Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 09, 20:49)
Norejau stogines, bet kaip beziurejom garazas labiau "isipaiso" i pacio namo architektura. Teks 36kv.m tenkintis smile.gif

sios dienos protu, geriau buciau padares 40m2 sporto sale. arba darbo kambari. arba buciau bilijardo stala pastates. arba teniso stala. zodziu bet kas yra geriau nei siuksliakambaris, vadinamas garazu.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 19:25)
Siaip tai garazas yra visiskai beprasme patalpa name, siuo atveju as 100% uz Cibulio pasirinkima. Per 5 namo eksploatacijos metus automobili i garaza buvau ivares 3 kartus. Sviesios ir siltos dirbtuves ~20m2 ploto yra jega, garazas yra kazkas nesuprantamo. Garazas is esmes yra didelis sandeliukas ir nepatogios dirbtuves.
Ir siaip siltame name garazas yra nesusipratimas.

Didziausias nesusipratimas esi pats,su savo demagogijom. Ar tau sirdi skauda kad zmones nori garazo ir ju poreikiai kitokie nei tavo? pries kelis metus taopati kartojei,vis dar plokstele nepasikeite.. Kur visus babakius laikai?
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2015 06 09, 17:12)
Jei garazas nesildomas  kaip miejo Milao tai tik pliusas ,kad nedesite izoliacijos i grindis

pas mane nera pilistirolo garaze,tai ziema nebuvo nukritus temperatura zemiau 10 laipsniu. Tiesa,nezinau kaip butu jei uz vartu butu minus 20. Neapsiltintos grindys tikrai silumos garazui duoda.. smile.gif ( aisku kalba eina apie nesildoma garaza)
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 20:33)
40m2 sandeliukas  biggrin.gif  jei taip ivertinus, kad 1m2 sito sandeliuko kainavo 2500Lt, tai nepigus toks sandeliukas gavosi..
Baisiai prabangi vieta visokiam chlamui saugoti. Net jei ir laikyciau automobili garaze, vistiek butu absurdas, nes as 100.000Lt gyvenime niekada negaleciau isleisti puvanciam metalo lauzui, kuris automobiliu vadinasi, o tuo labiau ta metalo lauza saugoti 100.000Lt vertes buste. Zodziu, dvigubas absurdas. Dabar bent jau viengubas absurdas, nes metalo lauzo i prabangius apartamentus nekisu, kita vertus, kisu visoki kitoki slamsta ir visokias siuksles i prabangu garaza/sandeliuka. Bet kuriuo atveju absurdas.

garaze granito plyteles klijavai? O sienu apdaila kokia kad 2500 uz kvadrata? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 21:10)
sios dienos protu, geriau buciau padares 40m2 sporto sale. arba darbo kambari. arba buciau bilijardo stala pastates. arba teniso stala. zodziu bet kas yra geriau nei siuksliakambaris, vadinamas garazu.

va cia tai genialus pasirinkimai,cia tai verta demesio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 09, 21:52)
Didziausias nesusipratimas esi pats,su savo demagogijom. Ar tau sirdi skauda kad zmones nori garazo ir ju poreikiai kitokie nei tavo?  pries kelis metus taopati kartojei,vis dar plokstele nepasikeite..  Kur visus babakius laikai?
Papildyta:
pas mane nera pilistirolo garaze,tai ziema  nebuvo nukritus temperatura zemiau 10 laipsniu. Tiesa,nezinau kaip butu jei uz vartu butu minus 20. Neapsiltintos grindys  tikrai silumos garazui duoda.. smile.gif  ( aisku kalba eina apie nesildoma garaza)
Papildyta:
garaze granito plyteles klijavai? O sienu apdaila kokia kad 2500 uz kvadrata?  lotuliukas.gif
Papildyta:
va cia tai genialus pasirinkimai,cia tai verta demesio  lotuliukas.gif

kokios problemos, statykit garazus, jei tik jus suprantate, kam jie yra reikalingi ir tik jei jums ju reikia 4u.gif
nei pries kelis metus nenaudojau garazo kitam tikslui nei siukslems kaupti, nei siandien naudoju kazkam kitam ir beveik neabejoju, kad ateityje garaze bus tik siuksles. arba nieko nebus.
O A klases namas ir garzas isvis yra tarpusavyje nesuderinami dalykai.
kas del garazo irengimo, tai kuo garazo irengimas yra pigesnis uz gyvenamojo ploto irengima? Mano name skirtumas yra tik del sildymo sistemos, kurios garaze nera. daugiau jokio skirtumo. Kita karta garazo 1m2 irengimas gali buti net brangesnis uz gyvenmojo ploto 1m2 irengima, nes reikia garazo vartu, kurie kainuoja baisiai brangiai, + vartu automatikos. pamatai tie patys, apsiltinimas tas pats, stogas tas pats, lubos tos pacios, stogo apsiltinimas tas pats, durys priesgaisrines (brangesnes), plyteles, groteles, langai, palanges, apsvietimas, sienu storiai, apsiltinimai yra absoliuciai identiski kaip visame name, tai kuo skiriasi garazo irengimo 1m2 kaina? nieko, jei tik ne didesne nei kitur name.
Atsakyti
Šiaip dar nei iš vieno garažo savininko negirdėjau, kad naudotų jį mašinai laikyt biggrin.gif visi sandėliukais paverčia anksčiau ar vėliau (dažniausiai anksčiau). O už garažus paprastai pasisako dar tik besistatantys...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 09, 20:52)
Didziausias nesusipratimas esi pats,su savo demagogijom. Ar tau sirdi skauda kad zmones nori garazo ir ju poreikiai kitokie nei tavo?  pries kelis metus taopati kartojei,vis dar plokstele nepasikeite..  Kur visus babakius laikai?

Biesai - tu pats didžiausias nesusipratimas. Žmogus tik išsakė savo nuomonę. Nebūtina jos klausyti. Bet tu kaip tikras lietuvis jį puoli ir demagogu vadini. Bruonius turi savo nuomonę ir ją išsako. Kas tau nepatinka? Jo nuomonė ar jis pats? Man atrodo, kad tau nepatinka jis kaip žmogus. Tu norėjai paprieštarauti jo nuomonei, bet įžeidei jį kaip žmogui. Eilinis lietuviškas šūdas.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 22:08)
kokios problemos, statykit garazus, jei tik jus suprantate, kam jie yra reikalingi ir tik jei jums ju reikia 4u.gif
nei pries kelis metus nenaudojau garazo kitam tikslui nei siukslems kaupti, nei siandien naudoju kazkam kitam ir beveik neabejoju, kad ateityje garaze bus tik siuksles. arba nieko nebus.
kas del garazo irengimo, tai kuo garazo irengimas yra pigesnis uz gyvenamojo ploto irengima? Mano name skirtumas yra tik del sildymo sistemos, kurios garaze nera. daugiau jokio skirtumo. Kita karta garazo 1m2 irengimas gali buti net brangesnis uz gyvenmojo ploto 1m2 irengima, nes reikia garazo vartu, kurie kainuoja baisiai brangiai, + vartu automatikos. pamatai tie patys, apsiltinimas tas pats, stogas tas pats, lubos tos pacios, stogo apsiltinimas tas pats, durys priesgaisrines (brangesnes), plyteles, groteles, langai, palanges, apsvietimas, sienu storiai, apsiltinimai yra absoliuciai identiski kaip visame name, tai kuo skiriasi garazo irengimo 1m2 kaina? nieko, jei tik ne didesne nei kitur name.

Nusisneki,nusisneki ir darkarta nusisneki. norint i kaina galima dauk priskaiciuoti bet realybe kitokia. Galima ekonomiskai statyti garaza,galima taskytis pinigais. Cia net neverta diskutuoti ir sakyti kad garazo kvadratas prilygs gyvenamo ploto kvadratui. pas sveiko proto zmogu neprilygs. pasyviam namui garazas tinka,yra tik netinkami sprendimai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 21:08)

O jūs suprantat kas yra architektūra ? Belekaip sukalta būdą nevisada pavadinsi normalia pavėsine. Pas mane bus šiltas namas su "prijungtu" garažu per tambura. Prie tamburo "prisijungs" terasa. Nedideli sklypai, pačios sklypu formos statant šiltą namą dalinai apriboja pasirinkimo laisvę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 09 birželio 2015 - 21:57
QUOTE(cibulis @ 2015 06 09, 22:52)
Biesai - tu pats didžiausias nesusipratimas. Žmogus tik išsakė savo nuomonę. Nebūtina jos klausyti. Bet tu kaip tikras lietuvis jį puoli ir demagogu vadini. Bruonius turi savo nuomonę ir ją išsako. Kas tau nepatinka? Jo nuomonė ar jis pats? Man atrodo, kad tau nepatinka jis kaip žmogus. Tu norėjai paprieštarauti jo nuomonei, bet įžeidei jį kaip žmogui. Eilinis lietuviškas šūdas.

Jis jau kelinti metai kartoja tapati. garazas yra nereikalinga buda skarbonkei,namo be 2500 litu uz kvadrata nepasistatysi.. ir t.t. jau uzkniso ir vel taspacias pasakas klausyti. As jo kaip zmogaus nepazystu aplamai,o uzknisa tai kad jis persa savo nuomone. primygtinai.
Cibuli,nebuk jautrus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 19:33)
1. 40m2 sandeliukas  biggrin.gif  jei taip ivertinus, kad 1m2 sito sandeliuko kainavo 2500Lt, tai nepigus toks sandeliukas gavosi..

2. Baisiai prabangi vieta visokiam chlamui saugoti. Net jei ir laikyciau automobili garaze, vistiek butu absurdas, nes as 100.000Lt gyvenime niekada negaleciau isleisti puvanciam metalo lauzui, kuris automobiliu vadinasi, o tuo labiau ta metalo lauza saugoti 100.000Lt vertes buste.

1. 101 proc. pritariu. Pasistato lietuviai (dažnu atveju) garažus už 45 000 - 60 000 Lt ir dar klinkeriu apklijuoja. Garažas dvivietis, bet dvi mašinos nelabai ir telpa, ankšta. Dar pamiršta pasidaryti trapą, drenažą tirpstančiam sniegui. Tada mašinos į garažą nevaro. Ji miega lauke. O baisiausiai, kad dažnu atveju ta mašina kainuoja 1000 -2000 eurų. Visos mašinos labiau mėgsta lauką. Jos yra sutvertos važinėti ir būti lauke. Garažas - tik antikvarui.

2. Naujos (nuo 100 000 Lt) ir naujos brangios (nuo 200 000 Lt) mašinos - gėris. Pabandysite kada nors, suprasite. Vienintelė problema, kad tos mašinos labai stipriai nuvertėja, jų kasko, servisas ir kitos eksploatacinės išlaidos labai brangios. Todėl nupirkęs mašiną už 200 000 Lt, realiai viskam per 5 metus būni išleidęs apie 250 000 Lt, o mašinos vertė tebūna 90 000 - 100 000 Lt. Štai kur problema - baisus pinigų praradimas. Bet jei gali sau leisti, tai tikrai verta. Esu vairavęs aparatų, kurių kaina po 0,5 mln. Lt ar po 0,3 mln. Lt. Tikrai yra už ką mokėti, jei gali. Tik pinigų praradimas - kosminis. Ne veltui tokias mašinas vairuoja tik nedaugelis. Net ir visoje ES. Jos tikrai labai brangios.

Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 09, 21:56)
Jis jau kelinti metai kartoja tapati. garazas yra nereikalinga buda skarbonkei,namo be 2500 litu uz kvadrata nepasistatysi.. ir t.t.  jau uzkniso ir vel taspacias pasakas klausyti.  As jo kaip zmogaus nepazystu aplamai,o uzknisa tai kad jis persa savo nuomone. primygtinai. 
Cibuli,nebuk jautrus  lotuliukas.gif

O aš Bruoniui pritariu. Pasistato lietuviai gražus už 50 000 Lt, o mašina jame už 5000 Lt. Ir tokias mašinas kas 5-10 metų ir keis.

Pasakyk, kad aš neteisus. Kiek kainuoja tavo mašina, kelintų metų ir kokia? Ir kiek išleidai garažui?

Turi didelį sandėlį, kurį tik vadini garažu. Realiai tai sandėlis.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 09, 22:56)
Jis jau kelinti metai kartoja tapati. garazas yra nereikalinga buda skarbonkei,namo be 2500 litu uz kvadrata nepasistatysi.. ir t.t.  jau uzkniso ir vel taspacias pasakas klausyti.  As jo kaip zmogaus nepazystu aplamai,o uzknisa tai kad jis persa savo nuomone. primygtinai.  
Cibuli,nebuk jautrus  lotuliukas.gif

Nors ir nusibodo man kartoti, bet dar karta pakartosiu auksine namu statytoju taisykle: nepersokes griovio nesakyk op, ir griovys visuomet yra platesnis nei atrodo pries sokant.
As pastaciau uz 1000€/m2 na ir kas? Niekas tau neliepia statyti savo namo taip, kaip as staciau, statyk pigiausiai kaip tik isivaizduoji.
Jei tau nepatinka tai ka as rasau is savo patirties, tai tiesiog ignoruok. Gal kitiems idomu. Jei as buciau pasiskaitinejes tokiu statybininku patirciu kaip as dabar rasau, tiketinai, kad keleto kvailysciu name nebuciau padares. Be to, pasaulis tuo ir grazus, kad margas, o demokratijos pagrindas yra nuomoniu ivairove.
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 09, 22:55)
O jūs suprantat kas yra architektūra ? Belekaip sukalta būdą nevisada pavadinsi normalia pavėsine. Pas mane bus šiltas namas su "prijungtu" garažu per tambura. Prie tamburo "prisijungs" terasa. Nedideli sklypai, pačios sklypu formos statant šiltą namą dalinai apriboja pasirinkimo laisvę.

tamburas yra butinas, kitaip garazo durys tampa salcio siurbliu. Bet geriau didesne terasa vietoj garazo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 09 birželio 2015 - 22:19
QUOTE(bruonius @ 2015 06 09, 22:16)
Papildyta:

tamburas yra butinas, kitaip garazo durys tampa salcio siurbliu. Neuzmirsk ideti itin sandarias priesgaisrines duris.

Nereikia ten jokiu sandariu durų mano atveju, tiek garažas ir tamburas kaip nenaudingas plotas klasifikuojamos mano projekte. Sandarumo testas bus atliekamas per pačias namo duris, t.y. antros po tamburo durys.
Viena garažo sieną padarius iš kokių konstrukcijų kurias galėtų sustumti turėčiau 60kv.m terasa orientuota į pietus ir vakarus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 09 birželio 2015 - 22:29
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 09, 23:22)
Nereikia ten jokiu sandariu durų mano atveju, tiek garažas ir tamburas kaip nenaudingas plotas klasifikuojamos mano projekte. Sandarumo testas bus atliekamas per pačias namo duris, t.y. antros po tamburo durys.

Taip ir pagalvojau ir istryniau sita pasiulyma kaip netikslinga.
Atsakyti