Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++ klasės, Pasyvus namas - 33

QUOTE(cibulis @ 2015 06 03, 22:18)
Čia ne pridavimas, o chaltūra. Turiu kai kurių pavyzdžių aplinkui, kai namui iš popierių išrašo B klasę, bet net šitą šiltą žiemą už šildymą oras-vanduo mokėjo po 500 Lt.
Papildyta:

Bruoniau, nekalbėk, ko nežinai. Čia iki B klasės buvo sertifiaktai iš akies. A klasės  namuko sertifiaktas su sandarumo testu kainuos apie 800 eurų. Viską skaičiuos. EPS storis tik centai. Vertins ir šilumos tiltelius.

as atpasakoju savo patirti sertifikuojant/priduodant nama. niekam buvo neidomus faktiniai polistirolio/vatos milimetrai, niekas ju nematavo, tiesiog paklause kiek, o as galejau pasakyti tai, ka noriu. nei ten kas langu ziurejo, berods paklause tik kiek stiklu paketai. tas energinis sertifikavimas niekam nereikalingas, vien tik tam, kad priduoti nama ir savo asmeninam zinojimui i kokia A B C D kategorija tavo nama priskaiciavo.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 03, 10:24)
Banga S aplenkei mane. Kaiptik planavau cibulio ka jis mano del grunto sedimo po grindim.  Blogiausia tai kad gruntas ses..       

Tu šitą jau buri kelinti metai. Tegul sėda, pakelsim. Ar tikrai esi įsitikinęs, kad sės? Šiaip jau buvo sukrauta ant grindų 2,5 tonos vatos, žmonių buvo priėję - dar koks 0,5 tonos, plytelių buvau prikrovęs - vėl apie 0,5 tonos. Lyg ir nieko. Tiesa, prie vitrinos yra skilimas, bet toje vietoje gruntas ne piltinis. Čia gal greičiau yra sudėtingo vitirinos šiltinimo mazgo rezultatas.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2015 06 03, 12:52)
Ne atsinaujinančią šilumą naudoti, o atsinaujinančią energiją. Šiluma tik viena iš energijos rūšių.

Suklydau. Rašiau ryte gerdamas kavą. Pamačiau, kai jau buvo kompas išjungtas ir negalėjau pataisyti. Elementari klaida.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 03, 21:33)
1. Eksliuzyvas. Štai kaip atrodė sklypas kol dar ant jo augo žemuogės. Kol atostogavau, darė kelią ir visą gruntą, kurį nukasė, suvarė ant esamo reljefo. Žodžiu, ant žemuogių ir buvusio augalinio grunto supylė viską, ką nukasė kelio darymui. O tenai galėjo būti ir mažų pušų ir augalinio grunto ir dar bala žino ko.

tai cia be tavo zinios taip prasisuko, ar sklypo dar nebuvai isigijes?
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 06 03, 13:31)
Cibulio name manau jau iskart uzprogramuotas grindu sedimas su laiku,nes ten oi kiek piltinio grunto..O ant jo  grindys padarytos.

Man irgi gruntas po namu nepatinka, bet tai tikrai nereiškia, kad jis sės. Juo labiau, kad išlygintas sklypas pastovėjo kelis metus, gruntas pasėdo, tada buvo dar nukastas, tankintas. O jei ir sės, tai jau nieko nepadarysiu. Nebent parduosiu namą... biesui.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 06 03, 21:30)
tai labiau apie tai kaip pats suvoki ta A++ kategorija ir ka pats nori pasiekti nors ir del sportinio intereso.

Bruoniau, nepykit, bet kalbate nesąmones. A+/A++ namas yra ne pačio suvokimas, o fizikos ir naujų STR/ES standartų padiktuotas produktas. Jūs kalbate kaip statybininkas, kurių aš labai daug išvijau. Tiesiog vėjai.
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2015 06 03, 21:36)
as atpasakoju savo patirti sertifikuojant/priduodant nama. niekam buvo neidomus faktiniai polistirolio/vatos milimetrai, niekas ju nematavo, tiesiog paklause kiek, o as galejau pasakyti tai, ka noriu. nei ten kas langu ziurejo, berods paklause tik kiek stiklu paketai. tas energinis sertifikavimas niekam nereikalingas, vien tik tam, kad priduoti nama ir savo asmeninam zinojimui i kokia A B C D kategorija tavo nama priskaiciavo.

Mano supratimu, taip buvo su namais iki B klasės. Su A klasės namais taip neišeis. Vien dėl sandarumo testo.

Aš dabar labai domiuosiu geoterminiu. Tai čia irgi pilna firmų, kurios vis dar nori apeitį įstatymą, viską slepia, kad tik pigiau padarytų ir atsieit klientui geriau. Apgaulė, bet ne kokybė.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 06 03, 17:25)
ka jus cia snekat vejus apie mistines konvekcijas vatoj - imi gamintojo specifikacijas ir ziuri kokie skaiciai stovi prie to pacio gaminio skirtingu storiu, pvz knauff. keturis kart besiskirainciu storiu 50mm ir 200mm varzos skiriasi netgi truputi daugiau nei keturis kartus, kas visiskai paneigia jusu teorijas.

Čia ne mano atradimas. Apie tai šneka daug kas, tik pamatuoti sunku, todėl skaičiai nutylimi.
http://www.energsmar...onvective-loop/
Pasiskaitykite apie "convective looping", visos nesandarios apšiltinimo medžiagos kenčia nuo šio reiškinio, neverta jo neigti. Nepaneigsite, kad oras vatoje juda esant temperatūrų skirtumui ir pakankamo dydžio erdvei, kurioje priešingi srautai nebesustabdo vienas kito, kaip kad 15mm tarpelyje. Kokią tai daro įtaką, čia jau kitas klausimas, kur padiskutuoti būtų sunkiau.
Gamintojas pateikia laboratorijoje išmatuotą lambda vertę, čia nieko keisto. Vėliau aritmetiškai sudeda, nes bet kokie kiti pakoregavimai sukeltų per daug klausimų. Laboratorijoje jie matuoja tam tikrą storį ir viskas, gauna lambda reikšmę. Realiai lambda priklauso ir nuo temperatūros, ir nuo slėgio, ir nuo oro drėgmės, ir nuo krypties, ir dar nuo daugelio faktorių.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2015 06 03, 21:42)
tai cia be tavo zinios taip prasisuko, ar sklypo dar nebuvai isigijes?

Buvau įsigijęs sklypą. Tik kol atostogavau ir darę kelią, supylė grunto perteklių ant sklypo. Aš pagalvojau: gerai, kad supylė, nes nereikės sklypo kelti, nereikės grunto vežti. Tik vėliau supratau, koks š... išėjo.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2015 06 03, 21:53)
Čia ne mano atradimas. Apie tai šneka daug kas, tik pamatuoti sunku, todėl skaičiai nutylimi.
http://www.energsmar...onvective-loop/
Pasiskaitykite apie "convective looping", visos nesandarios apšiltinimo medžiagos kenčia nuo šio reiškinio, neverta jo neigti.  Nepaneigsite, kad oras vatoje juda esant temperatūrų skirtumui ir pakankamo dydžio erdvei, kurioje priešingi srautai nebesustabdo vienas kito, kaip kad 15mm tarpelyje. Kokią tai daro įtaką, čia jau kitas klausimas, kur padiskutuoti būtų sunkiau.
Gamintojas pateikia laboratorijoje išmatuotą lambda vertę, čia nieko keisto. Vėliau aritmetiškai sudeda, nes bet kokie kiti pakoregavimai sukeltų per daug klausimų. Laboratorijoje jie matuoja tam tikrą storį ir viskas, gauna lambda reikšmę. Realiai lambda priklauso ir nuo temperatūros, ir nuo slėgio, ir nuo oro drėgmės, ir nuo krypties, ir dar nuo daugelio faktorių.

na, tavo teiginiai apie gamntojo liamda matavimo metodika eilini kart perdaug kategoriska - nei tu buvai gamykloj, net zinai kaip jie savo gaminius sertifikuoja, jei musu atveju knaufas matuotu tik bendra liambda plonam pavyzdziui ir ji naudotu visu storiu gaminiamas tai R 50mm gaminiui butu lygiai 4x mazesnis nei R 200mm gaminiui, bet taip nera. Taigi mano prielaida pries tavo. O straipsniu kur tik peza be realiu matavimu ir skaiciuku nematau reikalo skaityt ir laika gaist. jie dazniausia turi savo priezastis kurt tokias pakankamai itikinamas istorijas. bet skaiciu tai nerasta. xaxa, pamatuot matai sunku, aisku kelis puslapius pripezet zymiai lengviau. Ogi pasirodo tavo pezetojai dar ir purskiamos putos stumdytojai smile.gif ir tu, budamas pakankami nekvailas, dar siulai cia tokius info saltinius?
Kad kazkokia mizerna konvekcija vyksta tai sutinku, bet ne toki zymi kad padvigubinus vatos stori, R gatum gerokai maziau nei 2x, jau nekalbant apie varzos sumazejima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 03 birželio 2015 - 22:19
Pridėjus prie visu knaufo R skaičiukų lentelėje po 0,05 ir gautųsi ideali matematinė proporcija. O numetė nuo kiekvieno storio varianto po tiek pat matyt dėl kokių tai paviršiaus nelygumų, matmenų nestabilumo ar panašiai. Šiaip ar taip tai akivaizdžiai matematiškai išgauta skaičiukų seka pagal formulę.
QUOTE(madwifi @ 2015 06 03, 23:08)
jei musu atveju knaufas matuotu tik bendra liambda plonam pavyzdziui ir ji naudotu visu storiu gaminiamas tai R 50mm gaminiui butu lygiai 4x mazesnis nei R 200mm gaminiui, bet taip nera. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 06 03, 22:19)
Pridėjus prie visu knaufo R skaičiukų lentelėje po 0,05 ir gautųsi ideali matematinė proporcija. O numetė nuo kiekvieno storio varianto po tiek pat matyt dėl kokių tai paviršiaus nelygumų, matmenų nestabilumo ar panašiai. Šiaip ar taip tai akivaizdžiai matematiškai išgauta skaičiukų seka pagal formulę.

gal ir taip, o gal is tikro vatos storis praktiskai neitakoja liamdos smile.gif
bet kuriuo atveju, tai neirodo kad liamda reiksmingai prasteja storejant vatai. gal vel kreipkimes i putu purskejus trukstamu irodymu? smile.gif
beto, netikiu, kad jei si teorija apie liamdos prastejima butu pagrista, ja zinotume tik mes ir putu purskejai, o kokios nors vokietijos medziagu sertifikavimo laboratorijos toliau sertifikuotu visu storiu vata vieno nedidelio storio pavyzdzio matavimu pagrindu.
Todel siulau toliau naudotis skaiciukais is gamintojo atitikties sertifikato, ar kaip jis ten, nebent bus pateikti kiti, juos paneigiantys. Todel, jei vata pastorinus 4x nuo 50 iki 200mm, liamda nesikeicia, tai nematau jokio pagrindo teigt, kad pastorinus dar 2x, kazkas is esmes pasikeis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 03 birželio 2015 - 22:39
QUOTE(cibulis @ 2015 06 03, 22:51)
Man irgi gruntas po namu nepatinka, bet tai tikrai nereiškia, kad jis sės. Juo labiau, kad išlygintas sklypas pastovėjo kelis metus, gruntas pasėdo, tada buvo dar nukastas, tankintas. O jei ir sės, tai jau nieko nepadarysiu. Nebent parduosiu namą... biesui.
Papildyta:

Bruoniau, nepykit, bet kalbate nesąmones. A+/A++ namas yra ne pačio suvokimas, o fizikos ir naujų STR/ES standartų padiktuotas produktas. Jūs kalbate kaip statybininkas, kurių aš labai daug išvijau. Tiesiog vėjai.
Papildyta:

Mano supratimu, taip buvo su namais iki B klasės. Su A klasės namais taip neišeis. Vien dėl sandarumo testo.

Aš dabar labai domiuosiu geoterminiu. Tai čia irgi pilna firmų, kurios vis dar nori apeitį įstatymą, viską slepia, kad tik pigiau padarytų ir atsieit klientui geriau. Apgaulė, bet ne kokybė.

Reiskiu pagarba jums ir jusu pasirinktam planui ir vykdomam statybos procesu organizavimui. Taip turi buti vykdomi statybos darbai, gal kiek racionaliau ir pragmatiskiau, bet tikslo siekimo jums galima pavydeti.
Zodziu, pagarba.
Kas del visokiu sertifikavimu ir pridavimu, kai ateis laikas kada visi namai tures butu A energines klases, visi namai tokiais stebuklingai ir taps, arba ju niekas nepridavines, arba i viska bus ziurima pro pirstus ir visi namai tiesiog pataps A kategorijos. Kitaip ir buti negali, nes zmones kokius namus nori, tokius ir stato ir niekas negali zmogui paaiskinto kokios kategorijos asmenini nama jis turi statyti. Vesieji pastatai, statomi uz valstybes ar ES pinigus tures atitikti numatytus reikalavimus, bet niekas nepaaiskins kokios kategorijos asmenini nama privalau statyti.
Taigi, jusu siekiama namo energetine A klase yra grazus ir sveikintinas tikslas, o jusu veiklos procesa idomu stebeti, nes procesasas yra vykdomas graziai, tvarkingai ir teisingai. Neabejoju, kad daug kas jau dabar mokosi is jusu atradimu ar klaidu. Daug kas pasimokys ateityje. Sekmes. Tokiam name bus malonu gyvent, bet niekad bebebus taip idomu, kaip kad statybu kurybos proceso metu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 03 birželio 2015 - 22:44
QUOTE(cibulis @ 2015 06 03, 22:51)
Papildyta:

Papildyta:

Biesas nepirks,biesas turi savo nama,jam nereikia tavo degtuku dezutes,beto man miestas netinka cool.gif
Cibuli,nelinkiu kad tau grindys sutrukinetu,ar truktu,bet po keliu metu pasimatys galai. kai pastebesi jog plintusas pakiles nuo zemes ar kastai. Tiesa,tokie dalykai gana normalus reiskinys naujam name. Cia tik klausimas ar bus daug ar mazai sutrukinejimu.
Butum daugiau isloses jei visgi butum atkases,suvibraves ir dares PP,bet dabar jau po laiko..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biesas66: 04 birželio 2015 - 06:47
Kiek galima apie ta butu jaigu butu. Taigi pirmas namas, statys kita PP smile.gif
Atsakyti