QUOTE(maryte47 @ 2015 05 21, 16:27)
QUOTE(Jerda @ 2015 05 21, 11:20)
Labai puikia čia Tu mums papasakoji. Ačiū . Bet dar apie ekskursiją į Sacharą labai norėčiau kad nuosekliau papasakotum.
Tai kad nuosekliau jau nebeįmanoma

Viską eilės tvarka parašiau, net ir kavos pertraukėlę paminėjau
Penktoji diena arba anta Sacharos diena
Prižadinimo skambutis nuskamba dar prieš 4 ryto. Oi kaip dar norėtųsi pamiegoti, atrodo tik atsigulėme ir vėl reikia keltis ir kuo greičiau, nes reikia dar nusiprausti, pusryčius pavalgyti ir dar vienos valandos kelionė iki druskos ežero laukia
Druskos ežeras

.
Laikiame saulės patekėjimo

Ir sakė gidė kelis kartus, nelipkit ten kur minkšta, išsitepsit. Bet kaip nelipsi, įdomu juk

Čia daugiausia vienoje vietoje vandens kiek aš užtikau šiame ežere

Šalia ir datules pardavinėjo, reikėjo nusipirti, geros ir pigiau nei parduotuvėse kaina derybų reikalas, bet... Nieko brangesnių nusipirkau
Paskui nuvažiavome į kaimelį, pavadinimų nerašysiu, nes galiu labai apsimeluoti

Kas buvo nusipirkę pasivažinėjimą arkliukais iki privačios oazės tie vyko į oazę, kas ne liko miestuke.

Diedukas parodė kaip įlipama į palmę, parodoma super akrobatika, susižavėjimo šūksniai, aplodismentai ir pageidautina tipsai

O mintyse galvoji, na va diedukas kaip sugeba, o mane per pus jaunesnę daržą paravėjus kartais net pirdikulitas susuka.

O kas aukščio bijo, net žiūrėti negali, gali laiko veltui neleisti, apsipirkti. Dar viena datulių prekybos vieta. Pats tas lauktuvėms, kad brangūs laukiantieji nepersivalgytų

Kaina 1 dinaras, skanios, mėsingos. Vieną lėkštutę ir aš nusipirkau, dabar galvoju geriau būčiau mažiau fotografavusi, o daugiau nusipirkusi. Bet genialios mintys kaip visada, ateina po laiko
Papildyta:
Arkliukais grįžtame atgal į kaimelį, ten jau laukia džipai. Jais vykstame iki natūralių oazių.
Pirmoji oazė mažiau lankoma, į ją veža tik lietuvius ir rusus.

Man ši oazė buvo atgaiva sielai. Po jos nuspręndžiau kad ekskurija nusisekė :)Tik 10 km iki Alžyro sienos, bet jo nematome, nes Atlaso kalnai skiria.

Gyvybės šaltinis-vanduo.

Na šiai dienai užteks, einu žiūrėti Eurovizijos, sirgti už savus nors ir nepatinka man jie. Bet patriotiškumas nugalėjo