Įkraunama...
Įkraunama...

Varškės patiekalai

Vieną skanų apkepą ir aš žinau biggrin.gif

Bulvių ir varškės apkepas

Žalias bulves tarkuojam per burokinę tarką, klojam į skardą kokiu 5 cm sluoksniu.Ant bulvių išdeliojam BATONO RIEKES mirkytas piene(nu išklojam kad padengtų bulves).Tada pasidarom plakinį-varškė, pienas, kiaušas, prieskoniai ir pilam ant viršaus, kepam orkaitėje. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif batono iškepus nebelieka, jei kam įdomu ką jis sudaro-nežinau lotuliukas.gif bet reikalingas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,
galiu pasiulyti cebureku receptuka - gi is varskes daroma:)

400g varskes - 9proc riebumo (rekomenduoju pirkti pakeliais, o jei pirksit sveriama teks su saukstu padirbeti pertrinti kuo vientisiau)
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
sodos (0,5 saukstelio) arba kepimo milteliu (saukstelis)
druskos
miltu

idarui:
500g farso (kiaulienos/jautienos)
prieskoniu
druskos

Varske istrinti su isplaktais kiausiniais, sudėti grietine su istirpinta soda, iberti truputeli druskos. Viska isminkyti, kol bus vientisa mase.
Idarui: i mesa idėti ivairiu prieskoniu pagal skoni.
Tesla gerai iskocioti lyg virtinuku darymui, padaryti is mesos apvalius rutuliukus, deti ant iskociotos teslos uzlenkti, isspausti su didesnio diametro puodeliu alia virtinukus tik didesnius, krastus uzspaudyneti sakute (gausis dygliuoti krastai kaip traktoriaus pervaziuota). Virti aliejuje kol pagels, kad nesudegtu aliejus laiks nuo laiko imesti zalios bulves riekeles.

Skanaus:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FAINulka@: 22 gegužės 2006 - 15:05
thumbup.gif ČEBURĖKŲ tešlai ypač tinka varškė ,o į faršą įdarui tinka įpilti truputį kefyro thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 21:37)
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA" biggrin.gif
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes tongue.gif

Dariau vakar pagal šį receptą apkepą. Gavosi thumbup.gif
Tik šiek tiek patobulinau jį pagal save - įdėjau du kiaušinius ir mažiau miltų clap.gif
Atsakyti
Siūlau lengvai ruošiama,skanų ir labai tinkanti vasaros karščiams užkandį.

Mums reikės:
1-2 pokelių varškės (riebumas nesvarbu,aš imu liesą)
1-2 skiltelių česnako
1-2 šaukštų majonezo (žinoma geriausiai tinka "Helmans"
1 vidutinio dydžio brokolio galvos (žinoma geriausiai tinka iš mamytės sodo,bet tinka ir iš parduotuvės smile.gif )
"Vegetos" prieskonių

Brokolius smulkiai sukapojame (taip pat sukapojame ir kotą).Sukapojam česnaką (arba sutraiškom su česnako spaudykle). Sutiname varškę.
Viską sudedame i dubeni,pagardiname prieskoniais ir įdedame majonezą.Viską išmaisome iki vientisos masės.
Skanu užtepti ant juodos paskrudintos duonos.Labai tinka su karštomis bulvėmis.Ir šiaip užsitepti ant duonytės.

Skanaus essen.gif
Atsakyti
Siūlau savo:
varškės pokelis, žalumynai kokie yra namuose, kuo daugiau skaniau, kefyras, druska, juodi pipirai.
Žalumynus smulkiai supjaustyti, gerai dėti smulkiai pjaustyto agurko, varškę ištrinti su feyru, dėti žalumynus išmaištyti, dėti druską, juodus pipirus. Tirštumas kaip jums patinka. Galima kaip padažą prie virtų bulvių, tirštesnį tepti ant duonos.
Atsakyti
O aš siūlau karštą vasaros dieną vietoj pietų pasigaminti prie virtų kiaušinių tinkančią varškės užkandėlę. Reikės:
1. Pakelio varškės.
2. 2 šaukšteliai garstyčių.
3. Indelis jogurto be priedų.
4. Ir daug žalumynų: petražolių ir krapų būtinai.
Viską sumaišom ir skanaujam su virtais kiaušiniais, pirštelius aplaižysit. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(FAINulka@ @ 2006 05 22, 15:59)
Sveikos,
galiu pasiulyti cebureku receptuka - gi is varskes daroma:)

400g varskes - 9proc riebumo (rekomenduoju pirkti pakeliais, o jei pirksit sveriama teks su saukstu padirbeti pertrinti kuo vientisiau)
2 kiausiniai
2 saukstai grietines
sodos (0,5 saukstelio) arba kepimo milteliu (saukstelis)
druskos
miltu

idarui:
500g farso (kiaulienos/jautienos)
prieskoniu
druskos

Varske istrinti su isplaktais kiausiniais, sudėti grietine su istirpinta soda, iberti truputeli druskos. Viska isminkyti, kol bus vientisa mase.
Idarui: i mesa idėti ivairiu prieskoniu pagal skoni.
Tesla gerai iskocioti lyg virtinuku darymui, padaryti is mesos apvalius rutuliukus, deti ant iskociotos teslos uzlenkti, isspausti su didesnio diametro puodeliu alia virtinukus tik didesnius, krastus uzspaudyneti sakute (gausis dygliuoti krastai kaip traktoriaus pervaziuota). Virti aliejuje kol pagels, kad nesudegtu aliejus laiks nuo laiko imesti zalios bulves riekeles.

Skanaus:)

Šis receptukas tikrai liux thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Tik į faršą(įdarui)pridedu gan nemažai smulkiai pjaustytų svogūnų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ramunė*: 03 rugpjūčio 2006 - 17:02
QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 23:37)
na ir as pasidalinsiu vienu receptuku.. iki siol skanesnio apkepo nesu ragavusi essen.gif:

VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA" biggrin.gif
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes tongue.gif

gaminimas:

varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta essen.gif:

skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis thumbup.gif )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine

man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas essen.gif:
                                                                    SKANAUS

Pabandyk šį apkepą valgyti su tirštu kisieliumi kaip padažu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 03 rugpjūčio 2006 - 19:21
Į varškę įdedam druskos,česnako smulkiai sutrinto išmaišom.Įdedam konservuotų kukurūzų,pomidoro mažom skiltelėm,agurko,išmaišom su majonezu.Laba skanu! smile.gif
Atsakyti
Mes tai darom taip:
Varškę sutrinam su išspaustu česnaku, krapais druska, pipirais, trintais graikiškais riešutais ir sviestu. Tepam ant paskrudintos duonos ar batono.
Atsakyti
Kaip tik siandien nusprendziau susirasti tokia tema-ir radau! As konkreciai prie bulviu noriu, gal dar kas zinote?
Atsakyti