VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę. Apšlakstyti sviestu ir iškepti. Valgyti šiltą ir su grietine. Skanu!
Skanaus...
na ir as pasidalinsiu vienu receptuku.. iki siol skanesnio apkepo nesu ragavusi :
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
QUOTE(Alaina @ 2006 03 13, 21:37)
na ir as pasidalinsiu vienu receptuku.. iki siol skanesnio apkepo nesu ragavusi :
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
VARSKES IR RYZIU APKEPAS "ALAINA"
reikes:
0,5 kg virtu ryziu
2 arba 3 pakelius varskes (nesvarbu kokios)
1,5 saukstelio kepimo milteliu
4 saukstus cukraus
3 saukstai grietines
1,5 miltu
citrinu zieveliu (tarkuotu)
kad dar apkepas skanesnis butu: obuoliu arba as dar megstu vysnias be kauliuku is uogienes
gaminimas:
varske, cukru, greitine sudeti i viena inda ir gerai ismaisyti. suberti kepimo miltelius ir dar karta ismaisyti. tada suberti virtus ryzius ir vel sumaisyti. i visa mase sutarkuoti citrinos zieveles, jei kartais turite apelsino tai jo zieveles taip pat galite ipjaustyti mazais kubeliais (as sunaudoju didesne puse apelsino zieveliu). tade nuluptus ir supjaustytus stambiais kubeliais obuolius (ar vysnias is uogienes ar kitus vaisius) ideti i varskes ir ryziu mase - ir vel viska ismaisyti.. galite ideti vanilinio cukraus jei turite. ir pagaliau suberti miltus. mase neturi buti kieta, bet ir tikrai neskysta. man tai labaiu patinka ja ragauti ir nekepta :
skarda (as naudoju apvalia) istepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti manu kruopomis sudeti visa mase ir tolygiai paskirstyti. deti i ikaitinta orkaite ir kepti apie 50 min. 190 - 220 laipsiu temperaturoje. virsus labai graziai apskrunda. istrauke is orkaites truputi lukterekite kol atsals. ir tad jau galite ragauti savo sedevra.. (neissigaskite, nes apkepas kol karstas atrodo kad yra neiskepes, bet kai atsala tai sustingsta ir skonis )
galima viena arba su kokia uogiene ar grietine
man asmeniskai skanesnis saltas seimynai karstas :
SKANAUS
Atrodo turetu but tikrai labai skanu Tik vienas klausimelis: kiek vistik reikia deti miltu?
QUOTE(kregzduce @ 2006 03 15, 16:25)
Alaina, o gal vietoj miltų kelis kiaušinius įmušti , kad "surištų" ar daugiau ryžių, kaip manai? gal bea patartų?
aš tai tikslej mestelčiau 3-4 kiaušus. bet čia ne mano apkepas
Sveikos mamytes.noriu pasidalinti savo recepteliu.Niekad nepagalvociau,kad skanu.Idaras cepelinams:
Varske permalti mesmale,zalias morkas sutarkuoti smulkia trintuve,ir pakepinti su smulkiai supjaustytais svoguneliais.Viska sumaisyti ir naudoti kaip idara cepams.Ragavau pas teta,ziurejau skeptiskai,bet jau dabar ir pati dariau seimai kelis kartus.Pabandykit gal ir jums patiks.
Varske permalti mesmale,zalias morkas sutarkuoti smulkia trintuve,ir pakepinti su smulkiai supjaustytais svoguneliais.Viska sumaisyti ir naudoti kaip idara cepams.Ragavau pas teta,ziurejau skeptiskai,bet jau dabar ir pati dariau seimai kelis kartus.Pabandykit gal ir jums patiks.
Manoji šeimyna labai mėgsta varškę, pasidalinkite receptais ką iš jos įdomaus galima gaminti
QUOTE(LEDUTIS @ 2006 04 14, 15:21)
Manoji šeimyna labai mėgsta varškę, pasidalinkite receptais ką iš jos įdomaus galima gaminti
O kodel prie uzkandziai ir sriubos? Itariu, kad ne i ta skyreli parasei. Kazin ar kas verda varskes sriuba, na, uzkandzius gal ir daro, bet sriuba Jei nenori varskes sriubu, tai nueik i saldumynu skyreli, o ten rasi tema "Saldus varskes patiekalai". Dar lyg antruose patiekaluose yra, tik paieskot reikia.
O kodėl būtinai saldūs patiekalai ar iš varškės tik saldumynai daromi
Isbandziau jusu siuloma varskes apkepa
Mane sudomino Vikšrelio "Keptų varškėčių" receptukas. Šiandien pat išbandysiu vakarienei, nes jau mano vyrui mėsiški patiekalai šiek tiek pabodo:)