efektyvumas gaunas arba labai daug vamzdzio isvedziot reikia.
Mums patarineja exhaust siurbli statyt ir tiesa sakant man jis labiausiai patinka: nei kiemo raust, nei ka  g.gif

Mano gruntas irgi smėlis, todėl aš darysiu ne horizontalų kolektorių, o vertikalų. Tai bus paprasčiausias gręžinys. Ir grunto problema atkrenta.

Kiek tas Nibe Exhaust kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2015 05 31, 21:08)
Jis pats turbut nezinokodel nori smile.gif
turbut kad protingi dedes patare smile.gif

Mums patarineja exhaust siurbli statyt ir tiesa sakant man jis labiausiai patinka: nei kiemo raust, nei ka  g.gif

O tai esant nibe exhaust rekuperatorius iš kur orą beims, kad ieinanti orą sugebėtų pašildyti? Pats įrenginys gal ir neblogas, bet sandariam ir šiltam namui kazkaip ne iki galo isdirbtas produktas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 05 31, 21:41)

Kiek tas Nibe Exhaust kainuoja?

Kaina kiek pamenu analogiska tavo geoterminio pasiūlymui su pasyviu vedinimu. Kalbu apie F750 modelį.
Atsakyti