Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 10 tema

QUOTE(mintas @ 2018 08 06, 17:56)
Dėkui, kad informavot. Gyvenime nebūčiau pagalvojęs. Niekam metalo nerekomenduosiu.

biggrin.gif
Šiaip priprantama ir su laiku nebegirdima, bet skarda yra skarda. Pokši nors tu ką, ir žiemą, i vasarą smile.gif

-O gal tik pas mane stogdengiai kreivapirščiai, ir skarda kreiva pasitaikė?

Nežinau gal pasirinkus kitokį profilį būtų kitaip,pas mane klasikinis,sekančiam namui renkuosi kitokią dangą...
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 08 06, 16:16)
Rimtai? Ant skardinio stogo tokie "vaiduokliai" gyvena? Mano molinės čerpės visiška ramybė, jokio garso.

Tai aš ir galvoju, ar čerpės, ar prilydoma. Namas vieno aukšto, atsilaipiojau...
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2018 08 06, 20:59)
biggrin.gif 
Šiaip priprantama ir su laiku nebegirdima, bet skarda yra skarda. Pokši nors tu ką, ir žiemą, i vasarą  smile.gif 

-O gal tik pas mane stogdengiai kreivapirščiai, ir skarda kreiva pasitaikė?
Nežinau gal pasirinkus kitokį profilį būtų kitaip,pas mane klasikinis,sekančiam namui renkuosi kitokią dangą...
Papildyta:
Tai aš ir galvoju, ar čerpės, ar prilydoma. Namas vieno aukšto, atsilaipiojau...
Aš pats galvoju apie classic. Sodyboj skardinė čerpių imitacija - nesu girdėjęs jokio pokšėjimo (lyjant, žinoma, garsas gana stiprus). Galbūt meistrai perdaug priveržė medvaržčius, nepaliko laisvumo skardos vaikščiojimui? Bet namo viduje garsų turbūt nesigirdi?
Įdomu, kaip kitiems su lygios skardos stogais.
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2018 08 06, 20:59)

Žiūrint koks nuolydis. Tik keletas čerpių rūšių tinka 11 laipsnių nuolydžiui, jei neklystu. Čerpėms reikia 16 laipsnių ir statesnio stogo.
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 08 06, 22:24)
. Sodyboj skardinė čerpių imitacija - nesu girdėjęs jokio pokšėjimo (lyjant, žinoma, garsas gana stiprus).

Pokšėjimai būna kai didelis ir staigus temperarų skirtumas susidaro . Pvz į atvėsusią skardą, staiga pašviečia saulė arba kai įkaitusi skarda staigiai atvėsinėja .
Atsakyti

Žiūrint koks nuolydis. Tik keletas čerpių rūšių tinka 11 laipsnių nuolydžiui, jei neklystu. Čerpėms reikia 16 laipsnių ir statesnio stogo.

Betoninem cerpem greiciausiai 11 laipsniu nuolydis, keraminem dazniausiai buna didesni nuolydziai. Lygiom cerpem reikia dar didesniu nuolydziu... Kadangi mano stogo nuolydis buvo per mazas lygiom cerpem, teko rinktis aliumine clasic valcuojama stogo danga. Ilgaamziskumu nenusileidzia keramikai, greiciausiai net lenkia :)

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 08 07, 13:31)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cibulis" data-cid="72172002" data-time="1533627425"><div><p>Žiūrint koks nuolydis. Tik keletas čerpių rūšių tinka 11 laipsnių nuolydžiui, jei neklystu. Čerpėms reikia 16 laipsnių ir statesnio stogo.</p></div></blockquote><p>Betoninem cerpem greiciausiai 11 laipsniu nuolydis, keraminem dazniausiai buna didesni nuolydziai. Lygiom cerpem reikia dar didesniu nuolydziu... Kadangi mano stogo nuolydis buvo per mazas lygiom cerpem, teko rinktis aliumine clasic valcuojama stogo danga. Ilgaamziskumu nenusileidzia keramikai, greiciausiai net lenkia smile.gif</p>

Aliuminio skarda irgi identiškai pokši?
Atsakyti

Aliuminio skarda irgi identiškai pokši?

Gal kazkiek dusliau, bet per 40cm vatos ir 5cm PIR plokste viduje nelabai girdisi, lauke bunant girdesi. Bet kaip ir korida minejo esant staigiems temperaturu pokyciams. Na mano vienslaitis atsuktas i siaure, tai saules pagrinde daugiausiai gauna tik vasara, tai pats poksejimas jau labai retai buna.

Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2018 08 06, 21:24)
skardinė čerpių imitacija - nesu girdėjęs jokio pokšėjimo

Kyla įtarimas, kad kai skarda išbanguojama, tipo čerpių imitacija, per išlinkimus susiamortizuoja matmenų kitimai ir nebūna pokšėjimo, o kai skarda lygi, nėra kur amortizuoti, visa jėga judina sujungimus ir iš ten atsiranda pokšėjimas. Ką manot?
Atsakyti
Gal galit pasidalinti informacija kokia difuzine naudojat ?
Atsakyti
https://www.bauresta...0m-190g-m2.html
Atsakyti
QUOTE(sauliusz @ 2018 08 09, 08:47)

Aš dėjau Monier difuzinę, kuri po žiemos keliuose sujungimo vietose buvo išsisandarinus. Teko viską perklijuoti "Siga" juosta. Gaila, kad tuo metu nežinojau apie medžio plaušo plokštes. Tai stipriai geresnis dalykas už difuzinę plėvelę ir puikiai tinka A+/A++ namo statybai, nes sumažina gegnių šilumos tiltelį. Ypač jei kloti 50 mm storio, bet manau, kad pakaktų ir 25 mm. Vienintelis trūkumas - aukštesnė kaina.
Atsakyti

Priklausmai koks stogo "sumustinis", savo atveju naudojau medzio plauso plokstes ir difuzine skirta metalinem stogo dangom.

Atsakyti