Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(biesas66 @ 2015 06 09, 21:56)
Cibuli,nebuk jautrus  lotuliukas.gif

Alio, biesai? Numetei tokį riebų kąsnį ir pats dingai. Taigi tau keli klausimai (manęs klausinėji, aš atsakinėju, tai ir tu atsakyk):

1. Garažo plotas?
2. Garažo kaina?
3. Mašinos kaina?
4. Jei jau name gyveni, kada paskutinį kartą garaže laikei mašiną?
5. Kiek garaže laikai mašinų?
6. Ar garažas tinkamas vienai ar dviem mašinoms?

Greičiausiai, kažko labai svarbaus nepaklausiau, - papildyk savo nuožiūra. Bet tu ir pats už mane geriau žinai.

P.S. Jei meluosi, tikrinsime su melo detektoriumi. Privalomai.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 09, 22:22)
Nereikia ten jokiu sandariu durų mano atveju, tiek garažas ir tamburas kaip nenaudingas plotas klasifikuojamos mano projekte. Sandarumo testas bus atliekamas per pačias namo duris, t.y. antros po tamburo durys.
Viena garažo sieną padarius iš kokių konstrukcijų kurias galėtų sustumti turėčiau 60kv.m terasa orientuota į pietus ir vakarus smile.gif

Mačiau vaikio projektą. Tikrai gražiai ir protingai išspręsta (laikas būtų paviešinti, nes kitaip nesusikalbėsite). Net seilė nuvarvėjo, bet garažo vis tiek nedaryčiau.

Matau dabar daugybę kaimynų. Mašinos kieme (kartais beveik ir mano), o garaže didžiulis sandėlis.

Bet pripažįstu, kad žmonėms gimusiems po žemės ženklu (ožiaragiai, jaučiai, mergelės), garažas būtinas, nes jie praras savo tapatybę. Jie tiesiog be garažo negali savęs suvokti (biesai, gal tu žemės ženklas?). Mano mama žemės ženklas, gyvena kaime, vietos - nors vežimu, bet 8-9 metų Renault Lagunai nori garažo. Nors tu ką. Taip geriau. Kodėl? Todėl, kad taip nori žemės ženklo žmonės. Jie viską nori pasidaryti patys. Net jei ir išeina šūdas, bet jei tas šūdas padarytas savo rankomis, tai jis vertingas. Nieko čia nepakeisi. Mes visi skirtingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 birželio 2015 - 22:55
QUOTE(cibulis @ 2015 06 09, 22:36)

Mačiau vaikio projektą. Tikrai gražiai ir protingai išspręsta (laikas būtų paviešinti, nes kitaip nesusikalbėsite). Net seilė nuvarvėjo, bet garažo vis tiek nedaryčiau.

Visaip paisem, bet tik garažas prilipo... normali stogine kuri "tiktu" prie namo būtų kainavus praktiškai ta pati....Bus pilnumoje Aurimo paviešinta, tik jis laiko neturi.
Bendram supratimui galiu tik vieną paveiksliuka parodyti
http://www.part.lt/i...367110b7722.jpg
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 09, 23:47)
Visaip paisem, bet tik garažas prilipo... normali stogine kuri "tiktu" prie namo būtų kainavus praktiškai ta pati....Bus pilnumoje Aurimo paviešinta, tik jis laiko neturi.
Bendram supratimui galiu tik vieną paveiksliuka parodyti
http://www.part.lt/i...367110b7722.jpg

Grazu, bet kam tas garazas? Juk net vizualizacijoje automobilis stovi lauke smile.gif
O langu kiek! Ir visi, matyt, i pietus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 09 birželio 2015 - 23:09
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 09, 20:52)
...
pas mane nera pilistirolo garaze,tai ziema  nebuvo nukritus temperatura zemiau 10 laipsniu. Tiesa,nezinau kaip butu jei uz vartu butu minus 20. Neapsiltintos grindys  tikrai silumos garazui duoda.. smile.gif  ( aisku kalba eina apie nesildoma garaza)
...

Visa ziema turejai +10. Cia klaidos nera ? Si ziema nors ir buvo silta, vis tiek buvo dienu su minusu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 09 birželio 2015 - 23:39
Jei siena tarp garažo ir gyvenamų patalpų daroma tokia, kaip lauko siena, ar panaši, garažo buvimas tik pagerina energinį efektyvumą. Kai už visų kitų sienų kokie -20, už sienos į garažą gali būti apie 0. Aišku jei garažas ant bendrų pamatų, kambarių ir garažo konstruktyvas bendras, virš garažo gyvenamos patalpos, tarp garažo ir gyvenamų patalpų nėra apšiltinimo sluoksnio, durys į garažą kaip visos kitos vidaus durys, garažas pietų pusėje, ir t.t. ir pan, tai tada taip, apie A pasvajot. Tik va pas mane garažas nepasižymės nei viena iš išvardintų savybių.

O dėl tų pavardintų punktų, kad garažo plotas atsieis kiek ir gyvenamas plotas - sutinku tik su tokia pačia stogo danga ir dar nepaminėta išorės sienų apdaila, visa kita mano projekte skiriasi kardinaliai, nuo neapšiltintų polinių pamatų, sienų ir stogo konstruktyvo, iki apdailos.

O kad garažo nereikia - o tai kur susidėti visokias žoliapjoves, dviračius, motociklus, burlentes, quadraciklus, valtis ir panašiai? Į palėpę tampyti? Ar lauke? O gal žoliapjovės ir dviračiai name gyvenant niekam nereikalingi, ponų išmislai? Jei kam akys krauju pasrūva pamačius žodį "garažas", vadinkite sandėliukas. Ypač cibulio logika nemirtinga. Pasidaręs pastogę mašinai, pasidaręs sandėliuką, sukišęs į tai berods daug daugiau, nei garažas atsieitų, dabar net dviratį nelabai turi kur patogiai įsistumti, jau nekalbant apie mocikus ar quadraciklus. Pastogę mašinai turėti yra krooota, o garažai tik pas visokius žemės kirminus. O mano ženklas, beje, ne žemės.

Ir nereikia varyti, jei kas turi garažą, o jame mašinos nebuvo įvaręs. Gal visai ne mašinai garažas ir buvo skirtas. Aš nuo pat pradžių jau žinau, kad mašina garaže nestovės tikriausiai niekada, bet tai nekeičia mano požiūrio į garažo reikalingumą.
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 22:08)
... A klases namas ir garzas isvis yra tarpusavyje nesuderinami dalykai.
kas del garazo irengimo, tai kuo garazo irengimas yra pigesnis uz gyvenamojo ploto irengima? Mano name skirtumas yra tik del sildymo sistemos, kurios garaze nera. daugiau jokio skirtumo. Kita karta garazo 1m2 irengimas gali buti net brangesnis uz gyvenmojo ploto 1m2 irengima, nes reikia garazo vartu, kurie kainuoja baisiai brangiai, + vartu automatikos. pamatai tie patys, apsiltinimas tas pats, stogas tas pats, lubos tos pacios, stogo apsiltinimas tas pats, durys priesgaisrines (brangesnes), plyteles, groteles, langai, palanges, apsvietimas, sienu storiai, apsiltinimai yra absoliuciai identiski kaip visame name, tai kuo skiriasi garazo irengimo 1m2 kaina? nieko, jei tik ne didesne nei kitur name. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Milao: 10 birželio 2015 - 00:51
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 10, 00:39)
Visa ziema turejai +10. Cia klaidos nera ? Si ziema nors ir buvo silta, vis tiek buvo dienu su minusu.

Klaidos nera. Buvo ir nemenku salciu bet na gerai,gal iki astuoniu laipsniu buvo kada nukrite,bet zemiau tai nepastebejau. Na,neaisku kaip butu jei uz vartu minus 20 butu. As dar pats stebejaus is kur siluma jei katilines durys uzdarytos. (katilinej tai plius astuoniolika nuo vamzdziu ) Sakau ka as pastebejau,nieko negraziunu. Planas buvo jei ka,katilines duris atidarysiu,bet nereikejo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 09, 23:36)
Alio, biesai? Numetei tokį riebų kąsnį ir pats dingai. Taigi tau keli klausimai (manęs klausinėji, aš atsakinėju, tai ir tu atsakyk):

1. Garažo plotas?
2. Garažo kaina?
3. Mašinos kaina?
4. Jei jau name gyveni, kada paskutinį kartą garaže laikei mašiną?
5. Kiek garaže laikai mašinų?
6. Ar garažas tinkamas vienai ar dviem mašinoms?

Greičiausiai, kažko labai svarbaus nepaklausiau, - papildyk savo nuožiūra. Bet tu ir pats už mane geriau žinai.

P.S. Jei meluosi, tikrinsime su melo detektoriumi. Privalomai.
Papildyta:

Matau dabar daugybę kaimynų. Mašinos kieme (kartais beveik ir mano), o garaže didžiulis sandėlis.

Bet pripažįstu, kad žmonėms gimusiems po žemės ženklu (ožiaragiai, jaučiai, mergelės), garažas būtinas, nes jie praras savo tapatybę. Jie tiesiog be garažo negali savęs suvokti (biesai, gal tu žemės ženklas?). Mano mama žemės ženklas, gyvena kaime, vietos - nors vežimu, bet 8-9 metų Renault Lagunai nori garažo. Nors tu ką. Taip geriau. Kodėl? Todėl, kad taip nori žemės ženklo žmonės. Jie viską nori pasidaryti patys. Net jei ir išeina šūdas, bet jei tas šūdas padarytas savo rankomis, tai jis vertingas. Nieko čia nepakeisi. Mes visi skirtingi.

Cibuli,skirtingai nei tu as anksti miegoti einu biggrin.gif

1 36 m2
2 dar neskaiciavau,bet jau dabar zinau kad gerokai pigiau bus negu gyvenamu patalpu ploto kaina. Plius virs garazo dar bus palepe. Bruonius garaze siuksles kaupia,as kaupsiu palepej smile.gif
3 Paziuresim kiek liks po statybu smile.gif kaip pavyzdys darbe vazineju su 1996 metu caravele ir esu tuom patenkintas smile.gif O kokia bus asmeniniam naudojimui.. Dar paziuresim. Bet jei tau garazas reikalingas tik pagal mmasinos verte,mes visiskai skirtingai mastome.... doh.gif
4 dar negyvenu. Tiesa, man garazas labiau ziemai reikalingas,bet bus garazas,bus ir masina viduj.
5 Garazas dviem (is bedos) bet planuoju laikyti viena. man garazas netik masinai laikyti. Yra dauk kitokiu paskirciu garazui. mirksiukas.gif Tiesa,svajoju nusipirkti ww transporter T 1 jam tai tikrai reiktu garazo.
6 na jau i tai atsakyta smile.gif

Cibuli.Ar testa praejau?

Dabar tu atsakyk.

Kur laikysi visus ukio daiktus. Tokius kaip zoliapjove,lauko baldai ir t.t.
Kur laikysi pvz dviracius. ( as tokiu turesiu bent keturismo turbut ir penkis)Vaiku visokius dalykelius ir t.t Turi tam patalpa? Netgi sezoniu kai keisies padangas kur laikysi?
Kaipten bebutu as nei rekomenduoju nei nerekomenduoju visiems statyti garaza. Jei zmones issivercia be garazo,valio. Kodel gi ne.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 06 10, 01:46)
Jei siena tarp garažo ir gyvenamų patalpų daroma tokia, kaip lauko siena, ar panaši, garažo buvimas tik pagerina energinį efektyvumą. Kai už visų kitų sienų kokie -20, už sienos į garažą gali būti apie 0. Aišku jei garažas ant bendrų pamatų, kambarių ir garažo konstruktyvas bendras, virš garažo gyvenamos patalpos, tarp garažo ir gyvenamų patalpų nėra apšiltinimo sluoksnio, durys į garažą kaip visos kitos vidaus durys, garažas pietų pusėje, ir t.t. ir pan, tai tada taip, apie A pasvajot. Tik va pas mane garažas nepasižymės nei viena iš išvardintų savybių.

O dėl tų pavardintų punktų, kad garažo plotas atsieis kiek ir gyvenamas plotas - sutinku tik su tokia pačia stogo danga ir dar nepaminėta išorės sienų apdaila, visa kita mano projekte skiriasi kardinaliai, nuo neapšiltintų polinių pamatų, sienų ir stogo konstruktyvo, iki apdailos.

O kad garažo nereikia - o tai kur susidėti visokias žoliapjoves, dviračius, motociklus, burlentes, quadraciklus, valtis ir panašiai? Į palėpę tampyti? Ar lauke? O gal žoliapjovės ir dviračiai name gyvenant niekam nereikalingi, ponų išmislai? Jei kam akys krauju pasrūva pamačius žodį "garažas", vadinkite sandėliukas. Ypač cibulio logika nemirtinga. Pasidaręs pastogę mašinai, pasidaręs sandėliuką, sukišęs į tai berods daug daugiau, nei garažas atsieitų, dabar net dviratį nelabai turi kur patogiai įsistumti, jau nekalbant apie mocikus ar quadraciklus. Pastogę mašinai turėti yra krooota, o garažai tik pas visokius žemės kirminus. O mano ženklas, beje, ne žemės.

Ir nereikia varyti, jei kas turi garažą, o jame mašinos nebuvo įvaręs. Gal visai ne mašinai garažas ir buvo skirtas. Aš nuo pat pradžių jau žinau, kad mašina garaže nestovės tikriausiai niekada, bet tai nekeičia mano požiūrio į garažo reikalingumą.

Pas mane garazas nuo siaures puses ir siena tarp garazo/gyvenamu patalpu apsiltinta kaip laukine siena. Vienintelis minusas tai durys is garazo i nama. Bet tai jau duokle patogumui.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 06 10, 01:46)

jei garazas yra po bendru stogu su kitomis namo patalpomis, tai nedarysit juk skirtingu storiu apsltinimu. isorine siena irgi yra bendra su kitomis patalpomis, tai kaip jus darysit ja plonesne, juk pamatu plonesniu juk irgi nedarsyite? be to atsiranda dar garazo vidine siena, kuria reikia siltinti. As nemaciau prasmes keisti statybos prinipu garazui, jei buciau pradejes apie tai mastyti, buciau prieje prie isvados, kad garazas yra pernelyg sudetingas archtekturinis apendicitas ir buciau dares stogine.
kas del zoliapjoviu sandeliavimo, tai taip, reikia kazkur jas laikyti. jei siandien statyciau kita nama, po stogines stogu pakisciau ~6m2 sandeliuka darzo/pievos prieziuros irankiams laikyti. duris suprojektuociau i kiemo puse.
Jei statyciau nauja nama, susiprojektuociau asminiskai sau silta ir sviesu ~ 12-20m2 dirbtuves/sandeliuka/darbo kambari. tik reiktu isspresti tiesiogini isejima i lauka, nes per bendra namo iejima butu vargas sukiotis su ivairia iranga, lentomis, valtimis, meskeremis ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 23:07)
Grazu, bet kam tas garazas? Juk net vizualizacijoje automobilis stovi lauke smile.gif
O langu kiek! Ir visi, matyt, i pietus?

3 mašinos į dvivietį garažą juk nesukisi smile.gif))
Langai orientuoti į pietų pusę.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 10, 07:14)
Cibuli,skirtingai nei tu as anksti miegoti einu  biggrin.gif

1  36 m2
2  dar neskaiciavau,bet jau dabar zinau kad gerokai pigiau bus negu gyvenamu patalpu  ploto kaina. Plius virs garazo  dar bus palepe. Bruonius garaze siuksles kaupia,as kaupsiu palepej smile.gif
4  dar negyvenu. Tiesa, man garazas labiau ziemai reikalingas,bet bus garazas,bus ir masina viduj.
5  Garazas dviem (is bedos) bet planuoju laikyti viena. man garazas netik masinai laikyti. Yra dauk kitokiu paskirciu garazui. mirksiukas.gif Tiesa,svajoju nusipirkti ww transporter T 1  jam tai tikrai reiktu garazo.       

Papildyta:
Pas mane garazas nuo siaures puses ir siena tarp garazo/gyvenamu patalpu  apsiltinta kaip laukine siena. Vienintelis minusas tai durys is garazo i nama. Bet tai jau duokle patogumui.

Virs nano garazo irgi yra palepe, tai galiu pasakyti, kad palepeje irgi yra siuksliu, bet jas ten uzkelti ir nuleisti yra labai nepatogu, todel ten laikau sezoninio naudojimo siuksles, tokias kaip eglutes zaisliukai ir panasiai. Manau, jei ne rekuperatorius, tai palepe butu nenaudojama visiskai.
Jei darysi nuleidziamus laiptus i palepe, tai imk placiausius ir su didziausia skyle lubose ir vis tiek bus baisiai nepatogu ka nors uznest i palepe.
Jei planuoji stumti autobuseli i garaza, galvok apie garazo lubu auksti, nes sumazines lubu auksti iki 2,3mtrs, kaip daug architektu megsta padaryti, gali prarasti galimybe istumti autobuseli pro vartus, nes garazo vartai bus ~ 25cm zemiau nei lubos.
Kas del garazo dviems automobiliams, tai 6mtrs garazo plotis yra pats tas vienam automobiliui.
Durys is garazo i nama yra ne minusas, tiesiog kitaip yra neimanoma padaryti. Jei nebutu is garazo duru i nama, tai garazas isvis netenktu jokios prasmes. Isivaizduok ziema iejima i garaza is lauko puses pro vartus...
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 10, 08:08)
Virs nano garazo irgi yra palepe, tai galiu pasakyti, kad palepeje irgi yra siuksliu, bet jas ten uzkelti ir nuleisti yra labai nepatogu, todel ten laikau sezoninio naudojimo siuksles, tokias kaip eglutes zaisliukai ir panasiai. Manau, jei ne rekuperatorius, tai palepe butu nenaudojama visiskai.
Jei darysi nuleidziamus laiptus i palepe, tai imk placiausius ir su didziausia skyle lubose ir vis tiek bus baisiai nepatogu ka nors uznest i palepe.
Jei planuoji stumti autobuseli i garaza, galvok apie garazo lubu auksti, nes sumazines lubu auksti iki 2,3mtrs, kaip daug architektu megsta padaryti, gali prarasti galimybe istumti autobuseli pro vartus, nes garazo vartai bus ~ 25cm zemiau nei lubos.
Kas del garazo dviems automobiliams, tai 6mtrs garazo plotis yra pats tas vienam automobiliui.
Durys is garazo i nama yra ne minusas, tiesiog kitaip yra neimanoma padaryti. Jei nebutu is garazo duru i nama, tai garazas isvis netenktu jokios prasmes. Isivaizduok ziema iejima i garaza is lauko puses pro vartus...

kadangi as seniau dzipa turejau (kas beje ir ateity planuojama) tai ir garazo anga pasidariau normalia. (tiesa,su bagazine slidem tai netilpciau) I palepe skyle 1,2 metro plocio. Sunkiem daiktam isitaisysiu elektrini keltuva... Sandariam name durys minusas. Bet kaip sakai,negi ziema ratais begiosi per lauka. Geriau tiesiai i nama ieiti. O jei nepatiks,isidesiu dvigubas duris.. Tada tiksliai salcio nebus. Bet tai jau siokia tokia beprotyste.. Jau dabar pas mane palepej vaiku sezoniniai zaislai,palapines,visokie baseinai ir t.t. Kur susideti jei nera garazo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 06 09, 17:52)
Tai tikitės gyventi ar nesitikt vis dėlto? Posto pradžia sako viena, pabaiga kita. Garažo perdarymas į gyvenamas patalpas tai jau extreem'as, bet kokios nors darbo patalpos, kur nulis nėra pakankama temperatūra, tai gan dažnas garažo panaudojimas. Garažo grindys tai tikriausiai žemiau nei kitų patalpų. Tai va daryčiau dabar juodgrindes be jokių apšiltinimų, o jei gyvenimas privestų prie garažo paskirties keitimo, tada ir polistirolą pasikločiau, ir grindis, ir aukščiai suvienodėtų su likusiom patalpom.

Gyventi garaze neplanuojam, bet transformavimas i hobio patalpa galimas variantas (beje microsoft irgi garaze gime, idomu sildomas buvo ? smile.gif) tuomet butu tik kazkoks laikinas pasildymas.

O dabar rimtai. Garazo plote turime 10 m2 skirta sandeliukui ale uogienems, obuoliams.. Cia butu gerai tureti 0. Jei bus dideliu minusu (-15-20), zeme persals ir tuomet reiks sildyti (pvz elektriniu radiatorium) kad palaikyti 0.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 10 birželio 2015 - 09:16