QUOTE(Neo_laura @ 2009 04 28, 12:17)
O mano atradimas- pikantiskas varskes kremas Ji darau siaip ant kokio dziuveselio uzsitepti, su bulvem arba kada vakarojant su draugais panaudojam kaip padaza prie traskuciu ( gana neriebu padaza)
Dedu pakeli varskes (liesesnes), kelis saukstus lieso naturalaus jogurto, krapiuku, petrazoliu, baziliko, druskytes Mmm...kaip skanu.
Dedu pakeli varskes (liesesnes), kelis saukstus lieso naturalaus jogurto, krapiuku, petrazoliu, baziliko, druskytes Mmm...kaip skanu.
Labai skanus šis padažiukas aš dar įdedu spausto česnako ir valgome jį su bulviniais blynais, su kugeliu ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(XY:) @ 2009 06 08, 17:22)
Vakar gaminau šį patiekalą, tai nutariau, kad jis labai tinka ne tik įdarytų pomidorų, bet ir patiekalų iš varškės temoje
Pomidorus nupjautom viršūnėlėm išskobiu (iš išskabtuoto turinio ryt kepsiu kaiušinienę dar pridėjus šoninės vytintos), nuvarvinu, vidų papipirinu (galima ir druskint kas mėgsta), tada ruošiu masę įdarui: sumaišau pusantro pakelio varškės (liesos, su riebia bus dar skaniau ), ementalio tepamo ir mėlyno pelėsio sūrio, pripjaustau krapų ir svogūnų laiškų, tada pasmulkinu sūdytos ar rūkytos lašišos ir saulėje džiovintų pomidorų. Visu tuo gėriu prikemšu pomidorus, ant viršaus užberiu pusiau kieto tarkuoto sūrio. Kepu kol sūris gražiai nuteka aplink, apie 180 laipsnių temperatūroj, pabaigoj-160, svarbu neperkept, nes pomidoras išplersta, jei plonesne sienele buvo išskabtuotas. Iškepus ir išėmus iš orkaitės ant viršaus primečiau šviežiai kapotų krapukų. SKANAUS Vyras sakė, kad LABAIIIII skanu Kepiau Tėčio dienos proga , tai su sidriuku liuksiukai suėjo .
Prieš kepant:
ir iškepus:
Manau skanu būtų ir nekepti, kas mėgsta nekeptą varškę
Pomidorus nupjautom viršūnėlėm išskobiu (iš išskabtuoto turinio ryt kepsiu kaiušinienę dar pridėjus šoninės vytintos), nuvarvinu, vidų papipirinu (galima ir druskint kas mėgsta), tada ruošiu masę įdarui: sumaišau pusantro pakelio varškės (liesos, su riebia bus dar skaniau ), ementalio tepamo ir mėlyno pelėsio sūrio, pripjaustau krapų ir svogūnų laiškų, tada pasmulkinu sūdytos ar rūkytos lašišos ir saulėje džiovintų pomidorų. Visu tuo gėriu prikemšu pomidorus, ant viršaus užberiu pusiau kieto tarkuoto sūrio. Kepu kol sūris gražiai nuteka aplink, apie 180 laipsnių temperatūroj, pabaigoj-160, svarbu neperkept, nes pomidoras išplersta, jei plonesne sienele buvo išskabtuotas. Iškepus ir išėmus iš orkaitės ant viršaus primečiau šviežiai kapotų krapukų. SKANAUS Vyras sakė, kad LABAIIIII skanu Kepiau Tėčio dienos proga , tai su sidriuku liuksiukai suėjo .
Prieš kepant:
ir iškepus:
Manau skanu būtų ir nekepti, kas mėgsta nekeptą varškę
Labai nuostabus patiekaliukas, dar nesu ragavusi, o jau seiles ryju nuo nuotraukytės grožio