Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž / 10 tema

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 09 22, 10:34)
Kas šiais laikais tiesiama po murlotais ir kt. medinėm konstrukcijom besiliečiančiom su mūru...?
Ruberoidas kaip ir senai senai...?  smile.gif

Naudojau Mida stogo dangą 4-5mm. Rulonus supjausčiau juostomis.
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2016 09 24, 11:33)
Naudojau Mida stogo dangą 4-5mm. Rulonus supjausčiau juostomis.

Supjaustėt ir tiesiog paklojot ar ir lydėt...?
Žiū ne mažai kas Mida naudoja, nžn kuom ji ypatinga, bet jei ji šiuolaikiška ir tipo už ruberoidą geriau (nors priežasčių kol kas negirdėjau... smile.gif ) tai tebūnie ir aš prie bandos, nes Senių čekį turiu, tai bus dėl ko išleist biggrin.gif
p.s. dar po apačia padėsiu ir pamatinės plėvelės, nes vistiek daug likę, manau nepamaišys...
Atsakyti
Labas, pasidalinkite kiek mokate uz lietaus sistemos montavima darbus,??
Atsakyti
Stogas bus be pakalimų, t.y. ant lentos gegnės (25cm aukščio, sudėtos kas 120cm) gale suksis skarda:
http://www.part.lt/i...029035f6392.png
Patarkit prašau ką sukti prie gegnės galo, kad vėliau ta prikalta skarda neišsibanguotų..?
Stogdengiai pataria OSB4 22-25mm storio ir ~20cm aukščio... medžio nerekomenduoja, nes tipo negali būti tikras ant kiek jis sausas ir per didelį atstumą ar nesusikraipys...
Kitas dalykas nuo paskutinės gegnės iki sienos krašto, tuo pačiu ir lietvamzdžio galo, 50-70cm, tai irgi reik kad laikytų be atramos... atramos tarkim į sieną manau ir negalimos, kadangi šiltintojai prakeiks, nes negali normaliai sukelti polistirolo iki difuzinės plėvelės...
Dėkui
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 09 24, 15:08)
Supjaustėt ir tiesiog paklojot ar ir lydėt...?
Žiū ne mažai kas Mida naudoja, nžn kuom ji ypatinga, bet jei ji šiuolaikiška ir tipo už ruberoidą geriau (nors priežasčių kol kas negirdėjau... smile.gif ) tai tebūnie ir aš prie bandos, nes Senių čekį turiu, tai bus dėl ko išleist  biggrin.gif
p.s. dar po apačia padėsiu ir pamatinės plėvelės, nes vistiek daug likę, manau nepamaišys...

Tiesiog klojau. o vietomis kompensuoti kiek nelygų betonavimą - skiedinys. Mida su akmenukais.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 10 13, 22:14)
Stogas bus be pakalimų, t.y. ant lentos gegnės (25cm aukščio, sudėtos kas 120cm) gale suksis skarda:
http://www.part.lt/i...029035f6392.png
Patarkit prašau ką sukti prie gegnės galo, kad vėliau ta prikalta skarda neišsibanguotų..?
Stogdengiai pataria OSB4 22-25mm storio ir ~20cm aukščio... medžio nerekomenduoja, nes tipo negali būti tikras ant kiek jis sausas ir per didelį atstumą ar nesusikraipys...
Kitas dalykas nuo paskutinės gegnės iki sienos krašto, tuo pačiu ir lietvamzdžio galo, 50-70cm, tai irgi reik kad laikytų be atramos... atramos tarkim į sieną manau ir negalimos, kadangi šiltintojai prakeiks, nes negali normaliai sukelti polistirolo iki difuzinės plėvelės...
Dėkui

kas 1,20 gegnės? kas lėmė tokį pasirinkimą, pas tėvuką tokios buvo, tai šią vasarą keičiant stogą buvo sutankintos. Manau tikrai geriau naudoti 20x5 ir dėti kas 60 cm.
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 10 14, 19:18)
kas 1,20 gegnės? kas lėmė tokį pasirinkimą, pas tėvuką tokios buvo, tai šią vasarą keičiant stogą buvo sutankintos. Manau tikrai geriau naudoti 20x5 ir dėti kas 60 cm.

Konstruktoriaus buvo paskaičiuotos 5x15, bet po diskusijų SM , kad geriau apšiltinti murlotą, padidinau gegnes iki 5x25.
Konstrukciškai apskaičiuota, apkrovas laikys ir kas 120cm gegnės.
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 10 14, 22:04)
Konstruktoriaus buvo paskaičiuotos 5x15, bet po diskusijų SM , kad geriau apšiltinti murlotą, padidinau gegnes iki 5x25.
Konstrukciškai apskaičiuota, apkrovas laikys ir kas 120cm gegnės.

Drįščiau abejoti Jūsų architekto kompetencija, 5x15 ir kas 1,2 metro čia nebent ūkiniui ir itin lengvam stogui, o ne gyvenamam namui. Klausimas kaip kitus mazgus apskaičiavęs.
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2016 10 16, 22:26)
Drįščiau abejoti Jūsų architekto kompetencija, 5x15 ir kas 1,2 metro čia nebent ūkiniui ir itin lengvam stogui, o ne gyvenamam namui. Klausimas kaip kitus mazgus apskaičiavęs.

Ne architekto, o konstruktoriaus tongue.gif
Nėr taip, kad gegnės ir daugiau nieko... Kažkada buvau įmetęs, pakartotinai įmetu gegnių/perdangos sijų surišimo vaizdą...:
http://www.part.lt/i...40fa58b1307.png
p.s. aš neabejoju virš 40 metų teorinę ir praktinę veiklą vykdančiu konstruktorium smile.gif
Atsakyti
QUOTE(funtikas2999 @ 2016 10 17, 08:08)
Ne architekto, o konstruktoriaus  tongue.gif
Nėr taip, kad gegnės ir daugiau nieko... Kažkada buvau įmetęs, pakartotinai įmetu gegnių/perdangos sijų surišimo vaizdą...:
p.s. aš neabejoju virš 40 metų teorinę ir praktinę veiklą vykdančiu konstruktorium smile.gif

"rimtas konstruktorius" jei net kompo nesidarbuoja....spėju vadovaujasi taktika stačiau taip 40 metų, niekas nesugriuvo. Šiltalo turbūt irgi paskaičiavęs 10 cm sienose ir 20 cm stoge? Juk visi taip daro užteks.
Atsakyti
Tai cia jau visa santvara gaunasi smile.gif
Butu kas 60 cm- nereiktu visu situ statramsciu montuot, laisva palepe ir t.t.

Šiltinsis perdanga?

QUOTE(funtikas2999 @ 2016 10 17, 06:08)
Ne architekto, o konstruktoriaus  tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2016 10 17, 08:15)
Tai cia jau visa santvara gaunasi smile.gif
Butu kas 60 cm- nereiktu visu situ statramsciu montuot, laisva palepe ir t.t.
Šiltinsis perdanga?

Taip, šiltinsis perdanga, tuščia palėpė nereikalinga, nieko joje nebus, tiksliau tik vatą sudėt būtų patogiau jei nebūtų tų statinių... Statiniai manau yra geriau nei sutankinimas, nes pas mane ir gegnės ir dalis perdangos sijų durtinės...
Čia gaunasi, kad "santvara" tvirtinama prie santvaros S-1 biggrin.gif o tik dalis "santvaros" tvirtinama prie sienos...
QUOTE(tylaa @ 2016 10 17, 08:12)
"rimtas konstruktorius" jei net kompo nesidarbuoja....
Super kriterijus pas tamsta rimtumui nustatyti... smile.gif

Atsakyti