Vieną skanų apkepą ir aš žinau
Bulvių ir varškės apkepas
Žalias bulves tarkuojam per burokinę tarką, klojam į skardą kokiu 5 cm sluoksniu.Ant bulvių išdeliojam BATONO RIEKES mirkytas piene(nu išklojam kad padengtų bulves).Tada pasidarom plakinį-varškė, pienas, kiaušas, prieskoniai ir pilam ant viršaus, kepam orkaitėje. batono iškepus nebelieka, jei kam įdomu ką jis sudaro-nežinau bet reikalingas
Sveikos,
galiu pasiulyti cebureku receptuka - gi is varskes daroma:)
400g varskes - 9proc riebumo (rekomenduoju pirkti pakeliais, o jei pirksit sveriama teks su saukstu padirbeti pertrinti kuo vientisiau)
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
sodos (0,5 saukstelio) arba kepimo milteliu (saukstelis)
druskos
miltu
idarui:
500g farso (kiaulienos/jautienos)
prieskoniu
druskos
Varske istrinti su isplaktais kiausiniais, sudėti grietine su istirpinta soda, iberti truputeli druskos. Viska isminkyti, kol bus vientisa mase.
Idarui: i mesa idėti ivairiu prieskoniu pagal skoni.
Tesla gerai iskocioti lyg virtinuku darymui, padaryti is mesos apvalius rutuliukus, deti ant iskociotos teslos uzlenkti, isspausti su didesnio diametro puodeliu alia virtinukus tik didesnius, krastus uzspaudyneti sakute (gausis dygliuoti krastai kaip traktoriaus pervaziuota). Virti aliejuje kol pagels, kad nesudegtu aliejus laiks nuo laiko imesti zalios bulves riekeles.
Skanaus:)
galiu pasiulyti cebureku receptuka - gi is varskes daroma:)
400g varskes - 9proc riebumo (rekomenduoju pirkti pakeliais, o jei pirksit sveriama teks su saukstu padirbeti pertrinti kuo vientisiau)
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
sodos (0,5 saukstelio) arba kepimo milteliu (saukstelis)
druskos
miltu
idarui:
500g farso (kiaulienos/jautienos)
prieskoniu
druskos
Varske istrinti su isplaktais kiausiniais, sudėti grietine su istirpinta soda, iberti truputeli druskos. Viska isminkyti, kol bus vientisa mase.
Idarui: i mesa idėti ivairiu prieskoniu pagal skoni.
Tesla gerai iskocioti lyg virtinuku darymui, padaryti is mesos apvalius rutuliukus, deti ant iskociotos teslos uzlenkti, isspausti su didesnio diametro puodeliu alia virtinukus tik didesnius, krastus uzspaudyneti sakute (gausis dygliuoti krastai kaip traktoriaus pervaziuota). Virti aliejuje kol pagels, kad nesudegtu aliejus laiks nuo laiko imesti zalios bulves riekeles.
Skanaus:)
ČEBURĖKŲ tešlai ypač tinka varškė ,o į faršą įdarui tinka įpilti truputį kefyro
QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 21:37)
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
Dariau vakar pagal šį receptą apkepą. Gavosi
Tik šiek tiek patobulinau jį pagal save - įdėjau du kiaušinius ir mažiau miltų
Siūlau lengvai ruošiama,skanų ir labai tinkanti vasaros karščiams užkandį.
Mums reikės:
1-2 pokelių varškės (riebumas nesvarbu,aš imu liesą)
1-2 skiltelių česnako
1-2 šaukštų majonezo (žinoma geriausiai tinka "Helmans"
1 vidutinio dydžio brokolio galvos (žinoma geriausiai tinka iš mamytės sodo,bet tinka ir iš parduotuvės )
"Vegetos" prieskonių
Brokolius smulkiai sukapojame (taip pat sukapojame ir kotą).Sukapojam česnaką (arba sutraiškom su česnako spaudykle). Sutiname varškę.
Viską sudedame i dubeni,pagardiname prieskoniais ir įdedame majonezą.Viską išmaisome iki vientisos masės.
Skanu užtepti ant juodos paskrudintos duonos.Labai tinka su karštomis bulvėmis.Ir šiaip užsitepti ant duonytės.
Skanaus
Mums reikės:
1-2 pokelių varškės (riebumas nesvarbu,aš imu liesą)
1-2 skiltelių česnako
1-2 šaukštų majonezo (žinoma geriausiai tinka "Helmans"
1 vidutinio dydžio brokolio galvos (žinoma geriausiai tinka iš mamytės sodo,bet tinka ir iš parduotuvės )
"Vegetos" prieskonių
Brokolius smulkiai sukapojame (taip pat sukapojame ir kotą).Sukapojam česnaką (arba sutraiškom su česnako spaudykle). Sutiname varškę.
Viską sudedame i dubeni,pagardiname prieskoniais ir įdedame majonezą.Viską išmaisome iki vientisos masės.
Skanu užtepti ant juodos paskrudintos duonos.Labai tinka su karštomis bulvėmis.Ir šiaip užsitepti ant duonytės.
Skanaus
Siūlau savo:
varškės pokelis, žalumynai kokie yra namuose, kuo daugiau skaniau, kefyras, druska, juodi pipirai.
Žalumynus smulkiai supjaustyti, gerai dėti smulkiai pjaustyto agurko, varškę ištrinti su feyru, dėti žalumynus išmaištyti, dėti druską, juodus pipirus. Tirštumas kaip jums patinka. Galima kaip padažą prie virtų bulvių, tirštesnį tepti ant duonos.
varškės pokelis, žalumynai kokie yra namuose, kuo daugiau skaniau, kefyras, druska, juodi pipirai.
Žalumynus smulkiai supjaustyti, gerai dėti smulkiai pjaustyto agurko, varškę ištrinti su feyru, dėti žalumynus išmaištyti, dėti druską, juodus pipirus. Tirštumas kaip jums patinka. Galima kaip padažą prie virtų bulvių, tirštesnį tepti ant duonos.
O aš siūlau karštą vasaros dieną vietoj pietų pasigaminti prie virtų kiaušinių tinkančią varškės užkandėlę. Reikės:
1. Pakelio varškės.
2. 2 šaukšteliai garstyčių.
3. Indelis jogurto be priedų.
4. Ir daug žalumynų: petražolių ir krapų būtinai.
Viską sumaišom ir skanaujam su virtais kiaušiniais, pirštelius aplaižysit.
1. Pakelio varškės.
2. 2 šaukšteliai garstyčių.
3. Indelis jogurto be priedų.
4. Ir daug žalumynų: petražolių ir krapų būtinai.
Viską sumaišom ir skanaujam su virtais kiaušiniais, pirštelius aplaižysit.
QUOTE(FAINulka@ @ 2006 05 22, 15:59)
Sveikos,
galiu pasiulyti cebureku receptuka - gi is varskes daroma:)
400g varskes - 9proc riebumo (rekomenduoju pirkti pakeliais, o jei pirksit sveriama teks su saukstu padirbeti pertrinti kuo vientisiau)
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
sodos (0,5 saukstelio) arba kepimo milteliu (saukstelis)
druskos
miltu
idarui:
500g farso (kiaulienos/jautienos)
prieskoniu
druskos
Varske istrinti su isplaktais kiausiniais, sudėti grietine su istirpinta soda, iberti truputeli druskos. Viska isminkyti, kol bus vientisa mase.
Idarui: i mesa idėti ivairiu prieskoniu pagal skoni.
Tesla gerai iskocioti lyg virtinuku darymui, padaryti is mesos apvalius rutuliukus, deti ant iskociotos teslos uzlenkti, isspausti su didesnio diametro puodeliu alia virtinukus tik didesnius, krastus uzspaudyneti sakute (gausis dygliuoti krastai kaip traktoriaus pervaziuota). Virti aliejuje kol pagels, kad nesudegtu aliejus laiks nuo laiko imesti zalios bulves riekeles.
Skanaus:)
galiu pasiulyti cebureku receptuka - gi is varskes daroma:)
400g varskes - 9proc riebumo (rekomenduoju pirkti pakeliais, o jei pirksit sveriama teks su saukstu padirbeti pertrinti kuo vientisiau)
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
sodos (0,5 saukstelio) arba kepimo milteliu (saukstelis)
druskos
miltu
idarui:
500g farso (kiaulienos/jautienos)
prieskoniu
druskos
Varske istrinti su isplaktais kiausiniais, sudėti grietine su istirpinta soda, iberti truputeli druskos. Viska isminkyti, kol bus vientisa mase.
Idarui: i mesa idėti ivairiu prieskoniu pagal skoni.
Tesla gerai iskocioti lyg virtinuku darymui, padaryti is mesos apvalius rutuliukus, deti ant iskociotos teslos uzlenkti, isspausti su didesnio diametro puodeliu alia virtinukus tik didesnius, krastus uzspaudyneti sakute (gausis dygliuoti krastai kaip traktoriaus pervaziuota). Virti aliejuje kol pagels, kad nesudegtu aliejus laiks nuo laiko imesti zalios bulves riekeles.
Skanaus:)
Šis receptukas tikrai liux
Tik į faršą(įdarui)pridedu gan nemažai smulkiai pjaustytų svogūnų
QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 23:37)
na ir as pasidalinsiu vienu receptuku.. iki siol skanesnio apkepo nesu ragavusi :
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
Pabandyk šį apkepą valgyti su tirštu kisieliumi kaip padažu.
Mes tai darom taip:
Varškę sutrinam su išspaustu česnaku, krapais druska, pipirais, trintais graikiškais riešutais ir sviestu. Tepam ant paskrudintos duonos ar batono.
Varškę sutrinam su išspaustu česnaku, krapais druska, pipirais, trintais graikiškais riešutais ir sviestu. Tepam ant paskrudintos duonos ar batono.
Kaip tik siandien nusprendziau susirasti tokia tema-ir radau! As konkreciai prie bulviu noriu, gal dar kas zinote?