Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas, 19 tema

QUOTE(bytte @ 2015 06 08, 16:03)
Kieno pakabukas:
user posted image

Manau vasarai būtų pats tas.

QUOTE(bytte @ 2015 06 05, 14:09)
su linijom ... man tinkantis spalvinis išdėstymas (kažkaip yra lyg kontrastas, bet aktyvesnė spalva - iškart plona, ir jis prigesinamas su artima tarpine spalva)
user posted image

tas pats galioja ir kitiems raštams, pvz languota (dėta languota kepurė irgi tokia buvo):
user posted image

o va taip jau netinka (gali būt kad linijos nelabai išreikštos)
user posted image

Spėju, kad trečiame kontrasto mažai. Terlionė tokia gaunasi.
O gal lemia ir tai, kad nors ir neryškūs, susidaro tokie sunkūs kvadratai. Irgi neimčiau.
Pirmą antrą matuočiau, velniai žino, ar gerai būtų. Antrame deriny manau net ir spalvas ištempčiau kontrastas "išveš" (puošt aišku nepuoštų, bet ir neužmuštų). Su raštais kol kas neatsirinkau, reiktų padirbėt.

Žinau, kad man tinka geometrija, spalviniai blokai, žinau, kad netinka vienspalviai ar vien gretimų spalvų deriniai - būtinas kontrastas. Bet ar tai priklauso prie spalvinio tipo, ar prie linijų - bala žino. Manau kad prie spalvinio tipo irgi priklauso - nes kuo daugiau viskas išskydę, tuo murziniau, o murzina - blogai.

QUOTE(Noa @ 2015 06 06, 11:58)
Aš tai tik pasakysiu, kad čia neteisingas pats pagrindas biggrin.gif Nes negalima vertinti žmogaus spalvos pagal tai, ką jis PATS MANO, kad jam tinka smile.gif

Mano praktika rodo ką kita. Damos iš visų spalvų drabužių rinkosi plius-minus sau tinkamas spalvas (tarkim mažai kontrastinės ponios negriebė aktyvių, kontrastinių spalvų, ir nežiūrinėjo absoliučiai ne savo spalvinio tipo spalvų). Per testavimąsi (čia jau visai kita istorija) buvo įdomu stebėt - ponia save laiko visai kitu spalviniu tipu, nei kad ji yra, o iš krepšio peržiūrai traukia savo spalvinio tipo daiktus. lotuliukas.gif Viena save jau buvo teisingai priskyrusi, tai savaime aišku, kad krepšy buvo teisingos spalvos.
Mano išvada būtų - aišku klaidas visi daro, bet manau vis vien dauguma (jei ne visai aklos arba nėra itin jautrios mados ar aplinkos įtakai) daugiau ar mažiau pasirenka sau tinkamas spalvas.

QUOTE(bytte @ 2015 06 08, 00:19)
Š o ne švarumas pas cool summer... man viena iš pilkiausių palečių, daugiau pilkiau nėr kur.
user posted image

Baltos - daug. O kad būtų daug pilkos - nesakyčiau....
Man irgi cool summer iš vasarų kaip ir švariausia. Jei ne baltumas, daugumą spalvų prigriebčiau sau.

QUOTE(bytte @ 2015 06 08, 09:50)
Taip kad jai marsala nepadaro iš žmogaus ligonio - tai žiemas užmirštam!

į dešimtuką lotuliukas.gif

QUOTE(Noa @ 2015 06 08, 11:07)
Skaičiau kažkur, kad ją gali kiekvienas prisiderint, nes žmogaus kūno spalva - gleivinės ar kažko, ką pamatytum tik pilvą prapjovus, na bet vis viena biggrin.gif

Melavo. Dėl gleivinės ar pilvo aišku nežinau, o apie tinkamumą tai melavo. Nebent patraukus nuo veido kažkur arčiau užpakalinės dalies...Bet kam iš viso tokie murzini plėmai?
Priderint tai daug ką galima... Bet labai jau vienkartinis daiktas bus, neįsipaišantis į bendrą garderobą.

Ir dar klausimas - marsala yra raudonos spalvos išvestinė. Jei kosmetika bus tarkim mano, tai ta marsala ant manęs (kad ir palei užpakalį) bus klaikus murzinas plėmas. Jei aš prie tos marsalos ir lūpdažį priderinsiu - helouvine galiu pretenduot į pagrindinį prizą lotuliukas.gif

Kad įmanoma įpiešt į garderobą kokią kitą spalvą - sutinku, bet netinkamą raudoną... Man kažkaip galai nesusieina.

QUOTE(Noa @ 2015 06 08, 11:07)
Ir nors visi rėkia, kad čia baisiai spalva numbervan - bet kad nesimato jos vartojant taip jau plačiai.

Na moteriškos kaip ne kaip akis turi. Ir kaip suprantu, Lietuvoje vienas iš populiaresnių spalvinių tipų yra pavasaris, kurį šitokia makaliūzė pavers šiukšlyno gyventoja - kas jau čia taip norės? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 06 05, 14:42)
dar... va taip pamarginta tinka:

user posted image

o taip sau sau, būana ir geriau:
user posted image

šitaip jau visai nebetinka:
user posted image

Dar dėl šitų - pirma gerai kontrastu, blogai linijomis - čia jau iš mano varpinės žiūrint. Antros neimčiau - dėl ko nežinau. Gal linijos... Trečia - tragedija pagal visus parametrus.
Rašei, kad svarbu fonas. O jei antrame pavyzdy fono ir kvietkų spalvas sumainyt vietomis - t.y. mėlynas fonas, balti kvietkai - būtų geriau ar blogiau nei kad dabar yra?
Dėl žirniukų irgi būtų įdomu pasigilinti. Aš sau imčiau didelius žirnius - tamsiame fone. Bet čia tikrai turbūt greičiau linijos. Iš kitos pusės visai maži žirniukai sumurzina daiktą - čia jau nebe linijos?

Sėdžiu ir galvoju, kad man ko gero visi žirniai nebūtų gerai - norisi kampų. Va čia jau tikrai prasideda linijos smile.gif
Atsakyti
Nežinau, aš visad mėgstu tamsų foną, šviesų raštą, bet čia gali būti dėl patikimo tamsių spalvų. Tiesa jai lygint - gryna balta žymiai labiau prastina vaizdelį, nei juoda.

Jai žirneliai retai, net ir maži nelabai sumurzina, ale kur tokią coliukę rast, kad toks raštas tiktų?

sumečiau visas vasaras pagrindinėm spalvom (nu maždaug kažkas iš švariausių/ryškiausių ir kažką iš tamsiausių), apačioje dar pridėjau palyginimui geltoną ir žydrą (iš palečių tik išgryninau) +balta, +pilka ir plius juoda... gaunasi pure tinted, toned, shaded spalvos...
user posted image
Papildyta:
bėja ta trečia gelėta spalviškai - man irgi tragedija.
Atsakyti
raštai pagal Kibbe:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 06 08, 20:10)
Nežinau, aš visad mėgstu tamsų foną, šviesų raštą, bet čia gali būti dėl patikimo tamsių spalvų. Tiesa jai lygint - gryna balta žymiai labiau prastina vaizdelį, nei juoda.

Jai žirneliai retai, net ir maži nelabai sumurzina, ale kur tokią coliukę rast, kad toks raštas tiktų?

sumečiau visas vasaras pagrindinėm spalvom (nu maždaug kažkas iš švariausių/ryškiausių ir kažką iš tamsiausių), apačioje dar pridėjau palyginimui geltoną ir žydrą (iš palečių tik išgryninau) +balta, +pilka ir plius juoda... gaunasi pure tinted, toned, shaded spalvos...
user posted image

Aš vėl iš savos varpinės smile.gif
Esu išsimėginus visas alyvines (trečias stulpelis). Pirmos-antros eilutės alyvinės aiškiai matosi kad ne mano - pilkėju. Trečios eilutės abi alyvines nešioju - nesakyčiau kad labai tinka, bet ir nebaisina (man iš viso tamsios spalvos geriau, bet įgrįsta visad tamsiai vaikščiot, norisi kažko šviesesnio...)
Penkto stulpelio viršuje paskutinė raudona (nei tai pieniška vyšnia, nei tai kaip ją vadint?) - nešiojama ir mėgstama. Prie paletės matosi, kad pilkoka, ant manęs - nesakyčiau kad labai matosi, nėra blogai. Ir žydrą skiestą baltu nešioju - irgi neužmuša (paletės šviesi mėlyna šiltesnė, nei ši).
Tau kažkas atitinka?
Kurias spalvas esi mėginusi?

Beje, mano paletėje "sėdi" trečio stulpelio pirmos eilutės rudai raudona - ta kur ilga, trečia. Gal ne visai tokia, bet panaši. Ant savęs kol kas nemėginau.
Atsakyti
koks geris ta marsala SA. tobulai tinkanti spalva. kad tik butu darbuziu tokios spalvos pardavime ir dar niekas ju nepirktu thumbup.gif ot prasisukciau per isparadavimus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 06 08, 20:43)
Aš vėl iš savos varpinės smile.gif
Esu išsimėginus visas alyvines (trečias stulpelis). Pirmos-antros eilutės alyvinės aiškiai matosi kad ne mano - pilkėju. Trečios eilutės abi alyvines nešioju - nesakyčiau kad labai tinka, bet ir nebaisina (man iš viso tamsios spalvos geriau, bet įgrįsta visad tamsiai vaikščiot, norisi kažko šviesesnio...)
Penkto stulpelio viršuje paskutinė raudona (nei tai pieniška vyšnia, nei tai kaip ją vadint?) - nešiojama ir mėgstama. Prie paletės matosi, kad pilkoka, ant manęs - nesakyčiau kad labai matosi, nėra blogai. Ir žydrą skiestą baltu nešioju - irgi neužmuša (paletės šviesi mėlyna šiltesnė, nei ši).
Tau kažkas atitinka?
Kurias spalvas esi mėginusi?

Beje, mano paletėje "sėdi" trečio stulpelio pirmos eilutės rudai raudona  - ta kur ilga, trečia. Gal ne visai tokia, bet panaši. Ant savęs kol kas nemėginau.

Aš taip pat išmėginus tas pačias alyvines, panašiai... tik ne pilkėju, o raudonėju ar kaip - dėjau foto su pirmos eilutės alyvine. O ta apatinė - gal net blogiausiai, aš su ja kažkokia murzina būnu... ir pati ji ant manęs baisiai bliednai atrodo.
Su tom vyšnynėm/bordinėm - neišsiaiškinau. Yra dalis kuri iš manęs daro ligonį, yra kur gerai, bet neturėjau galimybės jų sudėt (skirtingu laikotarpiu turėtos, bandytos) tai negalėčiau įvardyti kame problema.
su Žydrom - buvo pravalas... kiek ieškojau (kaip ir su tom mėlynai/žaliom, čia esančios visos bandytos, ir visos netinka) - tiek netiko... mano turima žydra labai panaši į tą nubalintą, bet ji visgi žydresnė. Esu turėjus kažkokią intensyvesnę, bet nelabai pamenu tiksliai kokia ji buvo, tik pamenu kad niekaip nėjo siūlų atitaikyt (taisiau dydį). Bet ji kaip ir nepanaši visai į vasarų paletėse esančias.
Geltonos vasarinės man irgi per pilkos, net ir ta apatinė... kas yra turėjęs geltonos medvilnės, žino kaip sunku išlaikyt spalvą... tai vat turėjau aš sau tinkančią, pradžioje ji pavirto po sklabimo kažkurio kaip apatinė, tada nebesaugojau, ir nuskalbiau iki tų viršuje pilkų.

...vis ieškodavau kur ta "švarioji" vasaros paletė biggrin.gif , gol visgi nusprendžiau kad nelogiška, jai esu vasara... kad tos 12-likos vasarų paletės taip netinka...

...man, mano keltas, pakabukas visai ne vasarinis - nei pagal spalvas... nei aplamai kad toks skaidrus. Duočiau arba žiemoms, arba pavasariams... Vasaroms turėtų būt matinis. Nežinau kaip apsakyt, bet tos vasarų spalvos tokios labiau apčiuopiamos ar kaip... na kaip plastikas koks. Na kaip juoda... kokia mašinos panelės - niekad nebūna normaliai juoda, kažkokia pilka, anei ji gili, anei blizgi... kažkokia "plokščia". Va dar dauguma trikotažų medvilninių tokie būna, jai ir būna kokios ryškesnės spalvos, tai ta spalva blunka greit, retas atvejis kad lieka tokia pat šviečianti.
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2015 06 09, 09:57)
koks geris ta marsala SA. tobulai tinkanti spalva. kad tik butu darbuziu tokios spalvos pardavime ir dar niekas ju nepirktu  thumbup.gif  ot prasisukciau per isparadavimus  thumbup.gif

Dar jai gaut batus tokios spalvos... ar rankinę - prie visko SA tiktų. Gal kas dar užveš... galim būtų užsipirkt keliems metams į priekį biggrin.gif .

Šiaip manau kad mūsų tuose masiniuose pigiuose tinkluose būtent ir nesimato tos marsalos, nes celebrites ant jos nepuola. Jų politika - taikyt į perkamiausią gaminį, ir į labiausiai paveikų pirkėją, kuris perka pastoviai ir daug, nes tik taip galim pasiūlyt sąlyginai pigią produkciją. Mūsuose kitokios produkcijos nelabai ir yra, taip kad... gali ta marsala ir neatsirast. Nebent nepaskaičiavę visgi jos prigamino, tai ko neparduos - pas mus išmes kaip naujieną kitais metais biggrin.gif . Aš tai vis viluosi, kad atsirandančios mažos parduotuvytės nebankrutuos, o tik dauginsis... man jose patinka ir prekintis, ir randu kažko įdomesnio. Ta most have pasiūla mane vimdo... užtenka, užaugau laikais, kai buvo keli variantai batų, ir didžiai džiaugiausi, kad gavau kažkokios kitokios spalvos... ne tokios kaip klasėje 5-kios nešiojo, ir dar nežinia kiek mokykloje.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 06 09, 10:33)
...vis ieškodavau kur ta "švarioji" vasaros paletė biggrin.gif , gol visgi nusprendžiau kad nelogiška, jai esu vasara... kad tos 12-likos vasarų paletės taip netinka...

Aš cool winter paletės irgi būčiau mėginus išsigint smile.gif (ir dabar va pažiūriu - mažai ka turi su mano spalvomis bendro ta pilkai geltonai žalia gama)
O dabar po truputį prieinu nuomonės, kad ji gaunasi arčiausia pagal spalvas. Ir dar braito gerai mėlynos ir violetinės. Gaunasi, kad ir vienos, ir kitos paletės faktiškai po pusę atmetu.

QUOTE(bytte @ 2015 06 09, 10:33)
...man, mano keltas, pakabukas visai ne vasarinis - nei pagal spalvas... nei aplamai kad toks skaidrus. Duočiau arba žiemoms, arba pavasariams... Vasaroms turėtų būt matinis.

Pačios spalvos tai gal ir visai žieminės. Bet įspūdis vasarinis dėl suliejimo - gaunasi murzina. Tarkim ant manęs jau bus murzinas plėmas. Jei būtų be suliejimo, be perėjimų, būtų gerai.
Vasara su žiemos įtaka? smile.gif

Beje, o Tau kaip tokios spalvos būtų? Jei tai būtų ne pakabukas, o tarkim suknelė?

QUOTE(rytojryta @ 2015 06 09, 09:57)
koks geris ta marsala SA. tobulai tinkanti spalva. kad tik butu darbuziu tokios spalvos pardavime ir dar niekas ju nepirktu  thumbup.gif  ot prasisukciau per isparadavimus  thumbup.gif

Kas veš spalvą, kuri žinomai sunkiai parsiduos? smile.gif

Su žiemos spalvomis tokia problema - faktiškai niekas neveža, neapsimoka, nes mažai kam jos tinka ir mažai perka...
Atsakyti
Pakabukas žiemos spalvose (T - true winter, B - bright):
user posted image

...ir vasaros (T - ture summer, L - light):
user posted image

...man vasaros spalvos per šaltos pakabukui.
Papildyta:
QUOTE(prek @ 2015 06 09, 11:20)
Su žiemos spalvomis tokia problema - faktiškai niekas neveža, neapsimoka, nes mažai kam jos tinka ir mažai perka...

Čia gal dabar? mano pastebėjimu banguoja spalvų pasiūla... buvo ilga laiką žieminės tamsiosios bei vasarų irgi tokios tamsesnės karaliavo prekystaliuose, paskui tokios niūrios rudeninės kelis metus, dabar kelinti metai, ypač vasaromis, užverčia pavasarinių ryškių spalvų rūbais. Ten kažkaip psichologai sieja su ekonominio pagerėjimo viltim tokią ryškių rūbų paklausą, atitinkamai ir pasiūlą taip pat biggrin.gif ...
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 06 08, 10:07)
Aš tai pastebėjau, kad ta "marsala" - tai kaip fuksija. Ne vienas konkretus atspalvis, o tiesiog tokia rudai mūtnai raudona. Skaičiau kažkur, kad ją gali kiekvienas prisiderint, nes žmogaus kūno spalva - gleivinės ar kažko, ką pamatytum tik pilvą prapjovus, na bet vis viena biggrin.gif

Pataisau truputį- pilvą prapjovus per skrodimą, bet kai lavonas vasarą buvo pamirštas keletui dienų biggrin.gif Nes šiaip operacijos metu pilvą prapjovus teka normalus raudonas kraujas, o ne toks žarnų turinys, marsala vadinamas biggrin.gif
Atsakyti
ale iš tų žalių matosi, kad žiema rimtai už vasarą šiltesnė bigsmile.gif
Atsakyti