kepiau jau antra karta labai skanu varskes apkepa
dejau
450 gr separuotos ( arba svelniosios , kremines varskes)
500 gr naturalaus jogurto
100 gr manu
100 gr cukraus
3 kiausiniai
100 gr razinu
2 saukstai aliejaus
puse saukstelio kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
Siandiena ,kepiau obuolius įdarytus varške.
Receptuką užtikau internete,ir nutariau išbandyti.
reikia:
4obuoliukų,
2skiltelių česnako skiltelių,varškės recepte rašė,kad reikia 100g,bet a6 ,sunaudojau pokelį.
0,5svogūno{aš,dėjau porą}
1kiaušinis,
krapai,
pipirai,druskytė.
Recepte buvo rašoma,kad reikia vandens stiklinės{aš,nepyliau,o naudojau sviestą}
Obuilius,nuplauname,nupjauname jų viršūnėles,išskobiame.
Varškę ištryniau,sudėjau tarkuotą česnaką,pjaustytą porą,įmušiau kiaušinį,išsukau įbėriau krapų{dž},duskytės.,sudėjau dalį obuolių gabaliukų{aš,tai dariau nuo savęs}
Mase įdariau obuolius .
Indą ištepiau sviestuku,taip pat ant varškės uždėjau sviesto gabaliukus.
Kepiau orkaitėje.
iškepusius užsipyliau sviestuku iš indo,kur kepe obuoliai.
Skanaus.
Receptuką užtikau internete,ir nutariau išbandyti.
reikia:
4obuoliukų,
2skiltelių česnako skiltelių,varškės recepte rašė,kad reikia 100g,bet a6 ,sunaudojau pokelį.
0,5svogūno{aš,dėjau porą}
1kiaušinis,
krapai,
pipirai,druskytė.
Recepte buvo rašoma,kad reikia vandens stiklinės{aš,nepyliau,o naudojau sviestą}
Obuilius,nuplauname,nupjauname jų viršūnėles,išskobiame.
Varškę ištryniau,sudėjau tarkuotą česnaką,pjaustytą porą,įmušiau kiaušinį,išsukau įbėriau krapų{dž},duskytės.,sudėjau dalį obuolių gabaliukų{aš,tai dariau nuo savęs}
Mase įdariau obuolius .
Indą ištepiau sviestuku,taip pat ant varškės uždėjau sviesto gabaliukus.
Kepiau orkaitėje.
iškepusius užsipyliau sviestuku iš indo,kur kepe obuoliai.
Skanaus.
Atejau pasiklausti, kas galejo buti netaip kepiau varskes apkepa ir turiu du klausimus.
-ar nieko tokio, kad sviesta ne supjausciau ir issukau masej, o istirpinau ir su saukstu issukau maseje?
-ir antra-kodel neissiplake baltymai? pasidare balti, atrodo lyg ir nieko, bet plak kiek nori-nepasidaro standzios putos.mikserio antgalius nuploviau po tryniu plakimo, nesuprantu kas nepatiko ten jiems
o rezultatas, del ko tokius klausimus keliu-nelabai koks apkepas, viduj kaip puszalis, labai jau byra-atpjauni ir krenta gabaliukais.beto ir kepimo laikas sikart ilgesnis pasirode, ir pats apkepimas ne toks grazus, vietom sviesiau, vietom tamsiau. kiek esu dariusi, ir pasipusdavo kiek, ir jau toks budavo purus, kad ne tas zodis. o ir spalva daili, tolygi gaudavosi.
na, paprotinkit kasnors, kad nebekartociau kita karta klaidu
-ar nieko tokio, kad sviesta ne supjausciau ir issukau masej, o istirpinau ir su saukstu issukau maseje?
-ir antra-kodel neissiplake baltymai? pasidare balti, atrodo lyg ir nieko, bet plak kiek nori-nepasidaro standzios putos.mikserio antgalius nuploviau po tryniu plakimo, nesuprantu kas nepatiko ten jiems
o rezultatas, del ko tokius klausimus keliu-nelabai koks apkepas, viduj kaip puszalis, labai jau byra-atpjauni ir krenta gabaliukais.beto ir kepimo laikas sikart ilgesnis pasirode, ir pats apkepimas ne toks grazus, vietom sviesiau, vietom tamsiau. kiek esu dariusi, ir pasipusdavo kiek, ir jau toks budavo purus, kad ne tas zodis. o ir spalva daili, tolygi gaudavosi.
na, paprotinkit kasnors, kad nebekartociau kita karta klaidu
QUOTE(etamo21 @ 2010 03 06, 14:50)
Atejau pasiklausti, kas galejo buti netaip kepiau varskes apkepa ir turiu du klausimus.
Etamo21 :4u
Dėl varškės apkepo buvo ir man tokių atvejų,kai pjausčiau,gabaliukais sviestą,tai išėjo su skylutėmis.
Aš,visad tirpinu.
O,tavo atveju,negalėjai tu sviesto supilti netinkamos temperatūros?{ta prasme per karšto}
Kas liečia baltymus,sunku ką pasakyti,gal tai priklauso nuo jų kokybės{šviežumo}
Gal reikėjo atšaldyti ir tomet plakti.
QUOTE(etamo21 @ 2010 03 06, 13:50)
Atejau pasiklausti, kas galejo buti netaip kepiau varskes apkepa ir turiu du -ir antra-kodel neissiplake baltymai? pasidare balti, atrodo lyg ir nieko, bet plak kiek nori-nepasidaro standzios putos.mikserio antgalius nuploviau po tryniu plakimo, nesuprantu kas nepatiko ten jiems
Baltymai dažniausiai iki purumo neišsiplaka tuomet, kai į juos papuola nors lašelis vandens (pvz nuo įrankių ar inde likęs), lašelis trynio ar dar ko nors.
Nors apkepui, manau, tai nepamaišo, kokiam biskvitui gal ir turėtų įtakos netobulas baltymų išplakimas.
O sviestą aš visada tirpinu ir prieš pildama į tešą šiek tiek atvėsinu.
QUOTE(vija @ 2010 03 06, 17:12)
Baltymai dažniausiai iki purumo neišsiplaka tuomet, kai į juos papuola nors lašelis vandens (pvz nuo įrankių ar inde likęs), lašelis trynio ar dar ko nors.
Nors apkepui, manau, tai nepamaišo, kokiam biskvitui gal ir turėtų įtakos netobulas baltymų išplakimas.
O sviestą aš visada tirpinu ir prieš pildama į tešą šiek tiek atvėsinu.
Nors apkepui, manau, tai nepamaišo, kokiam biskvitui gal ir turėtų įtakos netobulas baltymų išplakimas.
O sviestą aš visada tirpinu ir prieš pildama į tešą šiek tiek atvėsinu.
siaip sakau gal to sviesto isvis nebedeti i apkepa pati? darau pagal tokia receptura:
0,5 kg varškės,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
6 šaukštai cukraus,
4 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno.
druskos
Manų kruopos užpilamos šiltu pienu ir pusvalandžiui paliekama, kad šiek tiek išbrinktų. Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sudedama varškė, išsuktas arba gabaliukais supjaustytas sviestas, manų kruopos ir viskas gerai ištrinama. Baltymai išplakami iki standžių putų. Į masę sudedami išplakti kiaušinių baltymai, lengvai išmaišoma, sukrečiama į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą ir kepama orkaitėje 25-40 min.
tai mikrobangej istirpinau sviesta, supyliau ji dar neatvesusi.ir dar kas buvo blogai, kad baltymai neisiplake.skanus siaip, bet visiskai ne toks, kaip visus praeitus kartus, nera purumo ir gal per riebus.turbut kita karta nebedesiu sviesto i mase
o del baltymu ir vandens-kogero taip ir buvo, nuploviau po tryniu plakimo tuos mikserio antgalius ir kogero nepakankamai gerai issluosciau matai, baltymai neissiplake gerai-nebeduoda apkepui to purumo, mano jie kaip oriniai gaudavosi apkepai, o dabar toks blyninis labiau
Aš sviestą dėčiau, nes gali būti ne toks skanus be sviesto. Beje, pati kepu labai panašų į šį apkepą, panaši eiga, sviestą ištirpinu ir supilu (gal tik šiek tiek mažiau) ir viską gerai išmaišau, pabaigoj sudedu baltymus.
1 kg varškės,
6 kiaušiniai,
4-5 šaukštai sviesto,
7 šaukštai cukraus,
7 šaukštai manų kruopų,
1 stiklinė pieno,
druskos
vanilės
(kartais dar trinto banano, jei turiu namie)
1 kg varškės,
6 kiaušiniai,
4-5 šaukštai sviesto,
7 šaukštai cukraus,
7 šaukštai manų kruopų,
1 stiklinė pieno,
druskos
vanilės
(kartais dar trinto banano, jei turiu namie)
Etamo21 -
aš,visada darau varškės apkepą pagal tavo rašytą receptą.
Darau viską su virtuviniu kombainu.
Šį receptuką turiu ir sąsiuvinyje išsirašius,ir ji yra darę ne viena moteris.
Man tiesiog keista,kodėl pas tave nesigavo.
Aš,rytoj ruošiuosiu daryti varškės apkepą,pagalšį receptą.
aš,visada darau varškės apkepą pagal tavo rašytą receptą.
Darau viską su virtuviniu kombainu.
Šį receptuką turiu ir sąsiuvinyje išsirašius,ir ji yra darę ne viena moteris.
Man tiesiog keista,kodėl pas tave nesigavo.
Aš,rytoj ruošiuosiu daryti varškės apkepą,pagalšį receptą.
na man irgi visada gaudavosi, bet va sikart tie baltymai neissiplake, tai nebuvo purus deja.bet siaip skonis ok viskas, valgaiu neseniai pasisildziusi mikrobangeje, tai dar skanesnis negu svieziai iskeptas pasirode
galvojau tik, kad bus blogai arba del tirpinto sviesto, arba kad baltymai nedasiplake.taigi, radom kaltininkus-baltymus, kurie uzprotestavo del blogai nusluostytu mikserio atngaliu
kita karta reiks nepamirsti pirma susiplakti baltymus, isvengsiu nesusipratimu. uzsimiegojus dariau, tai viska atbulai
Papildyta:
regna, daryk drasiai, man tikrai visada gerai gaudavosi, cia tiksliai baltymai vandens gavo ir nedasiplake uztat
siaip skanus sitas, einu dar gabalelio
sviesto manau sikart perdaug galejau ideti, nes kiek rieboka buvo-is akies dejau ir manau, kad tikrai daugiau nei 3 saukstus
as turiu tokia lentele su produktu ir gramais, na zodziu. tai tirpinto sviesto 1 saukstas parasyta atitinka 17gr., reiskia reikejo ~50gr., o as ilervolinau 70 be kalbu, gal ir visus 80gr
galvojau tik, kad bus blogai arba del tirpinto sviesto, arba kad baltymai nedasiplake.taigi, radom kaltininkus-baltymus, kurie uzprotestavo del blogai nusluostytu mikserio atngaliu
kita karta reiks nepamirsti pirma susiplakti baltymus, isvengsiu nesusipratimu. uzsimiegojus dariau, tai viska atbulai
Papildyta:
regna, daryk drasiai, man tikrai visada gerai gaudavosi, cia tiksliai baltymai vandens gavo ir nedasiplake uztat
siaip skanus sitas, einu dar gabalelio
sviesto manau sikart perdaug galejau ideti, nes kiek rieboka buvo-is akies dejau ir manau, kad tikrai daugiau nei 3 saukstus
as turiu tokia lentele su produktu ir gramais, na zodziu. tai tirpinto sviesto 1 saukstas parasyta atitinka 17gr., reiskia reikejo ~50gr., o as ilervolinau 70 be kalbu, gal ir visus 80gr
QUOTE(etamo21 @ 2010 03 06, 20:11)
kita karta reiks nepamirsti pirma susiplakti baltymus, isvengsiu nesusipratimu.
Jokiu būdu negalima išplaktų baltymų laikyti nė minutės, nes iškart sukris. Baltymus reikia plakti pačioj pabaigoj, iškart suversti į tešlą, lėtai įmaišyti ir iškart kišt į orkaitę. Tada baltymai geriausiai atlieka savo misiją. Dar geriau baltymai išsiplaks, jei juos iki plakimo palaikysi šaltai ir plakant įbersi šiek tiek druskos arba citrinos rūgšties. Beje, per ilgai plakami baltymai irgi gali sukristi, tad kai jau turi standžias putas, iškart junk lauk plakiklį ir versk putas į tešlą
QUOTE(vija @ 2010 03 06, 21:30)
Jokiu būdu negalima išplaktų baltymų laikyti nė minutės, nes iškart sukris. Baltymus reikia plakti pačioj pabaigoj, iškart suversti į tešlą, lėtai įmaišyti ir iškart kišt į orkaitę. Tada baltymai geriausiai atlieka savo misiją. Dar geriau baltymai išsiplaks, jei juos iki plakimo palaikysi šaltai ir plakant įbersi šiek tiek druskos arba citrinos rūgšties. Beje, per ilgai plakami baltymai irgi gali sukristi, tad kai jau turi standžias putas, iškart junk lauk plakiklį ir versk putas į tešlą
supratau ir net nesiginciju
ech taip pagalvojus, kaip gerai, kai yra su kuo pasitarti
Desertinis varškės sūris kazkur rastas SM
500 g liesos varškės
50 gr aguonų
1 pokelis grietinėlės skonio žele
2 pokeliai įvairaus skonio žele (braškių ir citrinų, pvz.)
3 šaukštai cukraus
Iš anksto pasiruošiu vaisinės žele, sustingusią supjaustau gabaleliais.
Varškę, cukrų ir ištirpintą grietinėlės skonio žele sutrinu trintuve (plaktuvu, blenderiu ). Gaunasi puri varškės masė. I ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės žele gabalėlius ir gerai išmaišau.
Dubenį iškloju maistine plėvele, supilu varškes sūrio masę ir 3 valandoms kišu į šaldytuvą.
kad ir foto ne itin kokia, bet skonis viska atperka. dejau tik 2 saukstus cukraus, bet buvo per saldu (ar pakankamai saldu). kitasyk bandysiu is viso be cukraus daryt labai aciu uz recepta is pat pradziu, islydziusi zele, pagal jos skoni ir ne koki kvapa nieko nesitikejau, bet pasirodo..
o ant pirktinio desertinio surio suskaiciavau gal apie 5 ivairius E, tai kad bent jau kol kas aciu parduotuviniams suriams
galiu ir as ne prasciau
500 g liesos varškės
50 gr aguonų
1 pokelis grietinėlės skonio žele
2 pokeliai įvairaus skonio žele (braškių ir citrinų, pvz.)
3 šaukštai cukraus
Iš anksto pasiruošiu vaisinės žele, sustingusią supjaustau gabaleliais.
Varškę, cukrų ir ištirpintą grietinėlės skonio žele sutrinu trintuve (plaktuvu, blenderiu ). Gaunasi puri varškės masė. I ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės žele gabalėlius ir gerai išmaišau.
Dubenį iškloju maistine plėvele, supilu varškes sūrio masę ir 3 valandoms kišu į šaldytuvą.
kad ir foto ne itin kokia, bet skonis viska atperka. dejau tik 2 saukstus cukraus, bet buvo per saldu (ar pakankamai saldu). kitasyk bandysiu is viso be cukraus daryt labai aciu uz recepta is pat pradziu, islydziusi zele, pagal jos skoni ir ne koki kvapa nieko nesitikejau, bet pasirodo..
o ant pirktinio desertinio surio suskaiciavau gal apie 5 ivairius E, tai kad bent jau kol kas aciu parduotuviniams suriams
galiu ir as ne prasciau