dedu paprastai,kaip miltus ta krakmola su niekuo jo nemaisau. siandien ,kaip tik dariau kukulius pusryciams labai skanu,vaikai dejosi cukraus i grietines padaziuka,as paprastai su grietine
QUOTE(kristinka @ 2010 05 30, 08:10)
dedu paprastai,kaip miltus ta krakmola su niekuo jo nemaisau. siandien ,kaip tik dariau kukulius pusryciams labai skanu,vaikai dejosi cukraus i grietines padaziuka,as paprastai su grietine
o jau pagamintus pries virima voliojote krakmole?
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 30, 12:26)
o jau pagamintus pries virima voliojote krakmole?
truputeli voliojau,bet visai nedaug
Gal kuri ir rase panasu recepta.Cia toks mano pacios sugalvotas varskes ale surelis.
Sudetis :
Varske (as dedu 0.5kg)
cukrus, 5-6 saukstus
vaniles
megstamo jogurto (stikline ar daugiau)
kartais ipilu slakeli sulciu(jei turiu)
Viska dedu mazdaug is akies.Jei matau ,kad sunkiai plakasi,ipilu dar jogurto ar sulciu.Zodziu eksperimentuoju.
Viska gerai sumalame-isplakame mikseryje(as turiu ta su indeliu,kur peiliukas yra) kol mase prades drebeti Tokia tirsta turi gautis.As plakant vis paraguju gal ko permazai idejau
Jei per stebukla lieka nesuvalgytas iskart,tai sudejus i dubia lekstute uzpilu lydytu sokoladu ir padedu i saldytuva iki pilvu istustejimo
Jei kas neaisku-rasykit i az,nes temeles neseku
Sudetis :
Varske (as dedu 0.5kg)
cukrus, 5-6 saukstus
vaniles
megstamo jogurto (stikline ar daugiau)
kartais ipilu slakeli sulciu(jei turiu)
Viska dedu mazdaug is akies.Jei matau ,kad sunkiai plakasi,ipilu dar jogurto ar sulciu.Zodziu eksperimentuoju.
Viska gerai sumalame-isplakame mikseryje(as turiu ta su indeliu,kur peiliukas yra) kol mase prades drebeti Tokia tirsta turi gautis.As plakant vis paraguju gal ko permazai idejau
Jei per stebukla lieka nesuvalgytas iskart,tai sudejus i dubia lekstute uzpilu lydytu sokoladu ir padedu i saldytuva iki pilvu istustejimo
Jei kas neaisku-rasykit i az,nes temeles neseku
mano paskutiniu metu kasdieniai pusryciai toki .
i plakimo indeli dedu
150 gr varskes,
50 gr jogurto
sauksteli cukraus
ir isblenderiuoju iki vientisumo
su avieciu uogiens sauksteliu idealus pusryciai
i plakimo indeli dedu
150 gr varskes,
50 gr jogurto
sauksteli cukraus
ir isblenderiuoju iki vientisumo
su avieciu uogiens sauksteliu idealus pusryciai
Sveikos mergytės
norėjau pasiklausti gal kuri žinot receptuka
esu valgiusi varškės užtepėlę ant juodos duonos Kiek įžiūrėjau tai buvo paprasta varškė (turbūt pertrinta), žalumynai (gal krapai ir petražolės), pagal skonį lyg ir česnako, druskos buvo... Bet man rodos dar turėtų būti kažko įpilta, gal kokia grietinėlė? Gal kuri žinot tikslų recepta, kaip ten padaryti (ar reikia plakti, ar užtenka tik išmaišyti)...
norėjau pasiklausti gal kuri žinot receptuka
esu valgiusi varškės užtepėlę ant juodos duonos Kiek įžiūrėjau tai buvo paprasta varškė (turbūt pertrinta), žalumynai (gal krapai ir petražolės), pagal skonį lyg ir česnako, druskos buvo... Bet man rodos dar turėtų būti kažko įpilta, gal kokia grietinėlė? Gal kuri žinot tikslų recepta, kaip ten padaryti (ar reikia plakti, ar užtenka tik išmaišyti)...
QUOTE(medlink @ 2010 06 13, 09:31)
Sveikos mergytės
norėjau pasiklausti gal kuri žinot receptuka
esu valgiusi varškės užtepėlę ant juodos duonos Kiek įžiūrėjau tai buvo paprasta varškė (turbūt pertrinta), žalumynai (gal krapai ir petražolės), pagal skonį lyg ir česnako, druskos buvo... Bet man rodos dar turėtų būti kažko įpilta, gal kokia grietinėlė? Gal kuri žinot tikslų recepta, kaip ten padaryti (ar reikia plakti, ar užtenka tik išmaišyti)...
norėjau pasiklausti gal kuri žinot receptuka
esu valgiusi varškės užtepėlę ant juodos duonos Kiek įžiūrėjau tai buvo paprasta varškė (turbūt pertrinta), žalumynai (gal krapai ir petražolės), pagal skonį lyg ir česnako, druskos buvo... Bet man rodos dar turėtų būti kažko įpilta, gal kokia grietinėlė? Gal kuri žinot tikslų recepta, kaip ten padaryti (ar reikia plakti, ar užtenka tik išmaišyti)...
Gali būti grietinė, gali būti grietinė pusiau su majonezu, taip pat natūralus jogurtas, jei liesiau. Kiekvienąkart gausi vis kitokį skonį, išbandyk visus variantus. Ir žalumynai gali būti įvairūs, jei tik patinka jų skonis: krapai, petražolės, svogūnų laiškai, bazilikai...
QUOTE(medlink @ 2010 06 13, 09:31)
Sveikos mergytės
norėjau pasiklausti gal kuri žinot receptuka
esu valgiusi varškės užtepėlę ant juodos duonos Kiek įžiūrėjau tai buvo paprasta varškė (turbūt pertrinta), žalumynai (gal krapai ir petražolės), pagal skonį lyg ir česnako, druskos buvo... Bet man rodos dar turėtų būti kažko įpilta, gal kokia grietinėlė? Gal kuri žinot tikslų recepta, kaip ten padaryti (ar reikia plakti, ar užtenka tik išmaišyti)...
norėjau pasiklausti gal kuri žinot receptuka
esu valgiusi varškės užtepėlę ant juodos duonos Kiek įžiūrėjau tai buvo paprasta varškė (turbūt pertrinta), žalumynai (gal krapai ir petražolės), pagal skonį lyg ir česnako, druskos buvo... Bet man rodos dar turėtų būti kažko įpilta, gal kokia grietinėlė? Gal kuri žinot tikslų recepta, kaip ten padaryti (ar reikia plakti, ar užtenka tik išmaišyti)...
Medlink
Ruošiant varškės užtepėlę skonis priklauso ne tik kokius priedus į ją subersime,bet daug priklauso ir nuo pačios varškės{parduotuvės varškės ,vienoks,kaimiškos kitoks,o dar geriau,jeigu mes pačios pasiruošime}
Į išsuktą varškę{ją reikia gerai išsukti,kad gautūsi vientisa masė}
Galima dėti grietinę, jogurtą,grietinėlę.
Kiti priedai gali būti svogūno laiškai+šviežias agurkas+petražolės.
Dar galima dėti rauginto agurko+česnalaiškių+ krapų.
Ir,galima dėti grūsto česnako+baltų pipirų{šv. grūstų},druskytės.
Paruošus varškės užtepėlę reikia palaikyti kad prieskoniai arba visi priedai įsigertų į varškę.
Skanaus
QUOTE(vija @ 2010 06 13, 13:58)
QUOTE(regna @ 2010 06 13, 14:14)
kiek minčių
Varškė pas mane naminė, anytos daryta daug turiu, tai reiks skirtingų skonių pasidaryti
Ačiū
Siūlau varškės apkepą su obuoliais
reikės:
varškės,{500g}
grietinės,{150g.}
sviesto,{75g}
kiaušinių,{2vnt}
5-6 v,š manų kruopų,
obuolių,{250g}
pusė stiklinės cukraus,
Sumaišykite varškę išmaišykite su grietine,manų kruopomis,kiaušiniais,sviestu ir cukrumi.
Paruoškite kepimo forma,sudėkite dalį varškės,išdėliokite plonomis skiltelėmis nuluptus obuolius,pabarstykite cukrumi.
Sudėkite likusią varškę,apšlakstykite varškę ir iškepkite.
Valgykite šiltą su grietine.
Skanaus
reikės:
varškės,{500g}
grietinės,{150g.}
sviesto,{75g}
kiaušinių,{2vnt}
5-6 v,š manų kruopų,
obuolių,{250g}
pusė stiklinės cukraus,
Sumaišykite varškę išmaišykite su grietine,manų kruopomis,kiaušiniais,sviestu ir cukrumi.
Paruoškite kepimo forma,sudėkite dalį varškės,išdėliokite plonomis skiltelėmis nuluptus obuolius,pabarstykite cukrumi.
Sudėkite likusią varškę,apšlakstykite varškę ir iškepkite.
Valgykite šiltą su grietine.
Skanaus
Kadangi pamėgau varškę,o ypač vasarą,siūlau jums tokią varškės aptepėlę.
Į kokteilinę sudedu supjaustytą agurką,svogūno laiškų,kalendros lapelių,krapų,petražolių,kaparėlių{dedu vietoj druskos}česnalaiškių,varškės,grietinėlės{keletą v.š}nedidelis pomidoras.
Gaunu,nuostabią masę,kurią valgau su prancūzišku batonu.
Galima valgyti su šviežiomis bulvėmis.
Į kokteilinę sudedu supjaustytą agurką,svogūno laiškų,kalendros lapelių,krapų,petražolių,kaparėlių{dedu vietoj druskos}česnalaiškių,varškės,grietinėlės{keletą v.š}nedidelis pomidoras.
Gaunu,nuostabią masę,kurią valgau su prancūzišku batonu.
Galima valgyti su šviežiomis bulvėmis.
QUOTE(regna @ 2010 06 13, 13:14)
Medlink
Ruošiant varškės užtepėlę skonis priklauso ne tik kokius priedus į ją subersime,bet daug priklauso ir nuo pačios varškės{parduotuvės varškės ,vienoks,kaimiškos kitoks,o dar geriau,jeigu mes pačios pasiruošime}
Į išsuktą varškę{ją reikia gerai išsukti,kad gautūsi vientisa masė}
Galima dėti grietinę, jogurtą,grietinėlę.
Kiti priedai gali būti svogūno laiškai+šviežias agurkas+petražolės.
Dar galima dėti rauginto agurko+česnalaiškių+ krapų.
Ir,galima dėti grūsto česnako+baltų pipirų{šv. grūstų},druskytės.
Paruošus varškės užtepėlę reikia palaikyti kad prieskoniai arba visi priedai įsigertų į varškę.
Skanaus
Ruošiant varškės užtepėlę skonis priklauso ne tik kokius priedus į ją subersime,bet daug priklauso ir nuo pačios varškės{parduotuvės varškės ,vienoks,kaimiškos kitoks,o dar geriau,jeigu mes pačios pasiruošime}
Į išsuktą varškę{ją reikia gerai išsukti,kad gautūsi vientisa masė}
Galima dėti grietinę, jogurtą,grietinėlę.
Kiti priedai gali būti svogūno laiškai+šviežias agurkas+petražolės.
Dar galima dėti rauginto agurko+česnalaiškių+ krapų.
Ir,galima dėti grūsto česnako+baltų pipirų{šv. grūstų},druskytės.
Paruošus varškės užtepėlę reikia palaikyti kad prieskoniai arba visi priedai įsigertų į varškę.
Skanaus
beje esu mėginusi ir vėliau po porą kartų kartojusi tokias užtepėles su šaltai rūkyta lašiša ir žalumynais (skanu su šviesia duoda ar jos skrebučiais) ir dar vieną - su smulkinta silke, svogūnu ir žalumynais (skanu su rugine duona. Abi užtepėlės puikiai tinka vaišėms, teplionėms su krekeriais, t.t.