Siandien vakarienei kepiau siuos blynus, pasakiskas skonis. Mano seimynai labai patiko
Viena vidutinio dydžio cukinija apie 300g
200g pusriebės varškės
3 kiaušiniai
40 g miltų (1 ½ kupino v.š miltų)
krapų smulkintų šaukštas
lašišos rūkytos arba sūdytos, plonai pjaustytos apie 100g
druskos, pipirų
Cukinija sutarkuot su burokine tarka, įmušti kiaušinius, įtrupinti vaškę, pamakaluoti, kad varškė ir kiaušiniai subyrėtų ir susimaišytų, įdėti miltų, druskos, pipirų ir krapų ir kepti į vidų įdedant lašišos gabaliuką. Dėmesio, kadangi druska pradės iš cukinijos leisti vandenį, tai antras blynų užėjimas gali pasirodyti truputį skystesnis, t.y. gali norėtis įdėti papildomai miltų, jei labai suskystės tešla.. tai galima truputėlį jų įdėti, gal pusę šaukšto, kad per daug nesitaškytų...