Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(*** @ 2015 06 05, 16:15)
Pas mane 45c ruosia, bet yra uzkaitinimo programa kas kazkiek laiko..

45° del to, kad kazkas gaunasi pigiau su geoterminiu? antraip koks skitrtumas ar 60° ar 45°, 45° tiesiog daugiau silto vandens isleisit ir bus tas pats, kas 60° tik maisant su saltu.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 05, 08:04)
Aš būčiau nedėjęs plėvelės. Ji ten tikrai nereikalinga. Putas galima pūsti kad ir tiesiai ant vatos. Dar sandariau būtų buvę.
Dabar PIR per plėvelę nei kiek nesusiriš su murlotu.

Kai nesate matęs gyvai, gal ne visai teisingą vaizdą susidarėte. Štai kaip atrodo murloto ir PIR susikirtimo mazgas po plėvelės ir vatos apipjaustymo. Vaizdas iš arčiau. Viskas toje vietoje kuo gražiausiai užsipūs ir PIR susiriš su tinkuota siena. Aš tik galvoju ar pūsti poliuretaniniais klijaus (oranžinė spalva) ar visgi naudoti mėlynas elastingas putas, kuriomis sandarina langus. Gal mėlynos šioje vietoje tiktų geriau.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 05, 16:46)
Gausis kad slaituose gipso plokste bus tiesiai prisukta prie gegniu, t.y. nebus jokiu metaliniu profiliu. Man idomu ka i tai gipso montuotojai ar cia viskas ok del galimu trukimu gipso sujingimuose ?

Nieko gero nebutu jei tiesiai prie gegniu prisukta. Trukinerja kartais net kai dvigubas karkasas yra,o cia be karkaso butu doh.gif Stogas juda,vaiksto.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 05, 08:04)
1. Čia ne stebūklas. Su kietomis šiltinimo medžiagomis einasi kur kas greičiau nei su vata. Jaučiate kad ir kokybė kita išeis?

2. Vokiečiai montuoja ištisinį pir sluoksnį ant gegnių ir vargo nemato.

1. Daug greičiau einasi. Štai koks vaizdas po paros PIR klijavimo. Vienos pusės beveik pusė stogo. Jaučiu, kad antras aukštas įgauna namo formas. biggrin.gif Nes ilgus metus buvo tik gegnių griaučiai.

2. Turite galvoje, kad ant gegnių iš lauko pusės? Gal ten kitaip daro, nes garas iš vidaus neišeitų.

Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 05, 15:46)
Gausis kad slaituose gipso plokste bus tiesiai prisukta prie gegniu, t.y. nebus jokiu metaliniu profiliu. Man idomu ka i tai gipso montuotojai ar cia viskas ok del galimu trukimu gipso sujingimuose ?

Aš dar nesu iki galo apsisprendęs. Buvau prie namo pasikvietęs kelis kartus Knauf ekspertą. Jis siūlo dėti metalinį karkasą ir tik tada GKP. Man tas variantas irgi arčiau širdies.

Mano techninis statybų prižiūrėtojas už tai, kad su poliuretaniniais GKP klijuoti tiesiai prie PIR ir tada dar prisukti su medvarščiais. Privalumas, kad konstrukcija bus vientisa, nebarškės, sutaupysiu 4 cm mansardos erdvės.

Šiandieną darome eksperimentą. GKP gabalą priklijavome prie PIR plokštės. Žiūrėsime ar gerai limpa, ar nelieka tarpų.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 05, 16:01)
Nieko gero nebutu jei tiesiai prie gegniu prisukta. Trukinerja kartais net kai dvigubas karkasas yra,o cia be karkaso butu  doh.gif Stogas juda,vaiksto.

Žinai ar tiks spėlioji. Kodėl štai čia PIR su GKP tiesiai suka prie gegnių?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 05, 17:11)
1. Daug greičiau einasi. Štai koks vaizdas po paros PIR klijavimo. Vienos pusės beveik pusė stogo. Jaučiu, kad antras aukštas įgauna namo formas.  biggrin.gif Nes ilgus metus buvo tik gegnių griaučiai.

2. Turite galvoje, kad ant gegnių iš lauko pusės? Gal ten kitaip daro, nes garas iš vidaus neišeitų.
Papildyta:

Aš dar nesu iki galo apsisprendęs. Buvau prie namo pasikvietęs kelis kartus Knauf ekspertą. Jis siūlo dėti metalinį karkasą ir tik tada GKP. Man tas variantas irgi arčiau širdies.

Mano techninis statybų prižiūrėtojas už tai, kad su poliuretaniniais GKP  klijuoti tiesiai prie PIR ir tada dar prisukti su medvarščiais. Privalumas, kad konstrukcija bus vientisa, nebarškės, sutaupysiu 4 cm mansardos erdvės.

Šiandieną darome eksperimentą. GKP gabalą priklijavome prie PIR plokštės. Žiūrėsime ar gerai limpa, ar nelieka tarpų.
Papildyta:

As savo akim esu mates ir girdejas kaip darbu vadoivas keikes-**** ka nori ta daryk,lubos ant gegniu skilineja. Svieziai darytas remontas O tau ar tiketi arne,tavo reikalas. Pas drauga taspats bajeris,lubos kaikur suskilinejusios. Tiesa,priejom isvados kad turbut del to jog viengubas gipsas. As dejau dviguba gipsa. Na,pas tave dvitejines sijos tai konstrukcija stabilesne turetu buti....
Jei klijuotum gipsa tai jauciu (dabar jau spelioju) kad butu stabiliau pas tave,plius siules buk zmogus,nesirink fugenfuleri,o uniflota ar protak glaista. kazkatai tokio kas yra elastingesnis. manau nenubiednetum vietoj 60 litu simta sumokejes uz maisa.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 06 05, 17:11)

tai daryk ir tu tongue.gif Manes mama vaikystej klausdavo -Lieps i sulini sokti tai ir soksi?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 05, 16:23)
1. Na,pas tave dvitejines sijos tai konstrukcija stabilesne turetu buti....
Jei klijuotum gipsa tai jauciu (dabar jau spelioju) kad butu stabiliau pas tave,plius siules  buk zmogus,nesirink fugenfuleri,o uniflota ar protak glaista. kazkatai tokio kas yra elastingesnis.  manau nenubiednetum vietoj 60 litu simta sumokejes uz maisa.

2. tai daryk ir tu  tongue.gif    Manes mama vaikystej klausdavo  -Lieps i sulini sokti tai ir soksi?

1. Spėji, kad su dvitėjomis gegnėmis ir GKP priklijavimu gali ir laikyti? Kas ten žino? Tikėtina, kad gali laikyti.

2. Aš tik norėjau pasakyti, kad pats gamintojas suka tiesiai prie gegnių. Gal visgi nėra taip baisu, kai dedi PIR su gamykloje priklijuoti GKP. Gal tokia sistema dirba kaip metalinis karkasas ir GKP?

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 05, 16:48)
1. Spėji, kad su dvitėjomis gegnėmis ir GKP priklijavimu gali ir laikyti? Kas ten žino? Tikėtina, kad gali laikyti.

2. Aš tik norėjau pasakyti, kad pats gamintojas suka tiesiai prie gegnių. Gal visgi nėra taip baisu, kai dedi PIR su gamykloje priklijuoti GKP. Gal tokia sistema dirba kaip metalinis karkasas ir GKP?

#2. Mano (vartotojo) supratimu jusu tech prieziuros siulomas variantas yra identiskas kaip kad suktumete gamykloje priklijuota gipsa. Jei gamintojas sako ok, turetu buti ok. Jei ne tech prieziurai skaudes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 06 05, 17:30)
#2. Mano (vartotojo) supratimu jusu tech prieziuros siulomas variantas yra identiskas kaip kad suktumete gamykloje priklijuota gipsa. Jei gamintojas sako ok, turetu buti ok. Jei ne tech prieziurai skaudes smile.gif

O ką po fakto galima išlupti iš tech. priežiūros? Aš daryčiau su karkasu, nes taip patikimiau. Privalumas ir tas, kad prisukus metalinį karkasą, kiekvieną medvarštį dar galima užklijuoti iš viršaus lipnia aliuminio folija. Tada stogo sandarumas bus 100 proc.

Be karkaso privalumas esminis: sutaupyta erdvė mansardoje. Dar aišku yra mažiau barškantis stogas. Gal ir kažkiek pigiau kainuotų. Trūkumas: medvarščių vietų, kur bus sukamas GKP, užsandarinti lipnia aliuminio juosta nepavyks.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 05, 15:48)
45° del to, kad kazkas gaunasi pigiau su geoterminiu? antraip koks skitrtumas ar 60° ar 45°, 45° tiesiog daugiau silto vandens isleisit ir bus tas pats, kas 60° tik maisant su saltu.

O tai kam kondessacinis katilas jai zadi virint 70c
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 05, 18:42)
Be karkaso privalumas esminis: sutaupyta erdvė mansardoje. Dar aišku yra mažiau barškantis stogas. Gal ir kažkiek pigiau kainuotų. Trūkumas: medvarščių vietų, kur bus sukamas GKP, užsandarinti lipnia aliuminio juosta nepavyks.

Cibuli, cerpinis stogas nebarska, pro varztu galvutes siluma neiseina, cia tau ne kosmine stotis su minus 200 laipsniu temperatura lauke.
Atsakyti
Namie apie 25lC atitvaru apie 24lC poreikio dar didelio vesintis nera ,bet eksperimentui ijugiau vesinima ant 20lC padavima i grindis ima 247W is grezinio T 10,9lC i 14,1lC ziuresim ka rasim sekmadieni vakare ir kiek prisuks .
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 06 06, 16:53)

Namie 23lC atitvaru irgi 23lC ,grindu 22 ,prisuko 2,7kWh .
Atsakyti