QUOTE(Milao @ 2015 06 10, 00:46)
1. Jei siena tarp garažo ir gyvenamų patalpų daroma tokia, kaip lauko siena, ar panaši, garažo buvimas tik pagerina energinį efektyvumą. Tik va pas mane garažas nepasižymės nei viena iš išvardintų savybių.
2. O kad garažo nereikia - o tai kur susidėti visokias žoliapjoves, dviračius, motociklus, burlentes, quadraciklus, valtis ir panašiai? Į palėpę tampyti? Ar lauke?
3. Ypač cibulio logika nemirtinga. Pasidaręs pastogę mašinai, pasidaręs sandėliuką, sukišęs į tai berods daug daugiau, nei garažas atsieitų, dabar net dviratį nelabai turi kur patogiai įsistumti, jau nekalbant apie mocikus ar quadraciklus. Pastogę mašinai turėti yra krooota, o garažai tik pas visokius žemės kirminus. O mano ženklas, beje, ne žemės.
4. Ir nereikia varyti, jei kas turi garažą, o jame mašinos nebuvo įvaręs. Gal visai ne mašinai garažas ir buvo skirtas. Aš nuo pat pradžių jau žinau, kad mašina garaže nestovės tikriausiai niekada, bet tai nekeičia mano požiūrio į garažo reikalingumą.
1. Pasyviam namui labai sunku padaryti garažą be šalčio tiltų. Pats pripažįstate. Kaip savo name suvesti garažą su šilta namo dalimi be šalčio tiltų? Kokios bus garažo durys? Ar bus įėjimas į namą tiesiai iš garažo? Kokias tuomet naudosite duris?
2. Garažas yra vieta mašinai, bet dažnu atveju tampa sandėliu. Realiai visiems šiems daiktams yra sandėliukas. Tiesiog painiojami žodžiai ir patalpų paskirtis. Juk tualete nedarai svetainės, ar svečių kambaryje - vonios. Stoginė pigiau ir paprasčiau pastatomas. Jei man sklypas būtų leidęs, aš iš viso prie namo nieko nebūčiau jungęs. Būtų du atskiri pastatai: šiltas namas ir lauko stoginė/sandėliukas.
3. Taip, kainavo brangiai, bet čia dėl meno, estetikos taip pabrango. Lauko sandėliukas didelis (18 kv. m) tikrai tilps ir dviračiai ir žoliapjovės ir dar daug visko.
4. Nieks ir nevaro. Tiesiog vieniems jo labai reikia, o kitiems - visai nereikia. Visi turi savų argumentų. Mano argumentas - pasyviam namui garažas kaip šuniui penkta koja, nes sunku be šalčio tiltų suvesti du skirtingus tūrius.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 10, 06:14)
1. Cibuli.Ar testa praejau?
2. Dabar tu atsakyk. Kur laikysi visus ukio daiktus. Tokius kaip zoliapjove,lauko baldai ir t.t.
Kur laikysi pvz dviracius. ( as tokiu turesiu bent keturismo turbut ir penkis)Vaiku visokius dalykelius ir t.t Turi tam patalpa? Netgi sezoniu kai keisies padangas kur laikysi?
Kaipten bebutu as nei rekomenduoju nei nerekomenduoju visiems statyti garaza. Jei zmones issivercia be garazo,valio. Kodel gi ne.
1. Žinoma, kad praėjai. Aš gi nesakau, kad tu ar kitas nestatykit garažo. Statykit, jei jis jums reikalingas. Tiesiog vakar užsipuolei Bruonių, nors jis tik savo argumentus išsakė. Mano nuomonė sutampa su juo. Kitų nesutampa. Dėl to gyvenimas ir gražus, kad margas. Man tik atrodo, kad padaryti gerą garažą be šalčio tiltų šiltame name yra gana brangus dalykas.
2. Man atrodo, kad turiu daugiau nei reikia sandėliavimo patalpų.
Štai čia yra 18 kv. m sandėliukas. Visų 18 kv. m gal ir nepavyks išnaudoti, bet apie 10 kv. m tikrai išeis, kita dalis liks praėjimui. Dar turiu 1-2 kv. m katilinėje, 3-4 kv. m sandėliuką po laiptais ir apie 30 kv. m palėpę.
O jei jau pritrūksiu vietos, tai stogine labai pigiai galiu
paversti garažu. Štai kodėl mano lauko sandėliukas ir stoginė kainavo brangiai, nes iš esmės tai jau garažas. Be to šitas priestatas padarytas be šalčio tiltų, todėl jo statyba tikrai brangi.