reik kazka merginos gamint man is varskes irgi, nes turiu 1kg varskes surio, kurio galiojimo laikas jau tiksi (liko tik 2 dienos ), be to dar ir grietinele saldytuve ilgokai stovi, patarkite ka cia pagaminus..
QUOTE(Lusasita @ 2009 06 03, 15:39)
man ir ta pati problema. Anksciau noroj pirkdavau Alma varskes krema be priedu, kelis kartus tokio buvau radusi ir RIMI, o dabar niekur nieko neberandu be priedu.
Tiesa zemaitijos pieno firminej parduotuveje buna tokia Separuota 7 % riebumo varskyte ( kremine) inedliuose po 500 gr, tai ji man
O kur rast zemaitijos pieno firminę pardą kaune? Kokia kaina tos varškytės?
QUOTE(Lusasita @ 2009 06 03, 15:39)
Tiesa zemaitijos pieno firminej parduotuveje buna tokia Separuota 7 % riebumo varskyte ( kremine) inedliuose po 500 gr, tai ji man
ankščiau būdavo, bet jau kuris laikas pas mus nebegauna jos . Perėjau net kelias žemaitijos parduotuves ir nėra, dabar perku lenkišką fasuotą po 500 g, kaina 5 lt, būna prie stoties kioskeliuose .
QUOTE(*Caras* @ 2009 06 03, 20:47)
O kur rast zemaitijos pieno firminę pardą kaune? Kokia kaina tos varškytės?
As Panevezyje. Bet tik vienos firminej jos buna.
500 gr 5.19 Lt, ir budavo po 200 gr indukai, tai kaina 1.35 , bet sitos nebebuna
QUOTE(Lusasita @ 2009 06 04, 11:39)
As Panevezyje. Bet tik vienos firminej jos buna.
500 gr 5.19 Lt, ir budavo po 200 gr indukai, tai kaina 1.35 , bet sitos nebebuna
500 gr 5.19 Lt, ir budavo po 200 gr indukai, tai kaina 1.35 , bet sitos nebebuna
fig ,nebegamina kiba ......budavo neblogas daiktas mascarpones pamainymui ar siaip....
QUOTE(JuliaVa @ 2007 04 13, 21:46)
as galiu pasiulyt toki:varske issuki su kefyru,ispaudi cesnako,pasudai ir valgai su virtom bulvem ir raugintais agurkais...na labai skanuuu ,sis receptukas atkeliavo is vyro vaikystes
mes ir taip darom ti va kefyro nepilam dar varske su pienu padaryta labai skanu su keptm bulvem reikia i pien varskes idet druskytes truputi ir vakariene
Man labai skanu varškę ištrinti su kefyru,arba jogurtu naminiu{varškės kiekis turi būti didesnis}ir valgyti su bulviniais blynaIS.
Skonis nerelus.
Dar galima įpjaustyti žalių krapų.
Skonis nerelus.
Dar galima įpjaustyti žalių krapų.
Vakar gaminau šį patiekalą, tai nutariau, kad jis labai tinka ne tik įdarytų pomidorų, bet ir patiekalų iš varškės temoje
Pomidorus nupjautom viršūnėlėm išskobiu (iš išskabtuoto turinio ryt kepsiu kaiušinienę dar pridėjus šoninės vytintos), nuvarvinu, vidų papipirinu (galima ir druskint kas mėgsta), tada ruošiu masę įdarui: sumaišau pusantro pakelio varškės (liesos, su riebia bus dar skaniau ), ementalio tepamo ir mėlyno pelėsio sūrio, pripjaustau krapų ir svogūnų laiškų, tada pasmulkinu sūdytos ar rūkytos lašišos ir saulėje džiovintų pomidorų. Visu tuo gėriu prikemšu pomidorus, ant viršaus užberiu pusiau kieto tarkuoto sūrio. Kepu kol sūris gražiai nuteka aplink, apie 180 laipsnių temperatūroj, pabaigoj-160, svarbu neperkept, nes pomidoras išplersta, jei plonesne sienele buvo išskabtuotas. Iškepus ir išėmus iš orkaitės ant viršaus primečiau šviežiai kapotų krapukų. SKANAUS Vyras sakė, kad LABAIIIII skanu Kepiau Tėčio dienos proga , tai su sidriuku liuksiukai suėjo .
Prieš kepant:
ir iškepus:
Manau skanu būtų ir nekepti, kas mėgsta nekeptą varškę
Pomidorus nupjautom viršūnėlėm išskobiu (iš išskabtuoto turinio ryt kepsiu kaiušinienę dar pridėjus šoninės vytintos), nuvarvinu, vidų papipirinu (galima ir druskint kas mėgsta), tada ruošiu masę įdarui: sumaišau pusantro pakelio varškės (liesos, su riebia bus dar skaniau ), ementalio tepamo ir mėlyno pelėsio sūrio, pripjaustau krapų ir svogūnų laiškų, tada pasmulkinu sūdytos ar rūkytos lašišos ir saulėje džiovintų pomidorų. Visu tuo gėriu prikemšu pomidorus, ant viršaus užberiu pusiau kieto tarkuoto sūrio. Kepu kol sūris gražiai nuteka aplink, apie 180 laipsnių temperatūroj, pabaigoj-160, svarbu neperkept, nes pomidoras išplersta, jei plonesne sienele buvo išskabtuotas. Iškepus ir išėmus iš orkaitės ant viršaus primečiau šviežiai kapotų krapukų. SKANAUS Vyras sakė, kad LABAIIIII skanu Kepiau Tėčio dienos proga , tai su sidriuku liuksiukai suėjo .
Prieš kepant:
ir iškepus:
Manau skanu būtų ir nekepti, kas mėgsta nekeptą varškę
va čia tai bombos
lekiu į šaldytuvą, kitaip klaviatūros kampą griaužt imsiu
bravisimo pomidorams
lekiu į šaldytuvą, kitaip klaviatūros kampą griaužt imsiu
bravisimo pomidorams
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 08, 23:07)
va čia tai bombos
lekiu į šaldytuvą, kitaip klaviatūros kampą griaužt imsiu
bravisimo pomidorams
lekiu į šaldytuvą, kitaip klaviatūros kampą griaužt imsiu
bravisimo pomidorams
Svarbiausia visai paprasta pasigamint O vaizdzialis, tai kaip ir skonis ....skanu, ta prasme
QUOTE(Greta77 @ 2009 05 29, 15:33)
Šnd dariau naminį olandišką sūrį. Skonis superinis. Jei anyta ir toliau "šefuos" namine varške, pienu, tai daugiau sūrio nepirksiu. Receptas iš SM
Namu salygomis gaminamas olandiskas suris
Jums reikes : 1 kg. varskes, 1 litro pieno, 2 kiausiniu, 100 gr. sviesto, druskos pagal skoni, puse arbatinio saukstelio sodos. Piena supilt i puoda, sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti, ant jo uzkloti marle ir nukosti. Nukosta varske sudet atgal i puoda, supilt isplaktus kiausinius, sudet sviesta, druska, soda. Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitint, kol pasidarys vientisa mase . Jei norit, pries baigiant virti, galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu. As dar cesnako dejau. Sudeti i indelius ir deti i saldytuva, kad sustingtu.
Namu salygomis gaminamas olandiskas suris
Jums reikes : 1 kg. varskes, 1 litro pieno, 2 kiausiniu, 100 gr. sviesto, druskos pagal skoni, puse arbatinio saukstelio sodos. Piena supilt i puoda, sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti, ant jo uzkloti marle ir nukosti. Nukosta varske sudet atgal i puoda, supilt isplaktus kiausinius, sudet sviesta, druska, soda. Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitint, kol pasidarys vientisa mase . Jei norit, pries baigiant virti, galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu. As dar cesnako dejau. Sudeti i indelius ir deti i saldytuva, kad sustingtu.
vakr vakare pasigaminau, snd istraukiau is saldytuvo, SUPER skaniai gavosi
vakar su situo suriuku kepiau MB karstus sumustinius. Sake koks skonis surio geras, net nezinojo, kad mano gamybos