QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2015 06 14, 22:39)
Labai ačiū Jerdai už nuostabų fotoreportažą
Skaitant aplankė malonūs prisiminimai apie Tunisą

Mes, taip pat,keliavome į daugelį vietų,bet ne savarankiškai,o su ekskursijomis.Tais metais dar prisibijojome savarankiškai keliauti,nes buvo 2007m.Kai tada keliavome į Sacharą,pamatėme tik vieną Šebiko oazę,nes kita dar nebuvo įtraukta į programą.O kaip gaila,nes jūsų aplankyta pirma oazė paliko nepakartojamą įspūdį
Kitą savaitę ir mes keliame sparnus ir vėl atradinėti Tuniso
Dar kartą jums ačiū ir už nuostabų pasakojimą,ir už gražias nuotraukas,ir už gerus patarimus
Saugios ir įdomios kelionės ir dėkui už gerus žodžius dėl tokio palaikymo ir stengiuosi nors kas antrą vakarą prisėsti pasidalinti įspūdžiais, o ir pačiai malonu prisiminti, na išskyrus paskutinį įvykį.
Taigi apsispręndžiu, noriu kvepaliukų lauktuvėms, nebeturiu nervų ir kantrybės po mediną bastytis ir derėtis, o lauktuvių vis dar reikia. Važiuojame toliau į Lamtą. Tik išlipus pirmiausia einu į mums jau žinomą parduotuvytę, ir palaikome vietos ekonomiką. Pardavėjas net švyti iš laimės, kad mes vėl sugrįžome

Tai kažkaip praskaidrina nuotaiką po to nemalonaus įvykio. Dar nusiperkama ne originalių aliejinių mažų kvepaliukų, gaila kad tik po vieną, šitie kaip ir vertesni dėmesio.
Einame į kepyklėlę, šikart norime kreminių pyragaičių nusipirkti prie supergardžios kavos ir puikios arbatos pajūrio bare juos sušveisti. Kepyklėlėje mus pasitinka jau mūsų pažįstama mergina. Labai džiaugsmingai sutinka, net vardus pamena

Šito tai tikrai nesitikėjau. Išsirenkame pyragėlius, aš aišku šokoladinį

Na neatsispiriu pagundai ir dar lauktuvėms nuperku riestų sausainukų su riešutukais

Yra ir tų tradicinių tunisietiškų spalvingų sausainukų, mūsų viešbutyje jų buvo kai buvo Tuniso dienos, bet mama sakė kad nelabai, tai ir nesusigundžiau. Nors šie gal ir gardesni nei viešbutyje būtų buvė, bet nelabai aš mėgstu dažytus, vengiu tokių.

Šikart turiu Avon kvepalų mėginuką, tai nors jį padovanoju savo naująjai draugei, labai apsidžiaugia, domisi ar čia lietuviški, na pasakiau kad iš Lietuvos, bet ne pas mus gaminti. Tuo pačiu paplepame apie kvepalus, pasirodau savo pirktuosius, o ji man saviškius. Ji maniškiais naujaisiais nelabai sužavėta, o man jos patinka, saldoki, pati tokių nenaudočiau , bet mano dukroms gal patiktų. Kažkokie tai nematyti. Širdingai atsisveikiname.
O tuomet jau tiesiai į pajūrį.

Kažkaip man ši vieta labai teigiamai veikia, čia man taip patinka.

O dabar į mėgtamą pajūrio kavinukę. Kavinės savininkas labai maloniai sutinka, jaučiasi pamalonintas

Manau kavinės populiarumą savo pakartotiniu apsilankymu pakeliame ne prasčiau nei Užkalnis Garliavos kebabinės

Užsisakome kavos ir arbatos, pagamina kaip ir tas pačias, bet kaina kažkaip dar mažesnė

Vos 2 dinarus su keliais šimtais centų paima, tai dar kelis šimtus centų arbatpinigių palieku.
Išsitraukiame kepyklėlėje nusipirktus pyragaičius ir mėgaujamies tobulu skoniu. Paskui pastebime kad pasirodo ir čia buvo pirkti pyragaičių

Bet mums nieks nieko nesako, kad su savo maistu negalima, Lietuvoje tai greičiausiai apie tai būtų pasakyta. O čia dar servetėlių papildomai atnešė ir po vandens stiklinę. Ir labai pataikė, nes tikrai apsalome.
Šįkart klientų daugiau, ir vien jauni vyrukai, ir vienas toks mažas labai mielas mažas berniukas. Tokiomis gražiomis juodomis akytėmis, tiesiog kaip iš atviruko. Jam išeinant iš kavinukės padovanoju dar vieną likusia silikoninę apyrankę. Vaikas toks kuklus, nedrąsus, slepiasi už vyresniojo brolio kojos ir smalsiai žiūri. Tai apyrankč paduodu broliui, nes vaikiukas manęs gėdijasi.

Na čia mes buvome visos kavinės dėmesio centre, visi net atsistoję žiūrėjo
Beje išeinant norėjau susimokėti už vandenį, bet neimė.
Taigi tikrai nesusigadinau nuomonės apie miestelį,atvirkščiai ir dar pagalvojau tiesiog visur paaugliai yra paugliai, pas mus irgi būna visokių, nori atkreipti į save dėmesį, o ne visada žino kaip jį atkreipti, tai imasi bet kokių veiksmų.