labai megstu varske,ti radau daug puikiu receptuku.Aciu moterytes,reiks isbandyti
liuks recepteliai, bet gal kas gali patarti, ka daryti, jei turiu labai daug kaimiskos RIEBIOS varskes ir kiausiniu?
Atsiveziau ir dabar mastau ka cia tokio iskepus:)
labai tiktu kokie sausainiukai. Mano seimyna edri, apkepus ir pyragus sunaikina akies mirksniu
labai tiktu kokie sausainiukai. Mano seimyna edri, apkepus ir pyragus sunaikina akies mirksniu
Sausainiu receptas tavo seimynai! Kadangi kaip minejai ji edri tai teks trigubint kieki.
Sausainiai kankoreziai
1 pakelis varskes,
150 g sviesto,
2 kiausiniai,
4 saukstai cukraus,
250 g miltu (jei reikia idedama ir daugiau),
razinu.
Margarinas pasildomas ir visi produktai sumaisomi. Teslos gabaliukai braukiami per teslos antraja puse. I vidu galima ideti po riesuta. Kepama vidutinio karstumo orkaiteje (apie 180 ` C ) kol graziai paruduoja. Skanaus!!!
Papildyta @ [mergetime]1095074595[[b]*smike rgetime] [/b]
Radau dar viena recepta
Varskes- obuoliu sausainiai
300 g sausainiu trupiniu,
400 g varskes,
300 g obuoliu tyres,
4 kiausiniai,
cinamono pagal skoni,
gvazdikeliu,
50 g sviesto,
50 g cukraus pudros.
Trupinius pakepinti ant sviesto kol paruduos. Varske pertrinti. Visus ingredientus sumaisyti iki vienalytes mases (isskyrus cukraus pudra). Ja sudeti i konditerini svirksta ir pro dideli zvaigzdes antgali isspausti "ramunes" 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Visa tai daryti is karto ant skardos! Kepti vid. karstumo orkaiteje kol graziai parusves. Atvesintus pabarstyti cukraus pudra.
Sausainiai kankoreziai
1 pakelis varskes,
150 g sviesto,
2 kiausiniai,
4 saukstai cukraus,
250 g miltu (jei reikia idedama ir daugiau),
razinu.
Margarinas pasildomas ir visi produktai sumaisomi. Teslos gabaliukai braukiami per teslos antraja puse. I vidu galima ideti po riesuta. Kepama vidutinio karstumo orkaiteje (apie 180 ` C ) kol graziai paruduoja. Skanaus!!!
Papildyta @ [mergetime]1095074595[[b]*smike rgetime] [/b]
Radau dar viena recepta
Varskes- obuoliu sausainiai
300 g sausainiu trupiniu,
400 g varskes,
300 g obuoliu tyres,
4 kiausiniai,
cinamono pagal skoni,
gvazdikeliu,
50 g sviesto,
50 g cukraus pudros.
Trupinius pakepinti ant sviesto kol paruduos. Varske pertrinti. Visus ingredientus sumaisyti iki vienalytes mases (isskyrus cukraus pudra). Ja sudeti i konditerini svirksta ir pro dideli zvaigzdes antgali isspausti "ramunes" 2-3 cm atstumu vienas nuo kito. Visa tai daryti is karto ant skardos! Kepti vid. karstumo orkaiteje kol graziai parusves. Atvesintus pabarstyti cukraus pudra.
O as tai labai paprastai pusryciauju, man beje irgi varske patinka. Puse pokelio varskes uzpilu trupuciu kefyro, ipjaustau puse pomidoro ir idedu vegetos arba druskos, ir kapoju net ausys linksta su duona arba batonciku
viena syki dejau kaimiska varske i lietinius, nu super ....... ta varske tokia tystanti gavosi, dar drauge vaisinau, tai ji labai susidomejo kas per varske.....
QUOTE (Saga @ 2004 09 13, 14:28) |
viena syki dejau kaimiska varske i lietinius, nu super ....... ta varske tokia tystanti gavosi, dar drauge vaisinau, tai ji labai susidomejo kas per varske..... |
tai vat kad tystanti ... pyragams ji visai kitaip pasireiskia nei parduotuves:)
QUOTE (Bitemaja @ 2004 09 13, 13:35) |
liuks recepteliai, bet gal kas gali patarti, ka daryti, jei turiu labai daug kaimiskos RIEBIOS varskes ir kiausiniu? |
Nu va ir as to pacio turiu ir nezinau ka daryti. Varskeciai - skanu, bet nenoriu
QUOTE (Nedurna @ 2003 06 23, 23:41) |
As cia labai kukluti varskes patiekaliuka parasysiu: pokelis sausainiu paprastu ( galima su aguonom, sokoladini ar paprasta) pokelis varskes razinu, cukraus, slakelis pieno, sokolado apibarstymui Varske istrinu su saukstu ( ar dviem) cukraus, supilu ismirkytas razinas ir pora saukstu pieno. I lekste kloju piene pamirkytus minkstus sausainius, tepu varskes mase, vel kloju sausainius, tepu mase ir tt. Ant virsaus patarkuoju sokolado. Pastatau i saldytuva, palaikau 2 -3 val, kol kantrybe leidzia ir valgau... Labai paprasta ir sveciams labai greitai paruosiama. O ir vaikui manau sveikiau ir skaniau negu chupa chups koks.. |
as kazka panasau is vaikystes prisimenu, tik kazkaip ta varske dar per puse dalindavom, ir i viena puse kakavos, o kita tarkuotos citrinos zieveles dedavom, o finale tuos sausainius kurie pakloti budavo ant kieto popieriaus lapo, perlekdavom ir gausdavosi toks namukas, ir virsu sokoladiniu glajumi tepdavom, ale pilnai nepamenu...
bet labai skanu, gal kas daro ir gali tas visas receptines subtilybes priminti.
buciau dekinga
Stogelis - varškės-sausainių pyragas
Reikia:
3 pakelių sausainių Gaidelis;
4 paprastų varškės sūrelių su razinomis;
150 g sviesto;
1 stiklinės šilto pieno;
1 valg. šaukšt. kakavos arba tirpios kavos;
100 g cukraus;
0,5 arbat. šaukšt.vanilinio cukraus;
1 valg. šaukšt. rūgščios uogienės;
1 arbat. šaukštelio maltų riešutų;
pusės banano;
2- 3 marmeladinių saldainių;
pieniško arba juodojo šokolado plytelės (100 g).
Gaminimas:
Sūrelius ištrinti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą, išmaišyti. Masę padalinti į 3 dalis. Į vieną dalį dėti kavos arba kakavos, o į kitas dvi dalis dėti maltų riešutų, banano, vanilinio cukraus, pasmulkintų marmeladinių saldainių.
Ant stalo padėti polietileninį maišelį. Sausainius pamirkyti piene ir dėlioti ant maišelio 3 x 6.
Tepti 1 baltos masės dalį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti kakavinės masės sluoksnį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti antrą baltos masės dalį ir per vidurį nutiesti uogienės juostelę.
Paimti maišelį už keturių kampų, suformuoti stogelį- trikampį nestipriai suspaudžiant. Apgaubtą maišeliu pyragą palikti šaldytuvo kameroje apie 2 val.
Po 2 val. dubenėlyje išlydyti 50 g sviesto su šokolado gabalėliais ir gauta mase aplieti pyrago-torto viršų. Galima papuošti konditeriniais saldainukais. Pyragą- tortą laikyti šaldytuve, kad netįžtų.
Nijolė Pilipavičienė
Šaltinis:
http://moteru.takas....d=153</div><!-- ALIGN end -->
Reikia:
3 pakelių sausainių Gaidelis;
4 paprastų varškės sūrelių su razinomis;
150 g sviesto;
1 stiklinės šilto pieno;
1 valg. šaukšt. kakavos arba tirpios kavos;
100 g cukraus;
0,5 arbat. šaukšt.vanilinio cukraus;
1 valg. šaukšt. rūgščios uogienės;
1 arbat. šaukštelio maltų riešutų;
pusės banano;
2- 3 marmeladinių saldainių;
pieniško arba juodojo šokolado plytelės (100 g).
Gaminimas:
Sūrelius ištrinti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą, išmaišyti. Masę padalinti į 3 dalis. Į vieną dalį dėti kavos arba kakavos, o į kitas dvi dalis dėti maltų riešutų, banano, vanilinio cukraus, pasmulkintų marmeladinių saldainių.
Ant stalo padėti polietileninį maišelį. Sausainius pamirkyti piene ir dėlioti ant maišelio 3 x 6.
Tepti 1 baltos masės dalį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti kakavinės masės sluoksnį ir uždėti sausainių sluoksnį 3 x 6.
Tepti antrą baltos masės dalį ir per vidurį nutiesti uogienės juostelę.
Paimti maišelį už keturių kampų, suformuoti stogelį- trikampį nestipriai suspaudžiant. Apgaubtą maišeliu pyragą palikti šaldytuvo kameroje apie 2 val.
Po 2 val. dubenėlyje išlydyti 50 g sviesto su šokolado gabalėliais ir gauta mase aplieti pyrago-torto viršų. Galima papuošti konditeriniais saldainukais. Pyragą- tortą laikyti šaldytuve, kad netįžtų.
Nijolė Pilipavičienė
Šaltinis:
http://moteru.takas....d=153</div><!-- ALIGN end -->
oi, aciu, bea, cia tas...
tik mes ne uz keturiu kampu lenkdavom, o soninius sausaunius keldavom virsun kad susijungtu, o tas vidurinis budavo kaip ir stogelio pagrindas...
tik mes ne uz keturiu kampu lenkdavom, o soninius sausaunius keldavom virsun kad susijungtu, o tas vidurinis budavo kaip ir stogelio pagrindas...
oj as nezinau kajp jau ten ji kelti....
as jo niekad nedariau tiesa sakant, mano vaikystej mociutes sesuo darydavo, bet senai nebedaro... ech... reikes gal paciai padaryt kada nors su vaikais kartu...
as jo niekad nedariau tiesa sakant, mano vaikystej mociutes sesuo darydavo, bet senai nebedaro... ech... reikes gal paciai padaryt kada nors su vaikais kartu...