QUOTE(cibulis @ 2015 06 05, 16:11)
2. Turite galvoje, kad ant gegnių iš lauko pusės? Gal ten kitaip daro, nes garas iš vidaus neišeitų.
Papildyta:
Aš dar nesu iki galo apsisprendęs. Buvau prie namo pasikvietęs kelis kartus Knauf ekspertą. Jis siūlo dėti metalinį karkasą ir tik tada GKP. Man tas variantas irgi arčiau širdies.
Mano techninis statybų prižiūrėtojas už tai, kad su poliuretaniniais GKP klijuoti tiesiai prie PIR ir tada dar prisukti su medvarščiais. Privalumas, kad konstrukcija bus vientisa, nebarškės, sutaupysiu 4 cm mansardos erdvės.
Šiandieną darome eksperimentą. GKP gabalą priklijavome prie PIR plokštės. Žiūrėsime ar gerai limpa, ar nelieka tarpų.
2. Vistas ten taip pat. PIR plokštes uždeda ten kaip vienintelę šilumos izoliaciją ir problemų dėl garo nėra. Net ir įdėjus šiek tiek vatos iš apačios nebūna problemų.
Pas jus situacija su stogo konstrukcija yra kitokia, nei žalią medį gegnėms panaudojusių žmonių. Pas juos medis traukiasi ir raitosi džiūdamas, o pas jus šie procesai beveik nebevyksta, todėl pagrindas yra žymiai stabilesnis.
Nesujungiant stogo GKP su sienų GKP nebijočiau sukti ir be karkaso. Pir plokštė taip pat prisideda teigiamai, nes šiek tiek stabilizuoja, suriša gegnes ir tarnauja kaip kompensacinis sluoksnis, t.y. gkp prisukta ne tiesiogiai prie medžio, kur 1 mm poslinkis duotų skilimą, o per ilgus medvaržčius, kurie nebesuplėšys gkp dėl 1-2 mm gegnės poslinkio.
Siena-pir plyšį užpūsčiau elastingomis putomis išėmęs iš ten plėvelę ir prieš tai nugruntavęs sienos viršų, nes prie dulkėto skiedinio putos normaliai nelimpa.