Įkraunama...
Įkraunama...

Kalorijų skaičiavimo metodas, X tema

Sveikos,

mėtausi tarp temų - ar prie Jūsų jungtis, ar prie Dukano. Kažkada skaičiuodama kalorijas numečiau apie 14 kg-16 kg, sugebėjau išlaikyti nukritusį svorį gana ilgai ir stabiliame lygyje iki antrojo nėštumo. Po to kažkaip tingėjau laikytis, norėjau greitesnio efekto, tai pradėjau žaisti su dietomis. Pernai su Dukanu numečiau 10 kg. Blogiausia, kad viskas man ataugo, ir dar plius 2 kg užsiauginau. Nors lyg ir valgiau pagal instrukcijas... Vat mąstau, kad gal grįžti prie skaičiavimo - valgai ką nori ir ramu smile.gif.

QUOTE(bazilikas ir čili @ 2016 03 08, 01:55)
Sveikos merginos,
norėjau pasiteirauti, kaip jum pavyksta taip nuosekliai skaičiuoti. Ar čia aš kantrybės neturiu ar kažką ne taip darau. Kaip jūs jas skaičiuojate? Gal turite kažkokių patarimų? Gal yra kokių programėlių geresnių, kiek naršiau visos labai sudėtingos, o nesinori daug laiko skirti..  rolleyes.gif

aš turiu telefone iš www.caloriecount.com programėlę. Man labai patinka - įvedi viską - svorį, maistą, maisto kiekį - dauguma net iš anksto paskaičiuoti yra (tarkim, vienas kepsnys, vienas bananas ir pan.) Dienos pabaigoje "uždarai" dieną ir matai savo suvartotas kalorijas ir tai, ar sveikai maitinaisi, ko trūksta Tavo racione, ko per daug smile.gif. Trumpai tariant, reikia tik angliškai mokėti, o visa kitą už Tave paskaičiuoja programa.
Atsakyti
QUOTE(Skraiduole @ 2016 03 09, 14:33)
Sveikos,

mėtausi tarp temų - ar prie Jūsų jungtis, ar prie Dukano. Kažkada skaičiuodama kalorijas numečiau apie 14 kg-16 kg, sugebėjau išlaikyti nukritusį svorį gana ilgai ir stabiliame lygyje iki antrojo nėštumo. Po to kažkaip tingėjau laikytis, norėjau greitesnio efekto, tai pradėjau žaisti su dietomis. Pernai su Dukanu numečiau 10 kg. Blogiausia, kad viskas man ataugo, ir dar plius 2 kg užsiauginau. Nors lyg ir valgiau pagal instrukcijas... Vat mąstau, kad gal grįžti prie skaičiavimo - valgai ką nori ir ramu smile.gif.
aš turiu telefone iš www.caloriecount.com programėlę. Man labai patinka - įvedi viską - svorį, maistą, maisto kiekį - dauguma net iš anksto paskaičiuoti yra (tarkim, vienas kepsnys, vienas bananas ir pan.) Dienos pabaigoje "uždarai" dieną ir matai savo suvartotas kalorijas ir tai, ar sveikai maitinaisi, ko trūksta Tavo racione, ko per daug smile.gif. Trumpai tariant, reikia tik angliškai mokėti, o visa kitą už Tave paskaičiuoja programa.

na, dietos yra dietos. po ju visada savo svori atgausi, kai pradesi normaliai maitinitis. tai faktas. cool.gif turi keist gyvenimo buda. Skaiciavimas yra ilgas procesas, ir jis turi teigiama puse - supranti, kiek tau mazdaug reik maisto, paskui ir neskaiciuojant galima panasiai gyvent. aisku, jei neatleidi vadziu biggrin.gif

na, tom programelem ne visada galima pasiskaiciuot..ypac jei tai patiekalu kalorijos. Atskiru produktu - tai gal ir galima pasitiket. Bet patiekalai... taip gali i lankas paskaiciuot, kad nedai boze biggrin.gif . geriausia programa yra savoje makauleje biggrin.gif na, bent jau man biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2016 03 09, 14:44)
na, dietos yra dietos. po ju visada savo svori atgausi, kai pradesi normaliai maitinitis. tai faktas.  cool.gif turi keist gyvenimo buda. Skaiciavimas yra ilgas procesas, ir jis turi teigiama puse - supranti, kiek tau mazdaug reik maisto, paskui ir neskaiciuojant galima panasiai gyvent. aisku, jei neatleidi vadziu biggrin.gif

na, tom programelem ne visada galima pasiskaiciuot..ypac jei tai patiekalu kalorijos. Atskiru produktu - tai gal ir galima pasitiket. Bet patiekalai... taip gali i lankas paskaiciuot, kad nedai boze biggrin.gif . geriausia programa yra savoje makauleje  biggrin.gif na, bent jau man biggrin.gif

na, aš kitų programėlių nebandžiau, o šita man labai patinka. Įvedi žuvį kažkokią, ir randi kelias dešimtis įvairių variantų - kepta, kepta su džiuvesėliais, kepta su padažu vienokiu, su kitokiu. Dydžius irgi gali matuotis - nori gramais, nori užtepimais (pvz. sviestas), nori puodukais, nori gabaliukais biggrin.gif Dažniausiai naudojamus gali įtraukti į favoritus, gali net savo receptus sukurti, ir pagal receptą išsaugo patiekalą tarkim, aš kažkada kugelį kepiau, tai sukūriau receptą, o po to tik įvedu gramus, ir apskaičiuoja. Kugelis ne pagal kažkieno, o pagal mano kepamą receptą. Dar esu įsivedusi Lietuvišką grietinę, lietuvišką duoną, kurią aš valgau - su visais vitaminais, kalorijomis, pasiskirstymu tarp baltymų, angliavandenių ir riebalų. Matau, ar gerai subalansuoju maistą. Aš čia nereklamuoju, tiesiog man ta programa buvo atradimas - labai jos trūko, kai laikiausi kalorijų skaičiavimo metodo pirmą kartą - juk registruotis reikėdavo, tai tada viską į mažą knygutę susirašinėdavau.
Atsakyti
na, nebent viska susivedi , tada gal... o tuo labiau, kiekviena karta gi patiekalas gali skirtis ingredientais, kiekiais ir pan... uztai as ir nepasitikiu tokiais va, skaiciavimais. kaip sakoma, uzgaisti ilgiau, pats skaiciuodamas, bet zinai, kad tikrai tiksliai suskaiciuosi
na, bet kiekvienas renkas , kaip jam patogiau
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2016 03 09, 15:34)
na, nebent viska susivedi , tada gal... o tuo labiau, kiekviena karta gi patiekalas gali skirtis ingredientais, kiekiais ir pan... uztai as ir nepasitikiu tokiais va, skaiciavimais. kaip sakoma, uzgaisti ilgiau, pats skaiciuodamas, bet zinai, kad tikrai tiksliai suskaiciuosi
na, bet kiekvienas renkas , kaip jam patogiau

o kaip sekate suvartojamą kiekį? arba kaip matuojate kavinėse valgomą maistą? Nes aš tai tokius imdavau anksčiau iš Supermamos forumo lentelių, bet jas kažkaip po ranka reikia turėti g.gif
Atsakyti
kavinese beveik niekada nevalgau... tik namie, savo gaminta maista...cia irgi viena is svorio kontroles budu. valgyti savo, sveika, skanu maista. kur zinai, kiek ir ko idejai
o jei jau pasitaiko proga pavalgyt kazkur, tai net ir neskaiiuoju ta diena...vis vien nieko realaus nesuskaiciuosi
Atsakyti
Laba diena visoms, kad dar kartai suzsuka paskaityt,o galbut ir tyliai laikosi kaloriju skaiciavimo mirksiukas.gif 4u.gif

Trumpai prisitatau: esu po antro gimdymo, leliui jau metukai, turiu bagaza nereikalingo svorio. Sikart nei nevalgymas po sesiu,nei sveikas maistas nepadeda atsikratyt uzsilikusiu kilogramu,o reikia numesti pradziai 10 kg. Tiksliau tai atsikraciau tiek ,kiek atsikraciau,bet yra dar ka mesti,o siuo metu svoris stovi.Siuo metu sveriu 71-72 kg doh.gif doh.gif blush2.gif cool.gif , tikslas 60, bet pradziai 62 bent, nors svajone nerealus 58... blush2.gif
Todel bandau kaloriju skaicavima, esu parsisiuntus programele i telefona, kuri pades man skaiciuoti, o cia tikiuosi rasto pakeleives biggrin.gif
programele rodo 1200 kaloriju per diena, bandysiu rasytis viska,nieko neuzmirsti.
Visa beda dar,kad valgau ne pagal valandas, su vaiku neimanoma laikytis dienos rezimo kas liecia pavalgymus,bet bandysiu bent kalorijomis tiksliai nustatyti sau remus.
Atostogos uz poros menesiu ,reikia kazkaip pralauzti ledus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Mulate*: 08 balandžio 2016 - 11:18
gal kuri zinot, kiek kaloriju turi 100g NEVIRTU avizu dribsniu?
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 05 14, 10:51)
gal kuri zinot, kiek kaloriju turi 100g NEVIRTU avizu dribsniu?
aciu  4u.gif

Paziurekit ant pakelio
Siap kalorijos.lt raso 303 kcal jei be priedų.
Atsakyti
paaiskinkit man neismanelei... kalorijos.lt raso:
-vistu krutinele be odos virta 152 kcal.
-vistiena, krutinele, virta 108 kcal.
Cia ne tas pats? blink.gif g.gif Issiviriau vistos krutinele ir nezinau kiek kaloriju paskaiciuot, o skirtumas nemenkas sakyciau.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2016 05 26, 11:58)
paaiskinkit man neismanelei... kalorijos.lt raso:
-vistu krutinele be odos virta 152 kcal.
-vistiena, krutinele, virta 108 kcal.
Cia ne tas pats?  blink.gif  g.gif Issiviriau vistos krutinele ir nezinau kiek kaloriju paskaiciuot, o skirtumas nemenkas sakyciau.

100 g. virtos krūtinėlės (file be odos) yra 112 kcal
Atsakyti
Sveikos,
ar cia dar vyksta kas?... Noreciau prisijungti, bet vienai nelabai idomu.. Ar dar yra norinciu? 4u.gif
Atsakyti