Įkraunama...
Įkraunama...

Kalorijų skaičiavimo metodas, X tema

QUOTE(laina12 @ 2015 12 11, 16:56)
mano vakarykstes kcal 3200  ir svoris 62.7 biggrin.gif .
siandien planuoju panasiai ...
o iki tikslo liko ne tiek jau ir daug ... tik zinoma, paskutiniai kg krenta sunkiausiai. bet iki pavasario , manau, 60 pasieksiu.

Papasakok ka valgai. Sunku isivaizduot 3200kcal😉

Kiskio daina tu irgi papasakok ka gamini😆
Atsakyti
QUOTE(kiskio daina @ 2015 12 11, 17:26)
O man jau entuziazmas blesta  verysad.gif  per pirmas tris savaites nukrito 6 kg, o dabar jau trys savaites kaip nieko, taip ir sustojau ties 82  unsure.gif  kad nepasiduosiu tai faktas, nes nebenoriu kad pradinis svoris nukristu, bet norisi kad ir toliau kristu, o ne vietoj stovetu, labai daug vargo ir laiko atima tas skaiciavimas, juolab, kad stengiuos  kuo ivairesni maista pasigamint, o dar seima kitaip maitinasi, salotas atskirai darau, sau majonezo nededu, o jiems tai kas, tos kalorijos toks vaizdas kad kazkur kitur nukeliauja  lotuliukas.gif

na, taip ir buna mirksiukas.gif stipriai apribojai kalorijas, organizmui sokas...nukrito tie pirmieji kg, organizmas ijunge taupymo rezima ir turi tai, ka turi. mirksiukas.gif Organizmas taupo kiekviena kalorija, ir jei gauna ju lycnu - is karto deda i atsargas, t.y.vercia riebalais. Turi isjudint medziagu apykaita, ir toliau 'protingai' mesti svori.

QUOTE(~supervisor~ @ 2015 12 11, 18:00)
Papasakok ka valgai. Sunku isivaizduot 3200kcal😉

man toks vaizdas, kad jus kazka neteisingai skaiciuojat su tom kalorijom doh.gif Ner kas veikt , kad suvalgyt 4000 kcal. Uztenka normaliu pusryciu, priespieciu, pietu ir vakarienes. Jei butu taip sunku surinkt 3000-4000 kcal, tai nebutu storuliu tiek ant sios zemes [B] lotuliukas.gif Ar ne taip ? cool.gif Pvz, nueik i makdonalda ir suvalgyk viena porcija - ten is karto gauni 1200 kcal doh.gif o sotumo? sudas, atsiprasant, po valandos vel nori valgyt doh.gif

as valgau kas 2.5 -3 val. ir valgau normaliai. Zinoma, stengiuos vengt saldumynu, nes kitaip , tai tikrai be 4000 kcal per para neissisukciau biggrin.gif O jei dar isipili taure kita vyno ? ar kokio skanaus likerio - ten irgi nemazai kaloriju mirksiukas.gif PVz, vakar valgiau dvejus pusrycius - kava, duona , suris... paskui deserta zele (paskutiniu metu labai noriu zele, matyt sportas taip veikia sanarius, tai kasdien suvalgau po 500g). Uzkandziavau dideliu obuoliu. PAskui buvo pietus - troskintas triusis, su bulviu kose, su daug troskintu darzoviu bei burokeliu salotomis su aliejum (gavau 900 kcal is karto biggrin.gif ) ... na, paskum buvo pavakariai, paskui dar obuoliai, paskui vakariene - vel triusis su darzovem... Zodz, as soti ir laiminga, ir svoris man krenta, linijos taisosi - ko daugiau zmogui reik biggrin.gif Na, zinoma, paminesiu, kad as vakar per para iseikvojau irgi 3000 kcal, ir siandien jau iki dabar iseikvojau 2600 kcal.. cool.gif o dar ne vakaras ...
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 12 11, 19:38)
na, taip ir buna  mirksiukas.gif stipriai apribojai kalorijas, organizmui sokas...nukrito tie pirmieji kg, organizmas ijunge taupymo rezima ir turi tai, ka turi.  mirksiukas.gif  Organizmas taupo kiekviena kalorija, ir jei gauna ju lycnu - is karto deda i atsargas, t.y.vercia riebalais. Turi isjudint medziagu apykaita, ir toliau 'protingai' mesti svori.
man toks vaizdas, kad jus kazka neteisingai skaiciuojat su tom kalorijom  doh.gif Ner kas veikt , kad suvalgyt 4000 kcal.  Uztenka normaliu pusryciu, priespieciu, pietu ir vakarienes. Jei butu taip sunku surinkt 3000-4000 kcal, tai nebutu storuliu tiek ant sios zemes [B] lotuliukas.gif Ar ne taip ?  cool.gif Pvz, nueik i makdonalda ir suvalgyk viena porcija - ten is karto gauni 1200 kcal  doh.gif o sotumo? sudas, atsiprasant, po valandos vel nori valgyt  doh.gif

as valgau kas 2.5 -3 val. ir valgau normaliai. Zinoma, stengiuos vengt saldumynu, nes kitaip , tai tikrai be 4000 kcal per para neissisukciau  biggrin.gif O jei dar isipili taure kita vyno ? ar kokio skanaus likerio - ten irgi nemazai kaloriju  mirksiukas.gif  PVz, vakar valgiau dvejus pusrycius - kava, duona , suris... paskui deserta zele (paskutiniu metu labai noriu zele, matyt sportas taip veikia sanarius, tai kasdien suvalgau po 500g). Uzkandziavau dideliu obuoliu. PAskui buvo pietus - troskintas triusis, su bulviu kose, su daug troskintu darzoviu bei burokeliu salotomis su aliejum (gavau 900 kcal is karto biggrin.gif ) ... na, paskum buvo pavakariai, paskui dar obuoliai, paskui vakariene - vel triusis su darzovem... Zodz, as soti ir laiminga, ir svoris man krenta, linijos taisosi - ko daugiau zmogui reik  biggrin.gif  Na, zinoma, paminesiu, kad as vakar per para iseikvojau irgi 3000 kcal, ir siandien jau iki dabar iseikvojau 2600 kcal..  cool.gif o dar ne vakaras ...

Makdonalde esu buvus gal kokius 5 kart per visa savo gyvenima. Nevaikstau, nevalgau ten. Patikesiu tyom ka sakai (apie kalorijas ir sotuma😉).
Jei iseikvoji 3000kcal tai nenuostabu, kad kudeji vartodama tiek kaloriju. Man fitbit raso, kad as per para iseikvoju ~2000kcal, tai kazin kaip as kudeciau 3000kcal suvartodama😕 bet tu saunuole👍 p.s. as cia 'tujinuosi', jei nepatinka sakyk😇😉
Dar kitas dalykas, man nepatinka nueiti miegoti sociai. As turiu but tusciu pilvu kai gulu i lova, tidel paskutini karta valgau apie 5val.
Ir dar, man tikrai labai patinka darzoves😉 o kaip zinia is ju daug kcal nesurinksi. Siandien pusryciams pasidariau, kaip as vadinu kaimisku salotu : ridikeliai, pom, agurk, krapai, svogunai, grietine+duona=~300kcal
Pietums pasitroskinsu darzoviu: baklazanas, cukinija, paprika+pievagrybiai+seklu misinys+duona=~300kcal (fitbit yra tiksliai sudkaiciuota). Vakarienei pupeliu sriubos sultinio su jautienos kukuliu😉 ir dar uzkandziui mandarina, obuoli, imbierini sausaini. Nu tai ir vel turiu siandien berods 1300kcal. Kiekviena diena isgeriu 2l vandens.
Bet nesu ir pamisus, kaip sakiau, jei su vyro sugalvojom vyno atsigert, tai tikrai pasiimsiu surio vynuogiu ir cipsu ir man tikrai sazine negraus😂😃😄
Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2015 12 12, 00:23)
Makdonalde esu buvus gal kokius 5 kart per visa savo gyvenima. Nevaikstau, nevalgau ten. Patikesiu tyom ka sakai (apie kalorijas ir sotuma😉).
Jei iseikvoji 3000kcal tai nenuostabu, kad kudeji vartodama tiek kaloriju. Man fitbit raso, kad as per para iseikvoju ~2000kcal, tai kazin kaip as kudeciau 3000kcal suvartodama😕 bet tu saunuole👍 p.s. as cia 'tujinuosi', jei nepatinka sakyk😇😉
Dar kitas dalykas, man nepatinka nueiti miegoti sociai. As turiu but tusciu pilvu kai gulu i lova, tidel paskutini karta valgau apie 5val.
Ir dar, man tikrai labai patinka darzoves😉 o kaip zinia is ju daug kcal nesurinksi. Siandien pusryciams pasidariau, kaip as vadinu kaimisku salotu : ridikeliai, pom, agurk, krapai, svogunai, grietine+duona=~300kcal
Pietums pasitroskinsu darzoviu: baklazanas, cukinija, paprika+pievagrybiai+seklu misinys+duona=~300kcal (fitbit yra tiksliai sudkaiciuota). Vakarienei pupeliu sriubos sultinio su jautienos kukuliu😉 ir dar uzkandziui mandarina, obuoli, imbierini sausaini. Nu tai ir vel turiu siandien berods 1300kcal. Kiekviena diena isgeriu 2l vandens.

na, mano noras yra patarti ir pagelbeti , o jusu visu - arba pasinaudot tais patarimais, arba ir toliau 'buksuoti' su savo kilogramais. Neisivaizduoju, kad per programa ta fitbit, bet vien pagal tavo parasyta ugi, svori, ir kiek tu stengies judeti - matau, kad ji labai jau 'pjauna gryba' doh.gif ir net labai. Arba tu kazkokius duomenis ten neteisingai susivedus.

sakai eini miegot tusciu pilvu, ir apie 17 val pavalgai paskutini karta. Vel eiline klaida stabdant savo medziagu apykaita. doh.gif Metant svori butina valgyti reguliariai ir daznai - t.y. kas 3 val maziausiai. Ir paskutinis valgymas 3 val pries miega.

jei valgai zalias darzoves - sutinku, surinkti kaloriju sunkoka. Nelenda jos paprasciausia biggrin.gif Bet jei valgai troskintas, virtas, keptas - tada suvalgyti galima zymiai daugiau, o jei dar kokio aliejaus ipilta - kaloringumas is karto 'soka' aukstyn. Beje, siulyciau paciai skaiciuoti savo gaminamus patiekalus, pasinaudojant ne vien fitbit , na tiksliau, pasitikslinti (yra daug kaloringumo programu ir lenteliu intike. Beje, ir jos visos skirtingai rodo to pacio produkto kaloringuma doh.gif

vat , parasai suvartojusi tik 1300 kcal. blink.gif na, kiek laiko taip galesi maitintis - visa gyvenima???? tikrai ne. PRadesi vel valgyti daugiau - ir svoris ta pacia minute prades augti, ir kosminiu greiciu. mirksiukas.gif Numesi tuos 20 kg per kelis men, o paskui 25 kg sugris per pora doh.gif

nu ka, kaip sakiau, mano pareiga pagelbeti , bet tu patareju sitoj temoj, oi kaip nemegsta biggrin.gif Na, as manau , galiu buti pavyzdys - visgi nuo 97 kg (didziausias svoris buvo ) pasiekiau 61.6 (cia siandienos svoris) . cool.gif

oi, nu ir prirasiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2015 12 12, 09:54)
na, mano noras yra patarti ir pagelbeti , o jusu visu - arba pasinaudot tais patarimais, arba ir toliau 'buksuoti' su savo kilogramais. Neisivaizduoju, kad per programa ta fitbit, bet vien pagal tavo parasyta ugi, svori, ir kiek tu stengies judeti - matau, kad ji labai jau 'pjauna gryba'  doh.gif  ir net labai. Arba tu kazkokius duomenis ten neteisingai susivedus.

sakai eini miegot tusciu pilvu, ir apie 17 val pavalgai paskutini karta. Vel eiline klaida stabdant savo medziagu apykaita.  doh.gif Metant svori butina valgyti reguliariai ir daznai - t.y. kas 3 val maziausiai. Ir paskutinis valgymas 3 val pries miega.

jei valgai zalias darzoves - sutinku, surinkti kaloriju sunkoka. Nelenda jos paprasciausia biggrin.gif Bet jei valgai troskintas, virtas, keptas - tada suvalgyti galima zymiai daugiau, o jei dar kokio aliejaus ipilta - kaloringumas is karto 'soka' aukstyn. Beje, siulyciau paciai skaiciuoti savo gaminamus patiekalus, pasinaudojant ne vien fitbit , na tiksliau, pasitikslinti (yra daug kaloringumo programu ir lenteliu intike. Beje, ir jos visos skirtingai rodo to pacio produkto kaloringuma doh.gif

vat , parasai suvartojusi tik 1300 kcal.  blink.gif na, kiek laiko taip galesi maitintis - visa gyvenima???? tikrai ne. PRadesi vel valgyti daugiau - ir svoris ta pacia minute prades augti, ir kosminiu greiciu.  mirksiukas.gif Numesi tuos 20 kg per kelis men, o paskui 25 kg sugris per pora  doh.gif

nu ka, kaip sakiau, mano pareiga pagelbeti , bet tu patareju sitoj temoj, oi kaip nemegsta  biggrin.gif Na, as manau , galiu buti pavyzdys - visgi nuo 97 kg (didziausias svoris buvo ) pasiekiau 61.6 (cia siandienos svoris) .  cool.gif 

oi, nu ir prirasiau  blush2.gif

Per kiek laiko nukapsejo tiek svorio?
Atsakyti
QUOTE(~supervisor~ @ 2015 12 12, 10:01)
Per kiek laiko nukapsejo tiek svorio?

per vienus metus apie 5 kg (bet cia daugiau nuo stresiniu situaciju), ir tada pamaciau, kad svoris gali man krist. Ir susiemiau. Tikraja ta zodzio prasme persideliojau mintis galvoje, pakeiciau gyvenimo buda ir... tada jau per metus ar pusantru - atsikraciau likiusiu kilogramu. Buvo toks etapas, kai svoris nesikeite - laikesi apie 66 kg gal puse metu, bet keitesi apimtys - jos mazejo thumbup.gif

Kadangi svoris krito is leto ir stabilai, turbut todel nesusiduriau su nukarusios odos problema, nes pametus tiek svorio per trumpa laika - prireiktu plastines operacijos doh.gif
O dabar jau pora metu laikosi tas pasiektas svoris - 62-64 kg. Net nestumo metu priaugau 11kg, ir po gimdymo per pora menesiu vel grizau i savo 62 kg. Norisi pasiekt 60, bet cia del sportinio intereso biggrin.gif , nes isvaizda mane jau tenkina ir dabar biggrin.gif . Nesioju 36-38 dydi, tuo tarpu prisimenu, kai galedavau uzsidet tik 48-50 blink.gif doh.gif ui, nebenoriu sugrizt i tuos laikus, ir manau, kad nebesugrisiu cool.gif
Atsakyti
Laina, tik patarinekit i sveikata thumbup.gif As sito skyrelio deka, tik ir issilaikau ir nenuleidziu ranku 4u.gif Mums kaip tik labai reikia tokio zmogaus, kuris kaip paklydusias aveles sugainiotu lotuliukas.gif Duok dieve tik jums kantrybes ir sveikatos mums nuolat aiskint ir primint, o kiek dar ateis nauju tokiu kaip as doh.gif Nors as tai jau isvadas pasidariau, tada kai paprotinot pries tris savaites, kad 1200 yra labai mazai, tai pasikeliau iki 1500 kaloriju blush2.gif Ir dar pries pora dienu paverkslenau kad nebejuda trys savaites svoris, tai sekancia diena pokst ir nusirideno vienas kg thumbup.gif Ir visai logiska dabar jau kaip ramiai apmastau, juk kad numesti 1 kg, reikia 16 dienu, o kur dar tos dienos kai "pagrybauju" ir perdozuoju, tai dar dasideda kiek dienu, va taip ir gaunasi kad vienam kilogramui numesti reikia tryju savaiciu blink.gif Uztai be proto dziaugiuosi, kad paciu laiku pradejau skaiciuoti kalorijos, nes sventes pasitiksiu palenvejus, o iki vasaros dar pakankamai daug laiko, kad numesti likusius, o tuo paciu ir iprasiu prie naujo gyvenimo budo wub.gif Nes vasara pats didziausias pagundu metas, ir vasaros metu visada daugiausiai priaugdavau doh.gif
Atsakyti
Siandien 1546 kcal biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(simba3 @ 2015 12 14, 21:57)
Siandien 1546 kcal biggrin.gif

Kaip tiksliai skaiciuoji, as tai viska apvalinu iki desimtuju blush2.gif Ir siandien suapvalinau 1620, su saldainiais ant pabaigos susimoviau doh.gif Buciau ir su 1500 uzbaigus
Atsakyti
laba
as tai siandien ankstyva... prabudau pries 6 val doh.gif tai prie kompo pasedejau, kol laikas keltis visiems atejo. paskui pas arklius nuejau, apsitvarkiau ... pamyniau valanda treniruokli. laukiu kol mazius prabus, leksim pas mociute aplankyt
oras superinis... wub.gif taip but smagu pralekt ant zirgo laukais, na, bet kad jau suplanavom kelione unsure.gif

as tai , panasu, kad savo tiksla pasieksiu iki nauju metu (na, kaledos gal ir sutrukdyt truputuka biggrin.gif ) ... siandien svarstykles rode 61.0kg ... NEt paciai keista, kazkaip man cia per greit unsure.gif sakau, gal svarstykles pagedo, na, bet 'uzmetu' dukra, maziu - tai rodo lyg ir gerai g.gif
kita vertus ir ant kelniu labai jaucias - smukt pradejo... Visgi, sportas daro savo cool.gif

QUOTE(kiskio daina @ 2015 12 13, 18:51)
Uztai be proto dziaugiuosi, kad paciu laiku pradejau skaiciuoti kalorijos, nes sventes pasitiksiu palenvejus, o iki vasaros dar pakankamai daug laiko, kad numesti likusius, o tuo paciu ir iprasiu prie naujo gyvenimo budo  wub.gif Nes vasara pats didziausias pagundu metas, ir vasaros metu visada daugiausiai priaugdavau  doh.gif

svarbu,kad supratai pagrindini principa - neskubeti, ir svori mesti letai bet uztikrintai. ir ilgam. Ir taip, pasimaitinus ilgesni laika sveikai ir protingai- tai taps iprociu. IR bus lengviau kontroliuoti svori ateityje smile.gif

QUOTE(kiskio daina @ 2015 12 14, 22:02)
Kaip tiksliai skaiciuoji, as tai viska apvalinu iki desimtuju  ::  Ir siandien suapvalinau 1620, su saldainiais ant pabaigos susimoviau  doh.gif  Buciau ir su 1500 uzbaigus

na, as irgi suapvalinu. tuo labiau, kad tiksliai tu kaloriju apskaiciuot vis vien neimanoma. Kiekvienas produktas vis vien skirtingai turi kaloriju, nes lentelese rasoma apytiksliai... Pvz , du skirtingi obuoliai gali turet skirtinga kaloriju kieki, priklausoma nuo veisles, prinokimo ir pan.
Atsakyti
laba
niu, tai lieknejat , panos, ar pasislepe valgot ? biggrin.gif

as tai po truputi... pagaliau pora dienu maciau skaiciuka 60 biggrin.gif ... ale po kaledu vakarelio pas dukra, vel biski daugiau siandien biggrin.gif ir zinoma, dar pms ... tai ner ko noret...

na, bet vis vien dziugu, kai matau, rysku progresa...

kaip kitoms sekas?
Atsakyti
Sveikos, aš ką suvalgau įvedu į lentelę ir neapvalinu. Tikiuosi tiksliai paskaičiuoja.
Atsakyti