QUOTE(medlink @ 2010 06 13, 09:31)
Sveikos mergytės
norėjau pasiklausti

gal kuri žinot receptuka
esu valgiusi varškės užtepėlę ant juodos duonos

Kiek įžiūrėjau tai buvo paprasta varškė (turbūt pertrinta), žalumynai (gal krapai ir petražolės), pagal skonį lyg ir česnako, druskos buvo... Bet man rodos dar turėtų būti kažko įpilta, gal kokia grietinėlė?

Gal kuri žinot tikslų recepta, kaip ten padaryti (ar reikia plakti, ar užtenka tik išmaišyti)...
Medlink
Ruošiant varškės užtepėlę skonis priklauso ne tik kokius priedus į ją subersime,bet daug priklauso ir nuo pačios varškės{parduotuvės varškės ,vienoks,kaimiškos kitoks,o dar geriau,jeigu mes pačios pasiruošime}
Į išsuktą varškę{ją reikia gerai išsukti,kad gautūsi vientisa masė}
Galima dėti grietinę, jogurtą,grietinėlę.
Kiti priedai gali būti svogūno laiškai+šviežias agurkas+petražolės.
Dar galima dėti rauginto agurko+česnalaiškių+ krapų.
Ir,galima dėti grūsto česnako+baltų pipirų{šv. grūstų},druskytės.
Paruošus varškės užtepėlę reikia palaikyti kad prieskoniai arba visi priedai įsigertų į varškę.
Skanaus