QUOTE(*** @ 2015 06 04, 07:56)
Kiek galima apie ta butu jaigu butu. Taigi pirmas namas, statys kita PP
O kiek reikia? Turi teisę nerašyti ir neskaityti. Ir nebus jokių
kiek galima.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 06 03, 22:43)
Kas del visokiu sertifikavimu ir pridavimu, kai ateis laikas kada visi namai tures butu A energines klases, visi namai tokiais stebuklingai ir taps, arba ju niekas nepridavines, arba i viska bus ziurima pro pirstus ir visi namai tiesiog pataps A kategorijos.
Kažkodėl manau, kad su A klasės namais sertifikatai nebus dalinami iš oro. Namo kokybei pasiekti bus sudaryti net keli etapai. Man atrodo jau projektinėje stadijoje skaičiuos, koks namas išeina. Vertins visumą panašiai kaip su PHPP.
Sertifikavimui reikės sandarumo testo ir šiluminių tiltelių ir dar daug kitų skaičiavimų. Man atrodo, kad sandarumo testo ir šiluminių tiltelių negalės sufalsifikuoti. Bet gal aš ir klystu.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 04, 06:39)
1. Tiesa,tokie dalykai gana normalus reiskinys naujam name. Cia tik klausimas ar bus daug ar mazai sutrukinejimu.
2. Butum daugiau isloses jei visgi butum atkases,suvibraves ir dares PP,bet dabar jau po laiko..
1. Sklypas išlygintas, t.y. suvertus naują gruntą, prastovėjo kelis metus. Kai darė grindis, dar su vibro plokšte tankino. Gaila, kad nemačiau šito proceso ir su dinaminiu štampu nepraėjau. Įrengtos grindys jau dabar stovi lygiai metus. Jos jau yra gavę apkrovų. Tikiuosi, kad grindys nesės. Nebent įtruks. Reikės prieš parketlenčių dėjimą kelias įtrūkusias siūles praeiti kažkokiu betono sandarikliu/klijuotoju. Gal kas žinote, koks daiktas tam tinka?
2. Gal ir būčiau išlošęs. Teisingiau būčiau išlošęs. Bet bandžiau sutaupyti, kad nereikėtų užvesti naujo grunto, o supiltų tą nuo kelio nukasimo, tai ir persistengiau. Kitą kartą daryčiau kitaip. Pirmiausiai nukasčiau augalinį gruntą. Tada vežčiau smėlį ir jį tankinčiau. Ir tada daryčiau PP.