Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas, 19 tema

QUOTE(Noa @ 2015 06 06, 08:58)
* Aš tai tik pasakysiu, kad čia neteisingas pats pagrindas biggrin.gif Nes negalima vertinti žmogaus spalvos pagal tai, ką jis PATS MANO, kad jam tinka smile.gif
...

**Taip kad grįžkim prie faktų ir foto biggrin.gif Kas be ko, foto, kaip jau aptarta FB, irgi ne idealu - gal aš vienu atveju visą naktį nemiegojus, o kitą - it agurkėlis? Gal galvą kitaip pakreipus, apšvietimas kitoks? Bet kad daugiau nieko neturim, nebent daryt mytą kokiam Akropoly ir būriu einant masiškai viską matuotis biggrin.gif

*Vat būtent, PATS SAVE, kažkaip neobjektyviai vertinasi, bent jau man.

** O ką - visai gera mintis
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2015 06 06, 00:23)
Raštų stambumas visgi gali būti susijęs su spalviniu tipu - ta prasme, kad net jei pačios spalvos, sakykim, žieminės, suplaktos į krūvą smulkiame raštelyje - gausim vasarinį derinį. Jeigu tau stambūs raštai, blokai nepuošia - nebūsi pavasaris ar žiema. Bet tikrai, kiek aš žiūriu tavo nuotraukas FB, tu man atrodai cool summer - vasara su žiemos įtaka. Kas gali suklaidinti ir nurodyti į (teoriškai) pavasarį - tai palyginti didelis švarumas. Bet coool summer ir yra palyginti nemažo švarumo bei ryškumo vasara. Ir šiltumo aš pas tave neįžiūriu, visai. Dabar, aišku, laukiu pomidorų  pomidorai2.gif

pats raštų stambumas manau su spalviniu tipu nesusijęs schmoll.gif . Čia kaip su žirneliais tarkim... nepasakyčiau kad man jie netinka, bet jie negali būti labai dideli - ir tai nieko bendra su spalviniu tipu. Gali būt stambios kvietkos ir viena šalia kitos, skirtingų spalvų ir variantas margas, labiau rudeniams ir vasaroms gausis... o jai dideliam plote kokia stambi kvietka - švarus, žieminis ar pavasarinis. Tai čia jai neatsižvelgt į spalvą. Įdėtų pavyzdžių stambumo nenusakau (man labiau smulkesnis prie snukelio, stambesnis prie šikynės pageidautinas smile.gif ).
Tai va - mano atveju svarbu kad dominuotų fonas, o ant fono kažkoks piešinys...
Kitiem gal visai netinka toks variantas, gal labiau tinka kai fono visai nesimato - vien mirgu margu, t.y. neaišku ar juodas su baltais, ar baltas su juodais dryžiais. Ir čia irgi su spalviniu kontrastu nieko bendra... žodiškai apibūdint kas ten jau žiemoms, kas jau vasaroms remiantis tik raštų specifika be galo sudėtinga (na tarkim vienodo storio linijos juoda/balta - žiemoms, o tamsiai mėlyna/ balta - jau visiems likusiems, su žiemos įtaka, atsižvelgiant į mėlyna... o jai baltą dar kokia žydra pakeist - tai jau visi gali dėvėt ir vargo nematyt).

Š o ne švarumas pas cool summer... man viena iš pilkiausių palečių, daugiau pilkiau nėr kur.
user posted image

Papildyta:
user posted image

iš čia... galim ir apsišopint
Atsakyti
jai į vasaras, tai nebent į jeweltone pagal Zyla (vat gaila neįsikertu aš jo)
user posted image
user posted image
Atsakyti
dar radau paletės
Atsakyti
kadangi FB užvedėt temą... tai norėčiau pakalbėt apie tą 2015-tų METŲ SPALVĄ - marsalą...

Man jos tai liežuvis neapsiverčia pavadint anei ryža, anei į raudona... nusprendžiau kad kol vaikai maliavodavo su guašu - purvinas vanduo dažniausiai būdavo tokios spalvos... pamaniau kad tikriausiai daug raudonos naudojo... bet lyg ne... ai dar pagalvojau gal pigmentas raudonas "gyvybingesnis"... paskui nusprendžiau susirast kur gi ta marsala tupi pagal munselį (kad +pilka aišku, bet pati spalva kuri raudona tiksliau).
taigi:
user posted imageuser posted image
user posted image
user posted image

Taigi - visiška SA spalva: raudona su nuokrypiu į oranžinę (rusiškai alaja) +pilka... t.y. šilta ir softinė. Jai matuotis tą spalvą pavasariams, tai nebent kokiam light springui, ibo giminingas anas softui liezuvis.gif
Man ta spalva - viena iš tų mane žiauriai bjaurojančių, baisiau už mane ką mačiau su ja - mano mama... turėjo kambarinius rūbus tokius doh.gif , kokio velnio ji juos įsigijo nežinau (matyt nusprendė, kad nesimatys kliackai smile.gif ). Paskui golfą iš mažiau pilkos "marsalos" vaikams turėjau (irgi pripirkau kad netepli spalva, plius nei berniukui, nei mergaitei, tipo dukra nunešios, paskui sūnus... kas dienai po lauką duotis), tai dukra puse velnio su ja, bent jau nepastebėjau kad į ligonį virstu, nu sūnui doh.gif - visiškas ligonis ir dar neprasutas. Taip kad jai marsala nepadaro iš žmogaus ligonio - tai žiemas užmirštam! paskui BSp...
Atsakyti
Dar marsalos derinukų su spalvom (Visiška SA paletė)
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
user posted image
Atsakyti
Aš tai pastebėjau, kad ta "marsala" - tai kaip fuksija. Ne vienas konkretus atspalvis, o tiesiog tokia rudai mūtnai raudona. Skaičiau kažkur, kad ją gali kiekvienas prisiderint, nes žmogaus kūno spalva - gleivinės ar kažko, ką pamatytum tik pilvą prapjovus, na bet vis viena biggrin.gif

Ir nors visi rėkia, kad čia baisiai spalva numbervan - bet kad nesimato jos vartojant taip jau plačiai. Net ne tai, kad gatvėse ar vitrinose nematyt, bet nei kokios celebritės ant jos puolasi, nei kokie mados blogeriai. Kodėl ji metų spalva vadinasi, tai nežinau. Regis, liaudis jos nepriėmė biggrin.gif
Atsakyti
Sunkiai matau ant savęs tą marsalą g.gif

Dabar vis bandau prisiderinti, pasimatuoti kokias šiltas spalvas, kurių nė į ranką neėmiau.
Kol kas dvi išvados:
1. aš tikrai ne warm spring, nes apsirengt vien šiltam spalvom nuo galvos iki kojų, tai vaizdas doh.gif jau geriau balta su juoda rengtis.
2. nėr baisesnio derinio kaip ryžavota camel su vasarine taupe doh.gif doh.gif doh.gif
O vasarinės taupe aš turiu nemažai visko, ojoj kaip pjaunasi su ryžom.

dėl pirmo na dar nežinau, galbūt tai buvo rudeninės spalvos. Bet esmė ta, kad ryžas kelnes puikiai galiu derinti su mėlynu megztuku, bet tik ne su geltonais marškiniais.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 06 08, 11:07)
Aš tai pastebėjau, kad ta "marsala" - tai kaip fuksija. Ne vienas konkretus atspalvis, o tiesiog tokia rudai mūtnai raudona. Skaičiau kažkur, kad ją gali kiekvienas prisiderint, nes žmogaus kūno spalva - gleivinės ar kažko, ką pamatytum tik pilvą prapjovus, na bet vis viena biggrin.gif

Ir nors visi rėkia, kad čia baisiai spalva numbervan - bet kad nesimato jos vartojant taip jau plačiai. Net ne tai, kad gatvėse ar vitrinose nematyt, bet nei kokios celebritės ant jos puolasi, nei kokie mados blogeriai. Kodėl ji metų spalva vadinasi, tai nežinau. Regis, liaudis jos nepriėmė biggrin.gif

Nežinau, man ta marsala konkreti spalva... kodėl nugrybavus į kitą spalva lieka marsala? kaip deda tas celebrites... kur ale marsala. o ta marsala kažkaip labiau neša į buvusią madoj jau oxblood red spalvą.
Pantone's 2015 Color of the Year is Marsala:
user posted image

nu ir palyginimui:
user posted image
user posted image

taip kad sukt galim kaip nori, o marsala yra visgi šilta raudona (t.y. oranžinė nežymiai) +pilka. Aišku pilka gali būt tamsesnė, šviesesnė, jos gali būt daugiau ar mažiau - ale reikalo tai nekeičia - vis viena gaunasi šilta softinė spalva. Kadangi tarp celebričių tokių maža, tai ir nepuola jos prie tos marsalos... gal ir puola, ale pamato save su ta topine spalva ir praeina noras ją dėvėt matyt.

Aš esu kažkada senei skaičius kad va tokia spalva (nesivadino ji tada marsala smile.gif ) labai tinka naujagimiams sienas, patalynes ir t.t. turėt - ibo labai artima pilvo vidaus spalva, mol jie ten 9 mėn. tokioje marsaloje augo, tai labai ramina ana. Bet rengtis? nebent pagal taisyklę - mano vidus gražus.
Papildyta:
QUOTE(Dilukai @ 2015 06 08, 12:01)
dėl pirmo na dar nežinau, galbūt tai buvo rudeninės spalvos. Bet esmė ta, kad ryžas kelnes puikiai galiu derinti su mėlynu megztuku, bet tik ne su geltonais marškiniais.

man tai įdomiai -WS, bet paletė tai tokia ne ryža biggrin.gif
Atsakyti
Kieno pakabukas:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 06 08, 15:36)
taip kad sukt galim kaip nori, o marsala yra visgi šilta raudona (t.y. oranžinė nežymiai) +pilka. Aišku pilka gali būt tamsesnė, šviesesnė, jos gali būt daugiau ar mažiau - ale reikalo tai nekeičia - vis viena gaunasi šilta softinė spalva. Kadangi tarp celebričių tokių maža, tai ir nepuola jos prie tos marsalos...

Niekas nepuola ant marsalos biggrin.gif

Mano suvokimu, marsala - tai bordo į rudumą, o ji ten gali būt pilkesnė ar nepilkesnė, technikos reikalas. Nes iš esmės marsala yra vynas. Bet toks biskutuką į rudumą. Bjauriai atrodąs, betgi nepilkas! Ir iki konjako rudumu netraukia. Gal kas žino tiksliau, aš tai desertinių negeriu lotuliukas.gif

user posted image

QUOTE(bytte @ 2015 06 08, 16:03)
Kieno pakabukas:

O ką, radai? biggrin.gif

Man atrodo, belekieno biggrin.gif Čia visų spalvų yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 08 birželio 2015 - 16:22
tas vynas marsala - visai nepanašus į pantono marsalą (tamsus panašus į Erszebeth palaidinės raudonai ryžą labiau)... kartais aš išvis nesuprantu kodėl jie taip ar kitaip užvadina, pameni konjako splavą?
Atsakyti