Sveikos,
noriu isiterpti į šią diskusiją, jeigu yra tai vadinami šilkiniai kukuliai jie yra ruošiami iš virtų bulvių,kurios yra apvojiojamos krakmolu.
O,tą šilkinį{vadinamą sluoksnį suteikia ,kaip tik krakmolas}juk prisiminkime kisieliu,kaip jis atrodo.
Na ,o,iš varškės,šilkinių kukulių,man neteko girdėti,pataisykite,jeigu aš klystu.
Tuo pačiu atsakau,kad dėl proporcijų kiekio galiu parasyti tik tiek iš kiek mes varškės ruošiame kukulius{tarkime vienas varškės pokelis reikia maždaug trijų v.š krakmolo}
Ir dar šiame recepte priklausonuo varškėje esančio drėgnumo{jeigu ji drėgnesnė krakmolo reikia daugiau}
Juk kiaušiniai ir krakmolas sukabina varškę.
Ir,dar šiuos kukulius reikia virti nedaug,kai jie iškyla reikia truputėlį pavirti ir išimti {patiekti}
QUOTE(regna @ 2010 05 18, 12:07)
Sveikos,
noriu isiterpti į šią diskusiją, jeigu yra tai vadinami šilkiniai kukuliai jie yra ruošiami iš virtų bulvių,kurios yra apvojiojamos krakmolu.
O,tą šilkinį{vadinamą sluoksnį suteikia ,kaip tik krakmolas}juk prisiminkime kisieliu,kaip jis atrodo.
Na ,o,iš varškės,šilkinių kukulių,man neteko girdėti,pataisykite,jeigu aš klystu.
Tuo pačiu atsakau,kad dėl proporcijų kiekio galiu parasyti tik tiek iš kiek mes varškės ruošiame kukulius{tarkime vienas varškės pokelis reikia maždaug trijų v.š krakmolo}
Ir dar šiame recepte priklausonuo varškėje esančio drėgnumo{jeigu ji drėgnesnė krakmolo reikia daugiau}
Juk kiaušiniai ir krakmolas sukabina varškę.
Ir,dar šiuos kukulius reikia virti nedaug,kai jie iškyla reikia truputėlį pavirti ir išimti {patiekti}
noriu isiterpti į šią diskusiją, jeigu yra tai vadinami šilkiniai kukuliai jie yra ruošiami iš virtų bulvių,kurios yra apvojiojamos krakmolu.
O,tą šilkinį{vadinamą sluoksnį suteikia ,kaip tik krakmolas}juk prisiminkime kisieliu,kaip jis atrodo.
Na ,o,iš varškės,šilkinių kukulių,man neteko girdėti,pataisykite,jeigu aš klystu.
Tuo pačiu atsakau,kad dėl proporcijų kiekio galiu parasyti tik tiek iš kiek mes varškės ruošiame kukulius{tarkime vienas varškės pokelis reikia maždaug trijų v.š krakmolo}
Ir dar šiame recepte priklausonuo varškėje esančio drėgnumo{jeigu ji drėgnesnė krakmolo reikia daugiau}
Juk kiaušiniai ir krakmolas sukabina varškę.
Ir,dar šiuos kukulius reikia virti nedaug,kai jie iškyla reikia truputėlį pavirti ir išimti {patiekti}
aciu, reiks pamegint
QUOTE(2jolitka @ 2010 05 18, 08:02)
turiu toki receptuka;
200g varskes(imu kur maisiukiuos)
2saukstai manu kruopu,
1saukstas krakmolo
kiausinis
druskos
deti i verdanti vandeni ir virti 3-5min
200g varskes(imu kur maisiukiuos)
2saukstai manu kruopu,
1saukstas krakmolo
kiausinis
druskos
deti i verdanti vandeni ir virti 3-5min
Na va, ir atsirado nors vienas tikslus variantas -liuks! Bandysiu pagal sitas proporcijas gaminti. Man atrodo, kad tai bus kaip tik tai, ko reikia. Labai dekui, 2jolitka O varske, vadinasi, sausesne reikalinga, nes maisiukuose man atrodo kaip tik sausesne ir buna?
QUOTE(regna @ 2010 05 18, 13:07)
Sveikos,
noriu isiterpti į šią diskusiją, jeigu yra tai vadinami šilkiniai kukuliai jie yra ruošiami iš virtų bulvių,kurios yra apvojiojamos krakmolu.
O,tą šilkinį{vadinamą sluoksnį suteikia ,kaip tik krakmolas}juk prisiminkime kisieliu,kaip jis atrodo.
Na ,o,iš varškės,šilkinių kukulių,man neteko girdėti,pataisykite,jeigu aš klystu.
noriu isiterpti į šią diskusiją, jeigu yra tai vadinami šilkiniai kukuliai jie yra ruošiami iš virtų bulvių,kurios yra apvojiojamos krakmolu.
O,tą šilkinį{vadinamą sluoksnį suteikia ,kaip tik krakmolas}juk prisiminkime kisieliu,kaip jis atrodo.
Na ,o,iš varškės,šilkinių kukulių,man neteko girdėti,pataisykite,jeigu aš klystu.
Regna, as nenoriu veltis i visiskai "tuscias" diskusijas del pavadinimo "silkiniai". Bet paziurek, ka pati parasei- kad ta vadinama silkini sluoksni suteikia krakmolo sluoksniukas, kuriame kukuliai apvoliojami. Kaip tik siandien i Lauros posta atsakiau, kad mano mociute siuos varskinius kukulius pries verdant apvoliodavo krakmole. Vadinasi, taip jie ir igaudavo ta "silkini" sluoksni. Ir vadindavo juos pas mus silkiniai varskes kukuliai. Tai stai dabar apie tokius jau busi girdejusi
Nors tiesa sakant, ar labai svarbu kaip tuos kukulius vieni ar kiti vadina? Man asmeniskai daug svarbiau, kad tai, kas leksteje, maloniai nuteikia gomuri O kad nekiltu abejoniu del patiekalo, as juk parasiau tikslia sudeti (ir prasiau tik proporcijas nurodyti)- bulves ten nebuvo minimos. Vadinasi, kas norejo, tas suprato apie ka kalbama.
oi,mergeles,koks skirtumas kaip vadinasi,svarbu supratome apie ka kalba. o dabar kuri pirma bandys gaminti pagal duota receptuka?nes skamba tai labai viliojanciai
QUOTE(Laura81r @ 2010 05 18, 23:24)
oi,mergeles,koks skirtumas kaip vadinasi,svarbu supratome apie ka kalba. o dabar kuri pirma bandys gaminti pagal duota receptuka?nes skamba tai labai viliojanciai
isbandziusios butinai parasykit, kaip pavyko
Na kadangi liepet butinai parasyti atsiliepimus, tai ir rasau
Viriau kukulius pagal 2jolitka pateiktas proporcijas (559 postas), nes as butent tokiu ir buvau prasiusi. Pavyko puikiai, bet as ir siaip megstu varskes patiekalus, o ir tokius kukulius jau buvau valgiusi anksciau, taigi ju skonis man zinomas. Man jie skanus
Beje, manu kruopos reguliuoja kietuma, tai ju galima deti priklausomai nuo to, ar megstat minkstesnius ar kietesnius. o ir valgyti juos galima kaip kam skaniau -su uogiene, grietine, spirguciais... Skanaus kas bandysite
Viriau kukulius pagal 2jolitka pateiktas proporcijas (559 postas), nes as butent tokiu ir buvau prasiusi. Pavyko puikiai, bet as ir siaip megstu varskes patiekalus, o ir tokius kukulius jau buvau valgiusi anksciau, taigi ju skonis man zinomas. Man jie skanus
Beje, manu kruopos reguliuoja kietuma, tai ju galima deti priklausomai nuo to, ar megstat minkstesnius ar kietesnius. o ir valgyti juos galima kaip kam skaniau -su uogiene, grietine, spirguciais... Skanaus kas bandysite
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 05 19, 15:59)
Na kadangi liepet butinai parasyti atsiliepimus, tai ir rasau
Viriau kukulius pagal 2jolitka pateiktas proporcijas (559 postas), nes as butent tokiu ir buvau prasiusi. Pavyko puikiai, bet as ir siaip megstu varskes patiekalus, o ir tokius kukulius jau buvau valgiusi anksciau, taigi ju skonis man zinomas. Man jie skanus
Viriau kukulius pagal 2jolitka pateiktas proporcijas (559 postas), nes as butent tokiu ir buvau prasiusi. Pavyko puikiai, bet as ir siaip megstu varskes patiekalus, o ir tokius kukulius jau buvau valgiusi anksciau, taigi ju skonis man zinomas. Man jie skanus
dziaugiuosi,kad receptukas pavyko ir kukuliai patiko
oi,baikite erzinti mane su tais kukuliais.as darysiuosi juos tik kt.savaite,kai MB isvaziuos i komandiruote
bandau imesti savo spurgu nuotraukyte
http://img641.images...e2780small.jpg/
http://img641.images...e2780small.jpg/
dar as vis nerimstu del tu silkiniu kukuliu.gal klausimas nuskambes kvailokai,o jus krakmola tiesiog imat ir dedat?ar ji ten reikia kaskaip su saltu vandeniu uzpilti pries naudojant? tik labai jau nesijuokit is tokio kvailo klausimo