Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 10 tema

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 24, 15:19)
Gera diena,
Reikia kraigo ventiliacinės juostos, bet problema ją nusipirkt po darbų, į pardes nespėju..., o internetu velnias žino ar spės atkeliaut...
Gal kas pasakys ar Seniuose https://www.senukai....7jy?page_per=48 parduodamos prastos...? ir šiaip ar geriau metalinė ar "brezentinė/medžiaginė"..? metalinė (pvz. https://www.senukai....roll-metal/36jp ), man nesuprantančiam atrodo ilgaamžiškesnė biggrin.gif dėl oro pralaidumo nežinau ar geresnė...
p.s. šitos juostos tvirtinimą numatęs tais pačiais varžtukais kur ir skarda prisukta, bus ramu, kad neatsiklijuos ta juosta smile.gif
Dėkui.

metalizuota skirta labiau nešildomam stogui, po kuriuo nebus vatos, ar dar geriau sandarinimui apie kaminus, mes stogui rinkomės kviepojančią kraigo juostą su lipniais kraštais (kaip Jūsų nuorodoje) ir ant viršaus dar dejosi papildomai skarda, tokiu būdų manau stogas pilnai vėdinasi ir nesikaupia kondensatas.
Atsakyti
Gal galit pasakyti koks reikalaujamas ar rekomenduotinas tarpas kraige tarp viršutinių grebėstų ir skardos lakštų viršūnių..?
Ir dar kokį tarpą daryti tarp pirmojo ir antrojo laštakio..? (čia labai plataus tarpo faktas neišeis padaryt, kad nuo antro laštakio vanduo nelėktų iš latako... ir kad paukščiau neįlįstų...)
Kadangi stogas pakankamai plokščias (12-13 laipsnių) skardos pardavėjai siūlė nepagailėti tašelio aukščio, kad būtų geresnė ventiliacija. Tašelį dėjau 5cm aukščio. Tačiau kaip suprantu turi būti ir pakankamas "pasiurbimas" apačioj ir "išmetimas" viršuj...
Dėkui už nuomones ir patarimus.
p.s. ventiliacinių kaminėlių nebus.
Pjūvis:
http://www.part.lt/i...0126d8e9787.png
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 25 lapkričio 2016 - 18:44
Nelabai suprantu, kame problema, kad stogdengiai vietij pagal situacija ir skardos profilio ilgi negali issprest ?
Tai skardinio kraigo nebus ?

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 25, 17:43)
Gal galit pasakyti koks reikalaujamas ar rekomenduotinas tarpas kraige tarp viršutinių grebėstų ir skardos lakštų viršūnių..?
Ir dar kokį tarpą daryti tarp pirmojo ir antrojo laštakio..? (čia labai plataus tarpo faktas neišeis padaryt, kad nuo antro laštakio vanduo nelėktų iš latako... ir kad paukščiau neįlįstų...)
Kadangi stogas pakankamai plokščias (12-13 laipsnių) skardos pardavėjai siūlė nepagailėti tašelio aukščio, kad būtų geresnė ventiliacija. Tašelį dėjau 5cm aukščio. Tačiau kaip suprantu turi būti ir pakankamas "pasiurbimas" apačioj ir "išmetimas" viršuj...
Dėkui už nuomones ir patarimus.
p.s. ventiliacinių kaminėlių nebus.
Pjūvis:
http://www.part.lt/i...0126d8e9787.png

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 25, 20:12)
Nelabai suprantu, kame problema, kad stogdengiai vietij pagal situacija ir skardos profilio ilgi negali issprest ?
Tai skardinio kraigo nebus ?

Bus bus tas skardinis kraigas... Stogdengiai man rods jau chaltūros padarė, dėl to ir klausinėju...
Atsakyti
Tai kame chaltura irariama ?
Mano skarda kraige praktiškai liečias. Jokiu juostu. Difuzine apgaubia krauga. Tašeliai pagal čerpe...

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 25, 18:22)
Bus bus tas skardinis kraigas... Stogdengiai man rods jau chaltūros padarė, dėl to ir klausinėju...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 25, 21:51)
Tai kame chaltura irariama ?
Mano skarda kraige praktiškai liečias. Jokiu juostu. Difuzine apgaubia krauga. Tašeliai pagal čerpe...

Tai pala, tai kaip tada pas tave skarda vėdinas...? jei oras iš apačios įeina tai turi viršuj išeit... ar tipo tų milimetrinių plyšių skaitai užtenka..?
Chaltūra vat tame, kad situacija kaip pas patį beveik...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 25 lapkričio 2016 - 20:57
Tai ne mm ten gaunas, o cm, 2-3. Profilis tai kreivas...

Mano pastoge šalta, plius mediniai frontonai..vedinasi gerai

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 25, 19:56)
Tai pala, tai kaip tada pas tave skarda vėdinas...? jei oras iš apačios įeina tai turi viršuj išeit... ar tipo tų milimetrinių plyšių skaitai užtenka..?
Chaltūra vat tame, kad situacija kaip pas patį beveik...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 25, 22:03)
Tai ne mm ten gaunas, o cm, 2-3. Profilis tai kreivas...

Mano pastoge šalta, plius mediniai frontonai..vedinasi gerai

Pas mane ir šalta pastogė... jo bet nelogiška biškiuka, kam tada tas 5cm tašelio aukštis jei ties kraigu viršutiniai grebėstai beveik liečiasi, o "vėdinimas" vyksta tik per profilio kreivumą... mano atveju gaunas, kad kas 19cm (profilio bangos plotis) vėdinimas vyksta tik per 5kv.cm.. nuo vienos šlaito pusės...
p.s. kuri čia dalis frontonas skaitosi.. ? rolleyes.gif skliauto siena..?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo funtikas2999: 25 lapkričio 2016 - 21:13
Nu nzn, bet diena užlipus, plyšiai šviečia kaip reikiant. Vedinimui pakanka, kamineliu irgi nėr.
Frontonas- joo 😉

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 25, 20:10)
Pas mane ir šalta pastogė... jo bet nelogiška biškiuka, kam tada tas 5cm tašelio aukštis jei ties kraigu viršutiniai grebėstai beveik liečiasi, o "vėdinimas" vyksta tik per profilio kreivumą... mano atveju gaunas, kad kas 19cm (profilio bangos plotis) vėdinimas vyksta tik per 5kv.cm.. nuo vienos šlaito pusės...
p.s. kuri čia dalis frontonas skaitosi.. ?  rolleyes.gif skliauto siena..?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 25, 22:32)
Nu nzn, bet diena užlipus, plyšiai šviečia kaip reikiant. Vedinimui pakanka, kamineliu irgi nėr.
Frontonas- joo 😉

Plyšiai frontono šviečia.. ? biggrin.gif jei ne frontono, įdomu kaip te gali šviest dar jei skardinis kraigas uždėtas...
Atsakyti

Pro profilio nelygumus 😆. Kraiga prisukus irgi plyšiai gaunasi

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 11 25, 20:45)
Plyšiai frontono šviečia.. ? biggrin.gif jei ne frontono, įdomu kaip te gali šviest dar jei skardinis kraigas uždėtas...

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 11 25, 23:00)
Pro profilio nelygumus 😆. Kraiga prisukus irgi plyšiai gaunasi

Nu jo... toks stogo "kvėpavimas" per plyšius man čia panašiau į žmogaus kvėpavimą per šiaudelį... biggrin.gif
Atsakyti