Įkraunama...
Įkraunama...

Kalorijų skaičiavimo metodas, X tema

QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 22:02)
nu va pvz pusryčiai

troškintas triušis - 216 kcl
bulvė - 44
sriuba - 148
viso: 408

pietūs (negalėjau laiku pavalgyti)
sriuba - 58
agurkas raugintas - 18
baltas varškės sūris - 257

vakarienė - kopūstai 590

nu taikrai nemažai  ax.gif

na, gramais nesurasyta, tai neaisku, kaip skaiciuoji, ir koks kiekis. Pagal kalorijas, tai labai mazytes porcijos unsure.gif

O ir siaip pastebejimas - tik trys valgymai per diena. tai labai mazai, tiksliau - per retai. norint mest svori - reik valgyt daznai, bent kas 3 val.
pvz, man gaunasi 6-7 valgymai visada.
Atsakyti
QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 21:02)
nu va pvz pusryčiai

troškintas triušis - 216 kcl - 141g

bulvė - 44                       -  53
sriuba - 148                     -  780

viso: 408

pietūs (negalėjau laiku pavalgyti)
sriuba - 58                         -  305

agurkas raugintas - 18        - 65
baltas varškės sūris - 257    - 90

vakarienė - kopūstai 590      - 992

nu taikrai nemažai  ax.gif

parašiau gramus ax.gif

nu čia buvo 5 valgymai, kol laukiau kopūstų suvalgiau sūrį, o kai išsitroškino kopūstai (ilgai troškinasi) valgiau du kartus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fehu: 28 gruodžio 2015 - 21:19
QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 22:17)
parašiau gramus ax.gif

nu čia buvo 5 valgymai, kol laukiau kopūstų suvalgiau sūrį, o kai išsitroškino kopūstai (ilgai troškinasi) valgiau du kartus smile.gif

na, nezinau, kokiom lentelem naudojies g.gif
bet siaip, vien triusiena 140g jau apie 300kcal turejo buti...plius, jei troskinai - dejai kazkokio riebalo - tai dar pakyla kaloringumas ...
apie sriuba tai negaliu nieko pasakyt, nes nezinau, is ko virei biggrin.gif
Atsakyti
vasarą svėriau 70 kg, tuomet susiėmiau ir pradėjau mesti vorį, užsirašiau į treniruotes, ėjau po tris kartus į savaitę, pradėjau valgyti pagal rekomendacijas ir būtinai pusryčius, ko ankščiau nevalgydavau, sėdėjau pusbadžiu po mėnesio svėriau jau 73, nelabai supratau, unu bet tiek to galvoju, svėriausi po savaitgalio, vaisių vakare psisivalgius, gal dėl to, po 3 mėn sportą mečiau, aš ne sporto žmogus, kai noriu paminu dviratį namuose ir man to užtenka, dabar svoris 77 buvo kai pradėjau skaičiuoti kalorijas ir labiausiai džiaugiuosi kad esu soti.
Jei neteisingai skaičiuoju (t.y. suvartoju daugiau) bet svoris krenta, man gerai, nes neesu alkana, jei reikėtų sumažinti dabar nors 100 kalorijų, negalėčiau, būčiau alkana ir jau turėčiau save riboti. o čia ir yra baisiausia.
Bet vistiek noriu išmokti skaičiuoti jas teisingai.
Papildyta:
QUOTE(laina12 @ 2015 12 28, 21:31)
na, nezinau, kokiom lentelem naudojies  g.gif
bet siaip, vien triusiena 140g jau apie 300kcal turejo buti...plius, jei troskinai - dejai kazkokio riebalo - tai dar pakyla kaloringumas ...
apie sriuba tai negaliu nieko pasakyt, nes nezinau, is ko virei  biggrin.gif

aš naudojuosi maisto maitinimosi savikontrolės dienynu ir kalorijos.lt, dar kartą pažiūrėjau tikrai tiek.
Riebalo nebepilu niekur, jei kas iš šeimos nori įsideda atskirai.
Atsakyti
QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 22:36)
vasarą svėriau 70 kg, tuomet susiėmiau ir pradėjau mesti vorį, užsirašiau į treniruotes, ėjau po tris kartus į savaitę, pradėjau valgyti pagal rekomendacijas ir būtinai pusryčius, ko ankščiau nevalgydavau, sėdėjau pusbadžiu po mėnesio svėriau jau 73, nelabai supratau, unu bet tiek to galvoju, svėriausi po savaitgalio, vaisių vakare psisivalgius, gal dėl to, po 3 mėn sportą mečiau, aš ne sporto žmogus, kai noriu paminu dviratį namuose ir man to užtenka, dabar svoris 77 buvo kai pradėjau skaičiuoti kalorijas ir labiausiai džiaugiuosi kad esu soti.
Jei neteisingai skaičiuoju (t.y. suvartoju daugiau) bet svoris krenta, man gerai, nes neesu alkana, jei reikėtų sumažinti dabar nors 100 kalorijų, negalėčiau, būčiau alkana ir jau turėčiau save riboti. o čia ir yra baisiausia.
Bet vistiek noriu išmokti skaičiuoti jas teisingai.
Papildyta:
aš naudojuosi maisto maitinimosi savikontrolės dienynu ir kalorijos.lt, dar kartą pažiūrėjau tikrai tiek.
Riebalo nebepilu niekur, jei kas iš šeimos nori įsideda atskirai.

visu pirma, svoris nera pagrindinis rodiklis sveiko ir grazaus kuno mirksiukas.gif naturalu, kad pasportavus kelis menesius, svoris pakilo - atsirado raumenynas. Raumenys, kaip zinia, daug daugiau sveria nei riebalai. turejai ziuret i savo apimtis, o ne i svarstykliu parodymus mirksiukas.gif

svoris kris visada, jei suvartosi maziau, nei iseikvosi. Tik esme tame, kaip greitai tas svoris kris, ir koki poveiki tai tures organizmui. uztai ir yra rekomendacijos, nenusimazinti per daug paros kaloringumo.
Atsakyti
niekur nerandu normalios kalorijų lentelės,kad būtų galima atsispausdinti, gal kas turit ir galėtumėt pasidalinti ax.gif

tiesą sakant jei eičiau dabar, tai pirmas klausimas trenerei būtų ar ji yra buvusi stora, tik toks žmogus gali motyvuoti ir mokinti kitus, jis tada supranta kaip jaučiasi storuliai ir t.t., aš tiesiog patekau pas nekompetetingą trenerę ir tiek verysad.gif o dar kai kg pradėjo ne kristi, bet augti, psichologiškai tai buvo baisu, kad aš ariu sąžinigai, aišku kalorijų neskaičiavau, bet laikiausia kitų rekomendacijų, o gaunasi taip nesąžinigai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 22:49)
niekur nerandu normalios kalorijų lentelės,kad būtų galima atsispausdinti, gal kas turit ir galėtumėt pasidalinti  ax.gif

tiesą sakant jei eičiau dabar, tai pirmas klausimas trenerei būtų ar ji yra buvusi stora, tik toks žmogus gali motyvuoti ir mokinti kitus, jis tada supranta kaip jaučiasi storuliai ir t.t., aš tiesiog patekau pas nekompetetingą trenerę ir tiek verysad.gif  o dar kai kg pradėjo ne kristi, bet augti, psichologiškai tai buvo baisu, kad aš ariu sąžinigai, aišku kalorijų neskaičiavau, bet laikiausia kitų rekomendacijų, o gaunasi taip nesąžinigai bigsmile.gif

ui, internetas visagalis. ten begale tu lenteliu, visokiausiu..ir pagal abecele, ir pagal produktu rusis. net nezinau, ka patart. issirinkt reik, kuria patogiau vadovautis. as turiu pora trejeta atsispausdinus. aisku, visos su paklaidom rodo ta kaloringuma biggrin.gif

na , del svorio augimo, anam poste parasiau mirksiukas.gif nemanau, kad trenere jau tokia nekompetetinga buvo mirksiukas.gif o gali but ir taip, kad pradejus sportuot, pradejai ir daugiau valgyt?
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 12 28, 21:56)
ui, internetas visagalis. ten begale tu lenteliu, visokiausiu..ir pagal abecele, ir pagal produktu rusis. net nezinau, ka patart. issirinkt reik, kuria patogiau vadovautis. as turiu pora trejeta atsispausdinus. aisku, visos su paklaidom rodo ta kaloringuma  biggrin.gif

na , del svorio augimo, anam poste parasiau  mirksiukas.gif  nemanau, kad trenere jau tokia nekompetetinga buvo  mirksiukas.gif  o gali but ir taip, kad pradejus sportuot, pradejai ir daugiau valgyt?

gali būti ir taip, bet pastoviai buvau alkana lotuliukas.gif o po to, tai jau kai pratrūkdavo tai apsiėsdavau kaip turi būti, o paskui vėl susiimdavau.

Tiesa, o kaip dėl vienos dienos savaitėje kai galima valgyti visko tiek kiek nori, na svarbiausia nepersivalgyti arba kitaip tariant nepersiėsti, kokia tavo nuomonė apie tai, ar verta daryti tokias dienas?
Aš sau nusistačiau šį ketvirtadienį pasiimti išeiginę bigsmile.gif bet tiesą sakant labai bijau, manau, kad dar per anksti, nes kai atsipalaiduoju, paskui labai sunku sugrįžti į doros kelią. Bet iš kitos pusės naujieji metai, juk nesėdėsiu tik pasipuošus prie stalo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 23:02)
gali būti ir taip, bet pastoviai buvau alkana lotuliukas.gif o po to, tai  jau kai pratrūkdavo tai apsiėsdavau kaip turi būti, o paskui vėl susiimdavau.

Tiesa, o kaip dėl vienos dienos savaitėje kai galima valgyti visko tiek kiek nori, na svarbiausia nepersivalgyti arba kitaip tariant nepersiėsti, kokia tavo nuomonė apie tai, ar verta daryti tokias dienas?
Aš sau nusistačiau šį ketvirtadienį pasiimti išeiginę bigsmile.gif  bet tiesą sakant labai bijau, manau, kad dar per anksti, nes kai atsipalaiduoju, paskui labai sunku sugrįžti į doros kelią. Bet iš kitos pusės naujieji metai, juk nesėdėsiu tik pasipuošus prie stalo lotuliukas.gif

bijau ,kad ir dabar ateis toks laikas, kad nutruksi nuo grandines. nes organizmo ilgai neapgausi tik maisto kiekiu. Jam reik ir energijos.

nezinau, mano nuomone, reik normaliai valgyti kas diena. Butent normaliai - ismokti suvalgyti tiek, kiek organizmui is tiesu reikia. Metant svori ir skaiciuojant kalorijas, jei yra kokia proga, tai tikrai reik ismokt atsipalaiduot. PAsimegaut gardziu maistu ir gerimu. kaip sakoma, jei jau ir nuodeme padarysiu , bet bent malonuma pajusiu lotuliukas.gif Cia siaip, irgi vienas is patarimu - niekada nesigrauzti, jei per daug atsipalaiduoji ir padaugini maisto ... O karta per savaite, tai jau per daug gerai butu. nes tada, ka numestum per 6 dienas, tai ir atgautum atgalios biggrin.gif
Atsakyti
Su Naujaisiais metais mergaitės 4u.gif

Kur visos dingot? Kaip sekasi?

Man neblogai neskaitant, kad nuo ketvirtadienio iki vakar neskaičiavau kalorijų, priaugau tik 300g. Nieko nenumačiau, bet svarbiausia, kad nieko ir neataugo.
Tik pajaučiautokį dalyką, kad atsirado sotumo jausmas ir pe visas šventes nebuvau prisiėdus nei karto. Dėl to labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi savimi biggrin.gif
Papildyta:
Gal kas nors skaitėte Modestos Žukauskaitės knygas - slatomanė ir sulieknėjusios merginos dienoraštis? Kokie atsiliepimai?
Atsakyti
QUOTE(Fehu @ 2016 01 04, 15:30)

Man neblogai neskaitant, kad nuo ketvirtadienio iki vakar neskaičiavau kalorijų, priaugau tik 300g.

Oho, šaunuolė 4u.gif
Pas mane plius 3 doh.gif Gal del mmm? O gal skysciai. Na, bet aišku valgiau, šventės gi/
Šiandien suvartojau 1500 kcal.
Atsakyti
Pati buvau labai nustebus, kad tiek nedaug biggrin.gif

Bet tie +3, greičiausiai ne kg, bet skysčiai ir visas kitas š.. lotuliukas.gif

Šiandien vėl įstojau į vėžes, iki vasaros noriu bent 10 kg numesti. Aš kiekvieną dieną sveriuosi, mane labai motyvuoja tie krentantys skaičiuokai, nors ir po 300 g. ax.gif
Atsakyti