Įkraunama...
Įkraunama...

Šauniosios pradinukės laukia vasaros

Radau gražią pasaką, kurią, manau, išradingosios pradinukės ras kaip panaudoti dirbant su vaikais:
http://www.delfi.lt/...a.d?id=68034990
Atsakyti
QUOTE(liepsnele2 @ 2015 05 27, 17:43)
Radau gražią pasaką, kurią, manau, išradingosios pradinukės ras kaip panaudoti dirbant su vaikais:
http://www.delfi.lt/...a.d?id=68034990

Kokia šauni pasaka, ačiū, kad pasidalinai 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,
gal labai nesupyksit jei pasipurslosiu ST tema blush2.gif

Nors dirbu su antrokais, bet teko ir man prisiliesti prie ST taisymo. Taisiau ir tikrinau (jau du kartai) ir dar surašant duomenis į lentelę ir gi pasitikrinau. Kad tik nesuklydus, kad vaikai nenukentėtų.
Mano dukra ketvirtokė, taigi rašė unsure.gif Dabar gavom darbus atgal. Vien matematikos, kur tikslus atsakymas ir negalima jokia kita interpretacija, iš 24 rašiusių 5 darbai su taisymo klaidom. Pvz. nubrėžtas spindulys - vienas gavo tašką, kitas taip pat nubrėžęs gavo nulį doh.gif Panaši situacija ir su pasaulio pažinimu. Rašymo net nenagrinėjom, nes tai labai subjektyvu. O tai kaip, jei vaikui būtent tas taškelis lėmė kokį lygį tas vaikas pasiekė g.gif Ir apskritai, ar tai normalu, kad šitiek klaidų tik vienoj klasėj g.gif

Na va išsisakiau, gal palengvės mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuaidėjo paskutinis skambutis thumbup.gif Baigėsi vargai vargeliai thumbup.gif Užbaigta pirmoji klasė smile.gif Dvi mano pirmokės, per visus metus, taip ir nepadarė jokios pažangos... Jaučiuosi kalta, tačiau, kai pradedu galvoti, suprantu, kad padariau viską ką galėjau... Galiausiai tėvams pasiūliau komisiją, tačiau tėvai griežtai atsisakė... Tebunie, jų pasirinkimas...

Tačiau yra ir gerų naujienų 4u.gif Vakar sulaukiau skambučio ir kvietimo į naują darbą thumbup.gif Darbas mieste, visai šalia namų ( dabar dirbu kaime), vėl maži kleckiukai, pirmokėliai thumbup.gif Ir džiaugsmas, ir liūdesys, nes gaila palikti savuosius kleckiukus... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2015 05 28, 18:22)
Sveikutės,

Nors dirbu su antrokais, bet teko ir man prisiliesti prie ST taisymo. Taisiau ir tikrinau (jau du kartai) ir dar surašant duomenis į lentelę ir gi pasitikrinau. Kad tik  nesuklydus, kad vaikai nenukentėtų.
Mano dukra ketvirtokė, taigi rašė unsure.gif Dabar gavom darbus atgal. Vien matematikos, kur tikslus atsakymas ir negalima jokia kita interpretacija, iš 24 rašiusių 5 darbai su taisymo klaidom. Pvz. nubrėžtas spindulys - vienas gavo tašką, kitas taip pat nubrėžęs gavo nulį doh.gif  Panaši situacija ir su pasaulio pažinimu. Rašymo net nenagrinėjom, nes tai labai subjektyvu. O tai kaip, jei vaikui būtent tas taškelis lėmė kokį lygį tas vaikas pasiekė g.gif Ir apskritai, ar tai normalu, kad šitiek klaidų tik vienoj klasėj g.gif

Visiškai pritariu. Ypač jei rašymo darbe niekas netaisyta. Man liūdna dėl vaikų...Nes tikrai buvo šaunių darbų, o A niekas negavo. NEBEŽINAU KAIP DIRBTI... Įdomu būtų duoti parašyi per pamoką suaugusiam ir pateikti kaip vaiko darbą. Manau rezultatai mus taip pat nustebintų.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2015 05 28, 18:22)
Sveikutės,

Nors dirbu su antrokais, bet teko ir man prisiliesti prie ST taisymo. Taisiau ir tikrinau (jau du kartai) ir dar surašant duomenis į lentelę ir gi pasitikrinau. Kad tik  nesuklydus, kad vaikai nenukentėtų.
Mano dukra ketvirtokė, taigi rašė unsure.gif Dabar gavom darbus atgal. Vien matematikos, kur tikslus atsakymas ir negalima jokia kita interpretacija, iš 24 rašiusių 5 darbai su taisymo klaidom. Pvz. nubrėžtas spindulys - vienas gavo tašką, kitas taip pat nubrėžęs gavo nulį doh.gif  Panaši situacija ir su pasaulio pažinimu. Rašymo net nenagrinėjom, nes tai labai subjektyvu. O tai kaip, jei vaikui būtent tas taškelis lėmė kokį lygį tas vaikas pasiekė g.gif Ir apskritai, ar tai normalu, kad šitiek klaidų tik vienoj klasėj g.gif

Pas mane irgi taip buvo... Dviejų vaikų darbuose. Vienam nieko nelėmė tas taškas, o kitai lėmė, jei būtų teisingai įvertinta, tai būtų pasiekusi pagrindinį lygį, o ne patenkinamą... Tačiau aš mokytojų nekaltinu, tiesiog labai skubėjom, tad reikėtų, kad tuos darbus patikrintų dar kartą kiti žmonės. Arba galėjo duoti pavaduotoja pačiom pasitikrinti prieš suvedant į sistemą.
Atsakyti
QUOTE(klaipedike @ 2015 05 28, 20:42)
Visiškai pritariu. Ypač jei rašymo darbe  niekas netaisyta.  Man liūdna dėl vaikų...Nes tikrai buvo šaunių darbų, o A niekas negavo. NEBEŽINAU KAIP DIRBTI... Įdomu būtų duoti parašyi per pamoką suaugusiam   ir pateikti kaip vaiko darbą. Manau rezultatai mus taip pat nustebintų.

sveikos, na taip...mums net nedavė pažiūrėti, bet kažkaip tikiu, kad taisė labai geranoriškai ir žiūrėjo, kad vaikui geriau, na pagal rezultatus sprendžiu. ax.gif bet visokių pradinukių yra, gaila, kad kai kurios taisydamos darbus galvoja , kad tai svetimi vaikai ir jau čia reikia kažkaip jau kitaip vertinti blush2.gif, o kartais ir skubėjimas, nuovargis savo padaro
Bebras2014 kokios puikios naujienos! thumbup.gif SVEIKINIMAI
Ryt išleistuvės...kaip atlaikyt...pavargus visai jaučiuosi,sėdžiu ir ketureilio nebegaliu išmokt..galva kaip kopūstas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gintule: 28 gegužės 2015 - 21:18
QUOTE(liepsnele2 @ 2015 05 28, 22:11)
Pas mane irgi taip buvo... Dviejų vaikų darbuose. Vienam nieko nelėmė tas taškas, o kitai lėmė, jei būtų teisingai įvertinta,  tai būtų pasiekusi pagrindinį lygį, o ne patenkinamą... Tačiau aš mokytojų nekaltinu, tiesiog labai skubėjom, tad reikėtų, kad tuos darbus patikrintų dar kartą kiti žmonės. Arba galėjo duoti pavaduotoja pačiom pasitikrinti prieš suvedant į sistemą.

Jei normaliai leistų mokytojams taisyt ir apmokėtų už tai, tai ir klaidų būtų mažiau. Dabar gi po pamokų turim lėkt taisyt už ačiū, kiek gali susikaupt? Mokytoja irgi ne robotas... Priimu tai asmeniškai, nes žinau, kokie pavargę būnam po testų taisymo...
Papildyta:
Visgi gaila mokinio, kuris per neatidumą buvo nuskriaustas.
Pagaliau vaikai sulauks atostogų. Jau nebe darbas paskutinėm dienom, o dar prailgins mokslo metus kitąmet....Paskutinį dvyliktokų skambutį atlaikėm, ryt iškylausim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gintule @ 2015 05 29, 00:16)
sveikos, na taip...mums net nedavė pažiūrėti, bet kažkaip tikiu, kad taisė labai geranoriškai ir žiūrėjo, kad vaikui geriau, na pagal rezultatus sprendžiu. ax.gif  bet visokių pradinukių yra, gaila, kad  kai kurios taisydamos darbus galvoja , kad tai svetimi vaikai ir jau čia reikia kažkaip jau kitaip vertinti blush2.gif, o kartais ir skubėjimas, nuovargis savo padaro
Bebras2014 kokios puikios naujienos! thumbup.gif SVEIKINIMAI
Ryt išleistuvės...kaip atlaikyt...pavargus visai jaučiuosi,sėdžiu ir ketureilio nebegaliu išmokt..galva kaip kopūstas blush2.gif

Atlaikysim:), neabejok 4u.gif Viskas baigiasi ir tai kada nors baigsis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bites Rites @ 2015 05 28, 22:22)
Jei normaliai leistų mokytojams taisyt ir apmokėtų už tai, tai ir klaidų būtų mažiau. Dabar gi po pamokų turim lėkt taisyt už ačiū, kiek gali susikaupt? Mokytoja irgi ne robotas... Priimu tai asmeniškai, nes žinau, kokie pavargę būnam po testų taisymo...

Labai pažįstamas jausmas doh.gif doh.gif Šiemet ir man teko taisymo "džiaugsmai", kurie trukdavo iki 2-3 val nakties, kuomet kiti po trečią sapną jau būdavo susapnavę...
Mums už taisymus žadėjo pridėti 3 dienas atostogų smile.gif
Atsakyti
Mes mokykloje irgi taisėm, bet po darbo, pavargusios. Iki 2-3 nakties nereikėjo taisyti. Kol kas laisvų dienų nežadėjo.

Baigėsi pagrindiniai darbai, išlydėjom ketvirtokus, laukia susitikimas su pirmokais smile.gif
Reikia prisimint, kokios pirmosios pamokos vaikams, pirmieji susirinkimai su tėveliais... Gal turite įdėjų?
Ir dar norėjau paklausti, ar Jūs ketvirtokams duodate knygų sąrašą vasarai skaityti?
Atsakyti
Valio 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vasara thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Laisvė drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti