Sveikos merginos,
Jungiuosiį jūsų gretas. Ūgis 1,70, svoris 77, noriu kol kas bent iki 60, kad lengviau kvėpuoti būti. Aš dar tik antra diena, suvartoju apie 1500 kcal.
Tik nesupantu vieno dalyko, jei nenoriu valgyti ir man užtenka tarkim 1400, kodėl būtinai turiu surinkti daugiau ir valgyti per prievartą?
Pradėjau naudoti maitinimosi savikontrolės dienyną, šiandien išgėriau pe daug skysčių, nesuprantu kodėl blogai per daug skysčių?
O mieliauskienės valgau ir lieknėju labai norėčiau paskaityti
sveika prisijungus, fehu
na, jei tau uzteks sveiko proto atsilaikyt nepabandzius mieliauskienes metodo, tai skaityk o jei abejoji savim, tai tada ne nepradek. nes susigadinsi savo sveikata ir tiek ziniu.
vat, tu man pasakyk , fehu. Jei jau taip mazai valgai - pvz, uztenka tau pasisotinti 1400 kcal, kaip kaip cia yr, kad tas svoris pas tave per didelis? kaip jis uzaugo ? nuo oro ?
ir atsakysiu - jei nori normaliai sveikai suliekneti - taip, turi valgyti per prievarta. kas 2-4 val, grieztai. ir suvartoti pagal dabartini esama svori ir ugi, bent jau 1600-1700 kcal. (cia be jokio didesnio fizinio kruvio). Va, kai svoris pamazes keletu kilogramu, tada galesi kaloringuma dar kokiu 100 kcal pasimazint
tik, duokdie , nesupyk ..as cia taip grieztokai parasiau, nu bet ale...
na, jei tau uzteks sveiko proto atsilaikyt nepabandzius mieliauskienes metodo, tai skaityk o jei abejoji savim, tai tada ne nepradek. nes susigadinsi savo sveikata ir tiek ziniu.
vat, tu man pasakyk , fehu. Jei jau taip mazai valgai - pvz, uztenka tau pasisotinti 1400 kcal, kaip kaip cia yr, kad tas svoris pas tave per didelis? kaip jis uzaugo ? nuo oro ?
ir atsakysiu - jei nori normaliai sveikai suliekneti - taip, turi valgyti per prievarta. kas 2-4 val, grieztai. ir suvartoti pagal dabartini esama svori ir ugi, bent jau 1600-1700 kcal. (cia be jokio didesnio fizinio kruvio). Va, kai svoris pamazes keletu kilogramu, tada galesi kaloringuma dar kokiu 100 kcal pasimazint
tik, duokdie , nesupyk ..as cia taip grieztokai parasiau, nu bet ale...
QUOTE(laina12 @ 2015 12 28, 09:09)
Viskas tvarkoj, nieko aš nepykstu klausiu, nes nežinau ir man įdomūs atsakymai į mano klausimus.
kg užaugo nuo to, kad valgiau daug čipsų (800kcl) 100 g, poką suvalgai ir turi dienos normą arba net ir dviejų, priklausomai nuo poko, dar pvz pora porcijų ledų, jau kokie 500 kcal, aišku sotūs pietūs, na ir dar pora saldainių, arba net torto gabalas. Buvau taip įnikus, kad be saldumynų nei vienos dienos nebuvo, ir dabar kaip paskačiuoju 7000kcal surinkti tai vienas juokas, kur dar kepta duona ir t.t.
Aš dar neturiu patirties skaičiavime, vienos skaičiuoklės man rodo, kad reikia suvaroti 1600, kitos, kad 2000 kcal per dieną, taip ir nesupratau kiek iš tikrųjų, todėl pasirinkau iki 1600. Bet aš tiek nesuvalgau, gal dėl to, kad mano maistas nekoloringas. Kalbu tik apie šias dvi dienas, šiandien trečia. Kaip tyčia pasitaikė, kad dvi dienas valgiau ik troškintą triušį su daržovėmis, šiandien troškinsiu raugintus kopūstus su vištiens, jie daug kalorijų neturi, o prisivalgysiu iki soties.
Dar, aš labai daug geriu arbatos, dabar kol namie esu, pasidarau į 0,7 stiklainiuką ir pastoviai geriu, rezultatas - nenoriu valgyti, bet man ir nereikia kankintis, kad noriu, o negaliu. Apgaunu alkį, mano skrandis visada pilnas. Aš prisigeriu daug skysčių ir man to maisto pakanka.
Gal tada neteisingai skaičiuoju kcl, bet skaičiuoju kiekvieną produktą, kiekvieną sveriu, kartais net užmetu, kad tik savęs neapgauti.
Šiandien jau 75,100 kg. mane šitie skaičiai labai motyvuoja nenusižengti. Aš sveriuosi kiekvieną dieną ir rašausi kiek sveriu.
Mes storuliai dažniausiai valgom todėl, kad numalšinti stresą ir t.t., o ne todėl kad norim, o jau kai pradedi kontroliuoti, tada ir to maisto reikia mažiau.
Oi kiek prirašiau
O ką jūs gaminat iš tokių paprastesnių patiekalų, ką gaminote pradžioje, kol įgudote į skaičiavimus?
Kokią kalorijų lentelę geriau pasirinkti?
Padėkit prašau, negebu suskaičiuoti, nesuprantu kaip apskaičiuoti kalorijas, troškinu kopūstus, visko sudėjau - 3028 g, kalorijų - 2064, tai kiek man gaunasi 100g?
na, cia yr tokia paprasta triskaite lygtis
3028 g turi 2064 kcal
100g - x
x lygu 2064 x100 ir padalini is 3028
taigi , 100 gr turi 68,16 kcal... grubiai tariant 69 kcal
imesiu skaiciuokle, susivesk pagal savo duomenis, ir matysi, kiek reiktu per para suvartot kaloriju...atitinkamai pasimazink 300-400 kcal ir galesi is leto mesti svori
http://nutritiondata...calories-burned
3028 g turi 2064 kcal
100g - x
x lygu 2064 x100 ir padalini is 3028
taigi , 100 gr turi 68,16 kcal... grubiai tariant 69 kcal
imesiu skaiciuokle, susivesk pagal savo duomenis, ir matysi, kiek reiktu per para suvartot kaloriju...atitinkamai pasimazink 300-400 kcal ir galesi is leto mesti svori
http://nutritiondata...calories-burned
Labai ačiū
Čia suskaičiuota žalia produkcija, o reiktų skaičiuoti kalorijas žalios ar jau išvirtos? Išvirtos gavosi 3478.
Prisivalgiau tiek, kad jau nebepajudu
Papildyta:
vistiek nesuprantu, gaunasi 59 jei dauginu iš virtos, suvalgiau 992g. tai kaip apskaičiuoti kiek kalorijų suvalgiau?
Čia suskaičiuota žalia produkcija, o reiktų skaičiuoti kalorijas žalios ar jau išvirtos? Išvirtos gavosi 3478.
Papildyta:
vistiek nesuprantu, gaunasi 59 jei dauginu iš virtos, suvalgiau 992g. tai kaip apskaičiuoti kiek kalorijų suvalgiau?
QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 21:13)
Labai ačiū
Papildyta:
Papildyta:
na, is tiesu kalorijos skaiciuojasi visu sudetu produktu, o sveri - jau gauta patiekala...ir tada skaiciuoji
taip ir gaunas - 59 kcal/100g ... o jei suvalgei 992, tai skaityk, beveik kilogramas... tai gavai beveik 590 kcal... nepilnai
Ne tiek mažai aš ir valgau
Bet per visą dieną suvartojau 1336, tai gaunasi dar mažiau nei skaičiavau, o esu visiškai soti, su išpūstu pilvu
Gaila, kad visos ankščiau rašytos kalorijų temos ištrintos
Bet per visą dieną suvartojau 1336, tai gaunasi dar mažiau nei skaičiavau, o esu visiškai soti, su išpūstu pilvu
Gaila, kad visos ankščiau rašytos kalorijų temos ištrintos
na, tavo reikalas is tiesu. bet jei tikrai suvartojai tik 1336 kcal - tai labai mazai. net maziau, nei reikia tavo normalioms gyvybinems funkcijoms palaikyti. jei taip ir toliau darysi, nieko gero is to neiseis. Organizmas ijungs taupymo rezima, suletes medziagu apykaita... o ilgai taip maitintis ir neiseis... organizmas vis vien duos zinot apie savo maistiniu medziagu trukuma, atsiras apetitas, ir toks sakyc, zveriskas ... nutruksi nuo pavadzio, tep sakant...vel pradesi valgyt, o to pasekoje - kilogramai parbegs labai greit atgal, ir dar draugu parsikvies
nors tiesa sakant, labai sunkiai isivaizduoju sotu zmogus, issiputusiu pilvu, kuris per diena tesuvalge iki 1400kcal
nors tiesa sakant, labai sunkiai isivaizduoju sotu zmogus, issiputusiu pilvu, kuris per diena tesuvalge iki 1400kcal
bet mano kiekiai valgymo tai yra dideli, pagal kikius aš suvalgau daug ir tikrai sočiai, ir nevalgau ne todėl kad taupau kalorijas, suprantu, kad pvz šiandien dar galiu suvalgyti 200-300 kalorijų, bet nebetelpa, o specialiai dėl kalorijų prisivalgyti saldumynų aš nenoriu, kaip tik noriu nuo atprasti, ir tada nuoširdžiai klausiu, ką daryti, nes tikrai jaučiu, kad mano skrandis visiškai pilnas.
O didesnio svorio kiek dabar turiu jau nebenoriu, dar gyvenime tiek nesvėriau, nenorėčiau kad greitai numetus jie greitai ataugtų.
Papildyta:
na bet pažiūrėk koks kiekis beveik kg troškinti rauginti kopūstai su daržovėm ir vištiena, aš kaip pagalvoju man ir baisu, kad tokį kiekį galiu suvalgyti ir juokas ima
Papildyta:
o gal dėl to, kad aš labai daug geriu, mano skrandis pilnas ir man nesinori valgyti?
O didesnio svorio kiek dabar turiu jau nebenoriu, dar gyvenime tiek nesvėriau, nenorėčiau kad greitai numetus jie greitai ataugtų.
Papildyta:
QUOTE(laina12 @ 2015 12 28, 20:38)
na bet pažiūrėk koks kiekis beveik kg troškinti rauginti kopūstai su daržovėm ir vištiena, aš kaip pagalvoju man ir baisu, kad tokį kiekį galiu suvalgyti ir juokas ima
Papildyta:
o gal dėl to, kad aš labai daug geriu, mano skrandis pilnas ir man nesinori valgyti?
QUOTE(Fehu @ 2015 12 28, 21:53)
bet mano kiekiai valgymo tai yra dideli, pagal kikius aš suvalgau daug ir tikrai sočiai, ir nevalgau ne todėl kad taupau kalorijas, suprantu, kad pvz šiandien dar galiu suvalgyti 200-300 kalorijų, bet nebetelpa, o specialiai dėl kalorijų prisivalgyti saldumynų aš nenoriu, kaip tik noriu nuo atprasti, ir tada nuoširdžiai klausiu, ką daryti, nes tikrai jaučiu, kad mano skrandis visiškai pilnas.
na, tai cia vienas valgymas tie kopustai o ka valgei kitus valgymus? kad taip jau sotu, o kaloriju -mizeris? nes man susidaro toks ispudis, kad kazka ne taip skaiciuoji... na, arba valgai tik salotu lapus
nezinau, vanduo, niekada neatstoja maisto. kiek begertum, skrandis neuzsipildys tiek
nu va pvz pusryčiai
troškintas triušis - 216 kcl
bulvė - 44
sriuba - 148
viso: 408
pietūs (negalėjau laiku pavalgyti)
sriuba - 58
agurkas raugintas - 18
baltas varškės sūris - 257
vakarienė - kopūstai 590
nu taikrai nemažai
troškintas triušis - 216 kcl