Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas, 19 tema

QUOTE(prek @ 2015 09 10, 13:01)
Esmė ta, kad spalva tai pašaltėjo. Be jokių dažymų. Taip kad atspalvis aiškiai priklausys nuo audinio, jei net sušlapinimas atspalvį pakeičia. Kitaip sakant, ta pati spalva tas pats atspalvis ant skirtingų audinių dažniausiai bus suvokiamas kaip skirtingi atspalviai.

Matai tu vėl kalbi apie skirtingus dalykus: medžiagos skaidrumas yra viena, medžiagos faktūra - kita, o medžiagos šlapumas - dar kita, ibo šlapia medžiaga jau kitokios sudėties, ji jau mišinys audinio ir vandens. Tas pats variantas šlapias smėlis ir sausas, žemė šlapia ir sausa... kai keičiasi mišinio sudėtis keičiasi ir šviesos atspindėjimas. Mes matome tą spalvą, kurią audinys sugeria, šlapias audinys sugeria didesnį kiekį spindulių, jai galima taip būtų įvardyt (nors nežinau ar būtų teisinga... nes kaip tai atrodo kad tankesnė spalva turėtų daugiau atspindėt kažkaip... nors va juodas audinys mažiausiai praleidžia šviesos, ibo daugiausiai jos sugeria) padidėja spalvos tankis, arba paprasčiausiai kalbant spalva tampa sodresnė.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 09 10, 13:12)
Mano akimis Tilda kažkoks ruduo, padoriausiai atrodo SA spalvose, bet vis vien jin tokia pošviesė, ta prasme iki kontrastingo tipažo jai toli... užtatai matyt ir mėgsta labai lindzes įsimest.

Tilda tikrai ruduo. Bet kai blondinasi iki begalybės, kuris ruduo sudėtinga pasakyt... Kažkur skaičiau, kad priskiria prie WA.
Neradau jokios foto, kad būtų galima nuspėt natūralią plaukų spalvą. Šiaip patiko http://www.gossipcen...84b9deea970c-pi
https://s-media-cach...4b4e87d9ad6.jpg
https://s-media-cach...1a4b9fae4ee.jpg
Paskutinė spėju kad gali būt natūraliausia
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2015 09 10, 13:33)
Matai tu vėl kalbi apie skirtingus dalykus: medžiagos skaidrumas yra viena, medžiagos faktūra - kita, o medžiagos šlapumas - dar kita, ibo šlapia medžiaga jau kitokios sudėties, ji jau mišinys audinio ir vandens. Tas pats variantas šlapias smėlis ir sausas, žemė šlapia ir sausa... kai keičiasi mišinio sudėtis keičiasi ir šviesos atspindėjimas. Mes matome tą spalvą, kurią audinys sugeria, šlapias audinys sugeria didesnį kiekį spindulių, jai galima taip būtų įvardyt (nors nežinau ar būtų teisinga... nes kaip tai atrodo kad tankesnė spalva turėtų daugiau atspindėt kažkaip... nors va juodas audinys mažiausiai praleidžia šviesos, ibo daugiausiai jos sugeria) padidėja spalvos tankis, arba paprasčiausiai kalbant spalva tampa sodresnė.

Asmeniškai man giliai dzin, kaip tai pavadinti smile.gif Tiesiog noriu pasakyt, kad ir faktūra, ir šlapumas, ir kiti parametrai keičia atspalvį smile.gif
Ir jei ant atlaso aš matau vieną spalvą, o ant marlės - kitą, man visiškai vienodai, kad abu audiniai yra dažyti tame pačiame katile. Mane domina tik pats faktas - kokią spalvą/atspalvį aš matau.
Paminėjai gerą žodį - "sodrumas". Manyčiau tai vienas iš parametrų, kuris skirs žiemos ir pavasario spalvas.
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2015 09 10, 13:31)
tilda prie TA priskiriama

Man jin su ryžais nelabai, ir perspausta, visur tokia "ne savo lėkštėje"
Va SA variantas labiausiai kažkaip susižaidęs (beja antroje foto įvaizdis kaip Kibbinas rekomenduoja dramoms mirksiukas.gif ) :
user posted imageuser posted image
Papildyta:
ir šitą... gal ana visgi ne drama? Man jin labiau naturalų įvaizdyje patinka g.gif
Ai rask čia tą gryną dramą, kai tų grynų tipažų matyt su žiburiu ieškot reik... ir dar blondinę...
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 09 10, 13:01)
Esmė ta, kad spalva tai pašaltėjo. Be jokių dažymų. Taip kad atspalvis aiškiai priklausys nuo audinio, jei net sušlapinimas atspalvį pakeičia. Kitaip sakant, ta pati spalva tas pats atspalvis ant skirtingų audinių dažniausiai bus suvokiamas kaip skirtingi atspalviai.

Na tai gerai, bet mes gi nekalbam apie tai, kaip tokios spalvos dažai ima skirtingus audinius. Turi savo lapelį, pridėjai, tinka arba ne. Ta prasme, mus domina galutinis rezultatas, o ne spalvos pavadinimas. Jei ta pati spalva suvokiama kaip skirtingi atspalviai, tai tada gali būti, kad vienas tau tinka, o kitas ne.

Sušlapintų kelnių spalva pasikeitė, ir tiek.

Taip kad "sudaro paletes, su kokiom plaukų spalvom koks būsi sezonas" - bijau kad tai nekompetetinga chaltūra. Kur skaitei?
Taigi patys BFAS tai darė, tada, kai aš paletę dariausi. Buvo galima imti paletę vieną, galima buvo imti išskaidytą į 4 (aš tą ėmiau), ir dar buvo viena paslauga - plaukų paletė. Ją, kaip ir likusias, užsakydavo Amerikėj ir atsiųsdavo iš Amerikės. Jinai buvo pati brangiausia, nepamenu, kiek kainavo, bet gal dvigubai brangiau už brangiausią paletę. Ir ji atrodė taip, kaip kirpyklose būna plaukų dažų pavyzdžiai pateikti - tokios susuktos plaukų sruogos prilipintos. Visos tos esančios paletėje spalvos, tipo, tinka tam, kieno paletė. Ir sugrupuotos - dalis tinka tau su visu tavo tipu, koks tu dabar esi, o kitos tave permeta į kitą sezoną. Man rodė kažkokio pavasario, nepamenu kokio, paletę, ir rodė krūvą ryžų atspalvių, su kuriais jau ta moteris skaitysis kažkoks ruduo. Tiksliai nepasakysiu, nes nieko aš ten tada nesigaudžiau, tik tada nutariau, kad neimsiu aš jos. Ir mano motyvai buvo tokie - mano plaukai natūralūs (tada buvo biggrin.gif), ir aš esu kažkoks sezonas su palete už labai brangiai. tai dabar gaunu dar paletę, kuri įrodys, kad aš galiu būti ne tik savo, bet dar trys sezonai, tai ką, man dar ir jų paletes užsisakinėt?! Aikit nakui, aš studentė, neturiu tiek pinigų, nieko aš dažytis neketinu, visi sako, kad mano natūralūs plaukai labai gražūs!!!

Vat ir neėmiau biggrin.gif

Kodėl jie dabar to nebedaro, nežinau. Gal niekas neima?
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 09 10, 14:12)
Na tai gerai, bet mes gi nekalbam apie tai, kaip tokios spalvos dažai ima skirtingus audinius. Turi savo lapelį, pridėjai, tinka arba ne. Ta prasme, mus domina galutinis rezultatas, o ne spalvos pavadinimas. Jei ta pati spalva suvokiama kaip skirtingi atspalviai, tai tada gali būti, kad vienas tau tinka, o kitas ne.

Tai aš ir vedu prie to, kad šifonas bus pavasariui, o aš pasiimsiu atlasą - nors abu bus iš vieno katilo.
Kitaip sakant, svarbu ne tik spalva, bet ir pats audinys - kokią jis padaro tą spalvą.
QUOTE(Noa @ 2015 09 10, 14:12)
Taigi patys BFAS tai darė, tada, kai aš paletę dariausi. Buvo galima imti paletę vieną, galima buvo imti išskaidytą į 4 (aš tą ėmiau), ir dar buvo viena paslauga - plaukų paletė. Ją, kaip ir likusias, užsakydavo Amerikėj ir atsiųsdavo iš Amerikės. Jinai buvo pati brangiausia, nepamenu, kiek kainavo, bet gal dvigubai brangiau už brangiausią paletę. Ir ji atrodė taip, kaip kirpyklose būna plaukų dažų pavyzdžiai pateikti - tokios susuktos plaukų sruogos prilipintos. Visos tos esančios paletėje spalvos, tipo, tinka tam, kieno paletė. Ir sugrupuotos - dalis tinka tau su visu tavo tipu, koks tu dabar esi, o kitos tave permeta į kitą sezoną. Man rodė kažkokio pavasario, nepamenu kokio, paletę, ir rodė krūvą ryžų atspalvių, su kuriais jau ta moteris skaitysis kažkoks ruduo. Tiksliai nepasakysiu, nes nieko aš ten tada nesigaudžiau, tik tada nutariau, kad neimsiu aš jos. Ir mano motyvai buvo tokie - mano plaukai natūralūs (tada buvo biggrin.gif), ir aš esu kažkoks sezonas su palete už labai brangiai. tai dabar gaunu dar paletę, kuri įrodys, kad aš galiu būti ne tik savo, bet dar trys sezonai, tai ką, man dar ir jų paletes užsisakinėt?! Aikit nakui, aš studentė, neturiu tiek pinigų, nieko aš dažytis neketinu, visi sako, kad mano natūralūs plaukai labai gražūs!!!

Vat ir neėmiau biggrin.gif

Kodėl jie dabar to nebedaro, nežinau. Gal niekas neima?

Gal čia kokia lietuviška BFAS pakraipa buvo? Po pavadinimu "uždirbkime daugiau"? Nes pagal tai ką aš žinau - jei oda gerai reaguoja į švarias spalvas, tai perdažius plaukus tarkim vasarine spalva, vasara aš vis viena netapsiu? (apie pavasarinę plaukų spalvą, o juo labiau rudeninę, aš nė nepypteliu, čia jau beviltiška). Galbūt galėsiu dėvėt keliais laipteliais murzinesnes spalvas - bet tai irgi tik prielaida. Greičiausiai rezultatas bus tas, kad pati papilkėsiu ir iš viso jokios spalvos pradės nebetikti - nei savos, nei svetimos.

Tarp kitko, neteigiu, kad nelandžioju po svetimas paletes. Landžioju žinoma smile.gif Bet labai atsirinktinai ir tikrai ne plaukų spalvos kaitaliojimo pagalba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prek @ 2015 09 10, 14:26)
*Tai aš ir vedu prie to, kad šifonas bus pavasariui, o aš pasiimsiu atlasą - nors abu bus iš vieno katilo.
Kitaip sakant, svarbu ne tik spalva, bet ir pats audinys - kokią jis padaro tą spalvą.

**Gal čia kokia lietuviška BFAS pakraipa buvo? Po pavadinimu "uždirbkime daugiau"? Nes pagal tai ką aš žinau - jei oda gerai reaguoja į švarias spalvas, tai perdažius plaukus tarkim vasarine spalva, vasara aš vis viena netapsiu? (apie pavasarinę plaukų spalvą, o juo labiau rudeninę, aš nė nepypteliu, čia jau beviltiška). Galbūt galėsiu dėvėt keliais laipteliais murzinesnes spalvas - bet tai irgi tik prielaida. Greičiausiai rezultatas bus tas, kad pati papilkėsiu ir iš viso jokios spalvos pradės nebetikti - nei savos, nei svetimos.

***Tarp kitko, neteigiu, kad nelandžioju po svetimas paletes. Landžioju žinoma smile.gif Bet labai atsirinktinai ir tikrai ne plaukų spalvos kaitaliojimo pagalba smile.gif

*Taigi aš irgi tą patį sakau, tik iš kitos pusės - svarbu galutinis rezultatas. O ar jis pasiektas dažais, ar medžiagos savybėm - tai čia kitas klausimas. Aišku, kad skirtingos medžiagos skirtingai atrodo! Pvz kokią skaidrą paėmus ir ant tamsios uždėjus - išvis nepasakysi, kas ten do spalva biggrin.gif

**Nu žinok manau, kad čia buvo normali pakraipa, kadangi kai pažiūriu, ką dabar duoda, tai man davė daugiau. Paletėj buvo daugiau spalvų, visi lapeliai buvo medžiaginiai, išskyrus akių/odos/plaukų... Viską siųsdavo iš Amerikės, jos ten pačios nieko nesiimdavo spręsti. Tik tiek, kad tai buvo seniai.
Jos sakau, netgi kosmetiką BFAS pardavinėjo, ko dabar konsultantai nebedaro. Buvo gavę tų krempudrų durniausių spalvų, visokių negriškų tamsių, bet sakė, taip priklauso pagal sutartį. Ir firma ta pati tos kosmetikos, ne kokia ten iš šono.

Man kaip tik dabar atrodo, kad chebrytė pradėjo chaltūrint biggrin.gif Paletės mažesnės, prastesnės biggrin.gif Jaučiu, ką daugiausiai ima, tą pradėjo ir vystyt...

***Tai nelandžiok tu, kad gudrus, kai paletė yra paletė, o gyvenimas yra gyvenimas, ir pasiūla yra pasiūla... Nuogas gi neisi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 10 rugsėjo 2015 - 13:43
Apie šlapių medžiagų fiziką nieko neišmanau, na kitaip šviesą laužia ir tiek.
Šlapi plaukai irgi tamsesni atrodo negu sausi, bet spalvos gal nepakeičia, na tik tamsumą ir paviršių kaip pasakyt smile.gif

Čia jeigu kas užsiima kokiais dailiaisiais darbais, dažymais, spauda ir pan. tai gerai žino kaip spalva pasikeičia ją pvz užlakavus ant viršaus laku. Arba akmenėlis prie jūros šlapias, ir paskui išdžiūvęs. Ką tai duoda spalviniams tipams nežinau. Na skirtingi daiktai, skirtingi padengimai/paviršiai, skirtingai atrodo, vertint vis tiek galutinį rezultatą/vaizdą reiktų.

Aš atsipalaidavus biškį spalvinių tipų klausimais dabar. Kadangi parduotuvės pilnos tai vis ką rudeninio pasimatuoju, ką žinau man rodos galiu ryžiausio rudenio ryžiausias kelnes su mėlynais marškiniais apsirengt, nu nebraižo akių. O juodos kelnės akis braižo, svarbiausia, kad nebūtų labai murzina spalva, ir kad nebūtų labai žiauraus kontrasto ir vis tiek būsiu spalvas prisiderinus prie veido geriau negu 70% populiacijos lotuliukas.gif
Tik va šaliko negaliu naujo nusipirkt (o man jų daug reikia, seniai neturiu jokio naujo tai jau pikta) tai per kontrastingas http://www.lindex.co...tyleId=74068512
per murzinas/tamsus http://www.lindex.co...tyleId=71594512 totaliai per šiltas, per murzinas http://www.lindex.co...tyleId=75069084
tai pykstu ant šalikų
Papildyta:
aaa žiūriu Noa po viena žvaigždute tą patį parašius smile.gif
Papildyta:
Tilda tai dažo tuos plaukus tai ryžai tai šviesiai tai pagal vaidmenį - nieko nein suprast, kažkas nelabai kontrastingo bet kuriuo atveju, tik akys gan ryškios atrodo. Bet irgi pusę laiko su spalvotom linzėm doh.gif
jaučiu jin visas plaukų spalvas yra turėjus
user posted image
va jum ir dramatic
user posted image
o čia kas per veido spalva
user posted image
user posted image

va dar kokią radau
user posted image
Papildyta:
ir čia ji
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilukai: 10 rugsėjo 2015 - 18:11
Vajei, kokia ta Tilda, jinai visur atrodo natūraliai. natūraliai ryža, natūrali blondinė, neįsivaizduoju, kas ana biggrin.gif

Šaliko irgi norėčiau, kad būtų gražus ir madingas. Bet koks šalikas gali būti gražus, madingas ir LSp, ir DC biggrin.gif Čia man kažkoks galvosūkis, taip tai išvis turėtų atrodyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Kas čia per DC? Čia Kibino išmislai?
Atsakyti
Kibino kibino, Dramatic Classic! Lyg man su vienu LSp buvo mažai bėdos biggrin.gif

Bet turiu pasakyti, kad mokslas įrodė, tiksliau, mes eksperimento būdu FB nustatėm - jei žmogus laikosi tik Kibino, bet ne spalvinio tipo, jis atrodys bendrai paėmus geriau, negu tuo atveju, jei jis laikysis tik spalvinio tipo, bet visai nesilaikys kibino. Kažkaiptai.
Atsakyti
ania biggrin.gif
išvedėt teoriją
o čia ne tas atvejis, kad su spalviškai ne į temą, bet moderniom, madingom drapanom geriau atrodysi negu spalviškai idealiom, bet kiek atgyvenusiom?
Grynai psichologiškai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 09 10, 20:31)
Bet turiu pasakyti, kad mokslas įrodė, tiksliau, mes eksperimento būdu FB nustatėm - jei žmogus laikosi tik Kibino, bet ne spalvinio tipo, jis atrodys bendrai paėmus geriau, negu tuo atveju, jei jis laikysis tik spalvinio tipo, bet visai nesilaikys kibino. Kažkaiptai.

Kelia man įtarimų tokie jūsų eksperimentai. Asmeniškai aš žinau viena - jei aš laikysiuosi spalvinio tipo, kaip besirengčiau, manyje dar bus galima atpažint gyvą žmogų. Bet nepriklausomai nuo linijų tinkamumo netinkamos spalvos mane pavers numirėle. Kažkaip nelabai šviečia būt iš grabo, kad ir su tinkamomis linijomis lotuliukas.gif
QUOTE(Noa @ 2015 09 10, 19:37)
Bet koks šalikas gali būti gražus, madingas ir LSp, ir DC biggrin.gif 

O kuo blogai būt klasiku su dramatiniu atspalviu? Juk čia spalvos nelabai "žaidžia", čia kaip suprantu svarbiau linijas išlaikyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prek: 10 rugsėjo 2015 - 20:54