Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas, 19 tema

Jai laikyti kad ruda yra oranžinė+juoda (o pagal teorija, kur visos spalvos maišomos su juoda/balta ir pilka taip ir yra), tai taip cool sezonai jos neturi. Bet žiemos, kurių paletėse atsiranda kažkas panašaus į oranžinę turi ir kažką panašaus į rudą. Šiltas ar šaltas sezonas pagal tai labai klaidinga spėt, būtent dėl rudos netikimo daugelis pavasarių ir mano esantys vasaros, ibo pavasarių paletė +balta iš esmės, na ten su nukrypimais (warm spring tarkim atsiranda kažkas), taip kad pas juos ne ruda, o kaip aš vadinu biežinė. Jai tinka ruda galim drąsiai teikti, kad esi ruduo, galva guldau kad diduma pavasarių praėję parduotuvėse rudos pasiūlą neras sau tinkamos. Aš tarkim rudus batus iš garderobo išbraukiau dar iki spalvinių tipų, ibo amžiais jie prie rūbų viršuje netikdavo. O jai randi tinkamą rudą (ne prie veido, o prie rūbų spalvų) - tai žiūrėk nėra tokios spalvos batų tepalo, ir tenka naudot bespalvį.
Kalbant apie biežinę - tai juk odos spalva, ir ją turi visi tipai. Turint paletę reik ieškot odos spalvos atitikmens ir tiek, neturint dedi ranką paprasčiausiai (net jai ranka skiriasi nuo veido spalvos, ji juk vis vien to pačio spalvinio tipo). Manau net neverta ginčytis, kad odos spalva biežinė, ir jai tai laikyt rudos šviesų variantą tai ... pavasariai čia eina lygiosiom su žiemomis ir vasaromis.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 09 03, 08:28)
Manau net neverta ginčytis, kad odos spalva biežinė, ir jai tai laikyt rudos šviesų variantą tai ... pavasariai čia eina lygiosiom su žiemomis ir vasaromis.

Bet kad žinok... Jei paimt neįdegusį variantą, tai pas nekuriuos bus daugiau ružava, negu biežinė... Ypač su visokiom smėlio sudėjus.
Atsakyti
user posted image

Va čia kas man netinka smile.gif, aišku gali būt iškraipyta, bet esmė kad tokios rudos į pilkumą - man žiauruma. Šiaip jos kaip ir vasarų manau, žiemų taupes tokios ... nemoku pasakyt, bet jos ne pilkos (nors taupe pilkai ruda yra), jos atrodo "švaresnės ir ryškesnės" ar kaip pasakius. Man sunku apibūdinti tuos subtilumus, aš juos kaip ir matau, bet įvardyti jau ne mano galiose.

O žalia tai įtariu kokia čia biggrin.gif . Čia ta kur mėlynai žalia, o pas mane jau žaliai ždyra, ji kitokia. Nelašinant kiek ten mėlynos pas ką, ibo šiame punkte nesusišnekam, ji sukuria visai kitokį įspūdį - ji intensyvi, agresyvi spalva, o maniškės visos (ne tik žalia/žydra) - pasyvios ir švelnios, sutinku su Noa įvardinimu šių spalvų kaip vaikiškų.

O aš taip ir nenusipirkau ryškaus lūpdažio, nusprendžiau kad netinka mano natūrai smile.gif.
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2015 09 03, 08:35)
Bet kad žinok... Jei paimt neįdegusį variantą, tai  pas nekuriuos bus daugiau ružava, negu biežinė... Ypač su visokiom smėlio sudėjus.

Nu smėlis kartais ir būna labiau ružavas nei ochrinis smile.gif (čia tas smėlines turi ochrines omenį kaip suprantu). Bet tai o ne beige yra vadinama biežine? smėlinė tai sand?

Čia va įvardyta plytelių spalva, kaip Bahama peige:
user posted image

O čia kalahari beige:
user posted image

...o čia tiesiog beige:
user posted image

Na o link smėlinės išvis jau įvardyta kaip straw yellow:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 09 03, 08:50)
Va čia kas man netinka smile.gif, aišku gali būt iškraipyta, bet esmė kad tokios rudos į pilkumą - man žiauruma.

O klausyk. Žiauruma - tai netinka ar nepatinka? O jei netinka, tai kaip taip gali būti, jei tavo plaukai kažkokie tokie? Plaukų spalva gi naudotina.
Atsakyti
Vikipedija rašo, kad peige yra prancūziškai avies vilna, ir reiškia spalvą ką tik nukirptos netvarkytos vilnos atspalvius, ir pridėtas paveiksliukas - My Webpage
Atsakyti
Man atrodo, kad iš tų išvardintų biežinių man garantuotai netiktų pirma, bahama beige (kažin, ar ten toks smėlis? Noriu į Bahamas biggrin.gif). Tiesiog beige, jaučiu, būtų per kakavinė, o su daugiau pilkos jau taptų tiesiog pelės pilka ir būtų geriau. Tada tektų imt vidurinę, bet galvos nededu ir už tą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 09 03, 09:10)
O klausyk. Žiauruma - tai netinka ar nepatinka? O jei netinka, tai kaip taip gali būti, jei tavo plaukai kažkokie tokie? Plaukų spalva gi naudotina.

Tai mano plaukai ne pilkai rudi gi smile.gif . Mano plaukuose geltonos spalvos persvara + toks geltonai ryžas atspavis saulėje, ir kai galvojau kad esu vasara, maniau ne tipiška tiesiog, ibo neturiu aš to pilkumo vasariško plaukuose.
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2015 09 03, 09:13)
Man atrodo, kad iš tų išvardintų biežinių man garantuotai netiktų pirma, bahama beige (kažin, ar ten toks smėlis? Noriu į Bahamas biggrin.gif). Tiesiog beige, jaučiu, būtų per kakavinė, o su daugiau pilkos jau taptų tiesiog pelės pilka ir būtų geriau. Tada tektų imt vidurinę, bet galvos nededu ir už tą biggrin.gif

jai remtis beige spalvos pavadinimo kilme - ten tokios spalvos avys
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 09 03, 07:22)
Gal tą frazę reiktų formuluot - jei pati spalva nėra geltona, bet savyje turi daugiau geltonos, negu mėlynos? Nes, tarkim, žalia visada turi kažkiek geltonos, žalia be geltonos yra mėlyna biggrin.gif Bet yra ir šaltų žalių - kur mėlyna persveria.

Bala žino. Gal ir taip - žalios požiūriu. Bet pvz būna "šilta mėlyna" - geltonos ten mažas lašas, mėlynos - galybė, o spalva jau šilta. g.gif Ir užtenka vos vos geltonos, kad mėlyna nebebūtų šalta. Su teal vėl kitaip - ten juk geltonos daugiau (maišau mėlyną su žalia, žalioje automatiškai bus nemažai geltonos) - o rezultatą gaunu priklausomai nuo santykio, "mažai mažai" geltonos taisyklė nebetinka.
Gal tada formuluotė tokia - jei spalvoje galima įžiūrėt geltoną priemaišą? Maža ką maišau, bet jei geltona išlenda į paviršių - vadinasi šakės
Papildyta:
QUOTE(Noa @ 2015 09 03, 08:35)
Bet kad žinok... Jei paimt neįdegusį variantą, tai  pas nekuriuos bus daugiau ružava, negu biežinė... Ypač su visokiom smėlio sudėjus.

Tikrai tiesos yra. Neįdegusi oda rausvo atspalvio, įdegusi irgi raudoną spalvą turi. Raudonai geltona ar geltonai raudona, velnią supaisysi. Jei kitų oda būna pilkšva, alyvinė ar dar kažkokia, tai manoji man kažkuo asocijuojasi su indėnais - dėl raudonumo.
Beje, ten kur testavau lūpdažius, ten mano įdegimas, beveik maksimalus.
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2015 09 03, 09:03)
ji sukuria visai kitokį įspūdį - ji intensyvi, agresyvi spalva, o maniškės visos (ne tik žalia/žydra) - pasyvios ir švelnios, sutinku su Noa įvardinimu šių spalvų kaip  vaikiškų.

O jei imti pagal faktūrą? Šifonas ar atlasas? Ar dar kas?

Spalva aktyvi, nes žieminė... Bent aš taip suprantu. Nes kai aš užsinoriu kažko minkšto, neryškaus, neagresyvaus, neišsiskiriančio - virstu kažkokia šlavėja. Netinka man... Ir suvokiau šitą žiūrinėdama foto - apranga ta pati, viskas tas pats, viena foto - super, o kita - kaip čia pasakius... Iš pradžių nesupratau kas vyksta, tik paskui susivokiau, kad lūpdažis skirtingas... Vienur - ryškus, agresyvus, kitur - kuklutis, minkštas... TIK lūpdažis, o skirtumas milžiniškas...

Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2015 09 03, 09:26)
Tai mano plaukai ne pilkai rudi gi smile.gif . Mano plaukuose geltonos spalvos persvara + toks geltonai ryžas atspavis saulėje, ir kai galvojau kad esu vasara, maniau ne tipiška tiesiog, ibo neturiu aš to pilkumo vasariško plaukuose.

O dėl vasariško pilkumo - tai kaip suprantu tik viena iš galimų vasaros spalvų. Bet tai visai nereiškia, kad plaukai būtinai turi turėt pilkumo. Osinkoje kažkur radau paminėta, ir ne kartą, kad būtent vasarų plaukai pasižymi spalvų įvairove. Vasarai daugiau esminis dalykas - sudėtinės spalvos.

Atsakyti
Priemaišom skaičiuot makaliūzė gaunas, tarkim teal yra mėlyna maišyta su žalia, tai kaip ir visa teal turėtų būt šalta, o gaunasi kad dažniau šilta, ibo labiau ji yra mėlyna su žalia (šilta), nei žalia su mėlyna (šalta), o kur ta riba? mano supratimu ten nieks niekur nelipa, yra spalva ir psio. Aišku išvest galim, tarkim teal: žydrai žalia - šilta, o jau mėlynai žalia - šalta, ibo jai jau apie spalvos lipimą, man ten kažkaip taip lipa...skaičiuojam lašus - žydra turi geltonos, o mėlyna neturi... tai kaip ir tiktų - geltonos lašų daugiau šiltoje teal, bet vat jai maišyt mėlyna su lašu raudonos, vėl gausim šiltą tealinę spalvą, net šiltesnę nei maišant su žydra... o geltonos lašų bus tiek pat kiek ir su paprasta mėlyna maišant. Jau netinka
Papildyta:
QUOTE(prek @ 2015 09 03, 11:19)
O jei imti pagal faktūrą? Šifonas ar atlasas? Ar dar kas?

O dėl vasariško pilkumo - tai kaip suprantu tik viena iš galimų vasaros spalvų. Bet tai visai nereiškia, kad plaukai būtinai turi turėt pilkumo. Osinkoje kažkur radau paminėta, ir ne kartą, kad būtent vasarų plaukai pasižymi spalvų įvairove. Vasarai daugiau esminis dalykas - sudėtinės spalvos.

Šiaip spalva, ne faktūra... aš dar neapsisprendžiau kokia faktūra man labiau tinka biggrin.gif , žinau tik kad netinka tas paprastas "maikinis" trikotažas.

Na ten visi tie plaukai turi pilkumo, kažkaip mažiausiai soft summer, kur su rudens įtaka, bet ir tai ten nėra spalva tokia be pilkumo. Va kai šaltos sudėtinės spalvos, tai ir gaunasi plaukuose kažkoks pilkumas, kurį galima būtų įvardyti kaip prigesintą spalvą arba ten subtilę kažkokią. Faktas, kad plaukų dažų tokių nėra, ir vasarėlės tą savo subtilumą pradėjusios dažyt plaukus praranda
Atsakyti
Jau aš susipainiojau, kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių biggrin.gif Žo, tau įdegus tinka kislotnos šiltos pavasarinės spalvos, to galima buvo tikėtis biggrin.gif O oda, plaukai, akys visada yra sudėtinių spalvų, čia jau sukis kaip nori, žmogus ne papūga, kad būtų ryškumo nesvietno. Tik, tarkim, žiemų plaukai ir akys tokie, kad šalia ryškios dar paryškėja, o visokių vasarų - jau nebe, ryškios juos permuša ir dėl to geriau nereikia.

Kodėl beige - avys? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2015 09 03, 12:41)
Jau aš susipainiojau, kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių biggrin.gif Žo, tau įdegus tinka kislotnos šiltos pavasarinės spalvos, to galima buvo tikėtis biggrin.gif O oda, plaukai, akys visada yra sudėtinių spalvų, čia jau sukis kaip nori, žmogus ne papūga, kad būtų ryškumo nesvietno. Tik, tarkim, žiemų plaukai ir akys tokie, kad šalia ryškios dar paryškėja, o visokių vasarų - jau nebe, ryškios juos permuša ir dėl to geriau nereikia.

Kodėl beige - avys? bigsmile.gif

...o kuo čia painiojiesi, sakau mano ne pilki, o tamsiai rudi, link geltonos, ruda sudėtinė spalva taip pat. Tokius kaip mano kiša prie BSp palečių. Bet kai maniau kad esu šaltas tipas, galvodavau kad visokie tie vasarų plaukai būna, na ne pilki maniškiai, bet ir ne ryži, tai matyt ir tokie gali būti... tipo per siaurai pažiūrėta į vasaros plaukus, o dabar manau kad tikrai jie kažkokie pilki, o maniškiai tiesiog ne vasariniai smile.gif

Avys beige, nes - "Beige ... It takes its name from French, where the word originally meant natural wool that has not been bleached nor dyed, and hence also the color of natural wool"
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 09 03, 11:33)
Šiaip spalva, ne faktūra... aš dar neapsisprendžiau kokia faktūra man labiau tinka biggrin.gif , žinau tik kad netinka tas paprastas "maikinis" trikotažas.

O jei Tau padaryt analogišką eksperimentą su lūpdažiais? Imti ryškius, neryškius, blizgius, neblizgius, visą šitą fotkint ir paskui atsisėdus palygint?
Asmeniškai aš tik taip ir atrinkau, kad man reikia matinės ryškios spalvos ir ryškaus lūpų kontūro (bet kontūras jau turbūt nebe spalvinio tipo reikalas). Visokie blizgiai, šimeriai, lengvos faktūros - nežaidžia.

Beje, dėl spalvų - ar tinkanti spalva panašiau kad praskiesta vandeniu, ar pienu? (pilkinta kaip suprantu netinka)
Atsakyti