Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(bruonius @ 2015 06 03, 18:12)

kai imsite energini sertifikata namui, suzinosite, kodel kaminas nuima visu A pliusus. Jei name nebus prieskambario (tamburo) ir bus kaminas, jus negausite ir A klases.

Va čia tai vėjai smile.gif Tada paaiškink man prašau, kodėl heta išrašo sandarumo sertifikatus krosnelėms, kurios statomos pasyviuose namuose Vokietijoje? Gal vokiečiai durnesni už lietuvius? Kad su kaminais praleidinėja...

Išorinis oro pritekėjimas +sandarus prietaisas+sandarus kaminas.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2015 06 04, 07:56)
Kiek galima apie ta butu jaigu butu. Taigi pirmas namas, statys kita PP smile.gif

O kiek reikia? Turi teisę nerašyti ir neskaityti. Ir nebus jokių kiek galima.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 06 03, 22:43)
Kas del visokiu sertifikavimu ir pridavimu, kai ateis laikas kada visi namai tures butu A energines klases, visi namai tokiais stebuklingai ir taps, arba ju niekas nepridavines, arba i viska bus ziurima pro pirstus ir visi namai tiesiog pataps A kategorijos.

Kažkodėl manau, kad su A klasės namais sertifikatai nebus dalinami iš oro. Namo kokybei pasiekti bus sudaryti net keli etapai. Man atrodo jau projektinėje stadijoje skaičiuos, koks namas išeina. Vertins visumą panašiai kaip su PHPP.

Sertifikavimui reikės sandarumo testo ir šiluminių tiltelių ir dar daug kitų skaičiavimų. Man atrodo, kad sandarumo testo ir šiluminių tiltelių negalės sufalsifikuoti. Bet gal aš ir klystu.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 04, 06:39)
1. Tiesa,tokie dalykai gana normalus reiskinys naujam name. Cia tik klausimas ar bus daug ar mazai sutrukinejimu.   

2. Butum daugiau isloses jei  visgi butum atkases,suvibraves ir dares PP,bet dabar jau po laiko..

1. Sklypas išlygintas, t.y. suvertus naują gruntą, prastovėjo kelis metus. Kai darė grindis, dar su vibro plokšte tankino. Gaila, kad nemačiau šito proceso ir su dinaminiu štampu nepraėjau. Įrengtos grindys jau dabar stovi lygiai metus. Jos jau yra gavę apkrovų. Tikiuosi, kad grindys nesės. Nebent įtruks. Reikės prieš parketlenčių dėjimą kelias įtrūkusias siūles praeiti kažkokiu betono sandarikliu/klijuotoju. Gal kas žinote, koks daiktas tam tinka?

2. Gal ir būčiau išlošęs. Teisingiau būčiau išlošęs. Bet bandžiau sutaupyti, kad nereikėtų užvesti naujo grunto, o supiltų tą nuo kelio nukasimo, tai ir persistengiau. Kitą kartą daryčiau kitaip. Pirmiausiai nukasčiau augalinį gruntą. Tada vežčiau smėlį ir jį tankinčiau. Ir tada daryčiau PP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 04 birželio 2015 - 09:23
QUOTE(madwifi @ 2015 06 03, 22:21)
gal ir taip, o gal is tikro vatos storis praktiskai neitakoja liamdos smile.gif
bet kuriuo atveju, tai neirodo kad liamda reiksmingai prasteja storejant vatai. gal vel kreipkimes i putu purskejus trukstamu irodymu? smile.gif
beto, netikiu, kad jei si teorija apie liamdos prastejima butu pagrista, ja zinotume tik mes ir putu purskejai, o kokios nors vokietijos medziagu sertifikavimo laboratorijos toliau sertifikuotu visu storiu vata vieno nedidelio storio pavyzdzio matavimu pagrindu.
Todel siulau toliau naudotis skaiciukais is gamintojo atitikties sertifikato, ar kaip jis ten, nebent bus pateikti kiti, juos paneigiantys. Todel, jei vata pastorinus 4x nuo 50 iki 200mm, liamda nesikeicia, tai nematau jokio pagrindo teigt, kad pastorinus dar 2x, kazkas is esmes pasikeis.

Ar kada nors matėte tos pačios medžiagos skirtingų storių lambdos matavimų rezultatus?
Matavimo standarte susitarta koks storis yra matuojamas ir viskas, visos medžiagos matuojamos imant tam tikro dydžio pavyzdžius.
Ar žinote prie kokios temperatūros surašytos visos šiltinimo medžiagų lambdos? Taip ir su storiais. Pasirenkamas vienas storis ir visos medžiagos matuojamos šiuo storiu. Priminsiu, kad kuo plonesnis sluoksnis (didesnis šilumos laidumas), tuo paprasčiau yra išmatuoti lambda.

Gal dabar suabejosite paskaitę "Thickness" pastraipą
http://en.wikipedia....ue_(insulation)

Ne taip seniai ir PIR deklaruodavo lambda be senėjimo įtakos, su pentanu buvo pasiekę 0,019... Vata irgi tik pradedama masiškai naudoti didesniais storiais, todėl ir standartai seks pagal panaudojimo pobūdį ir ateityje galbūt pamatysime šią pataisą dėl storio mažo tankio vatoms, kaip ir dabar jau matome pataisą dėl senėjimo vertinant pur/pir.

Pasidomėtumėte matavimo metodika, suprastumėte kiek ten daug niuansų ir kaip naivu tikėtis vienos ir vienintelės lambda reikšmės konkrečiai medžiagai visiems gyvenimo atvejams.

Vaiki, gal jau primiršote, kad pas vieną iš forumiečių yra kumščio dydžio plyšys tarp grindų putplasčio ir grunto? Kitaip sakant iš grindų stežkės darosi kabanti perdanga, kuri laikosi tik ant kompensacinės juostos ir kanalizacijos vamzdžių.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 04, 10:08)

Vaiki, gal jau primiršote, kad pas vieną iš forumiečių yra kumščio dydžio plyšys tarp grindų putplasčio ir grunto?  Kitaip sakant iš grindų stežkės darosi kabanti perdanga, kuri laikosi tik ant kompensacinės juostos ir kanalizacijos vamzdžių.

sito tikrai nezinojau, pas ka cia tokie reikalai pasidare ?
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 04, 10:22)
sito tikrai nezinojau, pas ka cia tokie reikalai pasidare ?

Nenoriu žmogui minti ant žaizdos.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 04, 10:29)
Nenoriu žmogui minti ant žaizdos.

Man irgi įdomu pasidarė kieno name grindys kabo. Mano?
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2015 06 04, 10:00)
Va čia tai vėjai smile.gif  Tada paaiškink man prašau, kodėl heta išrašo sandarumo sertifikatus krosnelėms, kurios statomos pasyviuose namuose Vokietijoje?  Gal vokiečiai durnesni už lietuvius? Kad su kaminais praleidinėja...

Išorinis oro pritekėjimas +sandarus prietaisas+sandarus kaminas.

nezinau kas ko praso, sakau tai, kaip vertino mano nama. Vertinimas buvo atliekamas pagal instrukcijas, o faktai suvedami i programa, kurioje, turbut, kaminas yra tiesiog kaminas, o tamburas yra tiesiog tamburas. arba kaminas yra arba jo nera, yes/no, tamburas yra, tamburo nera - yes/no ir t.t.
be to, man susidare ispudis, kad tas vertinimas yra niekas. greiciausiai taip ir yra. bet kuriuo atveju jis niekam neidomus ir niekur nefiguruoja. tiesiog eiline biurokratine rasliava ir tiek. Energine klase yra idomi tik namo savininkui ir tai tik del sportinio intereso. Nei jus, nei jusu seima nepajus jokio diskomforto ir praktiskai jokiu finansiniu pliusu/minusu jei jusu namas faktiskai bus B klases ar A klases. Netgi jei jusu namas faktiskai bus C klases, jus nepajusite jokiu nepatogumu nei gyvendami name, nei pinigine prasme. kalba bus apie 290€ skirtuma metams. jei rukote, tai per metus rukalams isleidziate ~1000€
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 04, 10:28)
O kiek reikia? Turi teisę nerašyti ir neskaityti. Ir nebus jokių kiek galima.
Papildyta:

Kažkodėl manau, kad su A klasės namais sertifikatai nebus dalinami iš oro. Namo kokybei pasiekti bus sudaryti net keli etapai. Man atrodo jau projektinėje stadijoje skaičiuos, koks namas išeina. Vertins visumą panašiai kaip su PHPP.

Sertifikavimui reikės sandarumo testo ir šiluminių tiltelių ir dar daug kitų skaičiavimų. Man atrodo, kad sandarumo testo ir šiluminių tiltelių negalės sufalsifikuoti. Bet gal aš ir klystu.
Papildyta:
PP.

klysti. Tokiu kaip tu Lietuvoje yra vienas, o statanciu namus yra tukstanciai. nerekia toli ieskoti, siame forume vyrauja poziuris "kam reikia, ir taip gerai" ir "bet tik pigiau" ir 'neaiskinkit, as ir taip gerai zinau" , ir paziurek kokius namus stato mases. A klase nekvepia dar 100 metu. Jei bus grieztas reikalavimas pasiekti A klase, tai su tokiu poziuriu i statyba ir su tokiais statybininkais chalturscikais, A klases neimanoma bus pasiekti niekada. reiskia niekas nereikalaus realios A klases arba bus masinis kysininkavimas ir korupcija.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2015 06 04, 10:54)
nezinau kas ko praso, sakau tai, kaip vertino mano nama. Vertinimas buvo atliekamas pagal instrukcijas, o faktai suvedami i programa, kurioje, turbut, kaminas yra tiesiog kaminas, o tamburas yra tiesiog tamburas. arba kaminas yra arba jo nera, yes/no, tamburas yra, tamburo nera - yes/no ir t.t.
be to, man susidare ispudis, kad tas vertinimas yra niekas. greiciausiai taip ir yra. bet kuriuo atveju jis niekam neidomus ir niekur nefiguruoja. tiesiog eiline biurokratine rasliava ir tiek. Energine klase yra idomi tik namo savininkui ir tai tik del sportinio intereso. Nei jus, nei jusu seima nepajus jokio diskomforto ir praktiskai jokiu finansiniu pliusu/minusu jei jusu namas faktiskai bus B klases ar A klases. Netgi jei jusu namas faktiskai bus C klases, jus nepajusite jokiu nepatogumu nei gyvendami name, nei pinigine prasme. kalba bus apie 290€ skirtuma metams. jei rukote, tai per metus rukalams isleidziate ~1000€

Tai tokie ir vertinimai, bei vertintojai "ant žemės Lietuvos"...
O jei tokiam vertintojui parodyčiau krosnelės sandarumo sertifikatą, išduotą vokiečių DIBt kuriame yra nurodytas tinkamumas sandariam namui bei atliktas individualus sandarumo testas? smile.gif
Tiesa, tik du modeliai yra pilnai palaiminti pasyviam namui: Heta scan line 7serija , bei 800serija.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 04, 11:45)
Man irgi įdomu pasidarė kieno name grindys kabo. Mano?

Ne apie tave kalba eina.
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2015 06 04, 13:56)
Tai tokie ir vertinimai, bei vertintojai "ant žemės Lietuvos"...
O jei tokiam vertintojui parodyčiau krosnelės sandarumo sertifikatą, išduotą vokiečių DIBt kuriame yra nurodytas tinkamumas sandariam namui bei atliktas individualus sandarumo testas?  smile.gif
Tiesa, tik du modeliai yra pilnai palaiminti pasyviam namui: Heta scan line 7serija , bei 800serija.

koks tam vertintojui skirtumas, matyt pas ji programine iranga nepritaikyta subtiliems kamino variantams. Is tiesu tai ir neimanoma pritaikyti, kiek namu, tiek kaminu rusiu.
Kita vertus, niekam tas vertinimas neidomus, tik paciam namo savininkui.
Atsakyti
Dar gali būti įdomus galimam būsimam pirkėjui ateity. Ypač jei energijos išteklių kainos stipriai kils. Čia jau situacija, kai abstraktūs ++ konvertuojasi į konkrečius €€. Tai vienintelis objektyvus aspektas, dėl kurio visiškai nespjaunu į pliusiukų rinkimą. Nors šiaip tie pliusiukai dzin. Jei del kiekvieno jų reiks pinigus kišti ne tik į polistirolą, bet dar ir į popieriuką, abejoju ar taip darysiu.
QUOTE(bruonius @ 2015 06 04, 14:16)
Kita vertus, niekam tas vertinimas neidomus, tik paciam namo savininkui. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti