Įkraunama...
Įkraunama...

Kalorijų skaičiavimo metodas, X tema

QUOTE(kiskio daina @ 2016 09 14, 12:14)
Tai vat gaila kazkur laina prapuole, daug patarimu duodavo ir priziuredavo mus  blush2.gif  tikiuosi musu tik dauges arba bent jau nemazes  lotuliukas.gif o lentute su rezultatais butu super  thumbup.gif  bet turbut norinciu ja sudarinet neatsiras, o as tiesa pasakius net ir nemoku  blush2.gif

Na gal uzsuks laikas nuo laiko mirksiukas.gif Jo lentele gal ir nieko... smile.gif reik pamastyt o gal kas apsiims g.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(~Elegantiska~ @ 2016 09 14, 12:25)
Labas, merginos  4u.gif

As irgi kazkur pries metus buvau i sia temele nosi ikisus, bet kadangi ji po trupuciuka aprimo ir nutilo, tai ir as neberasiau  blush2.gif
Noreciau jungtis, kaip prijaucianti kaloriju skaiciavimui  4u.gif  Ir padrasinti jus skaiciuoti, nepasiduoti ir ypac savaitgaliais laikytis, nepaslysti. Siuo metu intensyviai svorio man mesti nebereikia, nebent pora kg pasidailinimui, rezervui, taip sakant smile.gif Keleta metu uzsiimu jau tik svorio palaikymu. O pries kazkur 7 metus numeciau nereikalingus -15 kg butent su kcal skaiciavimu  thumbup.gif  Man labiausiai is visu dietu patiko sis budas, nes galejau valgyti viska, ko sirdis uzsimanydavo, svarbiausia kcal kiekio neperzengti ir svoris krenta  bigsmile.gif Mano pradzia dietinantis buvo su 2000 kcal i diena. Po to veliau, kai kelias savaites svoris jau nebejudedavo, pamazindavau iki 1900. Na ir, kiek pamenu, maziau nei 1700 kcal. pas mane nebuvo. Kadangi pries kcal skaiciavima organizmas nebuvo nualintas dietomis, tai po truputi svoris krito ir nuo tokio nemazo kiekio  thumbup.gif , kol nutirpo visi -15kg. Sulieknejus buvau paleidusi vadzias, nes labai buvo nusibode laikytis, tai buvo parriedeje atgal +5kg. Bet po kurio laiko vel susiemiau, ir numeciau patikrintu budu. Dabar tik palaikau, bet jei nukris keli kg, tai tik apsidziaugsiu  smile.gif  O palaikyti numesta svori vienai irgi nelabai lengva, su komanda butu zymiai geriau  drinks_cheers.gif

Sveika 4u.gif

Na labai smagu, kad uzsukai, tikimes, kad nepabegsi ;) Visos cia svarbios ir naudingo itin savo patirtimi 4u.gif o toki kcal kieki vartojai sportuodama ar gal dirbot aktyvu darba?

Merginos, gal turit ideju skaniai ir lengvai vakarienei? Hm mastau ka gamint vakare ale idejos isseko (gal yra kokiu variantu be salotu ir sriubos, nes kelias dienas tik tai ir dariau) ir kad MB nesioziuotu ka cia ant stalo padejau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tanzania: 14 rugsėjo 2016 - 11:32
QUOTE(tanzania @ 2016 09 14, 12:28)
Sveika 4u.gif
Na labai smagu, kad uzsukai, tikimes, kad nepabegsi ;) Visos cia svarbios ir naudingo itin savo patirtimi  4u.gif o toki kcal kieki vartojai sportuodama ar gal dirbot aktyvu darba?

As, kaip ir Kiskio daina, nedraugavau su sportu visai blush2.gif Labai man sunku save priversti. Ir dabar treniruoklis namuose tarnauja kaip dziovykla blush2.gif Na gal dar kada visgi ant jo uzsoksiu bigsmile.gif O darbas ir tada, ir dabar sedimas yra. Tai jeigu pries kcal skaiciavima organizmas nebuvo grieztomis dietomis isbalansuotas (bent kokius 3-4 menesius jokiu dietu ir iskrovu nemates), tai geriau nenusimazinti is karto tu kaloriju, pameginti savaite kita su 2000, o gal kris kg vistiek, nors ir ne taip greitai, kaip su 1400 kcal rolleyes.gif Jei po truputi i minusa eina - tai ir laikytis kol krenta ta menesi ar kelis, o tik po to -100 kcal pamazinti.
As kai dar nesiliekninau, tai tikrai virs 2000 kasdien suvalgydavau. Idomu ar dabar perzengiu sita riba, ar ne, idomumo delei pameginsiu siandien paskaiciuoti bent apytiksliai rolleyes.gif Nes svorio palaikymui dabar taikau kita buda - valgau nieko neskaiciuojant, tik po 19 val. nebevalgau, arbatas geriu.

Atsakyti
Del vyno, maciau, diskutavot ax.gif
Tai man padeda savaitgaliais tokia gudrybe: diena laikausi savo lieknejimo budo iki 19 val (kuris vadinasi ''valgau kiek noriu nesukant galvos''), o vakare, kai koks pasisedejimas laukia - tuomet arba tik sausas/pusiau sausas vynas be jokiu uzkandziu, arba tik alus (pasirinkti tik 1 rusies gerima is situ dvieju, ju abieju per ta pati vakara maisyti negalima. Ir nesirinkti kito jokio gerimo ar kokteilio, nes po to, po 2 dienu - pliusas garantuotas). Na ir liuks, ir vakaras smagiai praeina, ir dieta nenukencia, nei kita diena, nei po keliu dienu nebuna pliuso po vakarojimo, o kartais ir minusa matau thumbup.gif Tai sita dalyka taikau 1 kart savaiteje savaitgali. Jei dazniau, tai nezinau ar dieta nesusigadintu, nebandziau.
Idomu, ar su kcal skaiciavimu sitoks budas derintusi.. Gal maisto dienos nusistatyta kcal norma suvartoti, o sauso vyno ar alaus pameginti neskaiciuoti ir po 2 dienu ziureti tuomet to vakarojimo rezultata g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Elegantiska~ @ 2016 09 14, 13:16)
As, kaip ir Kiskio daina, nedraugavau su sportu visai  blush2.gif Labai man sunku save priversti. Ir dabar treniruoklis namuose tarnauja kaip dziovykla  blush2.gif Na gal dar kada visgi ant jo uzsoksiu  bigsmile.gif  O darbas ir tada, ir dabar sedimas yra. Tai jeigu pries kcal skaiciavima organizmas nebuvo grieztomis dietomis isbalansuotas (bent kokius 3-4 menesius jokiu dietu ir iskrovu nemates), tai geriau nenusimazinti is karto tu kaloriju, pameginti savaite kita su 2000, o gal kris kg vistiek, nors ir ne taip greitai, kaip su 1400 kcal  rolleyes.gif  Jei po truputi i minusa eina - tai ir laikytis kol krenta ta menesi ar kelis, o tik po to -100 kcal pamazinti.
As kai dar nesiliekninau, tai tikrai virs 2000 kasdien suvalgydavau. Idomu ar dabar perzengiu sita riba, ar ne, idomumo delei pameginsiu siandien paskaiciuoti bent apytiksliai  rolleyes.gif Nes svorio palaikymui dabar taikau kita buda - valgau nieko neskaiciuojant, tik po 19 val. nebevalgau, arbatas geriu.

Na tai dziaugiuosi thumbup.gif
Oij tos 1400 kcal yra normali dienos norma, tikrai nebadauju lotuliukas.gif Ir kepsniukai ir saldumyna kartais suvalgau viskam uztenka tu kaloriju thumbup.gif Plius buvau pas tikrai gerai vertinama dietologe kuri ir rekomendavo toki kieki, o pries keleta metu kai nuroidenau apie 15-20 kg su tokiu paciu kaloriju kiekiu tai irgi nebadavau, tai rezimas iprastas (na nzn gal man ir yra lengva, nes riebiai as nemegstu, saldumynu taip pat, niekur nededu saldikliu ir cukraus, megstu daug darzoviu) tai viskas labai gerai issidelioja ;) O va tik tas nesveikas maistas daznai eidavo i trasa kai tingedavau gaminti kai dirbau iki 20 val vakaro, dabar darbas pakeistas, darbo valandos normalios ir viskas vel kitaip (aisku ir pacios apsileidimo negaliu neivardinti) biggrin.gif

Kas del vynelio tai taip, puikus pastebejimas, tikrai kad nemaisant ir neuzkandziaujant ir nepadauginant viskas gaunasi gerai ir nereikia saves kankinti ir grauztis po to labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tanzania @ 2016 09 14, 13:58)
Na tai dziaugiuosi thumbup.gif
Oij tos 1400 kcal yra normali dienos norma, tikrai nebadauju  lotuliukas.gif  Ir kepsniukai ir saldumyna kartais suvalgau viskam uztenka tu kaloriju  thumbup.gif  Plius buvau pas tikrai gerai vertinama dietologe kuri ir rekomendavo toki kieki, o pries keleta metu kai nuroidenau apie 15-20 kg su tokiu paciu kaloriju kiekiu tai irgi nebadavau, tai rezimas iprastas (na nzn gal man ir yra lengva, nes riebiai as nemegstu, saldumynu taip pat, niekur nededu saldikliu ir cukraus, megstu daug darzoviu) tai viskas labai gerai issidelioja ;) O va tik tas nesveikas maistas daznai eidavo i trasa kai tingedavau gaminti kai dirbau iki 20 val vakaro, dabar darbas pakeistas, darbo valandos normalios ir viskas vel kitaip (aisku ir pacios apsileidimo negaliu neivardinti) biggrin.gif

Kas del vynelio tai taip, puikus pastebejimas, tikrai kad nemaisant ir neuzkandziaujant ir nepadauginant viskas gaunasi gerai ir nereikia saves kankinti ir grauztis po to labai  thumbup.gif

Oho, na tikrai saunuole, sitiek daug numetusi buvai bigsmile.gif O kiek mazdaug laiko uztruko tuos 15-20 kg numesti?
Na taip, isties, kas nemegsta saldziai ir riebiai, tai ir kcal automatiskai maziau per diena susirenka. As tai viska megstu doh.gif, be saldumynu - ne dienos, riebiai man irgi skanu ir su greitu maistu bei pusgaminiais draugauju, tai ir tu kcal prisirenku.. Bet kai mano tikslas nera labai sveikuoliskai maitintis, tai labai ir nepergyvenu, nes vistiek svoris krenta. Anksciau dar studiju laikais tik sveika mityba meginau svori mesti, bet nieko neisejo, nes istverdavau kokia savaite ar dvi, o po to nutrukdavau ir eidavo i trasa viskas, ko negalima, tai rezultate ne numesdavau, o dar daugiau priaugdavau doh.gif Svarbiausia kiekvienai atrasti tai, kas labiausiai patinka ir netrukdo normalaus gyvenimo gyvent besiliekninant drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Elegantiska~: 14 rugsėjo 2016 - 13:24
QUOTE(~Elegantiska~ @ 2016 09 14, 14:19)
Oho, na tikrai saunuole, sitiek daug numetusi buvai  bigsmile.gif O kiek mazdaug laiko uztruko tuos 15-20 kg numesti?
Na taip, isties, kas nemegsta saldziai ir riebiai, tai ir kcal automatiskai maziau per diena susirenka. As tai viska megstu doh.gif, be saldumynu - ne dienos, riebiai man irgi skanu ir su greitu maistu bei pusgaminiais draugauju, tai ir tu kcal prisirenku.. Bet kai mano tikslas nera labai sveikuoliskai maitintis, tai labai ir nepergyvenu, nes vistiek svoris krenta. Anksciau dar studiju laikais tik sveika mityba meginau svori mesti, bet nieko neisejo, nes istverdavau kokia savaite ar dvi, o po to nutrukdavau ir eidavo i trasa viskas, ko negalima, tai rezultate ne numesdavau, o dar daugiau priaugdavau  doh.gif Svarbiausia kiekvienai atrasti tai, kas labiausiai patinka ir netrukdo normalaus gyvenimo gyvent besiliekninant  drinks_cheers.gif

Jo kai paziuriu tiek metu atgal atrodo ir lengva buvo ir koks velnias mane nese vel priaugt viska biggrin.gif
Na uztruko apie 10 menesiu kazkur, bet tikrai ne su idealia mityba, budavo ir viena diena leisdavau valgyt viska ko sirdis geidzia, veliau pasidarydavau iskrovos diena viena ir vel stodavau i rezima, per daug nekankinau saves, jei jauciau, kad mirstu kaip noriu ir suvalgydavau, bet veliau kompensuodavau iskrovos diena (aisku jei zenklaii per daug leisdavau to troskimo ). kai svoris sustodavo krites kokia savaite vel judindavau zigzagais, viena diena daugiau kita maziau, tai padedavo isjudinti viska lotuliukas.gif ach kad dabar man taip issilaikyt, bet galvoju gal suvokimas, kad del sveikatos pades issilaikyt, tada buvo del grozio thumbup.gif
Atsakyti
Vat su vynu stengiuos nedraugaut, nes toki zveriska apetita sukelia kad neissilaikau, arba stengiuos ne sausa ir ne raudona, o siaip man pernai visai padejo mesti svori tai kad per savaite viena diena saves neribodavau, bet stengdavaus nepiknaudziaut, tai ta diena dazniausiai budavo sestadienis arba sekmadienis, tada ramesne budavau, tik tiek kad ilgiau reikdavo laukti rezultatu lotuliukas.gif beje Tanzania, kokia iskrovos diena budavo?
Atsakyti
Kiskio Daina, smagu, kad -7 kg buvo pavyke atsikratyti, palinkesiu ir si karta numesti bei svorio palaikyma po to daryti, kad nebegriztu jie daugiau atgal 4u.gif
O visai sauso vyno tai as nelabai megstu.. Pusiau sausas man skanesnis, pabandziau, dietai visai netrukdo ir apetito man lyg nekelia. Reiks balta pusiau sausa paragauti, o tai tik raudona ragavau smile.gif

Gal prisidavinekim tiesiog temoj, be lenteles? Pirmadieni tarkim koki, parasom visos kiek per savaite nukrito, isijunkim liniuotes, vis stimulas bus pliuso po savaitgalio nepriduot bigsmile.gif
Atsakyti
Niekaip nepripratinu saves eiti laiku miegoti.. jau po 1 nakties.. unsure.gif tikiuosi, nepraalksiu
Buvo sunki diena, jauciuosi emociskai issekusi. Kai grizau namo apie 20h, buvau suvartojusi kazkur 670 kcal, nuotaika buvo sh.., tai stveriau raudona sausa ir damusiau..taigi +360kcal, pajutau alki ir sukapojau likusi gabaleli saliamio (apie 50g), na o tada jau pasidariau salotas. Kai kas isveda is pusiausvyros, gailiuosi,kad nerukau..jau bent papildomu kaloriju negauciau schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(~Elegantiska~ @ 2016 09 14, 16:14)
Gal prisidavinekim tiesiog temoj, be lenteles? Pirmadieni tarkim koki, parasom visos kiek per savaite nukrito, isijunkim liniuotes, vis stimulas bus pliuso po savaitgalio nepriduot  bigsmile.gif

As, jeigu galim, neprisidavinesiu, nes mane tai tik atstums. Jei nepavyks kelias savaites iseiles, tai bijau, kad tada nusivilsiu, o taip tegul einasi, kaip eina, nenoriu saves spausti. Va liniuote parase su svoriu ir tuom noreciau apsiryboti. Ar galima taip?
Papildyta:
QUOTE(tanzania @ 2016 09 14, 12:58)
o pries keleta metu kai nuroidenau apie 15-20 kg su tokiu paciu kaloriju kiekiu tai irgi nebadavau, tai rezimas iprastas (na nzn gal man ir yra lengva, nes riebiai as nemegstu, saldumynu taip pat, niekur nededu saldikliu ir cukraus, megstu daug darzoviu) tai viskas labai gerai issidelioja ;)

minus 15-20 kg per 10 men.?? - va cia tai pasiekimas, bravo! thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskio daina @ 2016 01 09, 09:55)
Cia gal kalba eina apie "slapta sulieknejusios merginos dienorasti" ?  As apie ta knyga ir daug girdziu, jau gundziausi isigyti, kol neatejau I si skyreli  thumbup.gif bet pavartyt is smalsumo neatsisakyciau  biggrin.gif 
Paskutiu netu suku galva kaip I dienotvarke itraukti sporta, na bent jau pilvo pratimams, nes talija issiriskyno, nu bet pilvo riebalai vistiek nenori palikt manes  :oh

Sorry, kad nuvilsiu, bet pilvo pratimai nedegina pilvo riebalu. Riebalus degina teisinga mityba, o sportas formuoja ir stiprina raumenis.
T.y. galima iki pamelynavimo daryti atsilenkimus, bet jei maitinsiesi netinkamai, vis tiek plienini presa dengs riebalu sluoksnis.
Papildyta:
QUOTE(laina12 @ 2016 01 09, 17:07)
tereikia tik pradeti. ir tai daryti kasdien, pradzioj nors po 10 min. Po dvieju triju savaiciu - sportas tampa iprociu ir be jo jau sunku  mirksiukas.gif O siaip, norint mest svori , geriausia kardiotreniruotes - greitas ejimas, begimas, sokinejimas sokdyne. Sporto metu reiktu pasiekti  optimalu pulsa (apskaičiuojamas iš 220 atėmus savo amžių, ir gauta rezultata padauginti is 70 % ). na, mano, pvz - 115 -120 duziu per minute.

Ne velnio schmoll.gif . Kardio uzsiemimai daugiausia treniruoja sirdi ir plaucius. Tai, zinoma, yra labai gerai, taciau svorio metimui kur kas geriau yra jegos pratimai. Kardio atveju, kcal dega tik treniruotes metu, o va uzsiimant jegos sportu kcal padidintai dega dar kelias h po treniruotes. Be to, kuo stipresni raumenys (ne didesni, kalbi ne apie kulturizma), tuo daugiau deginama kcal netgi ramybes busenoje. Plius jegos pratimai formuoja ir stangrina kuna, ko kardio nedaro. .
Papildyta:
QUOTE(erborista @ 2016 01 31, 02:09)
Svoris mano siuo metu 59, ugis 172cm, metai 26 biggrin.gif. Judu ivairiai, dazniausiai stengiuosi kuo aktyviau, bet kai dirbu tai tenka ir pasedeti, nes darbas sedimas, todel stengiuos atsigriebti po darbo, pasportuoju intensyviai bent kokias 20 -30min.

Tai vat ir galvoju kaip man geriau dabar daryti, nes nu mano toks organizmas visad budavo, neturejau apetito. Nuo pat paauglystes tas kiekis turbut per mazas buvo smile.gif

Dabar stengiuosi plius minus suvartoti apie 1900kcal, kartais daugiau.

Is principo man lasinys netrukdo, bet pas mane yra beda su celiulitu ir pilvu verysad.gif del to ir domiuosi kaip cia man pasidailinti tas formas ir kaip ta medziagu apykaita pagerinti smile.gif

Atsisakyt bloguju angliavandeniu, valgyti daugiau baltymu ir daryti jegos treniruotes. Jusu atveju per tris menesius galima pasikeisti praktiskai neatpazistamai. Bet treniruotes turi buti rimtos.
Papildyta:
QUOTE(erborista @ 2016 01 31, 21:56)
Pagal skaiciuokle reikia man 1963 kcal. Siaip skaiciuoju visada, bet ne visada vienodai suvartoju, na zinot kaip buna, diena uzimtesne ar dar kas smile.gif

Kaip manot ar gausis man kas nors jei pereisiu prie pastovios kaloriju normos - 2000kcal ir is pradziu didinu kruvi fizini? o paskui kai normalizuosis (tikiuosi, kad normalizuosis biggrin.gif) apykaita, tai tiesiog pereiti prie normalaus fizinio rezimo kokius 3 kartus i savaite.

Man is principo nesvarbu kiek as sveriu, bet nu taip nepatinka tos rinkes ant pilvo susilenkus. Ir manau kad apykaitos problema yra celiulitas :/ gal dar hormonu aisku, bet nu jis pas mane ant priekines puses, labai neestetiskai atrodo su trumpesniu sijonu ar sortais..

Bet kuriuo atveju jungiuosi i jusu buri, skaiciuosiu kalorijas kad suvartociau tiek, kiek reikia biggrin.gif

Celiulitas yra ne kas kita, kaip netaisyklingai issideste riebalu lasteles. Nusideginsit riebalus, neliks ir celiulito.

Ir taip, zinau, kad organizmui riebalu reikia. Taciau ne tiek, kad rinkes darytusi.
Papildyta:
QUOTE(erborista @ 2016 02 01, 17:12)
Geriausia turbut didesne kaloriju dali suvartoti pirmoj dienos pusej?

Ir klausimas - mano darbas pamaininis. Tai reiskia kad kartais dirbu diena, kartais reikia dirbti nakti. tokiu atveju issimusa visas ritmas, tai man vadovautis tuo kada atsikeliu?  unsure.gif

Jokio skirtumo, kada valgai. Kalorijos laikrodzio nepazista. Suvartosi per daug - riebalai kaupsis. Nesvarbu, ryte valgysi, ar vakare. Suvartosi maziau, nei reikia - svoris kris. Ir nesvarbu, jei tas kcal kiekis bus suvartotas vidurnakti.
Papildyta:
QUOTE(Viktute @ 2016 09 12, 22:43)
Kad vakarais as ne is alkio valgau, nesu tada alkana, cia gal labiau emocinis dalykas.. man viena iseitis - eiti anksciau miegoti smile.gif Siandien maximumas buvo 1900 kcal, cia jau kartu su vynu, kuri patvarkeme su drauge! smile.gif
Na o kaip paciai, ar sudetinga laikytis 1400?

Jei vakarais sunku nevalgyt, galima pabandyti nevalgyt ryte (valgymo rytais butinumo mitas jau sugriautas. Lygiai taip pat kaip ir mitas, kad valgydama vakare butinai sustoresi). Svarbu ka ir kiek valgai, o ne kada.
Atsakyti
Labaryta mergaites 4u.gif Na kaip vakar diena uzsibaige ? Viktute labai velai einate miegot, o kada keliates? As is tu zmoniu kur patinka irgi panaktineti, bet su metais pradejau vis ansciau eit miegot ax.gif
Perkaiciau Terezzos posta, labai daug geru patarimu, bet va del vieno suabejojau, butent del valgymo laiko, juk vakare pavalgius organizmas nespes sunaudoti tu kalorijutodel didesne tikimybe kad virs riebalais nei suvartojus dienos metu g.gif As manau kad vistik geriausia butu didesne dali kaloriju suvartoti pirmoj dienos pusej ir nevalgyti 2 valandoms likus iki miego, tada ir diena bus energijos ir vakvakare nebus apsirijimo thumbup.gif
Atsakyti
Taip, velai.. Vakar pavyko uzmigti apie 3 nakties, o keliausi 8.30. Kai neissimiegi, jautiesi kaip "pachmelnas", o tada ir prie kaloringesnio maisto traukia, nes truksta energijos. Man reikia perziureti rezima, manau, cia ir slypi visi nereikalingi kg cool.gif
Kaip jums merginos su rezimu?
Atsakyti