Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

QUOTE(nerile @ 2006 08 17, 09:20)
Kaip tik siandien nusprendziau susirasti tokia tema-ir radau! As konkreciai prie bulviu noriu, gal dar kas zinote?


turbut kalbi apie kastini? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Čalykušu @ 2006 05 22, 15:51)
Vieną skanų apkepą ir aš žinau biggrin.gif
Bulvių ir varškės apkepas
Žalias bulves tarkuojam per burokinę tarką, klojam į skardą kokiu 5 cm sluoksniu.Ant bulvių išdeliojam BATONO RIEKES mirkytas piene(nu išklojam kad padengtų bulves).Tada pasidarom plakinį-varškė, pienas, kiaušas, prieskoniai ir pilam ant viršaus, kepam orkaitėje. thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif batono iškepus nebelieka, jei kam įdomu ką jis sudaro-nežinau lotuliukas.gif bet reikalingas thumbup.gif


O kiek laiko ir kiek laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti? 4u.gif
Atsakyti
siandien vakarienei kepsiu varskes apkepa. ji kepu gana daznai, bet neatsibosta. bigsmile.gif receptukas-1kg varskes
5-8kiausiniai
10saukstu manu kruopu uzpilti pienu kad isbrinktu
1-2st.cukraus
razinu(kas megsta),vanilinio cukraus ir t.t.
kepti apie 40min. 4u.gif valgome su grietines-sviesto padaziuku.skanaus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2006 08 20, 16:27)
siandien vakarienei kepsiu varskes apkepa. ji kepu gana daznai, bet neatsibosta. bigsmile.gif receptukas-1kg varskes
                                5-8kiausiniai
                                10saukstu manu kruopu uzpilti pienu kad isbrinktu
                                1-2st.cukraus
                                razinu(kas megsta),vanilinio cukraus ir t.t.
kepti apie 40min. 4u.gif valgome su grietines-sviesto padaziuku.skanaus! 4u.gif

O kiek čia to pieno reikia pilti?
Atsakyti
pieno pilti tiek, kad pilnai apsemtu kruopas-2-3 stiklines. per daug tikrai nebus,jei pieno daugiau, apkepas bus minkstesnis. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 22:37)
na ir as pasidalinsiu vienu receptuku.. iki siol skanesnio apkepo nesu ragavusi essen.gif:
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA" biggrin.gif
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes tongue.gif

gaminimas:

varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta essen.gif:

skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis thumbup.gif )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine

man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas essen.gif:
                                                                    SKANAUS


Išbandžiau šį receptuką, tikrai labai skanu thumbup.gif Net mano vyras, kuriam varškės neįsiūlysi, pagyrė... rolleyes.gif Tik labai jau minkštas gavosi, nors ir kiaušinių, ir miltų dėjau, ir kepiau virš valandos... Kaip dar čia jį pakietinus g.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Doti @ 2006 08 21, 18:42)
Išbandžiau šį receptuką, tikrai labai skanu  thumbup.gif  Net mano vyras, kuriam varškės neįsiūlysi, pagyrė...  rolleyes.gif Tik labai jau minkštas gavosi, nors ir kiaušinių, ir miltų dėjau, ir kepiau virš valandos... Kaip dar čia jį pakietinus  g.gif  laugh.gif

o man kažkodėl gavosi kietas sad.gif skonis tai thumbup.gif bet kietas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Majute @ 2006 08 11, 00:43)
Į varškę įdedam druskos,česnako smulkiai sutrinto išmaišom.Įdedam konservuotų kukurūzų,pomidoro mažom skiltelėm,agurko,išmaišom su majonezu.Laba skanu! smile.gif



As irgi panasiai darau, tik dar zaluminais pabarstau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Doti @ 2006 08 21, 19:42)
Išbandžiau šį receptuką, tikrai labai skanu  thumbup.gif  Net mano vyras, kuriam varškės neįsiūlysi, pagyrė...  rolleyes.gif Tik labai jau minkštas gavosi, nors ir kiaušinių, ir miltų dėjau, ir kepiau virš valandos... Kaip dar čia jį pakietinus  g.gif  laugh.gif

Ir aš pastebėjau, kad tie kurie nemėgsta varškės blink.gif , apkepus valgo su apetitu thumbup.gif .
Atsakyti
Tokio neradau, tai siūlau pabndyti

VARŠKĖS TORTAS SU SAUSAINIAS

200g varškės
200g sviesto
cukraus pagal skonį(aš dedu pusę stiklinės)
2 citrinų sutarkuotos žievelės
2 citrinų sultys
300 g sausainių
Visus šituos produktus išsukam su mikseriu(išskyrus sausainius, nes juos rankomis susmulkinam į atskirą dubenėlį). Tuomet į formą sluoksniuojam taip: sausainiai, varškė, sausainiai... Viršutinis sluoksnis varškės. Tuomet dedam į šaldytuvą ir stingdom 8 val.
Nu, man labai gaivus tortas, net vakarienei kartais darau.

Lygiai, taip pat galima daryti ir su obuoliais. Tuomet vietoj varškės dedam obuolius tarkuotus per burokinę tarką.
Atsakyti
QUOTE(ziza @ 2006 08 22, 08:54)
VARŠKĖS TORTAS SU SAUSAINIAS

Lygiai, taip pat galima daryti ir su obuoliais. Tuomet vietoj varškės dedam obuolius tarkuotus per burokinę tarką.


Kaip tik pasidariau šviežios varškės. Receptukas pačiu laiku.

O jei darai su obuoliais, tai obuoliai neparuduoja? Juk oksidacijos procesas labai greitas.
Atsakyti
QUOTE(Aurute @ 2006 08 21, 22:24)
Ir aš pastebėjau, kad tie kurie nemėgsta varškės blink.gif , apkepus valgo su apetitu thumbup.gif .

Na paprasto varškės apkepo nevalgo, sako varškė labai jaučiasi biggrin.gif O čia ryžiai ir obuoliai "užmušė varškę" laugh.gif Todėl labai noriu ir tą su bulvių tarkiais išbandyti, gal ir ten "varškę užmuš" smile.gif , bet kad nelabai patyrus kulinarė esu, nežinau kiek ir kokio karštumo orkaitėj kepti... 4u.gif Negi niekas nežino, patarkit... sad.gif
Atsakyti