Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas, 19 tema

QUOTE(Dilukai @ 2015 06 09, 14:56)
ale iš tų žalių matosi, kad žiema rimtai už vasarą šiltesnė bigsmile.gif

O aš vis dar neskiriu šiltumo- šaltumo. Pradedu po truputį atskirti, kur švari spalva, tiksliau labiau matosi, kad spalva švari, kad purvina, ne visada suprantu.
Atsakyti
QUOTE(akoya_lt @ 2015 06 09, 16:15)
O aš vis dar neskiriu šiltumo- šaltumo. Pradedu po truputį atskirti, kur švari spalva, tiksliau labiau matosi, kad spalva švari, kad purvina, ne visada suprantu.

Jei grubiai - kuo daugiau spalvoje geltonos ar geltonos išvestinių, tuo šilčiau. Geltonos nėra - spalva šalta. (pačiai geltonai spalvai aišku šis metodas negalioja smile.gif )
QUOTE(bytte @ 2015 06 09, 14:52)
Pakabukas žiemos spalvose (T - true winter, B - bright):
user posted image

Akurat - neiškrenta.
https://s.mail.ru/2Y.....ara ziema.jpg
o šitaip palikčiau vasarai.

Dėl rašto - bent aš negaliu dėvėt sulietų spalvų. Man nerealiai patinka dažymas batika, patinka akvarelinis dažymas, tačiau ant manęs atrodo prastai...
Čia gal vėl prasideda linijos?

Čia gal dabar? mano pastebėjimu banguoja spalvų pasiūla... buvo ilga laiką žieminės tamsiosios bei vasarų irgi tokios tamsesnės karaliavo prekystaliuose, paskui tokios niūrios rudeninės kelis metus, dabar kelinti metai, ypač vasaromis, užverčia pavasarinių ryškių spalvų rūbais.

Dabar... Anksčiau aš dar negaudžiau taip ryškiai sau netinkamų spalvų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 06 09, 16:35)
Jei grubiai - kuo daugiau spalvoje geltonos ar geltonos išvestinių, tuo šilčiau.

nea, nepainiok žmogaus schmoll.gif Pagal šiltumą geltona=raudona, tai violetinėms žiūrim ar raudonos daugiau, žalioms - ar geltonos... o jos pačios kaip ir neutralios labiau, bet taip neutraliai šiltos. O va jai oranžinės - tai jau šilta ir šilčiau nebūna. Jai yra oranžinės spalvos - visad spalva šilta, kokiai mėlynai primaišius oranžinę gausim purviną šiltą spalvą, kaip ir žaliai - tokią čiut su chaki atspalviu. Nu kažkaip taip...

Mėlyna tai taip savotiškai... būna traktuoja mėlyna šalta su geltona, būna su raudona... va ta pavasarių rugegelių mėlyna skaitosi šilta, o turi lašą raudonos, o karališka mėlyna skaitosi šalta - o turi laša geltonos... o tokia mėlyna link žydros (kur jau ne toks lašas kad nesimato jog jis išvis yra) - jau šilta...

aš šitaip sakyčiau - abiems ne, man jos abi per "sunkios" tam pakabukui... kokia čia vasara ir žiema?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bytte: 09 birželio 2015 - 15:55
QUOTE(bytte @ 2015 06 09, 16:53)
nea, nepainiok žmogaus schmoll.gif Pagal šiltumą geltona=raudona*
, tai violetinėms žiūrim ar raudonos daugiau, žalioms - ar geltonos... o jos pačios kaip ir neutralios labiau, bet taip neutraliai šiltos. O va jai oranžinės - tai jau šilta ir šilčiau nebūna. Jai yra oranžinės spalvos - visad spalva šilta, kokiai mėlynai primaišius oranžinę gausim purviną šiltą spalvą, kaip ir žaliai - tokią čiut su chaki atspalviu. Nu kažkaip taip...

Mėlyna tai taip savotiškai... būna traktuoja mėlyna šalta su geltona, būna su raudona... va ta pavasarių rugegelių mėlyna skaitosi šilta, o turi lašą raudonos, o karališka mėlyna skaitosi šalta - o turi laša geltonos... o tokia mėlyna link žydros (kur jau ne toks lašas kad nesimato jog jis išvis yra) - jau šilta...

aš šitaip sakyčiau - abiems ne, man jos abi per "sunkios" tam pakabukui... kokia čia vasara ir žiema?

Contrasting Resplendent Summer ir Contrasting Dynamic Winter.

*Spalvinio rato raudoną laikyčiau neutralia. Daugiau į oranžinę aišku bus šilta.
Mano paletėje šiltų spalvų pagal nutylėjimą būti negali, kaip ne kaip - žiema. O raudona iš spalvinio rato - yra. Ir manęs nebaisina.

Dėl violetinės - tarkim mano atveju tokia "šiluma" nelabai veikia - kai daug raudonos, violetinė man irgi gera. Vadinasi nelabai ji šilta gaunasi? Bet neduok Viešpatie į tą "šiltą" įmest geltonos - atmesiu iš karto.
Analogiškai su ciklamenu - turiu siūlus, kurie jau mėtosi ilgą laiką, niekaip negalėjau suprasti, kas yra ne taip. Prie ciklameninės pridėta geltonos... Šilta. Ir dar truputis pilkos. Žodžiu - tragedija. Ciklameninis ruduo gaunasi lotuliukas.gif

Aš sutinku, kad pagal tradicinį spalvų traktavimą raudona yra šilta. Bet turiu įtarimų, jog spalvinėje teorijoje gali būt kiek kitaip. Sprendžiant bent jau pagal tai, kas ant manęs veikia, kas neveikia.

Dėl pakabuko - pakabuko lengvumas manyčiau atsiranda dėl faktūros, ne dėl spalvų.

Atsakyti
Juk geltona irgi yra biggrin.gif . Pagal "tapybinę teoriją", ne tą kur suskirstytos spalvos pagal hue, o tokią kurią mums dailioškėj "aiškino" - geltona šaltesnė, nei raudona... nes raudoną mes suvokiam kaip karštą kažką, o geltoną labiau kaip šviečiantčią.
Pagal sezonus žiūrint kiek žinau - geltona yra pavasarių spalva, o rudenių - oranžinė... tai gal raudona - žiemų... nes žinau kad kai spėja (ne BFAS) žiema ar vasara būtent žiūri ar raudona tinka (paprasta, nei link oranžinės, nei link violetinės). Vasaroms belieka mėlyna... ale jų su mėlyna netestina, testina su violetine... bet tikrai faktas, kad pas vasaras turi būti visos spalvos su lašeliu mėlynos - net ir geltona, nors ir mėlynų variantų nė kiek ne mažiau nei pas kitus.

...šiaip slidus reikalas visgi čia. Kaip sakiau pavasarių mėlyna yra su lašeliu raudonos, o va žiemų vos ne testine laikoma karališka mėlyna su lašeliu geltonos.
Papildyta:
QUOTE(prek @ 2015 06 09, 17:20)
Contrasting Resplendent Summer ir Contrasting Dynamic Winter.

Ai tada aišku kodėl tokia "sunki" palyginus su vasarų 12-likos tipų palete... Mano akimis Contrasting Resplendent Summer tokia apibūdinant pablukus DW paletė, turi savy tokio rudens šiltumo ir gilumo.

netyčia dar radau savo žalias... ir čia ne vasarų...
Atsakyti
dar apie žalią, kurios ieškojau... bet ai jau nebenoriu smile.gif
įsižiūrėjus paletės iš kairės į dešinę: pavasario, pavasario, žiemos, žiemos, vasaro.

Atsakyti
pavasariams... rašo Color Me Beautiful Spring Palette, bet man ana kažkaip link true spring tempia blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 06 09, 19:50)
pavasariams... rašo Color Me Beautiful Spring Palette, bet man ana kažkaip link true spring tempia blush2.gif

http://www.kauneusho...tilapina13k.png
Ar šita? Nes tiesiogiai man neatidaro.
Smarkiai vėsi sakyčiau.

Dėl Tavo ieškomos žalios (kur su paletėmis) - galim kartu ieškot. Beviltiška gi... Tokių spalvų beveik nėra pardavime.

Dėl Contrasting Resplendent Summer - aš kažkaip toje paletėje iš pradžių matau neženklų murzinumą (.t.y tai pirmas dalykas, kurį iš karto fiksuoju), kuris neleidžia paletei tapti žiemine.

Dėl žalių, kur rašai, jog radai savas - kalbi apie siūlus ar apie pačią paletę? Kuri spalva? smile.gif

O dėl raudonos spalvos - mane matyt spalvinių tipų teorijos sugadino, į raudoną (aišku ne pomidorinę, o iš spalvinio rato) aš automatiškai reaguoju kaip į neutralią spalvą. Ir geltoną suvokiu kaip smarkiai šiltesnę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prek: 09 birželio 2015 - 19:11
keliu dar kartą
user posted image

šita, kaip supratau - vasarų...

Kalbėjau apie siūlus blush2.gif

Aš ieškau žalios ne tiek parduotuvėse, kiek paletėse, nes tai tokia kaip kertinė spalva, kuri nėra kad būtų ir ten ir ten, kaip PVZ ta tamsi žalia, kai iš esmės spalva skiriasi ne žymiai ir yra daugelyje palečių.
Atsakyti

Čia gal dabar? mano pastebėjimu banguoja spalvų pasiūla... buvo ilga laiką žieminės tamsiosios bei vasarų irgi tokios tamsesnės karaliavo prekystaliuose, paskui tokios niūrios rudeninės kelis metus, dabar kelinti metai, ypač vasaromis, užverčia pavasarinių ryškių spalvų rūbais. Ten kažkaip psichologai sieja su ekonominio pagerėjimo viltim tokią ryškių rūbų paklausą, atitinkamai ir pasiūlą taip pat biggrin.gif ...

man tai atrodo, kad tam tikriems stiliiams ar drabuziu tipui budingos tam tikros spalvos.
PVz man SA nesunku rasti vilnoni megztuka, tokiu daznai buna SA spalvu. Trenchcoatu reikiamos spalvos taip pat netruiksta (cia kita beda, ilgio truksta ). Bet pvz piestukini sijona ar suknele paprasta prigludusia, kur rusai vadina "futliar" uzsimusk nerasi. O safario tipo sukneliu pilna SA spalvu, turbut kitokiu net nebuna...
Atsakyti
radau testą pagal Kibbe... kas norit

O batika skaitosi tik naturalams tinka pagal kibbe...

Papildyta:
QUOTE(rytojryta @ 2015 06 10, 09:46)
man tai atrodo, kad tam tikriems stiliiams ar drabuziu tipui budingos tam tikros spalvos.
PVz man SA nesunku rasti vilnoni megztuka, tokiu daznai buna SA spalvu. Trenchcoatu reikiamos spalvos taip pat netruiksta (cia kita beda, ilgio truksta ). Bet pvz piestukini sijona ar suknele  paprasta prigludusia, kur rusai vadina "futliar" uzsimusk nerasi. O safario tipo sukneliu pilna SA spalvu, turbut kitokiu net nebuna...

Esu turėjus safario tipo taupe suknelę, be to WS spalvų tikrai būna... manau ir kt. rudenių... paskui camel - kuri iš esmės pavasarinė gi spalva. Bet tikrai sudėtinga safari suknelę šaltų spalvų rast.
Pieštukinį reiktų ieškot iš tos paletės kur ten bizniui ar dres kodui... Kažką panašiai kaip vyrui švarką - manau sudėtinga rast būtų tinkamos rudos spalvos, bet iš mėlynų SA serijos tikrai galim.
Vilnoniai megztukai man kažkaip dažniausiai į akis DA spalvų papuola smile.gif, o trenchcoatu - visokių... kažkaip be problemų su spalva... bet su kitkuo problema... gal dėl to lotuliukas.gif .
Atsakyti
user posted image
Atsakyti