Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas, 19 tema

QUOTE(Erszebeth @ 2015 11 20, 23:27)
O jau pagooglint nemokate? Jeigu žinote, kad neabejotinai esate SS - nieko nėra lengviau. Pirmas iš variantų.

Moku,bet dažniausiai tos spalvos neįvardintos,arba pažymėtos nr. ,o tai nieko nesako...panašių spalvų labai daug biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pimperda. @ 2015 11 21, 14:22)
Moku,bet dažniausiai tos spalvos neįvardintos,arba pažymėtos nr. ,o tai nieko nesako...panašių spalvų labai daug  biggrin.gif

Tai kad uždėjus ant google "soft summer makeup", trečias variantas krenta Erszebeth įdėtas, o pirmi du - be jokių numerių biggrin.gif

Tai jei pažymėtos, tada ir parodytos, jūs jas matot, ar ne? Tai tokias ir pirkit biggrin.gif

Ar kažkas turi eit į konkrečia parduotuvę ir parinkt jums konkrečius šešėlius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 22 lapkričio 2015 - 15:13
QUOTE(bytte @ 2015 11 18, 01:27)
Nebutinai, turiu tarkim taupe paltą arba smėlinį, ir nesvarbu koks aš tipas, viską pataisau su sau tinkančios spalvos aksesuaru, tarkim šaliku, pavyzdžiui žydru, bent jau mano žydras šalikas tikrai tinka tiek prie taupės, tiek prie smėlinės, be to dar prie krūvos man visai netinkančių spalvų. Na ir panašiai, net kai rodos visai pravalas, galim imt į tarpą neutralias, spalvas ir tada jau šaliką tinkanti. Jai aš ieškočiau tik tinkančių spalvų vaikščiočiau nuoga, ir nemanau kad paletė ką gelbėja, jai džiaugiuosi apskritai sau tinkančių/patinkančių rūbus radus. Nesvarbu ten spalvinės subtilybės, svarbu kad šikna teisingai tilptų.

Dar dėl spalvų...ieškojau palto, aišku dairiausi tamsesnio dėl praktiškos pusės ir gavau tik juodą. Blogiausia, kad ten šaliko nepasiriši, ale pypt... nenumirsiu, geriau kiek vyresnė atrodysiu, nei karova +15 kg , nesu skiedra, bet ko tai nejaučiu malonumo atrodyt dar storesnė nei esu. Todėl rinkausi paltą tinkamo silueto...

Ne visai taip smile.gif Tai rodo, kad esi kontrastinis tipas, kuris sau gali leisti daugiau, nei nekontrastinis. Tarkim nekontrastinis pavasaris - ir juodas "murzinas" paltas (tikrai dažnas atvejis mūsų parduotuvėse). Kokiu šalikėliu pataisysi? Pavasariniu švariu? O paltas koks bus? Kaip gatvėj išsivoliojus? blush2.gif
Ir gatve eis atskirai paltas bei antrame plane - galva su šalikėliu? smile.gif
Užsikosmetikuot? O kai paltą nusivilks? Apačioj rengtis murzinai juodą suknelę? lotuliukas.gif

Beje, kaip tik pati matavausi paltus smile.gif Vienas buvo būtent pagal apibendrinimą, kokio ieškau (ir pečiai aiškūs, ir siluetu ne maišas). Bet - maža kad užpakalinė dalis telpa super, ir pagal siluetą paltas visai neblogai "sėda" - spalva tokia, kad dėvėt galėčiau nebent maišą ant galvos nešiodama. Kad aplinkinių negąsdinti lotuliukas.gif
Rezultatas - teko nusispjaut į pageidaujamą siluetą ir imt daugiau-mažiau priimtiną spalvą. Šiek tiek per murzina, šiek tiek pernelyg šalta, bet išgyventi dar galima ir maišo ant galvos nereikia... Bijau nelabai man tas paltas prigis garderobe, bet rengtis tai vis viena kažkuo reikia...

Turbūt esmė - žiūrėti priimtinumo ribas. Neutralios ar nelabai tinkančios (akcentas ant žodžio nelabai) spalvos gali būt koreguojamos kitomis tinkamomis spalvomis. Bet jei spalva akivaizdžiai netinkama, galima kabint ką nori ir kur nori - vis viena nepadės.

Ir dar pastebėjimas apie vaikus. Kažkaip buvau susidariusi nuomonę, kad mažų vaikų spalvų "priimtinumo spektras" dažniausiai gana platus. Kažkurią dieną atkreipiau dėmesį į mergaitę, aprengtą ryškiai violetinės šaltos spalvos drabužėliu. (tiesą sakant, iš pradžių atkreipiau dėmesį į drabužėlio spalvą - labai jau tinkamai žiemiška ta spalva, jau taip mano, kad ne tas žodis). Užtat mergytei spalva tragiška - ji pagal spalvinį tipą minkštai šilta. Vaikas gaunasi ligonis sad.gif

Tiesa, dar apie juodą spalvą. Jei anksčiau ramiai galėjau rengtis juodai ir buvo gerai (arba man taip atrodė?) tai dabar apsirengiu juodai ir reikia nors truputį pasidažyti (lūpdažio per akis užtenka). Čia matyt kontrastas nebe tas, kaip anksčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prek: 22 lapkričio 2015 - 23:50
QUOTE(prek @ 2015 11 23, 00:46)
Ne visai taip smile.gif Tai rodo, kad esi kontrastinis tipas, kuris sau gali leisti daugiau, nei nekontrastinis. Tarkim nekontrastinis pavasaris - ir juodas "murzinas" paltas (tikrai dažnas atvejis mūsų parduotuvėse). Kokiu šalikėliu pataisysi? Pavasariniu švariu? O paltas koks bus? Kaip gatvėj išsivoliojus?  blush2.gif
Ir gatve eis atskirai paltas bei antrame plane - galva su šalikėliu? smile.gif
Užsikosmetikuot? O kai paltą nusivilks? Apačioj rengtis murzinai juodą suknelę?  lotuliukas.gif

Gal galėtum pateikt pavyzdžių, nes aš nesuprantu. Ką reiškia - murzinai juoda? Juoda yra juoda, ji negali būti murzina. Jei murzina - tai tamsiai ruda arba pilka ar dar kokia...

Jei aš, tarkim, velkuosi charchoal paltą (juoda murzina???) ir lašišinį šalikėlį (o kodėl netinka?) Tada pasidažau. Primink, kodėl aš negaliu po apačia vilktis charchoal suknelės? A, pati prisimenu, todėl, kad aš nekenčiu suknelių ir jų nenešioju. Na, tada megztinio ir džinsų?

Arba, tarkim, po apačia aš apsivilkus sau tikrai tinkančią spalvą, na pomidoro raudoną. Tai kuo man tas pasidažymas maišys? Pasididinau kontrastą, bet aš gi nepersidažiau į žiemą, nenusitepiau viso veido baltai. Tiesiog mano spalvomis padidėjo kontrastas. Tai galiu sau ramiai taip rengtis.

Aišku, tikiu, kad yra spalvų, kur jau nė špaklius neišgelbės, nė šalikas, nė du šalikai. Gal biškį pagelbės, bet vis tiek nelabai. Bet manau, tai turėtų būti kokiam labai šiltam tipažui šalta, arba šaltam šilta, pvz. coolsummeriui oranžinė, ir dideliu plotu, pvz. suknelė, ir ne vakarinis variantas, nes vakare lempos viską šiltina ir prie didelio špakliaus "ištrauks" ją. Bet na - pliažinė suknelė. Nes vis tiek viso kūno nepersidažysi, oda netiks.

Ir gal dar labai kontrastingam tipui netiks visiškas nekontrastas, pvz. coolwinter - kokios murzinos smėliavos, nes jinai pasiryškint tai gali, o kaip pasiblankint, į miltus įkrist? Bet taigi pyst, apsivilko ką nors juodo, ir atsirado tas kontrastas, o jei dar mėlyną skarą - ir nieks nemato, kad būtų kas blogai...

Bet tos visos juodos - pilkos, paltų pavidalu, man regis, yra lengvai įsabačinamos bet kam, šalikų ir špakliaus pagalba. Kitaip nesirengtų juodai visas Paryžius, kur yra visokių spalvų bobų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 23 lapkričio 2015 - 11:17
QUOTE(Noa @ 2015 11 23, 12:16)
Gal galėtum pateikt pavyzdžių, nes aš nesuprantu. Ką reiškia - murzinai juoda? Juoda yra juoda, ji negali būti murzina. Jei murzina - tai tamsiai ruda arba pilka ar dar kokia...

user posted image
Čia visur juoda smile.gif
Bet daiktai tai skirtingų atspalvių? smile.gif (su ta blizgia pilka nelabai gavosi, audinys ten juodas su tokiu pilku pūkeliu - murzinas smile.gif )

Jei aš, tarkim, velkuosi charchoal paltą (juoda murzina???) ir lašišinį šalikėlį (o kodėl netinka?) Tada pasidažau. Primink, kodėl aš negaliu po apačia vilktis charchoal suknelės? A, pati prisimenu, todėl, kad aš nekenčiu suknelių ir jų nenešioju. Na, tada megztinio ir džinsų?

Arba, tarkim, po apačia aš apsivilkus sau tikrai tinkančią spalvą, na pomidoro raudoną. Tai kuo man tas pasidažymas maišys? Pasididinau kontrastą, bet aš gi nepersidažiau į žiemą, nenusitepiau viso veido baltai.  Tiesiog mano spalvomis padidėjo kontrastas. Tai galiu sau ramiai taip rengtis.

user posted image

(atsiprašau, su dydžiu nesigavo, bet perdaryt tingiu, didinimas tragiškai iškraipo spalvas). Kas kuriose foto krinta į akis? (jei iš viso matosi )
Dėl pomidoro raudonos - arba kosmetika "nelips" prie palto, arba prie tos pomidoro raudonos. O jei iš viso soft - tai su sava spalva būsi nukosmetikuota kaip karnavalui smile.gif
Ir gal dar labai kontrastingam tipui netiks visiškas nekontrastas, pvz. coolwinter - kokios murzinos smėliavos, nes jinai pasiryškint tai gali, o kaip pasiblankint, į miltus įkrist? Bet taigi pyst, apsivilko ką nors juodo, ir atsirado tas kontrastas, o jei dar mėlyną skarą - ir nieks nemato, kad būtų kas blogai...

Šiaip tai jei bus juoda, tai ir mėlynos neprireiks - ir taip gerai bus smile.gif

Bet tos visos juodos - pilkos, paltų pavidalu, man regis, yra lengvai įsabačinamos bet kam,  šalikų ir špakliaus pagalba. Kitaip nesirengtų juodai visas Paryžius, kur yra visokių spalvų bobų.

Pamėginam realiais pavyzdžiais?
http://www.moteris.l...-157484:5409879
Ko tai nelabai randu softų, apsirengusių juodai smile.gif Ir dar - atkreipk dėmesį - daugumoje atvejų damos, kurios apsirengusios juodai, ganėtinai jaunos. Siūlau Tau paieškot internete gerai atrodančių vyresnio amžiaus moterų, apsirengusių juodai ir nenutinkuotų taip, kad gabalais byrėtų? Nes man kol kas nepavyko smile.gif Tai kur tas juodai apsirengęs elegantiškas Paryžius? wink.gif (žiemos spalvinio tipo moterų neužskaitau - joms aišku juoda tiks. Mane domina paminėtos "visų spalvų bobos" wink.gif )
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 11 23, 21:59)
Pamėginam realiais pavyzdžiais?

O tu nenori pati realių pavyzdžių paieškot? nes kol kas matau tamsiai pilką, pateiktą kaip juodą, kažką po 2 pikselius dydžio, ko tikrai neįmatau, ir kažkieno pafotografuotų žmonių. Bet tu gi gal supranti, kad jeigu jie ten visi rengiasi juodai, tai čia fotografavo išskirtinius - nejuodus?

Tu nori keistų dalykų. Juodai apsirengusių vyresnio amžiaus žmonių, nufotografuotų Paryžiuje ir nesidažiusių. Tai nesąmonė smile.gif Ten tokių nėra smile.gif Ten yra gražiai elegantiškai pasidažiusių, ir su skarelėm bei šalikais prie veido tą juodą atmušusių smile.gif

Išvis, turiu pasakyti, kad kuo senesnis žmogus, tuo bjauriau jis atrodo be "pagalbos iš šalies", pvz. kosmetikos. Tai tada bet kokią babytę įdėjus, su bet kokiom spalvom, galima sakyti, kad ji negraži smile.gif Nesu regėjus vyresnio amžiaus babytės, kuri būtų ir graži, ir nepasidažius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 23 lapkričio 2015 - 23:40
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

78 metai: user posted image

75 metai: user posted image

Papildyta:
Kidman štai, jinai 48 metų:

user posted image

user posted image

Claudia Shiffer irgi ne jaunuolė, jai 45, ir ne dūra, jeigu su juoda ji būtų baisi - juk nesirengtų taip:
user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Čia jau pridėjau juodų išvis be jokių skarų, tik kosmetika. Manau, dauguma norėtų taip atrodyti tokio amžiaus biggrin.gif Aš išvis nekalbu apie juodos naudojimą be kosmetikos - o kam? Kosmetika tam ir sugalvota, kad moterys būtų gražesnės. Kvaila būtų jos nenaudoti biggrin.gif
Atsakyti
Vaikų tinkančių spalvų gama dažniausiai platesnė, bet nebūtinai. Tarkim mano dukra akivaizdžiai netemdavo šaltų spalvų, tiek ryškių, tiek pilkokų, tikrai atrodydavo ligonis, ir mokytojai siųsdavo pas seselę... o daugiau - be didesnių problemų. Nelabai mačiau super kažkokio skirtumo tarp šiltų soft spalvų ir ryškių warm spring spalvų, ir tik matant kasdien nusprendžiau, kad visgi soft kažkiek prasčiau. Na lengviau buvo su deep autumn bei clear sprin, šitas mačiau, iškart, bet ir tai aš mačiau, nes galėjau palygint, o svetimas matydamas tik su tokiais rūbais - nieko nepastebėtų, ibo kažko itin blogo nėr. O štai sūnus labai taip... jai ne šviečiančiomis spalvomis apsirengs viskas - arba ligonis arba nesiprausėlis. Dabar pastebėjau, kad dar labiau susiaurėjo tinkančių spalvų spektras, nes kai kas tampa per ryšku arba per šalta. Bet tas tai dar nieko, mūsų kieme mergica gyvena... jau kokiose spalvose nesu jos tik mačius... labai suderinti būna spalviškai rūbeliai, ir labai tikrai įvairūs, na ir su visais ji tokia suvargus atrodo, kad net smalsu, kas gi jai visgi tinka.

O aš kažkaip linkstu prie nuomonės, kad geriau babytė nepasidažius. Ne foto ir ne zviazdų, o gyvenime, pavyzdžiui viešam transporte. Labai sunku toms babytėms pasidažyt... mano mama kai jau ėmė virsti į babytę, po truputuka ėmė tai vienos kosmetinės priemonės, tai kitos atsisakyt, nes tiesiog nebeišeidavo jos tvarkingai padengt. Tarkim su krempudrom visiškas pravalas darosi net man, visada kažkaip pabrėžia odos sausumą, net neina užtepti gražiai, kabo kaip špaklius ant prastai paruošto paviršiaus. O vyresniam amžiuje tai pudra nepadengia pilnai ko reikia, reik dar tuos maskuoklius tept (tarkim mačiau moterį storai užsitepus pudra, bet pigmentinės dėmės vis vien lindo, ir kažkaip... kai pamačiau ją neprisitepusią ta pudra... nu geriau atrodė bent estetiškai... tai pamaniau, jai neina užtept, geriau netept, o užtept reik kaip suprantu papildomais maskuokliais), paskui visokius "pagyvinimus" dar uždėt reik kad neatrodyt kaip plastiko lidinys, gaunasi sluoksnis oho... ir pravalas - kaip susirinkt teisingas priemones, kad gražiai padengt? jai net profesionaliai nuėjus pas visažistą gaunasi kaip koše pritepta? jau man ta pavytus odelė natūraliai geriau atrodo. Tas pats su šešėliais - jie nebesilaiko ant suglebusių vokų, juos net negalima tepti, reikia švelniai įtapšnot, kelinta taip moka? ir varo apitrupėjusios. Belieka babytėms tik lūpas pasidažyt unsure.gif
Atsakyti
Ašai Paryžiui nebuvau, tai negaliu spręst kaip ten gražiai kas atrodo, ar nelabai, žinau tik vieną moterį, kuri gyvena ten... ana visiškas BSp kiek pamenu... ryškesnių mergų kaip ir nesu sutikus gyvenime... nu ir sėdi jin tam Paryžiui ... baisi ot... visa nusipilkinus, nusipurvinus, visai net ne juoda... pilka arba purvinai ruda kažkokia... dar blondinė patapus kažkokia pilka... žo visai nebėr ana ryški, pamatęs pagalvotum ir kad vyresnė ir kad kokia suvargus, jokio spindėjimo. O kokia graži merga buvo... Na dėl elegancijos tai gal ir elegantiškesnė... bet tai ko norėt, nebe mergiotė jau.
bet apie ką aš čia... ai ... kad neapsimoka kokios Klaudijos vertint, kai ji tik juoda, ir juoda, reik žiūrėt kaip ana ne su juoda atrodo... ar tikrai ją ta juoda puošia, ir kiek ji jos nepagadina, nes gerai tai Klaudijai, kai ji ir su juodu laikoma graži... o jai žmogus ir su savo spalvom atrodo nelabai? tai jau jį sutvarkius kaip Klaudiją, klausimas ar nesigaus žvirblių baidyklė. Turėtas pavyzdys - Graužinienė papuošta Statkevičiaus (ir padažė ne tik lūpas jai prie juodos).
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 11 23, 21:59)
user posted image
Čia visur juoda smile.gif
Bet daiktai tai skirtingų atspalvių? smile.gif (su ta blizgia pilka nelabai gavosi, audinys ten juodas su tokiu pilku pūkeliu - murzinas smile.gif  )

Aš nelaikau juodomis, tų kur jau atspalvis matosi. Kur link pilkumo, su mėlinu atspalviu kartais - tiesiog charkoal įsivardiju arba soft black, o link rudos charcoal braun. Man juoda tai be atspalvio, tiesiog juoda. Ji man nelabai tinka. Tavo pavadintos murzinos juodos man labiau tinkamos, ne visos aišku, plius jas suderint dažnai jau problema. Bet vat šalikėlis mane gelbsti prie visų link juodos. Tiesa, jai prie kokios biežinės neutralios šalikėlis bus tobulas, tai prie juodos jau per ryškus, ir tiesiog reikia rinktis bloznesnės spalvos variantą. Ir su geltona nebesigauna jokie variantai, kažkoks per ryškus kontrastas gaunasi, arba geltona jau ne į temą. Užtat su alyvinėm paprasčiau derinant su juodom, bet problema su rudom (aš spalviškai su ruda nelabai draugauju). Rudas visad šaltinu su geltonos turinčiomis akcentinėmis spalvomis, na ta pačia žydra (ir galiu imt kiek ryškesnę bei šaltesnę, nei tarkim mano paletės žydra, nes ruda esanti dideliame plote ją prislopina ir sušildo) arba salotine. Per bloznas smėlines intensyvinu vyšninėmis spalvomis. Mano dėvėtas variantas prie purvinos smėlinės - tamsiai vyšninis didelis šalis ir prie pat kaklo šviesiai žydras šalikėlis, viskas susigrojo ir marmūzė nenukentėjo. Didesnė problema, kai rūbas toks, kur nelabai tinka sluoksniuot. Dažytis aš pastaruoju metu visai esu praradus entuziazmą... o papuošalai ir tinka smulkūs...

Kadangi kalba buvo apie bazinius rūbus, ir kad jų neverta išmest, tai aš ir aptariu tik neutralias spalvas, ibo mano galva, kitokių spalvų baziniai rūbai ir taip tampa greit nenešiojami, nesvarbu tinka ta spalva, ar netinka, jie vis vien kabo spintoje.
Atsakyti
Ei o Klaudia kasdien tai mėgsta šviesias spalvas smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 11 24, 00:58)
Claudia Shiffer irgi ne jaunuolė, jai 45, ir ne dūra, jeigu su juoda ji būtų baisi - juk nesirengtų taip:

Žinomumas tikrai nėra tinkamo smegenų veikimo požymis. Taip pat neapsaugo ir nuo regėjimo defektų.
user posted image

Kitkas - vakare, labai tikiuosi rasti laiko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prek: 24 lapkričio 2015 - 11:52