Sveikos, aš šitą varškės sūrį darau su pienu, nes mano kaime nelabai rasi tokios grietinėlės skonio žele
. Ir kai pirmą kart dariau, man irgi per minkštas buvo sūris. O dabar dedu 6 valgomus šaukštus želatino, užpilu 0,5 l pieno (dažniausiai iš vakaro ,kai žinau, kad darysiu) ir tada dedu į šaldytuvą. Ryte iškaitinu ir sutrinu su varškė. Man kažkaip taip gavosi jis kietesnis, nei su žele
Papildyta:
QUOTE(suntea7 @ 2009 05 09, 18:36)
nežinau, ar čia patiekalu pavadint galima
tiesiog panaudot kaip padažą arba užtepą sumušiniams galima. mes labai mėgstam ir gaunasi daug skaniau (nes galima pasidaryti pagal savo skonį) ir pigiau, nei perkant gatavus kremus.
pirkau 3 pakelius liesos varškės, išspaudžiau 5-6 skilteles česnako,supjausčiau 3 svogūnų laiškus (
),susmulkinau trečdalį vidutinio dydžio paprikos,įpjausčiau pusę mažo žalio agurkėlio, įbėriau mėgstamų prieskonių ir šviežių (turėjau šaldytų) krapųir įkrėčiau 3 šaukštus grietinės. viską išmaišiau su kombainu . gaunasi fantastiško skonio masė
galima valgyti su keptais blynais, blyneliais, tepti ant skrudintos duonos ar trapučių, žodžiu, fantazijos reikalas.
gal kam patiks
aš vakar dariau šitą varškytę, dėjau agurko, druskos, krapų, svogūno laiškų ir su jogurtu sublenderiavau, vaikai beveik visą ant duonos ir sutvarkė