Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(korida @ 2015 06 07, 21:18)
Namie 23lC atitvaru irgi 23lC ,grindu 22  ,prisuko 2,7kWh .

Jei gerai supratau, tai oro temperatūrą name nuo +25 numušė iki +23. Kiek į grindis padavinėjai? Kažkaip nelabai įspūdingas rezultatas? Nežinau ar verta imti pasyvią vėsinimo funkciją?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 birželio 2015 - 22:04
QUOTE(cibulis @ 2015 06 07, 22:45)
Jei gerai supratau, tai oro temperatūrą name nuo +25 numušė iki +23. Kiek į grindis padavinėjai? Kažkaip nelabai įspūdingas rezultatas? Nežinau ar verta imti pasyvią vėsinimo funkciją?

Atidaryti langai nuo 24 laipsniu diena per pora valandu vakare numuse iki 21 laipsnio. + gaivaus gryno oro dvelksmas ir lakstingalu ciulbejimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 07 birželio 2015 - 22:27
QUOTE(cibulis @ 2015 06 07, 22:45)

Siaip is savo patirties galiu pasakyti, kad naudociau vesinimo funkcija kai lauke ~30laipsniu ir kai vaziuociau kur nors savaitgaliui. Uzdaryciau visus langus, isjungciau rekuperatoriu ir ijungciau vesinima. Grizes sekmadieni rasciau kiek vesesnius namus ir tai butu privalumas. Dabar grizus tenka vedinti namus, bet vistiek name buna gerokai vesiau nei lauke.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 07, 23:25)
Atidaryti langai nuo 24 laipsniu diena per pora valandu vakare numuse iki 21 laipsnio. + gaivaus gryno oro dvelksmas ir lakstingalu ciulbejimas smile.gif

Ir muses ir uodai ir dulkes.. Vieni privalumai ?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 05, 16:11)
2. Turite galvoje, kad ant gegnių iš lauko pusės? Gal ten kitaip daro, nes garas iš vidaus neišeitų.
Papildyta:

Aš dar nesu iki galo apsisprendęs. Buvau prie namo pasikvietęs kelis kartus Knauf ekspertą. Jis siūlo dėti metalinį karkasą ir tik tada GKP. Man tas variantas irgi arčiau širdies.

Mano techninis statybų prižiūrėtojas už tai, kad su poliuretaniniais GKP  klijuoti tiesiai prie PIR ir tada dar prisukti su medvarščiais. Privalumas, kad konstrukcija bus vientisa, nebarškės, sutaupysiu 4 cm mansardos erdvės.

Šiandieną darome eksperimentą. GKP gabalą priklijavome prie PIR plokštės. Žiūrėsime ar gerai limpa, ar nelieka tarpų.

2. Vistas ten taip pat. PIR plokštes uždeda ten kaip vienintelę šilumos izoliaciją ir problemų dėl garo nėra. Net ir įdėjus šiek tiek vatos iš apačios nebūna problemų.

Pas jus situacija su stogo konstrukcija yra kitokia, nei žalią medį gegnėms panaudojusių žmonių. Pas juos medis traukiasi ir raitosi džiūdamas, o pas jus šie procesai beveik nebevyksta, todėl pagrindas yra žymiai stabilesnis.
Nesujungiant stogo GKP su sienų GKP nebijočiau sukti ir be karkaso. Pir plokštė taip pat prisideda teigiamai, nes šiek tiek stabilizuoja, suriša gegnes ir tarnauja kaip kompensacinis sluoksnis, t.y. gkp prisukta ne tiesiogiai prie medžio, kur 1 mm poslinkis duotų skilimą, o per ilgus medvaržčius, kurie nebesuplėšys gkp dėl 1-2 mm gegnės poslinkio.

Siena-pir plyšį užpūsčiau elastingomis putomis išėmęs iš ten plėvelę ir prieš tai nugruntavęs sienos viršų, nes prie dulkėto skiedinio putos normaliai nelimpa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 08 birželio 2015 - 08:07
Pas mane gal kiek daugiau prisyla miegamasis kuris turi vakaru langa, visur kitur puikiai veikia seselis, daugiau 23 vidui nebuvo nors i pietu puse turiu gigantiskus langus. PS pas mane saules kontroles paketai..

QUOTE(korida @ 2015 06 06, 14:53)
Namie apie 25lC atitvaru apie 24lC poreikio dar didelio vesintis nera ,bet  eksperimentui ijugiau vesinima ant 20lC padavima i grindis ima 247W is grezinio T 10,9lC i 14,1lC  ziuresim ka rasim sekmadieni vakare ir kiek prisuks  .

Papildyta:
Aha + uodai ir dar visokia gyvastis smile.gif

QUOTE(bruonius @ 2015 06 07, 22:25)

Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 08, 07:36)
Ir  muses ir uodai ir dulkes.. Vieni privalumai ?

cia priklausomai kur gyveni, jei gyveni salia judraus zvyrkelio, tuomet tikrai dulkes. Kas del musiu ir uodu, tai kazkodel jie pas mane neskrenda, gal del to, kad stoga esu uzputes PU, tai muses ir uodai nenori nuodytis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2015 06 08, 09:12)
Pas mane gal kiek daugiau prisyla miegamasis kuris turi vakaru langa, visur kitur puikiai veikia seselis, daugiau 23 vidui nebuvo nors i pietu puse turiu gigantiskus langus. PS pas mane saules kontroles paketai..
Papildyta:
Aha + uodai ir dar visokia gyvastis smile.gif

sutikciau 100%, kad saules kontroles paketai ar "saules kontroles uzuolaidos" yra Nr1 priemone nuo patalpu perkaitimo.
Del gyvasties tai is tiesu nesuprantu, jus ka, langu vasara neatsidarot? ar kokioj pelkej gyvenat, kad uodai puola?
Atsakyti
Taip pelkej, polius po 6.5m sukalem.. Siuo metu rekuperatorius pilnai patenkina oro poreiki be langu darinejimo. Kaip bus jai pasildys 25-30 kokia savaite nezinau, matysim.

Del saules kontroles tai labiausiai bijojau jog nebus saules pritekejimu, bet taip nera.

QUOTE(bruonius @ 2015 06 08, 09:28)
cia priklausomai kur gyveni, jei gyveni salia judraus zvyrkelio, tuomet tikrai dulkes. Kas del musiu ir uodu, tai kazkodel jie pas mane neskrenda, gal del to, kad stoga esu uzputes PU, tai muses ir uodai nenori nuodytis smile.gif
Papildyta:

sutikciau 100%, kad saules kontroles paketai ar "saules kontroles uzuolaidos" yra Nr1 priemone nuo patalpu perkaitimo. 
Del gyvasties tai is tiesu nesuprantu, jus ka, langu vasara neatsidarot? ar kokioj pelkej gyvenat, kad uodai puola?

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 08, 08:04)
1. Nesujungiant stogo GKP su sienų GKP nebijočiau sukti ir be karkaso.

2. Siena-pir plyšį užpūsčiau elastingomis putomis išėmęs iš ten plėvelę ir prieš tai nugruntavęs sienos viršų, nes prie dulkėto skiedinio putos normaliai nelimpa.

1. Nelabai supratau apie stogo GKP ir sienų GKP? Mano atveju GKP ant sienų nebus.

2. Kiek suprantu elastingos yra mėlynos putos, kuriomis sandarina langus. Oranžinės spalvos yra klijai. Siūlote pūsti mėlynas putas, kurios labai elastingos.

Štai mūsų eksperimentas. PIR plokštę su GKP suklijavome oranžiniais poliuretaniniais Soudal klijais. Buvo palikti džiūti tris paras. Vos išėjo atlupti, GKP lūžinėjo, bet GKP nuo PIR vos atšoko. O dar prisukus medvarščiais tikrai puikiai laikys. Vienintelis dalykas lieka siūlės galimuose įtrūkio vietose. Čia kiek suprantu būtų tik stogo ir sienos bei stogo ir murloto sandūra. Bet tose vietose paliekamos deformacinės siūlės, t.y. GKP visiškai neprileidžiamas iki sienos.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 08, 12:06)
Vienintelis dalykas lieka siūlės galimuose įtrūkio vietose. Čia kiek suprantu būtų tik stogo ir sienos bei stogo ir murloto sandūra. Bet tose vietose paliekamos deformacinės siūlės, t.y. GKP visiškai neprileidžiamas iki sienos.

Tai ir turėjau galvoje - nesujungti lubų GKP su sienomis standžiai. Reikia palikti plyšį.
Elastingos t.y. Flexifoam mėlynos
Kaip matau neblogai prilipo prie aliuminio tie klijai.
Atsakyti
...tas plyšiukas užsiakrilina ir uzsidazo. Niekas neskilineja

QUOTE(BangaS @ 2015 06 08, 12:02)
Tai ir turėjau galvoje - nesujungti lubų GKP su sienomis standžiai. Reikia palikti plyšį.
Elastingos t.y. Flexifoam mėlynos
Kaip matau neblogai prilipo prie aliuminio tie klijai.

Atsakyti
Idomu ar garazo grindims uztenka EPS-100 stiprumo ar vis tik netaupyti ir deti XPS ?

Atsakyti