QUOTE(bytte @ 2015 06 09, 16:53)
nea, nepainiok žmogaus
Pagal šiltumą geltona=raudona*
, tai violetinėms žiūrim ar raudonos daugiau, žalioms - ar geltonos... o jos pačios kaip ir neutralios labiau, bet taip neutraliai šiltos. O va jai oranžinės - tai jau šilta ir šilčiau nebūna. Jai yra oranžinės spalvos - visad spalva šilta, kokiai mėlynai primaišius oranžinę gausim purviną šiltą spalvą, kaip ir žaliai - tokią čiut su chaki atspalviu. Nu kažkaip taip...
Mėlyna tai taip savotiškai... būna traktuoja mėlyna šalta su geltona, būna su raudona... va ta pavasarių rugegelių mėlyna skaitosi šilta, o turi lašą raudonos, o karališka mėlyna skaitosi šalta - o turi laša geltonos... o tokia mėlyna link žydros (kur jau ne toks lašas kad nesimato jog jis išvis yra) - jau šilta...
aš šitaip sakyčiau - abiems ne, man jos abi per "sunkios" tam pakabukui... kokia čia vasara ir žiema?
Contrasting Resplendent Summer ir Contrasting Dynamic Winter.
*Spalvinio rato raudoną laikyčiau neutralia. Daugiau į oranžinę aišku bus šilta.
Mano paletėje šiltų spalvų pagal nutylėjimą būti negali, kaip ne kaip - žiema. O raudona iš spalvinio rato - yra. Ir manęs nebaisina.
Dėl violetinės - tarkim mano atveju tokia "šiluma" nelabai veikia - kai daug raudonos, violetinė man irgi gera. Vadinasi nelabai ji šilta gaunasi? Bet neduok Viešpatie į tą "šiltą" įmest geltonos - atmesiu iš karto.
Analogiškai su ciklamenu - turiu siūlus, kurie jau mėtosi ilgą laiką, niekaip negalėjau suprasti, kas yra ne taip. Prie ciklameninės pridėta geltonos... Šilta. Ir dar truputis pilkos. Žodžiu - tragedija. Ciklameninis ruduo gaunasi
Aš sutinku, kad pagal tradicinį spalvų traktavimą raudona yra šilta. Bet turiu įtarimų, jog spalvinėje teorijoje gali būt kiek kitaip. Sprendžiant bent jau pagal tai, kas ant manęs veikia, kas neveikia.
Dėl pakabuko - pakabuko lengvumas manyčiau atsiranda dėl faktūros, ne dėl spalvų.