Išgarinti gali garus, bėda ta, kad esant dideliam temperatūrų skirtumui, garai kondensuojasi, o vanduo jau neišgarinamas, bet kaupiasi putose ir galiausiai gali prisikaupti, kaip mano aukščiau įmestame filmuke.
Išgarinti gali garus, bėda ta, kad esant dideliam temperatūrų skirtumui, garai kondensuojasi, o vanduo jau neišgarinamas, bet kaupiasi putose ir galiausiai gali prisikaupti, kaip mano aukščiau įmestame filmuke.
ok, jeigu yra tokia praktika, naudokite paprastas. Man aplamai visos plėvelės pasirodė bergždžias darbas ir toks labai jautrus reikalas. Meistrai keičiasi, kad pažeis - faktas, klausimas ar pasakys, ar paslėps. Todėl spjovėm ir visą stogą papildomai apšiltinom PIR plokšte. Ji ten ale aliuminio popierium dažytu dengta. Praktikoje labai pasiteisino ir dėl šio sprendimo esam labai patenkinti. Ryšio trukdžiu kažkokių įpatingų nepastebėta.
Iš kitos pusės, jei slopina ryšį, reiškia saugo ir nuo aplinkos foninio triukšmo. Įdomu kas svarbiau

Papildyta:
Bet jei ji sugeria, tai ir išgarinti per stogą turėtų?

jeigu jūs sugebėsite šaltojoje/ventiliuojamoje pusėje palaikyti tokias pat sąlygas, kaip ir šiltojoje (temperatūrą, drėgmę), tai niekas ten nesikondensuos ir jokios rizikos dėl vandens kaupimosi nebus. Bet nemanau, kad ruošiatės namą šildyti iš lauko pusės.
Papildyta:
perdangai, jeigu tai nėra stogas, garo izoliacija nėra būtina.
Uždarų porų putos nėra garui laidžios, todėl ši medžiaga kaip ir savaime dirba garo barjeru. Nežinau paskutinių naujienų, bet tradiciškai jos būna gana kietos. Kyla klausimas kaip jas išlaikyti stabiliai, kad jos netrūkinėtų, ypač sąlyčio vietose su kitomis medžiagomis. Toliau pats medžio skandinimas tokiose putose kelia tam tikrų klausimų. Tokiu atveju medienai reiktų skirti labai daug dėmesio. Dar daugiau, per didelio drėgnumo medienos nerekomenduočiau niekur skandinti aplamai.
Tokios putos geriausiai atrodytų kaip atskiras vientisas sluoksnis, nieko jose neskandinant. Tuomet prašosi jau gamykliškai suformuotos plokštės iš tokio tipo putų ir teisingiausiai jas būtų naudoti virš gegnių, o ne po jomis.
reziumuokim taip: garo barjeras stogui yra būtinas, kaip ir kuo ji organizuosite - jau yra daugiau sprendimų, nei vieno tipo plėvelė.
Nors uždarų porų putos ir mažiau laidžios garui, bet pakankamai, kad negalima būtų jų laikyti garo barjeru. Jei pagal konstrukcija priklauso garo barjeras, uždarų porų PUR pakankamo lygio neužtikrins.
Šiltinsiu perdangą. ant perdangos sijų skersai dėsiu dar lentas. bendras aukštis bus 45cm. šiltinsis iki viršaus. tada turiu mintį kloti difuzinę plėvelę, pigiausią, kad vėliau galima būtų matyti, jei kur stogas prakiuro ir laša. Ar tinkamas sprendimas?
Kaip teisingai sandarinti sienos apšiltinimą ties stogo difuzine plėvele? Polistirolas pjautas palei difuzinę plėvelę, paliekant apie 1cm tarpą iki jos.
Kaip šį mazgą reiktų sandarinti? Užpūsti mažo plėtimosi putomis? Bent jau taip rekomenduoja šiltintojai. Ar pvz kokia lipnia juosta klijuoti?
putos, kaip irlipni juosta ne amžini. Koks tesingas šio mazgo sandarinimas? Stogo pakalimas bus stačiu kampu į sieną.
Stogas.png 441,17KB
1 Parsiųsta kartų
Šiltinsiu perdangą. ant perdangos sijų skersai dėsiu dar lentas. bendras aukštis bus 45cm. šiltinsis iki viršaus. tada turiu mintį kloti difuzinę plėvelę, pigiausią, kad vėliau galima būtų matyti, jei kur stogas prakiuro ir laša. Ar tinkamas sprendimas? Kaip teisingai sandarinti sienos apšiltinimą ties stogo difuzine plėvele? Polistirolas pjautas palei difuzinę plėvelę, paliekant apie 1cm tarpą iki jos. Kaip šį mazgą reiktų sandarinti? Užpūsti mažo plėtimosi putomis? Bent jau taip rekomenduoja šiltintojai. Ar pvz kokia lipnia juosta klijuoti? putos, kaip irlipni juosta ne amžini. Koks tesingas šio mazgo sandarinimas? Stogo pakalimas bus stačiu kampu į sieną.Ar verta išviso sandarinti jeigu šiltinama tik perdanga? Bet kokiu atveju tas turis turi vėdintis. Ar siltinimas bus aukščiau tos vietos?[url="https://www.supermama.lt/forumas/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=249615"]Stogas.png[/url]

Aš tos pačios nuomonės kaip ir vaikis, nematau prasmės sandarinimui, nes jei virš apšiltinimo difuzinė plėvelė, neišpūs vėjas šilumos, o ten esant oro patekimui, oras labai greitai pasikeis, ir vasarą ten per karšta nebus, tad net apie kompresijos nuėmimą nereikės net galvoti.
Iš kitos pusės, man tas nesandarumas nepatiktų dėl visokių gyvių prilindimo galimybės. Nuo paukščių patekimo tenai gal ir apsisaugosi, bet nuo kokių širšių jau būtų sunkiau, o ir pelės pro ten manau galės pralysti, o nuo stogo į patalpų vidų patekimas bus jau paprastesnis.
Aš tos pačios nuomonės kaip ir vaikis, nematau prasmės sandarinimui, nes jei virš apšiltinimo difuzinė plėvelė, neišpūs vėjas šilumos, o ten esant oro patekimui, oras labai greitai pasikeis, ir vasarą ten per karšta nebus, tad net apie kompresijos nuėmimą nereikės net galvoti.
Iš kitos pusės, man tas nesandarumas nepatiktų dėl visokių gyvių prilindimo galimybės. Nuo paukščių patekimo tenai gal ir apsisaugosi, bet nuo kokių širšių jau būtų sunkiau, o ir pelės pro ten manau galės pralysti, o nuo stogo į patalpų vidų patekimas bus jau paprastesnis.
Pelės ir pro lipnia juosta pralys jeigu labai norės . Galima būtų dėti labai smulku plieno tinkliuka, tik va su tvirtinimu būtų sudėtingiau.