QUOTE(etamo21 @ 2010 03 06, 18:19)
siaip sakau gal to sviesto isvis nebedeti i apkepa pati? darau pagal tokia receptura:
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
6 šaukštai cukraus,
4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno.
druskos
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
6 šaukštai cukraus,
4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno.
druskos
Visada kepu toki apkepa Skanu ir man,ir vaikam
QUOTE(vaya @ 2010 03 09, 11:33)
Kokiam kiekyje vandens (šiltam, šaltam) ištirpinat grietinėlės žele?
ne manes klauset, bet: karstam! 1 stiklinej, t.y. 250ml vandens.
Kai darau vaisine zele, tai pakeli zeles tirpinu ne 2 stiklinese vandens, bet 1,5st, tada zele buna kietesne, tai lengviau pjaustyt.
Keista, kad jurgav dejo 2 saukstus cukraus ir jai pasirode per saldu man 3 saukstai per mazai cukraus buvo, tai dabar visad dedu 5 tik aguonu nededu...
O foto tai spalvotu zele gabaliuku suryje tai nesimato
QUOTE(Leksa @ 2010 03 10, 00:35)
ne manes klauset, bet: karstam! 1 stiklinej, t.y. 250ml vandens.
Kai darau vaisine zele, tai pakeli zeles tirpinu ne 2 stiklinese vandens, bet 1,5st, tada zele buna kietesne, tai lengviau pjaustyt.
Keista, kad jurgav dejo 2 saukstus cukraus ir jai pasirode per saldu man 3 saukstai per mazai cukraus buvo, tai dabar visad dedu 5 tik aguonu nededu...
O foto tai spalvotu zele gabaliuku suryje tai nesimato
Kai darau vaisine zele, tai pakeli zeles tirpinu ne 2 stiklinese vandens, bet 1,5st, tada zele buna kietesne, tai lengviau pjaustyt.
Keista, kad jurgav dejo 2 saukstus cukraus ir jai pasirode per saldu man 3 saukstai per mazai cukraus buvo, tai dabar visad dedu 5 tik aguonu nededu...
O foto tai spalvotu zele gabaliuku suryje tai nesimato
as ten nukopijavau recepta. dariau tik su aguonom, tai gal jos ir pridave to saldumo. o tirpinau dvigubai mazesniame kiekyje uzvirusio vandens, nei ant pakelio uzrasyta
QUOTE(Lusasita @ 2010 02 13, 00:42)
kepiau jau antra karta labai skanu varskes apkepa
dejau
450 gr separuotos ( arba svelniosios , kremines varskes)
500 gr naturalaus jogurto
100 gr manu
100 gr cukraus
3 kiausiniai
100 gr razinu
2 saukstai aliejaus
puse saukstelio kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
dejau
450 gr separuotos ( arba svelniosios , kremines varskes)
500 gr naturalaus jogurto
100 gr manu
100 gr cukraus
3 kiausiniai
100 gr razinu
2 saukstai aliejaus
puse saukstelio kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
dariau pagal si receptuka,tai gavosi tikrai labai skanus apkepas aciu uz gera recepta
Dabar
kepu megstamiausia vaikystes patiekala. Gal ir jums patiks
Sutarkuoti bulves, nuspausti. I mase ideti varskes 1-2 pak (seimai 2 reikia), druskos, kiausini. Suformuoti nedidelius kukulius, deti i riebalais patepta skarda, kukulius aptepti tryniu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min. Paskui sudeti i (spizini,molini) troskintuva, uzpilti baltu padazu (grietine, sviestas.kas kaip megsta) ir patroskinti. Skanaus.
kepu megstamiausia vaikystes patiekala. Gal ir jums patiks
Sutarkuoti bulves, nuspausti. I mase ideti varskes 1-2 pak (seimai 2 reikia), druskos, kiausini. Suformuoti nedidelius kukulius, deti i riebalais patepta skarda, kukulius aptepti tryniu. Kepti orkaiteje apie 20-30 min. Paskui sudeti i (spizini,molini) troskintuva, uzpilti baltu padazu (grietine, sviestas.kas kaip megsta) ir patroskinti. Skanaus.
QUOTE(Lusasita @ 2010 02 13, 00:42)
kepiau jau antra karta labai skanu varskes apkepa
dejau
450 gr separuotos ( arba svelniosios , kremines varskes)
500 gr naturalaus jogurto
100 gr manu
100 gr cukraus
3 kiausiniai
100 gr razinu
2 saukstai aliejaus
puse saukstelio kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
dejau
450 gr separuotos ( arba svelniosios , kremines varskes)
500 gr naturalaus jogurto
100 gr manu
100 gr cukraus
3 kiausiniai
100 gr razinu
2 saukstai aliejaus
puse saukstelio kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
Aš irgi kepu tokį, tik ant viršaus dar burokine tarka pritarkuoju rūgštesnių obuolių. Prieš kepant.
Atnesu jums rytini pasizaidima virtuveje 109 varskes spurgytes tingineles
nuuuuu irrrrrr maaaaannn kveeeeeeeeepia muuuur
600 gr sausesnes varskes
150 gr cukraus
pakelis vanilinio cukraus
330 gr miltu
1 saukstelis sodos
aliejaus virimui
cukraus pudros pabarstymui
varske istrinam su cukrum, vanile ir soda. Suberiam 300 gr miltu ir uzminkom minksta tesla. Likusiais miltais pasibarstom stala ir suvoliojam tesla i volelius kaip tinginiams, ir supjaustom i tinginukus. metam i verdanti alieju . Pageltus vienai pusei, apverciam. Isgriebiam ir apibarstom cukraus pudra.
p.s. skaiciuojancioms kalorijas, vienoj spurgyteje tik 28 kcal
nuuuuu irrrrrr maaaaannn kveeeeeeeeepia muuuur
600 gr sausesnes varskes
150 gr cukraus
pakelis vanilinio cukraus
330 gr miltu
1 saukstelis sodos
aliejaus virimui
cukraus pudros pabarstymui
varske istrinam su cukrum, vanile ir soda. Suberiam 300 gr miltu ir uzminkom minksta tesla. Likusiais miltais pasibarstom stala ir suvoliojam tesla i volelius kaip tinginiams, ir supjaustom i tinginukus. metam i verdanti alieju . Pageltus vienai pusei, apverciam. Isgriebiam ir apibarstom cukraus pudra.
p.s. skaiciuojancioms kalorijas, vienoj spurgyteje tik 28 kcal
QUOTE(Lusasita @ 2010 03 19, 13:45)
Atnesu jums rytini pasizaidima virtuveje 109 varskes spurgytes tingineles
nu brangoji kaip laiku tu su tom spurgikem kaip tik gavau varskes nemazai bandysiu kepti
QUOTE(etamo21 @ 2010 03 06, 19:19)
siaip sakau gal to sviesto isvis nebedeti i apkepa pati? darau pagal tokia receptura:
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
6 šaukštai cukraus,
4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno.
druskos
Manų kruopos užpilamos šiltu pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
tai mikrobangej istirpinau sviesta, supyliau ji dar neatvesusi.ir dar kas buvo blogai, kad baltymai neisiplake.skanus siaip, bet visiskai ne toks, kaip visus praeitus kartus, nera purumo ir gal per riebus.turbut kita karta nebedesiu sviesto i mase
o del baltymu ir vandens-kogero taip ir buvo, nuploviau po tryniu plakimo tuos mikserio antgalius ir kogero nepakankamai gerai issluosciau matai, baltymai neissiplake gerai-nebeduoda apkepui to purumo, mano jie kaip oriniai gaudavosi apkepai, o dabar toks blyninis labiau
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
6 šaukštai cukraus,
4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno.
druskos
Manų kruopos užpilamos šiltu pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
tai mikrobangej istirpinau sviesta, supyliau ji dar neatvesusi.ir dar kas buvo blogai, kad baltymai neisiplake.skanus siaip, bet visiskai ne toks, kaip visus praeitus kartus, nera purumo ir gal per riebus.turbut kita karta nebedesiu sviesto i mase
o del baltymu ir vandens-kogero taip ir buvo, nuploviau po tryniu plakimo tuos mikserio antgalius ir kogero nepakankamai gerai issluosciau matai, baltymai neissiplake gerai-nebeduoda apkepui to purumo, mano jie kaip oriniai gaudavosi apkepai, o dabar toks blyninis labiau
labai geras apkepo receptukas tikrai skanu
gal kas nors zinote dar kokiu varskes receptu, nes varskes apkepu jau apsivalgem,o tu suriu su zele jau visa gimine pavaisinau