Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas, 19 tema

QUOTE(Dilukai @ 2015 09 10, 21:08)
ania  biggrin.gif
išvedėt teoriją
o čia ne tas atvejis, kad su spalviškai ne į temą, bet moderniom, madingom drapanom geriau atrodysi negu spalviškai idealiom, bet kiek atgyvenusiom?
Grynai psichologiškai smile.gif

O kelmas žino. Šito nemėginom. Gal ir nuo grožio suvokimo priklauso, ogi mada - tai irgi grožio suvokimas. Žėk, paimk kokią žiemą, aprenk ją margu kislotnu 1980 metų megztiniu ir juodu siauru sijonu iki žemės, kaip tada buvo madoj, spalvos gal tiks idealiai, bet ar ji dabartiniu supratimu gražiai atrodys, tai vargiai biggrin.gif O tada gal būtų nambervan!

Mes ant dabartinių rūbų žiūrėjom.

Gal tiesiog netinkamas fasonas labiau žmogų pagadina, negu netinkama spalva? Nes figūrai reikalavimai yra siauresni, negu veidui? Veidas šiais laikais gali būti gražus ir apvalus, ir pailgas, ir širdelinis, ir riūžavas, ir liguistas, antakiai kampu ir tiesūs, akys didesnės ir mažesnės, įkypos ir nusvirusiais kampučiais, ir užkritusiu voku, pas Paris Hilton akys aplamai visai skirtingos, ir ji vis tiek iš gražuolių serijos. Nėr daug žmonių, negražių iš veido. Ypač veido spalva dabar nėr reglamentuojama, gali būt graži išbalus aristokratiška, gali būt graži įdegus sportiška, gali būt graži papilkėjus paslaptinga... Tikrai netoleruojama tik spuogai, nosis - bulvė ir raukšlės bei pagurklis. Ir tai dar raukšlės kaip katros sueina...
O pažėk figūrą? Iš esmės pagal grožio standartus leidžiama tik skirtingas ūgis ir neturėti papų. Ir tai geriau turėti. O šiaip visos turi būti plonos, turėti taliją, subinę, neturėti celiulito, venų, trumpų kojų, žodžiu, idealas - pagal vieną kurpalių. Figūros reikalavimai šiais laikais daug griežtesni. O Kibino nurodymai pirmiausia figūrą ir liečia... kas iš to, kad spalva mano, jeigu aš su tos spalvos netinkamo fasono rūbu atrodau stora!!!

Gal čia tame esmė? Nes kai visos bobos nešiojo vienodo pasiuvimo ilgas sukneles su korsetais, skyrėsi tik bantų kiekis, tada gal spalvos buvo aktualiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 10 rugsėjo 2015 - 21:06
Kaip siandien pamenu viena fraze is diskusijos vykusios gal 10m atgal - ka zmogus greiciau pastebi forma ar spalva. (P.s. jeigu ka tai teisingas ats. spalva)
Tai toks bernas reze, kad kai pamato pana tai pirmiausia mato figura, o ne akiu spalva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilukai @ 2015 09 10, 22:10)
Kaip siandien pamenu viena  fraze is diskusijos vykusios gal 10m atgal - ka zmogus greiciau pastebi forma ar spalva. (P.s. jeigu ka tai teisingas ats. spalva)
Tai toks bernas reze, kad kai pamato pana tai pirmiausia mato figura, o ne akiu spalva biggrin.gif

lotuliukas.gif
Tai taip, grubiai imant, gal ir spalvą. Bet viso žmogaus spalvą, bendrą, ar ten derinį, o ne smulkmenas - su kuo mano žandukai ružavesni. Kartą Kristėj klausiau savo diedo, kuris lūpdažis man geriau tinka lotuliukas.gif Žinok, iš esmės galėjau jo klausti arabiškai. Maždaug tiek aš galėčiau atsakyti jam, kai jis manęs klaustų apie kokius kabelius lotuliukas.gif

Aišku, reikia žinoti savo spalvas, bet man atrodo, labiau apsimoka žinoti spalvas, kurios siaubingiausiai neištaisomai netinka. Tai tokių, žinoma, vengti. Bet yra milijonas tokių, kurios ne iš paletės, logiškai mąstant, tikti lyg ir neturėtų, bet labai baisu irgi nėr, o pasidažius - net ir visai nieko... Nagi pačios matėt FB mano pačios foto su man tikrai paletėj nesančia šalta dulkėta raudona. Arba kislotna geltona (paletėj kislotna žalia). Ne idealas, bet ir ne tragiška...

Žiūrėk, kaip vertina spalvų tikimą babcės, kurios tiksliai nežino savo sezono. Nurodo kaip tinkančias visai skirtingų palečių spalvas. Tai manau, kad reiškia, kad jei tos spalvos ir ne visos geriausios, bet ir nebaisios, taigi biskutuką nuo paletės nukrypdamas, gali smarkiai to bendro vaizdo ir nepagadint...

O vat užsidėk tu sau netinkantį fasoną...

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 09 10, 14:42)
Man kaip tik dabar atrodo, kad chebrytė pradėjo chaltūrint biggrin.gif Paletės mažesnės, prastesnės biggrin.gif Jaučiu, ką daugiausiai ima, tą pradėjo ir vystyt...

Tai kiek ten spalvų turėjai? dabar duoda 40 - jei paletė laisvalaikio. Jei darbinė, nežinau.
Beje, Maskvoje kaip supratau visai kiti testavimo skudurėliai. Va jie man kelia įtarimų...

QUOTE(Noa @ 2015 09 10, 14:42)
Tai nelandžiok tu, kad gudrus, kai paletė yra paletė, o gyvenimas yra gyvenimas, ir pasiūla yra pasiūla... Nuogas gi neisi...

Ne tik dėl pasiūlos... (aišku pasiūla irgi įtakoja, ir smarkiai)
Tiesiog kai tinka gana ryškios, aktyvios šaltos spalvos - norisi mažiau ryškumo... Įtariu Tau kaip laitui tai sunku suprast smile.gif O aš va norėčiau kartais dėvėt tokias minkštas ramias spalvas... Ir nevaikščiot kaip kokiai vėliavai.

QUOTE(Dilukai @ 2015 09 10, 22:10)

Šiaip jau yra toks nudėvėtas nelabai gražus posakis "krasnyj cvet iz daleka..." (raudona spalva iš toli...) - apie formas nė užuominos nėra wink.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 09 11, 01:49)
*Tai kiek ten spalvų turėjai? dabar duoda 40  - jei paletė laisvalaikio. Jei darbinė, nežinau.
Beje, Maskvoje kaip supratau visai kiti testavimo skudurėliai. Va jie man kelia įtarimų...

**Ne tik dėl pasiūlos... (aišku pasiūla irgi įtakoja, ir smarkiai)
Tiesiog kai tinka gana ryškios, aktyvios šaltos spalvos - norisi mažiau ryškumo... Įtariu Tau kaip laitui tai sunku suprast smile.gif O aš va norėčiau kartais dėvėt tokias minkštas ramias spalvas... Ir nevaikščiot kaip kokiai vėliavai.

*Neskaičiavau, nemaniau kažkaip, kad reikia. Bet kai dabar pažiūri tas pafotografuotas paletes, tai gal dvigubai daugiau. Na, ne dvigubai, bet 50 proc. daugiau tikrai.
Tada nebuvo skirstoma į darbinę ir laisvalaikio - man išvis atrodo, kad aplamai čia kažkokio vieno konsultanto sugalvoti pavadinimai. Tiesiog buvo pigesnė viena, spalvų kiek mažiau, bet patogiau einant šopintis į rankinuką įsimest, nes vienas daiktas, ne keturi. Ir buvo gal 80 proc. brangesnė išskaidyta, mažiau patogi nešiotis, bet patogesnė deriniams kurti, iš 4 palečių - lights, brights, basics ir accesories. Joje buvo spalvų daugiau, negu toj vienoj - visas tas paletes vieną ant kitos sudėjus, gaunasi toks storas storas variantas, tokia viena paletė negalėtų būti, už tą vieną paletę gal dvigubai storiau. Konsultantės man tuo ir motyvavo jos kainą - didesnė, išskaidyta, plius dėžutė, plius aprašymai.
Dabartinėse išskaidytose kažkodėl mažiau atspalvių, man toks vaizdas, kad jas į vieną sudėjus, gal panašiai kaip ta viena ir išeitų, arba nedaug storiau, jei viršelius atmetus...

**Jei tu pažiūrėtum į laito paletę, tai galėtum pastebėti, kad ryškių spalvų laitams niekas, deja, nenuima biggrin.gif Bent jau pavasariams laitams. Vėliavos spalvos jiems gražiausiai paliktos, yra ir ryški violetinė, ir geltona, ir žalia, ir mėlyna biggrin.gif Laitams nuima TAMSIAS ir vidutines DULKĖTAS ramias spalvas. Nes LSp yra pavasaris ir dar šviesus. Ir gauni krūvą lego kubelių ir ledų spalvų, idealus derinys darželinukei mergytei. O suaugusiam žmogui tarp jų vartotinų pagrindiniams rūbams - gal kokie du atspalviai. Ir tie dar baisiai sunkiai randami, nes tokia pilka tinka, anokia jau ginkdie ne, tokia smėlinė gerai, čiut į šoną jau tragedija, ruda viso labo vienas vienetas, kupranugaris pražilęs ir neryškus, bet dar ne taupe, nes taupe irgi netinka. Žodžiu... Imi tamsiai mėlyną, ne tokią, kokia priklauso, o kokią gauni, imi analogiškai pilką (nors neteisinga pilka labiau prastina, negu neteisinga mėlyna) arba dedi skersą ir vis tiek imi juodą.

Kaip ten kažkokiam interviu sakė J. Januš - juoda tinka visiems. Tik. Ji reikalauja atidaus makijažo, gero manikiūro, pedikiūro, tvarkingų plaukų ir bendro pasitempimo. Nes jeigu juodą užsimausi nedažyta ir nesitvarkius, tai dažnu atveju atrodysi varguolė, raukšlėta ir ligota.

Tą patį sako ir BFAS - jie gi viską ir taiko taip, kad žmogus atrodytų gražiai kaip yra, su minimaliai pastangų, užsimovei balachoną, ir dažytis nebereikia, nieks nė nepastebės, kad tu be makijažo ar tavo šaknys ataugę. BFAS nedaro palečių boboms, kurios prisišpakliavę kaip indėnai. Jie daro paletes natūralioms boboms, kurios nori būti gražios pačios iš savęs.

Bet mano spalvų atveju, man mažiau problemų pasidažyt ir nagus susitvarkyt, negu susirast tinkamų spalvų rūbų. 90 proc. mano paletės tinka būti vartojama tik skarelėms ir šalikams. Ir tai dar nerandu lotuliukas.gif

Taip kad aš žiemą, kuri nenori vaikščiot kaip švyturys, suprantu taip gerai, kai niekas kitas lotuliukas.gif Tu verčiau rudeniams ir vasaroms pasakok, jie gal ir nesupras biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 11 rugsėjo 2015 - 09:03
Šiaip nemažai pilkų daiktų turiu, ir iš buvimo "vasara" laikų ir šiaip prisikaupia kaipo neutralios, paprastos spalvos. Suknelę tokią pilką simpatišką, vis žiūrėjau žiūrėjau, po to kai sužinojau, kad esu pavasaris. Na grynai vien ji skandina kažkiek veidą, iškirptė nedidelė, spalva arti veido gaunasi. Iš papuošalų niekas netinka prie jos. Ale atradau, kad persikinis šalikėlis tai labaaai gerai. Nu ir vaikštau dabar laiminga biggrin.gif
Kaip Noa rašo rasti pvz pavasarinį pilkos spalvos atspalvį, reikiamo šviesumo, ir su komplekte reikiamo fasono, reikiamu rūbu tai kaip teleloto laimėti biggrin.gif

Paltą irgi turiu pilką, galvoju, kad noriu kokios apyrižės, camel skrybėlės ir ryžo rankinuko prie jo rolleyes.gif
Papildyta:
Mintis ta, kad man visai gerai veikia sumesti į vieną krūvą spalvas, kurios atskirai po vieną būtų arba per šaltos arba per šiltos. O kartu jeigu teisinga proporcija tai bent jau mano akim visai neblogai gaunasi.
Kaip kad neutraliai-vėsiai pilkas paltas su mažu kiekiu per šiltos ryžos, bendroj sumoj manau būtų visai neblogai LSp smile.gif
Atsakyti
Aš galvoju visgi kad gyvenime mes nelabai matome tų dera nedera prie veido, antraip kodėl visokios tapytojos amžiais apsirengia taip ne prie veido. Tarpusavyje spalvas suderina, o prie veido ne... jos tai kaip ir turėtų spalvas matyt. Aš pamenu stebėjau kaip juodai apsirengę vaikinai atrodo... jie nedažyti, dauguma kažkokie vidutinio tamsumo, ir man visai jie kažkaip gražiai atrodo su juodais rūbais net ir nedažyti (keista su moterim ne taip... ). Visai kas kita man savi žmonės, gal kad matau juos ir tokius ir tokius, lyginu ir pastebiu. Bet jai nestebėčiau tai ir būtų taip kaip su tais vyrais juodais rūbais. Sutinku kad spalva pasistebi labiau, bet spalva, o ne spalvos subtilybės. Juk jai net imt tą "krasnyj cvet iz daleka" tai faktas kad raudona iš toli bus šaltesnė nei iš arti, bet kad tai pamatyti reik arba žinoti, arba būt labai jau pastabiu. Nežinau ar būčiau pastebėjus kad spalvos esančios toliau įgauna pilkai mėlsvą atspalvį, jai ne studijos. Taip ir su tom tinkančiom spalvom, kur jau baisiai netinka jai dar ne pirmo šviežumo veidelis iškart ir matosi. Man su amžiumi daug daugiau netinkančių spalvų atsirado, kaip suprantu tos kur ne mano paletėje tos ir netinka. O va jaunystėj užteko tų serabura malynavu vengt.

Todėl ir kibino teorija manau geriau veikia nei spalvinė. Va Erszebeth minėjo kad seniai tokia plona nesijautė, o aš tarkim tam tikruose rūbuose tokia suvargėlė atrodau, kad manau niekam ten nebeįdomu kad veido oda skaitesnė... nors kartais man išvis atrodo bili tik šypsaisi, savimi pasitiki (aišku iki ribos gol jau išvežt į tam tikrą įstaigą aplinkiniams kyla) ir išvis nieko niekas nemato, visi priima tave kaip fainą, nuostabią ir panašiai. Tarkim aš kai susinervinu kažkaip lūpą patempiu, arba kūprinuosi pastoviai... ir koks skirtumas su kokia spalva apsirengiu - vis vien blogai atrodau. O čia forma, ne spalva sakyčiau biggrin.gif . Manau bendraujant bent jau veido mimika svarbiau nei spalva, o čia vėl forma. O spalva... ai mano vyras apie tris mėnesius draugystės manė kad aš rudaakė, ir kai kartą leptelėjo kad va kaip įdomiai... visad galvojo kad niekad neįsimylės rudaakės (kaip suprantu paaugliškos svajonės apie mėlynakę švieseplaukę buvo lotuliukas.gif ), o čia įsimylėjo, vos nenukritau... vat tau ir spalvos matymas bendraujant.
Papildyta:
QUOTE(Dilukai @ 2015 09 11, 11:42)
Mintis ta, kad man visai gerai veikia sumesti į vieną krūvą spalvas, kurios atskirai po vieną būtų arba per šaltos arba per šiltos. O kartu jeigu teisinga proporcija tai bent jau mano akim visai neblogai gaunasi.
Kaip kad neutraliai-vėsiai pilkas paltas su mažu kiekiu per šiltos ryžos, bendroj sumoj manau būtų visai neblogai LSp  smile.gif

Man ir veikia, aš kažkaip tuos makalavimus dar iki spalvinio tipų darymo dariau, ir pastebiu audinių raštuose net. Visgi spalva spalvą labai veikia, tai imi dvi netinkančias ir gauni tinkantį variantą.
Papildyta:
dėl BFAS... manau Noa turęjo tikresnę BFAS paletę, nei Prek. Ji gi ją gavo kol dar BFAS įkurėjas gyvas buvo. Tarkim pas mus Klaipėdoje BFAS po tų ten draskymusi užsidarė, pasakė - BFAS nebėra yra kažkas kas perėmė ten principą ir t.t. Ir kaip supratau ten jų atsirado ne viena, ir kiek kitaip vadinasi jau dabar. Ašai buvau pas juos (kažkaip taip... gavosi netyčia), aišku paletės net neplanavau imt (nu kam man jaunai ir puikiai žinančiai viską, kaip gražiai atrodyt ir kaip rengtis, ir kas yra gražu)... kažkaip ten šalia kosmetikos kabinetas buvo ar kas - nepamenu... tai galiu pasakyt jo - darė jie tas paletes su plaukais ir tikrai iš amerikės, ir dar labai prekiavo šešėliais, krem pudrom ir panašiai. Įtariu didesnis pelnas iš kosmetikos ir buvo, ibo įtariu palečių mažai kas užsisakydavo. Tai nemanau kad kažkoks lietuviškas variantas. Be to ir osinkietės konsultantės minėjo kad platus BFAS tinklas Lietuvoje, o va po BFAS tų "razborkių" visi jie užsidarė, tai sakyčiau įrodymas kad jie ne kokie ten nusispriegeliai autonominiai buvo. Čia mano nuomonė tiesiog.
Atsakyti
Aš ten apie tas BFAS razborkes kažką girdėjau irgi - tikrai buvo tų konsultančių tada daug, bet paskui pyst visos vienu metu ir užsidarė. Maniau, gal krizė ar kas. O čia kažkaip... Ir dabar lyg atgimsta, bet jau po biskutuką chaltūrindami - ir paletės lapeliai nebe visi medžiaginiai, ir spalvų kiek mažiau, ir plaukų palečių nedaro, ir kosmetikos nėra...
Įdomu, kas ten buvo. Numirė vadas?

Šiaip kokybė tos jų kosmetikos buvo visai nebloga, turiu pasakyt. Su kokia Estee Lauder sulygint galima. Kainų nepamenu visiškai, bet kažkiek įpirkau.
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2015 09 11, 14:22)
Aš galvoju visgi kad gyvenime mes nelabai matome tų dera nedera prie veido, antraip kodėl visokios tapytojos amžiais apsirengia taip ne prie veido. Tarpusavyje spalvas suderina, o prie veido ne... jos tai kaip ir turėtų spalvas matyt.

Ir visas madų pasaulis! Nepriklausomai nuo spalvinio tipo ir amžiaus. Va, ta pati Žilėnienė, taigi Januš...
Kita vertus, visiems išvardintiems pasidažyt ne problema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 11 rugsėjo 2015 - 15:59
Sakiau jau, kad savo snukio čia nebedėsiu, bet edukaciniais tikslais vis dėlto kartą nusižengsiu. Diskutuojat, Kibbe ar BFAS, kas svarbiau? Rodau labai konkretų pavyzdį. Pirmoji suknelė - idealių WSp spalvų. Antroji - juoda, WSp ne itin, nors ne iš kraštutinai draudžiamų spalvų. Bet... Antroji yra tinkama pagal Kibbe SD. Pirmoji - daug kam tinkama, klasikams, romantikams, gaminams - bet tik ne dramoms. Dramai reikia siauro silueto, minkštai dramai - dar ir drapiruočių, asimetrijos, V iškirpčių, aštrių kampų, liemens geriau nepabrėžinėti, nebent išvis į korsetą sulįsti. Ką man duoda ideali spalva, jeigu ta platėjančio sijono įliemenuota sunkutė prie mano išilgintų rankų, kaulėtų kojų bei liemens nebuvimo atrodo, lyg paauglės apsirengta vaikystės suknelė? Bendras vaizdas priklauso ne nuo spalvos tikimo. Spalva gali padėti suteikti papildomo šarmo, bet tik tai. Nebent esi musulmonė, visada rengiesi maišais ir lygini - maišas rožinis ar chaki geriau.

user posted image
Atsakyti
Jo, čia labai puikus pavyzdys. Netgi gali spalvos tikti ir fasonas tikti, o raštas netikti pagal Kibbe - ir vis viena neatrodai maksimaliai gerai. Man atrodo, kad tos gėlytės dramai irgi nelabai. Nors bendrai pavasariui tinka, nesmulkios gi.

Čia kaip tos iš "Velnias dėvi prada" transformacija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 12 rugsėjo 2015 - 19:17
antroj veido "poza", žvilgsnis irgi dramatiška biggrin.gif
aš irgi grynai subjektyviai rinkčiausi antrą - daug artimesnis stilius biggrin.gif

kaip nusistatyt man tas dramas ar ne dramas, daug gilintis reikia? smile.gif
Pagal ūgį tai taikyčiau į dramas kiek esu užmetus akį, bet gal tai ne svarbiausias kriterijus?

Žiūriu į tą gėlėtą suknelę ir galvoju, kad tą raštą kitokiam rūbui suteikus, gali gautis net ir labai neblogas dramatiškas daiktas. Kam nors su griežtesniu siluetu g.gif Dabar va yra parduotuvėse tokių gėlėtų ir margų, bet tuo pačiu "kampuotų" daiktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilukai: 12 rugsėjo 2015 - 20:17
Dilukai, ateik į TĄ FB temą, nustatysim biggrin.gif

Didelis ūgis ir natūralams būdingas. Ir kitąkart apskritai ne ūgis svarbiau, o kaip atrodai - galbūt objektyviai esi aukšta, bet kitiems (ar nuotraukose) atrodai visai smulki. Ir visi apstulbsta, kai atsistoji šalia, ir jie pamato tavo tikrąjį ūgį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 12 rugsėjo 2015 - 20:23