QUOTE(cibulis @ 2015 06 09, 23:36)
Alio, biesai? Numetei tokį riebų kąsnį ir pats dingai. Taigi tau keli klausimai (manęs klausinėji, aš atsakinėju, tai ir tu atsakyk):
1. Garažo plotas?
2. Garažo kaina?
3. Mašinos kaina?
4. Jei jau name gyveni, kada paskutinį kartą garaže laikei mašiną?
5. Kiek garaže laikai mašinų?
6. Ar garažas tinkamas vienai ar dviem mašinoms?
Greičiausiai, kažko labai svarbaus nepaklausiau, - papildyk savo nuožiūra. Bet tu ir pats už mane geriau žinai.
P.S. Jei meluosi, tikrinsime su melo detektoriumi. Privalomai.
Papildyta:
Mačiau vaikio projektą. Tikrai gražiai ir protingai išspręsta (laikas būtų paviešinti, nes kitaip nesusikalbėsite). Net seilė nuvarvėjo, bet garažo vis tiek nedaryčiau.
Matau dabar daugybę kaimynų. Mašinos kieme (kartais beveik ir mano), o garaže didžiulis sandėlis.
Bet pripažįstu, kad žmonėms gimusiems po žemės ženklu (ožiaragiai, jaučiai, mergelės), garažas būtinas, nes jie praras savo tapatybę. Jie tiesiog be garažo negali savęs suvokti (biesai, gal tu žemės ženklas?). Mano mama žemės ženklas, gyvena kaime, vietos - nors vežimu, bet 8-9 metų Renault Lagunai nori garažo. Nors tu ką. Taip geriau. Kodėl? Todėl, kad taip nori žemės ženklo žmonės. Jie viską nori pasidaryti patys. Net jei ir išeina šūdas, bet jei tas šūdas padarytas savo rankomis, tai jis vertingas. Nieko čia nepakeisi. Mes visi skirtingi.
Cibuli,skirtingai nei tu as anksti miegoti einu
1 36 m2
2 dar neskaiciavau,bet jau dabar zinau kad gerokai pigiau bus negu gyvenamu patalpu ploto kaina. Plius virs garazo dar bus palepe. Bruonius garaze siuksles kaupia,as kaupsiu palepej
3 Paziuresim kiek liks po statybu
kaip pavyzdys darbe vazineju su 1996 metu caravele ir esu tuom patenkintas
O kokia bus asmeniniam naudojimui.. Dar paziuresim. Bet jei tau garazas reikalingas tik pagal mmasinos verte,mes visiskai skirtingai mastome....
4 dar negyvenu. Tiesa, man garazas labiau ziemai reikalingas,bet bus garazas,bus ir masina viduj.
5 Garazas dviem (is bedos) bet planuoju laikyti viena. man garazas netik masinai laikyti. Yra dauk kitokiu paskirciu garazui.
Tiesa,svajoju nusipirkti ww transporter T 1 jam tai tikrai reiktu garazo.
6 na jau i tai atsakyta
Cibuli.Ar testa praejau?
Dabar tu atsakyk.
Kur laikysi visus ukio daiktus. Tokius kaip zoliapjove,lauko baldai ir t.t.
Kur laikysi pvz dviracius. ( as tokiu turesiu bent keturismo turbut ir penkis)Vaiku visokius dalykelius ir t.t Turi tam patalpa? Netgi sezoniu kai keisies padangas kur laikysi?
Kaipten bebutu as nei rekomenduoju nei nerekomenduoju visiems statyti garaza. Jei zmones issivercia be garazo,valio. Kodel gi ne.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 06 10, 01:46)
Jei siena tarp garažo ir gyvenamų patalpų daroma tokia, kaip lauko siena, ar panaši, garažo buvimas tik pagerina energinį efektyvumą. Kai už visų kitų sienų kokie -20, už sienos į garažą gali būti apie 0. Aišku jei garažas ant bendrų pamatų, kambarių ir garažo konstruktyvas bendras, virš garažo gyvenamos patalpos, tarp garažo ir gyvenamų patalpų nėra apšiltinimo sluoksnio, durys į garažą kaip visos kitos vidaus durys, garažas pietų pusėje, ir t.t. ir pan, tai tada taip, apie A pasvajot. Tik va pas mane garažas nepasižymės nei viena iš išvardintų savybių.
O dėl tų pavardintų punktų, kad garažo plotas atsieis kiek ir gyvenamas plotas - sutinku tik su tokia pačia stogo danga ir dar nepaminėta išorės sienų apdaila, visa kita mano projekte skiriasi kardinaliai, nuo neapšiltintų polinių pamatų, sienų ir stogo konstruktyvo, iki apdailos.
O kad garažo nereikia - o tai kur susidėti visokias žoliapjoves, dviračius, motociklus, burlentes, quadraciklus, valtis ir panašiai? Į palėpę tampyti? Ar lauke? O gal žoliapjovės ir dviračiai name gyvenant niekam nereikalingi, ponų išmislai? Jei kam akys krauju pasrūva pamačius žodį "garažas", vadinkite sandėliukas. Ypač cibulio logika nemirtinga. Pasidaręs pastogę mašinai, pasidaręs sandėliuką, sukišęs į tai berods daug daugiau, nei garažas atsieitų, dabar net dviratį nelabai turi kur patogiai įsistumti, jau nekalbant apie mocikus ar quadraciklus. Pastogę mašinai turėti yra krooota, o garažai tik pas visokius žemės kirminus. O mano ženklas, beje, ne žemės.
Ir nereikia varyti, jei kas turi garažą, o jame mašinos nebuvo įvaręs. Gal visai ne mašinai garažas ir buvo skirtas. Aš nuo pat pradžių jau žinau, kad mašina garaže nestovės tikriausiai niekada, bet tai nekeičia mano požiūrio į garažo reikalingumą.
Pas mane garazas nuo siaures puses ir siena tarp garazo/gyvenamu patalpu apsiltinta kaip laukine siena. Vienintelis minusas tai durys is garazo i nama. Bet tai jau duokle patogumui.