Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdos kaklelio konizacija 13 tema

QUOTE(Kolekcionierė @ 2016 03 23, 22:31)
Man po operacijos 6 mėn praėjo ir kol kas prieš visas mmm tepliojo

Durnai kazkaip taip.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 03 23, 12:39)
Taigi parasyta rezultatas - RASTA. O paskui norma. Normu tokiuose tyrimuose nebuna.

Dabar matau :-D, reik jauciu akinius pradet nesiot cool.gif
Atsakyti
Sveikos, man dare paprasta tyrima, rode pakitimus, tada kartojo skystoj terpej, rode pakitimus, tada dare cintecplius (reikejo tik primoketi 45 eur) ir atsakymas taip pat teigiamas (kokio lygio man nesake) pasiule daryt is karto didele biopsija su konizacija (kaip suprantu konusine biopsija). Paskyre geguzes menesi, operuos poliklinikoje, narkoze i vena, operacija apie 10 min, po to keturias val stebi, jei viskas gerai, isleidzia namo, jei reikia duoda biuleteni. Tai tiek informacijos gavau. Kadangi turi operuoti po menesiniu, o man jos siek tiek vis paveluoja, tai gali tekti perkelti i kita laika. Zpv man nedare, o man taip idomu ar turiu ji. Kazin ar gali buti teigiamas cintecplius ne nuo zpv? Man ginekologe sake kad po operac pakitimai paprastai isnyksta ir ju nebebuna, o per menesi sugis viskas ir jokiu zymiu neliks. O cia paskaicius matau nusiteikti ilgam pooperaciniam laikotarpiui. Prasiau seseles tyrimo atsakymo israso tai sake duos kai eisiu operuotis. Galvoju gal galima buvo operacija rugsejui nukelti, daug visokiu abejoniu turiu, bet kadangi pakartotinai cintecplius rekomenduojamas atlikti tik po 6 men (siaip raso ir po 2-6 men) tai net nesigauna pas kita daktare pasikonsultuoti. Siaip pasitikiu savo ginekologe. Tik galvoju kaip cia ne ligonineje o poliklinikoje. Ar kam dar operavo poliklinikoje?
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2016 03 27, 14:05)
Sveikos, man dare paprasta tyrima, rode pakitimus, tada kartojo skystoj terpej, rode pakitimus, tada dare cintecplius (reikejo tik primoketi 45 eur) ir atsakymas taip pat teigiamas (kokio lygio man nesake) pasiule daryt is karto didele biopsija su konizacija (kaip suprantu konusine biopsija). Paskyre geguzes menesi, operuos poliklinikoje, narkoze i vena, operacija apie 10 min, po to keturias val stebi, jei viskas gerai, isleidzia namo, jei reikia duoda biuleteni. Tai tiek informacijos gavau. Kadangi turi operuoti po menesiniu, o man jos siek tiek vis paveluoja, tai gali tekti perkelti i kita laika. Zpv man nedare, o man taip idomu ar turiu ji. Kazin ar gali buti teigiamas cintecplius ne nuo zpv? Man ginekologe sake kad po operac pakitimai paprastai isnyksta ir ju nebebuna, o per menesi sugis viskas ir jokiu zymiu neliks. O cia paskaicius matau nusiteikti ilgam pooperaciniam laikotarpiui. Prasiau seseles tyrimo atsakymo israso tai sake duos kai eisiu operuotis. Galvoju gal galima buvo operacija rugsejui nukelti, daug visokiu abejoniu turiu, bet kadangi pakartotinai cintecplius rekomenduojamas atlikti tik po 6 men (siaip raso ir po 2-6 men) tai net nesigauna pas kita daktare pasikonsultuoti. Siaip pasitikiu savo ginekologe. Tik galvoju kaip cia ne ligonineje o poliklinikoje. Ar kam dar operavo poliklinikoje?

Siulyciau susirinkti visus atsakymus,pasidaryti kopijas ir su visom kopijom nuvaziuoti i Kauna i Ausros medicinos centra pas daktare onkoginekologe D.Vaitkiene,kainuos apsilankimas 56e bet paziures ir papasokos ka jums daryti,neapsistokit ties vieno daktaro nuomones,nes jei as buciau paklausius tik vieno daktaro tai butu man eme biopsija nestumo metu,bes ji mate kad ten labai baisus kaklelis,nuvykus pas Vaitkiene,pasake nereikia jokios biopsijos,nera ten nieko panasaus ka israse raso,tad pasake megaukites nestunu ir po nestuno praejus 3 men pradekit darytis tyrimus ir tada pas ja ir spres kada bus operacija :-) tad laukiu pap atsakymo ir bus aisku kada operacija
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2016 03 27, 21:01)
Siulyciau susirinkti visus atsakymus,pasidaryti kopijas ir su visom kopijom nuvaziuoti i Kauna i Ausros medicinos centra pas daktare onkoginekologe D.Vaitkiene

Radau siame straipsnyje, kad pati Vaitkiene sako jei cintecplius tyrimo atsakymas neigiamas galima stebeti, o jei teigiamas tai jau reikia invazijos
[URL= http://shttp://sveik...s-kaklelyje.htm]straipsnis[/URL]
Tik tiek kad man vietoj biopsijos iskart paskyre konusine biopsija, t.y. tas pats kas operacija. Kaip suprantu cintecplius parodo pakitimus net jei biopsija ju neparodo, t.y. jei jie giliau uzsislepe. Bet labai mazai informacijos apie sio tyrimo rezultatus internete. O jum dare cintecplius? Nes kaip suprantu jis daugiau parodo nei ginekologe gali pamatyti apziuros metu. Ir dar kaip suprantu jei cintecplius teigiamas stebeti nebera prasmes, pakitimai niekur nedings nes jau zpv daro savo bloga darba? Jei sis tyrimas nedarytas, o seniau tokio nebuvo net, tai tada ir reikedavo stebeti, ar as klystu. Pas mus poliklinikoj si tyrima ginekologe sake dar tik menuo kaip atliekama. Todel ir zpv nebedaro, nes cintecplius jau rodo kad virusas tikrai yra ir atlieka bloga darba (cia as tiek bandau suprasti is intetnete rastos informacijos). Taip iseina kad ta zpv turiu??? man sita mintis labiausiai neduoda ramybes. Vadinasi ir mano vyras turi? Tai jei po operacijos du men neturesiu santykiu tai jam zpv savaime isnyks? Ir dar niekaip nesuprantu kur ta zpv galejau pasigauti. Ar galejo taip buti, kad zpv pasigavau pries desimt metu, o virusas islindo tik dabar? Tokia sazines grauzatis uzejo, kad apie zpv man niekas nebuvo isaiskines kol dar buvau nekalta, kaip reikia saugotis. Bandysiu pas seimos daktare gauti tyrimu israso. Kai buvau pas ginekologe tai buvau dar soke nuo tyrimo atsakymo tai sutikau su viskuo ka man siule, mane nuteike taip, kad ta operacija bakst ir viskas. Na tikiuosi, kad taip ir bus. Dar radau tokia informacija, kad po operacijos jei paleidziama ta pacia diena tai kas nors is artimuju turi parvezti namo. O man iki namu nuo poliklinikos keturios stoteles. Ar galesiu vaziuoti troleibusu po operacijos arba pareiti peskom? Mane operuoti paskirta ta pati daktare, kuri pries keturis metus man laparoskopu operavo kiausides cista, operacija likau patenkinta, nesinoretu labai blaskytis, manau, kad ji irgi butu antra nuomone ar tikrai reikia operacijos. Ir dar galvoju, jeigu po operacijos ta diena nebus viskas gerai ir manes negales paleisti namo tai mane ves i ligonine ar paliks poliklinikoje, ar turesiu pati i ligonine vaziuoti? Va tokios abejones sukasi galvoje. Stiprybes visoms.
Atsakyti
Man dare cintecplus, bet jau po operacijos ir po PAP atsakymo CIN1. Bet buvo neigiamas. O po operacijos žinoma, kad kažkas turi parsivežt. Man darė pilna narkoze.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adietka: 28 kovo 2016 - 10:47
QUOTE(jele25 @ 2016 03 27, 21:01)
Siulyciau susirinkti visus atsakymus,pasidaryti kopijas ir su visom kopijom nuvaziuoti i Kauna i Ausros medicinos centra pas daktare onkoginekologe D.Vaitkiene,kainuos apsilankimas 56e bet paziures ir papasokos ka jums daryti,neapsistokit ties vieno daktaro nuomones,nes jei as buciau paklausius tik vieno daktaro tai butu man eme biopsija nestumo metu,bes ji mate kad ten labai baisus kaklelis,nuvykus pas Vaitkiene,pasake nereikia jokios biopsijos,nera ten nieko panasaus ka israse raso,tad pasake megaukites nestunu ir po nestuno praejus 3 men pradekit darytis tyrimus ir tada pas ja ir spres kada bus operacija :-) tad laukiu pap atsakymo ir bus aisku kada operacija

Visiškai sutinku su jele, geriau nuvykti pas profesionalą, o žvp tyrimą galite užsisakyti iš esamo mėginėlio, nuo turimo.žpv daug kas.priklauso
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2016 03 27, 23:28)
<...> mane nuteike taip, kad ta operacija bakst ir viskas. Na tikiuosi, kad taip ir bus. Dar radau tokia informacija, kad po operacijos jei paleidziama ta pacia diena tai kas nors is artimuju turi parvezti namo. O man iki namu nuo poliklinikos keturios stoteles. Ar galesiu vaziuoti troleibusu po operacijos arba pareiti peskom? Mane operuoti paskirta ta pati daktare, kuri pries keturis metus man laparoskopu operavo kiausides cista, operacija likau patenkinta, nesinoretu labai blaskytis, manau, kad ji irgi butu antra nuomone ar tikrai reikia operacijos. Ir dar galvoju, jeigu po operacijos ta diena nebus viskas gerai ir manes negales paleisti namo tai mane ves i ligonine ar paliks poliklinikoje, ar turesiu pati i ligonine vaziuoti? Va tokios abejones sukasi galvoje. Stiprybes visoms.

jei nėra kam parvežti išsikviesit taksi ir parvažiuosit. aš po antros konizacijos grįžau, nematau skirtumo kas parveš, taksi prie pat durų atvažiuoja ir pristato namo iki laiptinės 4u.gif
jei kas negerai į ligoninę su greituke nuveža, bet tikimybė labai labai maža, kad kas nepavyktų.
Atsakyti
QUOTE(Aistrencija @ 2016 03 19, 22:56)
Man birzelio men pap darytis.tada ziuresim atsakymo.rase kad ispjauta iki sveiku audiniu.man nedare nej tu biopsiju nk.sako kam?o pagal daktare acsus gali slept tik uzdegima.bet mano atwejis kitoks.gal sumaise ka?biggrin.gif ta diena mus dvi operavo .dbr tik atejo tokia mintis i galva biggrin.gif

pas mane trys zpv yra, du auksciausios rizikos, rode ascus, buvo cis

QUOTE(Kolekcionierė @ 2016 03 23, 22:31)
Man po operacijos 6 mėn praėjo ir kol kas prieš visas mmm tepliojo

man irgi kazkaip neaiskiai buna vis pateplioja.

Naujoke25, zpv gali laisvai ir po 10 metu islist... bet esme, kad jau seimoj tada durnai gaunas, jei vienas apsigydo, nuo kito viens du ir vel uzsikrecia. nors pats zpv realiai nera isgydomas, bet kaip suprantu, galima jo blogus darbelius kazkiek pristabdyt, nes man gine kai israse vaistu kazkokiu, tai sake jie turetu pristabdyt ir dabar turetu buti gerai. nu ziuresim, vasara tyrimus kartot...
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2016 03 28, 00:28)
Radau siame straipsnyje, kad pati Vaitkiene sako jei cintecplius tyrimo atsakymas neigiamas galima stebeti, o jei teigiamas tai jau reikia invazijos
http://shttp://sveik...s-kaklelyje.htm]straipsnis[/URL]
Tik tiek kad man vietoj biopsijos iskart paskyre konusine biopsija, t.y. tas pats kas operacija. Kaip suprantu cintecplius parodo pakitimus net jei biopsija ju neparodo, t.y. jei jie giliau uzsislepe. Bet labai mazai informacijos apie sio tyrimo rezultatus internete. O jum dare cintecplius? Nes kaip suprantu jis daugiau parodo nei ginekologe gali pamatyti apziuros metu. Ir dar kaip suprantu jei cintecplius teigiamas stebeti nebera prasmes, pakitimai niekur nedings nes jau zpv daro savo bloga darba? Jei sis tyrimas nedarytas, o seniau tokio nebuvo net, tai tada ir reikedavo stebeti, ar as klystu. Pas mus poliklinikoj si tyrima ginekologe sake dar tik menuo kaip atliekama. Todel ir zpv nebedaro, nes cintecplius jau rodo kad virusas tikrai yra ir atlieka bloga darba (cia as tiek bandau suprasti is intetnete rastos informacijos). Taip iseina kad ta zpv turiu??? man sita mintis labiausiai neduoda ramybes. Vadinasi ir mano vyras turi? Tai jei po operacijos du men neturesiu santykiu tai jam zpv savaime isnyks? Ir dar niekaip nesuprantu kur ta zpv galejau pasigauti. Ar galejo taip buti, kad zpv pasigavau  pries desimt metu, o virusas islindo tik dabar? Tokia sazines grauzatis uzejo, kad apie zpv man niekas nebuvo isaiskines kol dar buvau nekalta, kaip reikia saugotis. Bandysiu pas seimos daktare gauti tyrimu israso. Kai buvau pas ginekologe tai buvau dar soke nuo tyrimo atsakymo tai sutikau su viskuo ka man siule, mane nuteike taip, kad ta operacija bakst ir viskas. Na tikiuosi, kad taip ir bus. Dar radau tokia informacija, kad po operacijos jei paleidziama ta pacia diena tai kas nors is artimuju turi parvezti namo. O man iki namu nuo poliklinikos keturios stoteles. Ar galesiu vaziuoti troleibusu po operacijos arba pareiti peskom? Mane operuoti paskirta ta pati daktare, kuri pries keturis metus man laparoskopu operavo kiausides cista, operacija likau patenkinta, nesinoretu labai blaskytis, manau, kad ji irgi butu antra nuomone ar tikrai reikia operacijos. Ir dar galvoju, jeigu po operacijos ta diena nebus viskas gerai ir manes negales paleisti namo tai mane ves i ligonine ar paliks poliklinikoje, ar turesiu pati i ligonine vaziuoti? Va tokios abejones sukasi galvoje. Stiprybes visoms.

As po operacijos gal po geros h pati namo vaziavau.dar i parduotuwe uzsukau.jauciaus lb geraj
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2016 03 28, 20:34)
Visiškai sutinku su jele, geriau nuvykti pas profesionalą, o žvp tyrimą galite užsisakyti iš esamo mėginėlio, nuo turimo.žpv daug kas.priklauso

http://www.visityrim...nu-moteru-liga/
Va čia rašo, kad
„CINtec PLUS® – tai kol kas paskutinis onkocitologinio tyrimo patobulinimas, leidžiantis nustatyti ląstelių pakitimus. Šis tyrimas gali iš karto parodyti, kad virusas tikrai yra, kad jis jau atlieka savo blogą darbą, ir kad ląstelė jam pasiduoda“
„Patys jautriausi metodai, galintys padėti rasti ankstyvus ląstelių pakitimus bet kurio amžiaus moteriai, yra onkocitologinis tyrimas skystoje terpėje ir naujasis CINtec PLUS. Atlikus šiuos tyrimus, ŽPV galima ir nedaryti.“

Rekomenduojama gimdos kaklelio ištyrimo schema:
http://www.vlmedicin...nys-trys-testai
taip pat rašoma „Teigiamas CINtec PLUS testas yra indikacija kolposkopiniams tyrimams“

http://www.roche.lt/...10-03-2016.html
„CINtec PLUS Cytology tyrimas buvo sukurtas padėti identifikuoti moteris, užsikrėtusias vėžį galinčiomis sukelti ŽPV infekcijomis, ir atskirti jas nuo praeinančiomis infekcijomis sergančių moterų.“
Atsakyti
Taip išeina po cintecplius teigiamo atsakymo turėjo siųsti kolposkopijai, bet kaip matau ne visas siunčia kolposkopijai (gal iš patirties žino, kad vis tiek dažniausiai prireikia operacijos) ir siunčia iš karto biopsijai arba operacijai, o man paskirta biopsija ir yra operacija. Kaip taip be apžiūros galima nuspręsti, kad iškart operuoti. Pagal mano ginekologę "operacija nesudėtinga, išoperuoja ir paprastai nebelieka pakitimų" Pažiūrėjau youtube kaip daroma operacija, tai manau jei tik įmanoma apsieiti be operacijos tą ir reikėtų daryti. Kai kurioms kaip suprantu kartu su biopsija pašalinamos pakitusios lastelės ir tada nereikia operacijos (bet gal šioms pacientėms cintecplius būtų neigiamas, tik kad nebūna šis tyrimas atliktas). Bet ar galima visas blogas lasteles pašalinti nekonusine biopsija. Vistik man ginekologė sakė "siūlau", o ne būtinai reikia, o siūlė dėl to, kad pakitimai jau garantuotai išnyks, o kitu atveju kaip supratau taip ir tyrinėsiuos, o pakitimai niekur nedings. Dažnai būna, kad jei norisi išgirsti gal galima dar neoperuoti, tai tą ir išgirsti, tada laiminga delsi, o rezultate vis tiek po kažkurio laiko tenka operuotis.
Pirmą kartą dariausi paprastą PAP prieš 4 metus, rodė nežymius pakitimus, tada rado ir kiaušidės cistą (dermoidinę), gavau siuntimą kolposkopijai, nuėjus daryti kolposkopiją man pirma padarė pakartotinai echoskopiją ir pasakė pirmiausia išsioperuoti kiaušidės cistą tada kartoti PAP. Išoperavus kiaušidės cistą, pakartojus PAP buvo be pakitimų. Po pusantrų metų padarius PAP vėl rasti nežymūs pakitimai, rekomendacija ateiti po keturių mėnesių kartoti. Maždaug tuo laiku labai suskaudo dešinį pilvo šoną (nuo streso tikriausiai), nulėkiau į medcentrą grybo g. padarė echoskopiją, padarė PAP, viskas gerai, PAP tyrimas geras. Apsiraminau. Po metų vėl pasidarau PAP poliklinikoje, nežymus pakitimai, rekomendacija kartoti PAP po keturių mėn. Po keturių mėn. gavosi dabartinė mano situacija.
Atsakyti